Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apol77
tag
Igen csak kétlen hogyha bemész a szolgáltatódhoz, hogy adja ki az x időben történt titkos hívó adatait, azt ki is adják Neked !
Szerinted mire van a személyiségi jog??
Ha bemész a yardra és arra hivatkozol hogy életveszélyesen fenyeget valaki, akkor felveszik a jegyzőkönyvet, behívnak ujra, elmondják hogy könnyebb lenne számotváltanod. Addig nem kérheti ki a rendőrség az adatokat, amíg tettlegesség nem történik.
Utána kézhezkapod a határozatot hogy ismeretlen tettes ellen megszüntették az eljárást...
Végig jártam ezt, mert nem tudok számotváltoztatni a munkám miatt.
Ha Neked kiadták a számot, amit kétlek, akkor ismerősöd dolgozik ott, jó beosztásbam... -
mikado
tag
Van egy Blackballer nevu progi symbianos telokra, az el tudja utasitani az anonim hivasokat. Aszzem 6600 ilyen nem?
-
Club
őstag
Megróbálom majd a progit.
A zaklatás abbamaradt, csak egy bátortalan fiúcska volt, aki szerintem, kissé elmeosztályra való -
balpis
őstag
Hali!
Csak egy kis altalanos megjegyzes a topicban tobbszor is felmerult szamkuldesrol/tiltasrol a tisztanlatas vegett:
Ma az osszes mobil szamrol az ugyfel donti el, kuldi-e a szamot, vagy nem.
A vezetekes szamok eseteben fuggetlenul attol, hogy ISDN vagy analog,
szinten ez a helyzet a digitalis telefonkozpontokon elo elofizetok eseteben.
A regi, crossbar (analog) telefonkozpontok elofizetoi kulon-kulon nem tudjak
ezt egyenkent allitani.
Valojaban azonban a telefonszam minden esetben vegigmegy a hivasfelepites kozben
a halozaton a telefonkozpontok kozott (meg az analog telefonkozpontok elofizetoie is! - legalabbis a Matav halozatabol indulo esetben tutira a valos szam), csak egy olyan jelzessel, hogy a kijelzese nem megengedett (presentation restricted, egyebkent meg presentation allowed).
A hivott fel kozpontja ennek fuggvenyeben vagy kikuldi a hivott telefonjara (mar ha tudja: azaz mobil, ISDN vagy digitalis kozponton elo analog keszulek, melynel a hivoszam kijelzes szolgaltatas aktivalva van), vagy nem. Bizonyos esetekben (konkretan: segelyhivas) a tiltott szamot is kikuldi, ezaltal segitve a segelykerest.
A matav halozataban az ilyen regi analog kozpontok fokozatos kivaltasa folyamatban van, kb. egy ev mulva eltunnek a halozatbol. (A tobbi szolgaltatorol nem tudok, de ott is egyre kevesebb ilyen vonal van mar.)
Ha az analog kozpontok kikerulnek a halozatbol, akkor elvileg bevezetheto olyan szolgaltatas, mely keresre a tiltott szammal erkezo hivasokat visszautasitja. Igaz, ennek fejlesztesi igenye lesz a szolgaltatoi oldalon, de varhatoan meglepik. Azonban ez sajna a jelen problemara nem ad rovidtavon megoldast
bp -
Ridick
tag
hali..nem olvastam végig a hozzászólásokat...csak ilyen velem is előfordult és csak annyit csináltam hogy hívásszűrés >> egész telefonkönyvre
és ennyi...ezt a siemens C45 már tudja...mert ezt tudom példának felhozni
és ez azt csinálja hogy csak az tud felhívni aki szerepel a telefonkönyvedben...vagyis aki rejtett számmal hív az nem tud elérni... -
zsiga667
addikt
-
e-biza
őstag
bár nem ismerem a mobil OS-eket, de elképzelhető - zsiga667 meg is találta - hogy irsz rá egy programot ami mondjuk automatkusan felveszi a telefont és lejátszik egy általad felvett üzenetet, ha ismeretlen számrol kapsz hivást, persze lehet hogy a mobil OS ''primitivsége'' miatt ez nem megoldható. primitivség alatt azt értem hogy lehet nem tudsz a memoriába futo programot programozni egyafajta rezidens programot, nem tudom.
az egész a számitogépes faxrol jutott eszembe, ha bekapcsolom a kommunikácios központot automatkusan felveszi a telefon, ott lenn fut jobb alul. gondolom programozás kérdése hogy mondjuk csak akkor vegye fel ha az adott szám ismeretlen vagy pont akkor tegye off-ba.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
-
Club
őstag
válasz
Blackmate #31 üzenetére
Igen, ez igaz.
De megmondom őszintén:
Mikor engem zaklattak:Enem baromira nem érdekelt volna ki nem tud még hívni akinek rejtett, vagy kijelezni nem tudó száma van,csak a zaklatás maradjon abba
Ezért mondtam, hogy a rejtett számokat automatikusan nem elérhetőnek dobná,vagy hangpostára amin bemondanám hogy ha rejtett számmal hívsz, nem tudsz elérni.
Egy idő után betelik a hangposta is, de az nem érdekel.
Sosem használtam.
Ettől fühhetlenül még a szöveget bemondaná és aki akar el tudna érni kijelezve, vagy sms-ben.
Mondjuk off korsz jobb lenne ha a szolgáltató által használt:''Pillanatnyilag nem elérhető'' helyett''Pillanyatnyilag nem elérhető, vagy rejtett számról hívja'' szöveg lenne, de ezt nem kívánhatom senkitőlsem.
De nem lenne rossz, ha a mobilgyártó ezt megszívlelné, és karöltve 1-1 szolgáltatóval ezt megjátszaná -
Club
őstag
válasz
Blackmate #29 üzenetére
Az a központ, kishazánkban már vagy abszolút ne,, vagy esetleg nagyon kevés létezik.
Azoknál valóban nem működik a dolog, ez igaz.
1-es megoldás:A szolgáltató széttárja a karját:Hát cseréljen számot, vagy forduljon a rendőrdéghez.
Akik ugye megkérdezik majd?:Mivel tudja ezt bizonyítani?
Mire te erősen mutatod a kezdődő elmebaj jeleit, illetve a telefonodat, amin ki van írva hogy utolsó hívások:Rejtett szám:
Erre ők széttárják a karjukat és viszlát.
Ennyi.
2-es megoldás:Ismerős van, de ezt csak és kizárólag bűneseteknél tudják használni(tehát létezik) haszbnálni hatósági felhívásra, mivel a telefontársaságok nem tárolják a bejövő hívások listáját, csak a te telefonodról kimenőkét, mivel ugye azt számlázzzák.
A bejövőnek semmi értelme nem lenne
Nem analóg vonal, mobil.
Szoftver meg lehet hogy mission impissible, de egy próbát megér nem?
Hátha a telefongyártó cég is azt mondja majd rá hogy nem hülyeség, mivel nekik érdekük hogy olyan telót csináljanak, ami neked isegyre több mindenre használható. -
Blackmate
őstag
Ha nincs szam, azt egy 3-massal kezdödö analog vonal is okozhatja, nemcsak egy letiltott mobil, vagy ISDN szam. Ergo ha azt letiltod, akkor nem biztos, hogy csak azt az egy szamot tiltod le, amit szeretnel.
Szerk.: ezt ki is probalhatodHivd fel egy analog vonalrol magad ...
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Vitatkozni en sem szeretnek, föleg ha te is benne vagy, mert akkor tudod miröl beszelek, es hogy hogyan müködnek ezek a dolgok, es maradjunk annyiban, hogy egy forgotarcsas analog telefonközpont (van meg ilyen jocskan kis hazankban nem egy nagyvarosban is) ha a kutya kutyat eszik sem fogja tovabbitani neked a hivoszamot, mert technikailag nem kepes ra.
En 2 megoldast latok a haverod problemajara:
1. Bementek a szolgaltatojahoz, es elmeselitek mi a hezag, es ök ajanlanak valamit. (Valamit biztosan tudnak, kell hiszen a hivaszaklatas törvenybe ütközö)
2. Keresel egy jo ismeröst az adott telefonszolgaltatonal, aki segit neked nem eppen legalis keretek között megtudni a telefonszamot.
Ja: es meg annyi, ha analog vonalrol zaklatjak, akkor nem sok mindent tudtok tenni, mert ahhoz mar a matav is kell.
Ilyen szoftveres programosdi irasa a szam kideritesere mission impossible.
Peace -
Balinov
titán
Szia,
tudom,hogy ez téged nem boldogít,és más gyártó is,de SonyEricssonok (T630,T310,ericsson T65-is) hívásszűrésénél egy listát adtál meg,akitől engedted a bejövő hívásokat,szám nélkül 1ből kiteszi foglaltra. ''táppénz'' alatt voltam,és hát,igen hasznos volt főnököm/kollégáim hívásai ellen.
elnézést a félig off-ért.
Bali -
bcs
aktív tag
ja, és tényleg ezt írják ki az új nokiák, hogy ''rejtett szám''?
a ''magán telefonszám'' jobban tetszett -
Club
őstag
De ember:
Ha nem kap számot, akkor az is egy programút nem?
Arról nem ebszélve, hogy én a vasúti kereszteződésben én egy gondolkodó, döntést tudni hozó ''program'' vagyok.
Ha ilyen lenne, azt úgy hívnák:Mesterséges Intelligencia
Ha nem kap a hívó féltől számot, akkor automatikusan ne fogadja a hívást!
Érted?
[Szerkesztve] -
bcs
aktív tag
-
TRD
csendes tag
A SE P800-on Symbian 7 van. Ehhez van soft: Advanced Call Manager.
Gondolom Series60ra is létezik. Itt Bővebben: link keresgélj. -
Club
őstag
Gondolkozz program ésszel:
A nem létező jelet, nem lehet azonosítani, gyakorlatilag értelmezhetetlen.
Gondolj vissza szép emlékekre:Mit csinál a Windows ha nem tud értelmezni valami:Hibát jelez, vagy lefagy
Tehát a nem létező telefonszámnak(vagy nevezzük nem elküldött telefonszámnak) is kell hogy legyen valami értéke, amit a szoftver tud értelmezni.
Akár 0, vagy akármi, de valami kell, különben nem lehet vele mit kezdni. -
Club
őstag
válasz
Blackmate #12 üzenetére
Figyelj.
Én nem vitatkozni akarok veled, de ebbe talán nem kellen vitatkoznunk
Ez a központtól függ.
Adott központ képes-r á?
Jelenleg Magyaországon már szinte midegyik központ alkalmas erre a szolgáltatásra.
Úgyhogy nem kell ISDN, sima analógnál is működik.
Van ''némi'' közöm hozzá hidd el
Nem tudom pontosan a jelrendszereket, de akkor inkább úgy mondom, hogy ezek a központok már képesek ezeket a jeleket kezelni.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Engem is érdekelne a dolog, szerintem dobjunk össze egy kis lóvét és bízzuk meg Tildy-t hogy írjon egy ilyen progit, úgy tudom ő ért az ilyesmihez.
-
Blackmate
őstag
Nemelyik matavos azert tudja kiirni a szamat, mert isdn, amely digitalis SS7 jelzesrendszert hasznal, amely lehetöseg ad (többek között) a szamkijelzesre, ami ingyenes, es nem kell fizetni erte! A 4-essel kezdödö (nem pesti szamok) es e fölöttiek mar mind digitalisak, es kijelzik a szamot. Bar most a szamhordozhatosag miatt ez nem tudom mennyire valtozott, de teny, hogy regen egy 3-massal kezdödö szam sem jelent meg a mobilokon, mert technikailag nem volt lehetseges.
-
Club
őstag
Nem a szolgáltató a kulcs, ez biztos.
Ezért mondom, hogy valami pogramozó kellen hozzá.
Mivel az elküldött számokat lehet ''azonosítani'', ezért mivel a a rejtett számnál is kell hogy legyen ahonosító.
Ha más nem akkor az, hogy nincs azonosító!(Bár van egy olyan ganyúm, hogy minden telónál valami szpessöl kód lehet ez, mivel neki is meg kellett határozni a szoftver írásnál hogy milyen jelre írja ki a teló hogy rejtett szám).
De mivel én programozni édes-kevés vagyok, ezért nemtudom -
sequator
senior tag
nekem ezeréves alcatel telómban volt olyan opció, hogy csak a telefonkönyvbe bejegyzett számokról fogadjon hívást, ez a mostaniakban nincs?
Sautia -
Club
őstag
Maradjunk, ahogy a matávos telefon ki tudja írni a számot, sőt elküldeni is, tehát mind 2-re alkalmas, más kérdés, hogy ezt a szolgáltatás a Matávnál külön meg kell rendelni.
Ne mond hogy nem lehet, mert nálunk már sssok-sok ideje mükszik
Ez az elmélet nemjó.
Más 5let esetleg? -
Blackmate
őstag
Nem. Pl az analog matav-os vonal sem jelzi ki a hivo fel szamat, ugyanis ott rendszer nem tudja (nincs plusz informacio atvitelere lehetöseg). Amikor letiltod a szamkijelzest gyakorlatilag ''atvalt'' ilyen üzemmodra szamkijelzes tekinteteben a mobil.
Bááásenior lettem
[Szerkesztve] -
Club
őstag
''Magyarul a telefon nem küldi el mar a legközelebbi atjatszonak sem azt a plusz informaciot, hogy kijelezze a szamot''
Na ez meg ott bicsaklik meg, hogy akkor hogy küldi el a számát a teló?
Muszáj hogy valami azonosítót küldjön el a hívó fél magáról, különben hogí rja ki a számot a hívott fél telója? -
Blackmate
őstag
Valamelyest tanitottak ilyet nekem az nagy föiskolan (vill. mernök, telekom szakirany). A gondolatmeneted nem rossz, viszont ott bicsaklik meg, hogy amikor a teged zaklatni kivano hiv teged, akkor a legközelebbi bazis allomasig elmegy a keres, hogy hivast kezdemenyez, es gyakorlatilag onnantol az egesz rendszeren anonimkent fog vegigmenni.
Magyarul a telefon nem küldi el mar a legközelebbi atjatszonak sem azt a plusz informaciot, hogy kijelezze a szamot.
Termeszetesen bizonyos hatosagi engedelyekkel lehetöseg van barmire: a szam lekerdezese, az ehhez tartozo ügyfel, neve, cime, es a legutoljara inditott, vagy fogadott hivas meghatarozasa bizonyos mereteken belül. De ez mar mas kerdes -
Club
őstag
Hello.
Régebben volt nekem is egy ''rajongóm'', de azt lerendeztem.
De most egyik ismerősömnél újra előjött ez a dolog.
Felvetődött bennem a kérdés:Vajon miért nem lehet rejtett számot letiltani a mobilon?
Azt megtudtam hogy hálózati támogatás is kell hozzá, ez tudtommal megvan.
Elkezdtünk gondolkodni egyik haverommal:
A telefon ugye azonosítja a beérkező hívásokat,(gondolom telefonszám alapján mivel máshogy nemtudom hogy tudná?).
Akkor adott telefonszámnak kell hogy legyen értéke, kornrétan:0670xxxxxxxx.
Na most.
Amelyik számnak nincs azonosítója, tehát rejtett, akkor vagy valami kiemelet jelzéssel jelez a telefon felé hogy ne jelezze ki a számát, vagy eleve el sem küldi.
Mivel telefonoknál be lehet állítani egy bizonyos hívásszűrést, ezért nem értem miért nem lehet beállítani hogy aki szám nélkül hív, az ne tudjon elérni?
Nyílván az adott rejtett számnak is van ''értéke'', mivel ha nem lenne a teló nem tudná azonosítani, hogy:Igen, ez egy rejtett szám.
Viszont ha van azonosítója, akkor tiltani is lehet nem?
Persze akkor azok sem tudnak elérni, akik nem zaklatni akarnak.
Erre meg egy olyan megoldás még lenne esetleg, hogy amikor nem vagy eléhető(mert letiltottad a nem látható számok hívását), akkor amelett hogy hogy kapsz egy oylan üzenetet hogy :A hívott szám pill nem elérhető, mondja mondjuk azt:
A hívott szám jelenelge nem elérhető, vagy rejtett számmal hívja.
Lehet hogy ez lámaság amit írtam, de szerintem evvel nagyon sok zaklatást, számcserét, feljelentést el lehetne kerülni.
Vagy ez így hülyeség?
UI:Valami programozó aki ért ehhez hozzászólhatna, mivel valószínű jobban konyít hozzá mint én
UI:Ezt leírtam egy mobilokat gyártó cégnek egy emailben, kiváncsi vagyok mit reagálnak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest