- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frankie50
tag
Üdv!
Én most októberben csináltam a tetőszigetelést. Mivel használjuk tárolásra a padlásteret, ezért jelentősen megnőtt volna a födémszigetelés költsége. A tető héjazat februárban lesz 3 éves, fóliázva, légréssel, új lécezés, új betoncserép. Én az obis eurowol tekercses ásványgyapotot használtam, 15 cm vastagot. Ez akkor 1100 Ft/m2 volt. 40°-s a tető, oda drótoztam "Z" be, 30 cm-s közzel, bevonatos kötözővel, akkor 1000 Ft/ 50 méter volt. A szék tetejére vakondhálót tettem, ez egy roppant erős műanyag háló 6 ezer köröl a 25 m2.
Ilyen lett: -
dobolan
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Mindenképpen kell páraáteresztő, különben a hideg cserepeken lecsapódott pára közvetlenül a szigetelést áztatja át.
Ha egyetlen mód van rá, le kell szedni a cserepeket, cserépléceket, és fóliával visszaépíteni.
Belülről is van lehetőség a szarufák belső oldalára szögelt lécekkel kifesztíteni a fóliát, de ha csak lehet, kerülendő, mert így nagyon nehéz megoldani a fólián lecsorgó nedvesség ereszcsatornába vezetését. -
dobolan
senior tag
A párazárót a gipszkarton és a szigetelés között ne spórold ki szerintem. Ha sok pára képződik a lakótérben télen, és nincs szellőztetve, akkor a páranyomás miatt felfelé fog kiszellőzni, átmegy a gyapoton, de a hideg tetőfólián nagy része ki fog csapódni, és visszacsepeg a gyapotba, ami össze fog esni néhány év alatt. Hiába páraáteresztő a tetőfóliád, annak mértéke nem erre van tervezve. Az a porhó és esővíz visszatorlódása miatt rakják főleg.
Ha úgy gondolod, hogy nem fog képződni nagy pára a lakótérben, akkor akár maradhat is így, bár én nem láttam még olyan kivitelezést, ahol kispórolták volna. Sőt a hőtükör miatt még a szigetelés hatékonyságát is növeli. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest