- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom956ster
aktív tag
válasz
pszili8 #4576 üzenetére
Általános dolgok az ebay-al kapcsolatosan (ezek az én tapasztalataim):
1. a fizetés egyetlen biztonságos módja a Paypal, ezt kell elősször beregelni, ide kell egy dombornyomott hitelkártya, vagy egy Net számlacsomag (nekem utóbbi van és egyszerűbb mint a hitelkárta) ( a regisztrációról most nem írnék, ha van kérdés szíveen segítek)
2. az innen vett cuccra VAN VÁM és nem ez a gázos tétel, mivel 6 % körül mozog, hanem a 25% áfa, ami megy a vámmal emelt áruköltségre és a postai díjra is
Vám ügyintézés + 2-3 hét a csúszás a termék megérkezéséig. Kb 50 dollárig nincs vám, de ha veszel egy olyan holmit, amit szép nagy dobozba csomagolnak és kamuból fel van tüntetve az értékenek a 10-20%-a (kínai csel) akkor majdnem biztosan kiszedik a vámon, felbontják: né'má, nincs benne az eladói számla (kínából nem szokott, amerikából mindig!) ekkor megkeresik a címzettet levélben, hogy légyszíves és küld be nekik a paypal által levont teljes tranzakció értékéről szóló email jelentést. Na, ez az ami alapján kiszámolják a vámot és az áfát. Az EUból rendelve nincs vám, viszont ott is megfogják az 50dodónál drágább holmikat, mivel van ÁFA
Kínáról még annyit, hogy többnyire 2-3 hét a postaidő vámügyintézés nélkül, és korrektek. Amerikaiak nem írnak "csalóka" értéket a csaomgolásra, majdnem mindig vámolnak kintről, hacsak nem elég olcsó és kicsi a csomag. Az egyik mentőöv talán az EMS csomagszállítás, az 6 nap alatt otthon van és nincs idő a vámmal szarakodni, ellenben jó drága
3.a postaköltség kérdésed kicsit megmosolyogtató, et nem venném komolyan. Kint is úgy működik a posta ahogyan itthon: súly és méretek alapján. Ezért azt mondanám, a posta 1 dollártól 1000 dollárig terjed
Komolyra fordítva a szót itt is van kínai csel: a holmit licitre elviheted 1 dollárért, vagy 1 centért (volt már ilyenem) de annyi rajta a pk, mintha megvetted volna Buy in -ben és ingyenes lett volna a posta. Egyszóval úgy tüntetik fel, hogy filléres a cucc, de a postaköltségben benn van a hasznuk teljes egészében
Hogy egy szép ellenpéldát is mondjak: vettem már kintről iPohnera kijelzővédő fóliát, vastagat, 6 amerikai dollár centért = 12 forint és ingeynes volt a posta
Angoloktól és németektől még nem rendeltem, számomra kína és amerika a szimpi és olcsó...
Még egy fontos dolog: ebayról én csak olyan eladótól vettem eddig, akinek van ebay shopja és legalább 98% os a megbízhatósága! Ha itt veszel bármit is, a biztonságos paypalos fizetésen keresztül is nagyon nehéz futni a pénzed után, ha aztán nem kapsz érte semmit sem. Volt már ismerősi körömben rosz példa: 70000 ftos karóra, előre fizetve paypalon keresztül és nem jött semmi, eltelt egy hónap semmi, két hónap semmi, ebay utánna ment az ügynek = kínai eladó felszívódott a pénzzel és ennyi
Szóval csak óvatosan...Itt az off vége és bocsi mindekitől!
-
tom956ster
aktív tag
válasz
pszili8 #4569 üzenetére
Ebay-al kapcsolatosan volt már vagy 27 sikeres tranzakcióm és 100%on vagyk, lévén hogy csak veszek
Ha van konkrét kérdés jöhet püben vagy itt az odlalon is!
Köszi az akkus tippet a segítőnek a 8110i-vel kapcsolatosan, megfontolom, csak sajna Salgótarjánban vagyok, ezért nem megyek fel pestre.... -
tom956ster
aktív tag
Egy cseppet én is hozzá tennék a retró topichoz:
Mondhatni telefonbuzi vagyok. Nem is oly régen cirka 2 hete tettem szert egy Nokia 8110i „banán” telóra, amit napi rendszerességgel használtam is volna, de sajna az akku nem bírja ki a munkanap végéig. (Esetleg van rá ötletetek?)
Van egy 6310i masinám is, nagyon viharvert de eredeti arany színű házban, természetesen függetlenül. Sajnos itt is akku problémával küzdök
Akad egy Ericsson T10 is, de ez már be sem kapcsol, viszont nagyon tetzsett anno és 10 éve megvan
Fő telóm egy Samu Galaxy Spica, ennek a gépnek a szolgáltatásait nagyon bírom, és sokat ki is használok belőle. Céges telefonom egy szar Nokia 3110c , ez egy slampos kis gagyi cucc, ez helyett szeretnék egy Nokia 8850-et vagy egy új akkut a 8110i be(azt azért nagyon megcsodálták benn melóban
)
Van erre ötletetek? Segítséget előre is köszi.
Ja, a 8850 megfelel ez olyan céges telónak amin napi legalább 1 órát beszélek?
Thx!!!
ilyen-e:
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest