Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
alulról a rácsokat szedd ki, jobban jársz. Lemezolló, dekopír, kombinált fogó, haver lakatos
, vagy bármi, egy lassú&&hangtalan 8 centis venti is sokkal jobb, mint 3db 4 centis (felületük kb: 4cmx4cmx3db~48cm^2, 8x8~64cm^2)
De Speedfan jó lehet, bár nem biztos, hogy szereti az alaplapodat. -
HI
Én 2db elég halk rendszerventit használok.
Az első egy hőérzékelős darab, 25fok=1000RPM 45fok körül pedig 2500RPM, nálam ez van elöl. A hőérzékelőjével pedig tudod szabályozni a sebességét pl. ha a vinyóra vagy mellé rakod akkor gyorsabb lesz, ha csak a levegőben hagyod akkor 1000-1500RPM-et megy majd.
http://www.auspcworld.com/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=26&page=3
A második van hátul, Coolink 1900RPM-es venti szintén nagyon halk darab. (CFY08B 21dB) http://www.coolink.hu -
LukE
veterán
1: adj neki kisebb feszültséget, http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=8817&start=
2: 3 ventis szörnyet nem vennék, mert: biztos hangos, sok ilyen pici venti full gagyi, rekkben pl több alapból szarról hallottam. -
rudi
nagyúr
Szóval: a koncepci jó! Elöl be hátul ki.
2 dologtól függ egy venti hatásossága
1. méret - minél nagyobb annál jobb
2. fordulatszám - minél magasabb annál több levegő de zaj is.
Lehet fordulatszám szabályozó potmétereket venni meg olyan előlapokat amiken termoszenzor(ok) vannak kivezetve, ehhez csatlakoztatva egy 3tűs ventit a termoszenzor a hővel arányosan váltóztatja a fordulatszámot. Vannak beépített termoszenzoros ventik is. Ha süvít a levegő akkor vág(as)d ki a lyukacsos részt és csavarozz a venti elé rácsot. Ez a módszer kifelé húzásnál jó de befelé húzásnál teleszedi magát a gép porra szóval oda még érdemes beiktatni valami fain levegőfiltert.
Az 5.25ös előlapokon általában 2-3 pici venti van és csak akkor lesz normális hőszállításuk ha nagy fordulatszámon mennek, így hangosak.
Úgy rémlik az Azona házakban hárul befér a 9×9es venti is.
www.magicom.hu listáján van mindenféle hűtéssel kapcsolatos cucc.
Nekem úgy van hogy elöl lenn be egy 8×8assal ami 4tűs csatlakozón van és nincs fordulatmérő rajta. Hátul 8×8as ki 3tűs csatlakozóval az alaplapon. Van fenn 2 mobilrackem és ha nincs bennük vinyó akkor kinyitva egész szép huzatot érezni befelé. A rackek mögött van egy 8×8as venti ami az egyik rack kapcsolójára van kötve szóval ha +winyók vannak benn vagy húzom a procit akkor azt is bekapcsolom. A prociventim spire falconrockI kb. 26-30db de a 8×8as ventiket simán elnyomja a hangja, pontosabban a levegő ''süvítése'' a borda lapjai között. -
borely
tag
Dekopir fűrésszel kivágható a lyukacsos rész, úgy ahogy van, (azután legalábbis hátulra tehetsz fel vmi vékony rácsot, mégse jó ha belenyúl a bébi
), ez csökkenteni fogja a zajt és még a légszállítást is növeli. SZVSZ semmilyen venti nem elég halk, ha 12 V-n járatod! Lehet kapni Coolermaster hőfokszabályzós ventiket, ezek halkak, bár szerintem 5V-n akármelyik rendszerhűtő megteszi.
-
Hatamoto
tag
Hi!
Láttam egyszer egy 80mm Zalman coolert (látni láttam, de a hangját nem hallottam).
Itt találsz róla infót:
http://www.zalman.co.kr/english/product/cnpsfan2.htm
5.5 V-on még nagyon jól fúj, de szinte hangtalan (20dB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged