- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
A csomagolásra (is) használatos "eldobós"/egyszer-használatos műanyag fólia :
1-2-3 rétegben történő ráragasztása az ablak üvegfelületére minél nagyobb légréteggel, mert az +szigetelőrétegként fog viselkedni, mint a Porotherm téglánál, hőszigetelő üvegnél(ott leget más gáz is) és sok más hő(és hang)szigetelő megoldásnál. Az általába 1,2-1,4 közötti értékű Thermo-üveg hötechnikai mutatója 0,2-0,3-mal feljavítható(becsült érték). A 36-os Porotherm-fal értéke 0,4 körüli. Ez javítható 10-15-cm "habbal"(Polisztirol-táblák) 0,3-körülire. Az ötször rosszabb értéket javasolt először javítani! Gondolom én. Kis ügyességgel meg lehet csinálni eltávolíthatóra is, és akkor a nappali esztétika és fény jobban érvényesül. Én az udvari ablakokat ragasztottam, egész télre, majd tavasszal leszedem, Fény: -20-30-50%. A meglévő LED-es világításunkkal pótolva (amikor otthon vagyunk), nagyon-sokkal kevesebb (szerintem töredék) +költség, ahhoz képest, amit megtakarítunk a fűtésen.
A COVID alatti kényszervásárlaink(+hűtőláda, egyebek...) csomagoló-anygaiból (és amik azóta jöttek) szinte teljesen kijött az anyag, csak a ragasztószalag volt a +kiadás.
Idő meg volt "ezer"! Kínomban kezdtem el sok mással.
Utána meg kilőttek az egekbe az energia-árak, jöttek házon belüli buksi-simik és egyéb jutalmak az ötletért!
A szomszédok meg fizették vicsorogva számláikat, mi meg nem kellet, hogy spóroljunk az ajándékokon.
Azóta "Copy"-zták ők is! -
313313
addikt
Egyszerűsített gázterv+kémény terv, régi kazán le, új kazán 3 emelettel lejebb... Középkategóriás kazán + középkategóriás HMV, kémenyem bélelt volt, csak műanyag füst cső ment bele 2,2 millió lett a vége minden számlásan (OFT), ebbe nincs benne a villanyszerelő és az EPH nyikatkozat(azt megoldottam én). Kazánt/hmv-t megvettem kb 3 hónapja, ha mosz kéne majd 300k plusz kett volna..
Szerk: legyen valami érdemi infó is, 3 gyerek + 2 felnőtt, gépi mosogatás kb 20-30m3/hó lesz a 120 literes indirekt tárolót 50 fokon tartani.
-
Frankie50
tag
Üdv!
Hasonló cipőben jártam//járok én is. Fűtés, hmv, főzés gázról, utolsó teljes év 2815 m3, augusztus 1.-ig 24800-. átalány. Augusztus elején nem egész 3 éves hajdú 120 L gázbojler le a falról, mind a két fürdőben a calor 2 gázkonvektorok megszüntetve. Vettem egy hőszivattyús villanybojlert, sajnos csak 80 L sikerült, mert a 100-s nem volt elérhető. Kisebb kompromisszummal működik a dolog. 3 felnőttet simán kiszolgál, de de mikor 4 en vagyunk, néha kell a cekász is. Egy hétig mértem, hozta a 2-2,5 kWh-t naponta. Eddig hozza a tervezett gáz megtakarítást is. A fűtést egy infrapanellal oldom meg, de ez a nejemnek nem jön be. úgyhogy más megoldás lesz. Szeptemberben 3 m3 gázt használtunk el, az eddigi 40-45 m3 helyettEgyenlőre fűtés csak egy szobában megy, idős anyósomnak, de most a jó időkben csak gyújtóláng van, így most fél hónap alatt 4 m3 fogyott
A jövő héten van a leolvasás, elszámolás. Az utolsó két számla 100 K fölött volt kicsivel
A villanynál a túltermelésem fedezi az eddigi növekedést, így talán kibírható lesz az egyenleg -
Neked átfolyós vízmelegítőd van, én gázbojlert írtam. A kettő között nincs összefüggés. A gázbojler jóval takarékosabb. Szerintem felesleges milliókat költeni napkollektorra, mert nem a melegvíz miatt fogyasztasz gázt az átlag felett. Inkább a fűtés oldalával érné meg foglalkozni.
-
madagaszkar
tag
#4862pjtr Megkérdezhetem, hogy mennyiért csinálták meg?
#4863bigdady Mennyibe fájt? Hány amper és kellet szabványosítani?
Üdv!
H-tarifás órához az 5 klímának 32 Amper kellett. A nappali A1-esen volt 25 Amper. Itt még alanyi jogon járt 7 Amper, ez hozzzáadódott a H-tarifás igényhez, így "csak" 25 Ampert kellett megvennem 123.825 Ft-ért. Ehhez jött a villanyszerelő 130.000 Ft-os munkadíja a szekrényben szükséges kiépítéssel, plusz a kábelek, kábelcsatornák 80.000 Ft, aminek a munkadíját megspóroltam, mert sajátkezűleg csináltam meg. Így volt összesen 333.825 Ft.
Villanyóra szabványosítás nem kellett, mert a régi nagy faszekrényt elfogadták. -
Ez sajnos a "csak fűtés" profil. Az augusztusi fogyasztásodat a piaci áron számlázták ki.
Ha diktálós rendszerben vagy, akkor a következő diktálásnál 0 köbm-t diktálj be, mert szept 20-ig a csak fűtési profilba lévők nem használhatnak gázt (neked nincs 30 köbm), ha használnak, akkor azt a piaci áron kell nekik kifizetni.
Aztán szept. 20-tól már fogyaszthatsz gázt, onnantól nincs különbség a két profil között egészen jövő nyár kezdetéig.
Viszont jobb, ha most elkezded intézni a vegyes profilba történő átsorolásodat, mert elég nagy az átfutási ideje, meg mivel télen mindegy a profil, hajlamos az ember megfeledkezni az átsorolásról.
SZERK:
Mondjuk neked mindegy, mert a fogyasztásod átlépi a küszöböt, tehát te úgyis fogsz fizetni piaci áras gázt, hacsak nem történik csoda a klímák beszerelése után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest