- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsrt
csendes tag
Igen. Ez a kategorizálás a fentebbiek szerint valószínüleg független a rezsiszabályoktól...
Nálam például a fenti képlet alapján (41040/365)x31=3485,58 MJ-t kellett volna számolniuk I. kategóriában az utóbbi számlán ehhez képest 4409MJ-t számláztak. Ne kérdezd miért így van... Úgy tűnik, jobban jártam. 144m3/hó átalányt fizetek, lejjebb vettem 180-ról, hogy beférjek az éves támogatottba. A többit majd klímával, fedezi a napelem. -
vzsryl
nagyúr
&OPiiPO &Calogero:
Reggel már két nénivel együtt álltam a sorban nyitás előtt 5 perccel. Kicsit olyan Mátyás király és a parasztlány esete történt, tehát lett is válasz, meg nem is.
Azért kaptam így a számlát, mert egyrészt augusztus 12-én csak 07.31-től tudták beállítani az új tulajt (engem), mert 08.01-től indult az új szabály. Másrészt ők 20-19-ig számláznak, tehát most a következő számla 08.20-09.19-ig szóló időtartományra lesz kiküldve. És mivel tört hónapot számláztak, ezért ott részarányosan megtörték a kvótámat, amiről este beszéltük. Egyébként szerződést akkor nem kaptam, és elvileg nem is tudtak adni egész augusztusban. Most szeptemberben viszont már időszakokat is tudnak állítani, és szerződést is kaptam. Ez utóbbiból egy teljesen újat, mert leszabályoztam kvótáig, tehát 165m3 helyett inkább 144-et kértem. Legfeljebb nyáron ráfizetek, vagy télen még 1-2 klímát telepítek H tarifa növeléssel (most egy 3.5-ös lett berakva, 10A-t igényelve).
Legyetek résen, ne legyetek restek bemenni panaszt tenni, ha szükséges. -
ToMy_
tag
Kollégád akkor valószínűleg az OFT (OtthonFelújítási Támogatás) -t vette igénybe, az ilyen konstrukció: megrendelő fizet mindent előre, benyújtja a támogatási igényt, és az Államkincstár visszaadja a felét (vagy bruttó 450k / kWh -t) sikeres elbírálás esetén.
A 100-as más, az úgy megy, ahogy itt lentebb írtuk. -
Samott
addikt
Plusz ha jol latom akkor a beugro az hozza hogy legyel csoro. Csak akkor meg hogy szeded ossze a penzt ra? De ezt megint sokkal okosabban is el lehetett volna kolteni mondjuk szigetelesre. Mert mindig azzal kell kezdeni, es nem a napelemmel meg a akkumlatorral... tobb csaladon lehetne segiteni ennyi penzbol.
-
törölt tag
"a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési árak megállapításáról és alkalmazásáról szóló miniszteri rendelet szerinti I. árkategóriában a „<20 m3/h gázmérővel rendelkező lakossági felhasználók, kivéve fogyasztói közösségek” vásárlói körre meghatározott áron"
a jogszabály pontos szövege...ne csak egy részét olvasd el....
-
Degeczi
nagyúr
Nem, viszont a többség érdeke, h ne arányosan osszák el az éves kedvezményt napokra (mint ahogy az az áramnál történik, és ott a jellemzően nagyjából egyenletes fogyasztás miatt ez nem is gond) hanem a téli hónapokra jóval több jusson, különben akár százezreket kellene megelőlegezned a szolgáltató felé a nyári elszámolásig.
A fogyasztási jelleggörbével viszont max pár ezret, ha az helyesen van beállítva, így ez alapvetően egy kedvező gyakorlat, mindenkinek, aki télen túllépné a havi kb. 144 m3-t.
Baj azzal van, h sokan vmiért (akár szolgáltatói besorolás, akár saját meghatározás miatt, amikor annak még nem volt semmi szerepe) a fűtési profilba kerültek, és most kellene tízezreket fölöslegesen kiadni, és hogy nem kommunikálták sehol ennek működését, szerepét előre.
-
Úgy tűnik nékem, hogy a törvény nem írja ezt elő, de a szolgáltatóval kötött szerződésben erről nyilatkozol, így annak megfelelően járnak el veled.
Ezt az MVM jogászai biztosan jól kitalálták, hogy ne legyen megtámadható.Szóval van egy törvény, ami nem szabályozza, részletezi a felhasználás jellegét, de van a szolgáltató, aki igen.
Sz'tem g3ci dolog, amit csinálnak.
-
-
koko52
nagyúr
60m-es fúrt kút. Bevizsgálva. Egy csőszivattyú (70k és egy hidrofor+nyomáskapcsoló 50k). A kút 400k volt, nekem megér ennyit hogy ne klóros sárga löttyöt igyunk a gyerekekkel.
Tapsi: 3,9 millió volt tavaly a Leaf 2016. Ennyiért vehettem volna egy néhány 100k-t futott német import fostalicskát majd még egyszer ott hagyom az árát pár év alatt a szerelőnél.
A napelemem fele 50%-os pályázatos.
Ilyet írni ma, hogy elköltöttél sok sok milliót szigetelésre, napelemre....LOL. Apropó, most már döntened sem kell, mert nem építhetsz energiazabáló szarokat mint 20-30 éve.
Én is gondolkodok tároláson, mert az a jövő akár tetszik akár nem. Csak az ára sok még, majd lesz arra is pályázat, mert normális hálózat az nincs és nem is lesz 10 éven belül.
Ja a mostani árak gáz 1400ft/m3, villany 400 ft/kwh. A decemberi új lakossági kalkuláció után térjünk vissza a 70-es villany és 730-as gázárat megbeszélni! -
koko52
nagyúr
Most kötik a novemberit ennyiért, szóval ennyi lesz lekötve és drágább az azonnali piacról. Audax 500 ft fölé jósolja a Januárt (1100-1200 euró/MWh). Ez az 500 természetesen nettó és hálózati/elosztói díj mentesen ennyi.
Igen a német a legdurvább. Szerintem őket akarják bedönteni, mert akkor dől az unió is. Az esély erre szerintem 70%, hogy megtörténik. Ha nem is dőlünk be akkor is sötét középkor lesz itt pár hónap múlva és óriási csődhullám, munkanélküliség, FT meg 500 felett.
-
Morgenstern
tag
És a limit hogy van megállapítva? Mert ez a 144 m3 szép és jó, de ha valóban a fogyasztási jelleggörbe alapján nézzük, akkor ilyen hónap nincs, minden hónapra más a limit.
Ez alapján én, aki évi mondjuk 900 m3 gázt égetek el is a limit felett leszek mondjuk a nyári hónapokban, mert ilyen ügyesen van meghúzva a határ.
Valaki esetleg tud már biztosat? -
Reggie0
félisten
A futoertek valaminek az energiatartama terfogat vagy tomeg alapjan. Az elektromos aramnal a 3.6MJ/kWh nem a futoertek, hanem az energiatartama, mivel mind a ket mennyiseg energia, ami egyszeru mertekegyseg atvaltas, ugyanis [W]=[J/s], igy 1 [Wh]=1 [J/s * 3600 s] = 3600 [J] = 3.6 [kJ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest