- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
-
gaborbp
tag
Az Árkádban a földszinti bejártánál lévő Trépont-ban ki van téve.
Nem főzött rom volt rajta hanem eredeti nekem így is tetszett.
Net elérés van rajta - mármint a kiállított darabon - és nem wifi hanem mobilnyet és azzal is elég jól ment.
Én az index.hu teljes verziós oldalát néztem meg vele mert az eléggé összetett. De azt is elég jól betöltötte amit észrevettem amíg nem tölti be teljesen az oldalt addig volt a scrollozásban egy kis akadás utána már nem.
Nekem a net miatt lenne jó mert napközben jó lenne néha egy egy percre felmenni a netre elolvasni a leveleket ilyesmi. Olvasni rajta.
Egyedül ami jó lenne filmet nézni még rajta csak nem tudom egy sima nem HD hanem "mezei" avit lejátszik-e pl egy 624*352 xvid-et. erre lennék kíváncsi mert HD videót nem ekkora képernyőn fogok nézni úgysem hanem otthon
Szóval ha van valakinek tapasztalata arról hogy a neten fennlévő videokat konvertálás nélkül lejátssza-e azt megköszönném ha leírná a tapasztalatát. Tehát nem HD videora gondolok hanem normálra.Köszi
-
gabe8719
senior tag
Hát, ha itt is konvertálni kell, akkor bizony számomra felejtős..
Nem mondom hogy 1080p-t akarok nézni rajta, de azért a sorozatok és az 1,3-1,4 GB-os mozifilmek jó lenne, ha akadás nélkül futnának, még ha esetleg húzni is kell rajta.Itt mutatkozik meg egyébként különösen, hogy mennyivel jobb egy akár 600 Mhz-es ARM V7, mint egy 800 Mhz-es, vagy akár 1Ghz-es ARM V6.. Előbbinél kisebb órajelen, feleennyi rammal a 720p is vidáman szalad..
-
gabe8719
senior tag
Egyértelműen jobb neki, eleve az SE kijelzője HVGA, a Skate-é pedig WVGA.. (durva is lenne 320x480 pixel 4,3"-on)
Kijelzőben ég és föld a kettő, a hardverrel tényleg csak annyi a gubanc, hogy ARM V6 architektúra, ami nyers számítási erőben már ahhoz is csak épphogy elég, hogy kiszolgálja a WVGA felbontást. Erre jön még rá az, hogy 1 év múlva már semmi naprakész dolog nem fog elfutni rajta normálisan, jelenleg is elmondható, hogy ezzel a hardverrel konvertálatlan filmeket már igencsak kompromisszummal lehet nézni, a netezési élmény a gyári rommal eléggé darabos, a komolyabb grafikájú oldalak lassan töltődnek, ha több alkalmazás fut, vagy sok widget van kinn a főoldalakon, könnyen beakadhat scrollozás, stb. Ettől még persze gond nélkül használható mindenre, amire perpill egy okostelefon való, csak némi élménybeli kompromisszummal. Ennyi az egész. (de, még ezeken is rengeteget javíthat egy custom rom)
Nekem filmnézésre lenne kiváló a 4,3as kijelző, de nagyon nem örülnék, ha konvertálgatnom kéne, mert ezzel az erővel akkor egy bármilyen más feature phone-on is lehet filmet nézni.. 3"-on meg egyszerűen nem fogok egérmozizni, hiába van mögötte egyébként az a hardver, ami a HD felbontást is real time képes dekódolni és lejátszani... Ekkora megjelenítőn nincs értelme szvsz.
Engem személy szerint egyedül a videóteljesítmény miatt érdekel a hardver, ha abban megfelel az igényeimnek, felőlem lehet a proci bármilyen - böngészéskor tudok várni 3 másodperccel többet, a flash meg nem érdekel.De ez én vagyok, másnak pedig más kell, ezért a másikat fogja megvenni. Ilyen egyszerű a képlet.
Jut eszembe! Akinek már van.. Csinálna valaki egy MoboPlayer tesztet különböző felbontású divx anyagokkal? (adott esetben húzott procival is, és gyári körülmények között is..) Részemről ez fog dönteni arról, hogy megveszem-e.. Köszi!
-
gabe8719
senior tag
Igen, hangsúlyoztuk is már páran, hogy többek között ezért jobb vétel a skate, legalábbis elavultabb a hardver ugyan, de olcsóbb is 15ezerrel, a kijelzőméretről nem is beszélve.. (legalábbis a T-nél) Szerintem ez már kitárgyalásra is került, árban az egyetlen összehasonlítási alap a sima Xperia Mini lehet, 5 rugóval drágább. (viszont újabb hardver+kisebb kijelző, a skate pedig régebbi hardver+nagyobb kijelző) Ennyi.
-
dnelb
veterán
Vannak ám sokan felnőttek, akiknem nem a játék a legfontosabb.
Túl kéne lépned ezen, már 30xor le lett írva hogy a menü laggol, a játék senkit sem érdekel.Komolyan, csak nézz meg egy xperia mini hands on videot, aztán hasonlítsd össze ezzel a szutyokkal, egyből bekerül a szótáradba a lagg fogalma.
-
gabe8719
senior tag
Tudod mi az az objektivitás? Mert hogy a trollkodás, laggolás, satöbbi fogalmakról tényleg semmi ismereted nincs, de azért vígan osztod ész címén a butaságodat, az biztos.
Megmondom mi az objektivitás. Az, hogy egy ARM V6 architektúrájú MSM7227 2011-ben már egy többéves technológia, ami lehet hogy egy alap felhasználónak (nekem is) sok mindenre elég, de nyers számítási erőben nem éri el azt a követelményszintet, aminek a jelenlegi piaci versenyhelyzetben meg kellene felelnie, 1-2 év múlva pedig képtelenség lesz naprakészen használni. Tudod, ez objektív tény. Mint ahogy az is, hogy ha ezt a processzort agyonvágjuk egy 800x480as HVGA kijelzővel, a laggolás matematikai és fizikai törvényszerűségek alapján elkerülhetetlen. Tudod, ez megint objektív tény, nem kell látni senkinek sem ahhoz, hogy tudjuk hogy laggol, mert egyszerűen matematikai és fizikai törvényszerűségeken alapszik az, hogy a processzor túlterhelésekor laggolás következik be. Ismét objektív tény, amivel vitába lehet szállni, de előbb inkább olvass szakirodalmat, meg a fórum moderálási elveit, aztán utána lehet verni a tamtamot nyugodtan. A gondom pedig az, hogy ezen objektív tényekkel szemben szubjektív, szűk látókörű, és buta megnyilvánulásokkal degradálsz le olyan embereket, akik nem csak hogy nálad klasszisokkal jobban értenek hozzá, de még az alapvető, fórum-viselkedési kultúrát is ismerik. Veled ellentétben.Akkor dióhéjban még egyszer: az, ha valaki szót emel azért, mert 2011-ben ez már kevés, az nem azért mondja, hogy személyes sértésnek vedd, és azonnal visszavágj baromságokkal és mindenkinek megmagyarázd a butaságodat, hanem azért, mert a többéves technológia használata egy meghatározott árszegmensben gátat szab annak, hogy a felhasználtnál már újabb, és modernebb technológiák is olcsóbbak lehessenek, és felválthassák a régi technikát. Ezt összességében technikai fejlődésnek hívják, aminek az eszméjét minden jóérzésű, IT világában jártas ember támogatja, és természetszerűen szót emel azért, ha mesterségesen, a profitorientált üzletpolitika kedvéért gátolják ezt a folyamatot.
Felfogtad végre? (inkább ne is válaszolj...) -
gabe8719
senior tag
Trollkodással lettél őstag te is, ehhez már kétség sem férhet. Nem ártana, ha végre jönne egy moderátor, és kivágnának innen.
Miért van az, hogy ha bárhol felbukkansz, te írod le mindenkinek hogy milyen okos, holott te próbálsz "okosan" kioktatni másokat olyan dolgokról, amikről azt sem tudod, hogy mik?
A 'lag' nem lassúságot, hanem darabosságot jelent, ez pedig csúnyán le tudja rombolni a felhasználói élményt. Ahogy ha jól emlékszem Fateless is mondta, igenis korrekt az ajánlott plecsni rá, de teljesen jogos minden hőzöngés is. Ennyi.Nekem is volt blade-m, szerettem, és ezután is vagy blade lesz, vagy skate. Mert amire nekem kell arra tökéletes, és örülök neki, hogy a kis pénzemért is van már olyan gyártó, akitől kapok kapacitív multitouch érintőképernyőt, GPS-t, androidot, stb.
DE! Ha valaki objektív szempontok alapján kritizálja, hogy 2011-ben ez már kicsit kevés, annak igenis igaza van és veled ellentétben nem érzek égető vágyat arra, hogy körmömszakadtáig mindenkinek megváltoztassam a véleményét. De idejössz te, és objektív tényekkel szemben nem csak hogy szubjektív, de ráadásul a végtelenségig szűk látókörű, sőt, provokatív és buta fröcsögéseddel mindenkinek meg akarod mondani a frankót. Gáz.
De ha már megnyilvánulsz és mindenkit bosszantani akarsz, legalább használd a szerkesztés gombot.. Azért vagyok itt én is, meg még sokan, hogy korrekt véleményeket és megnyilvánulásokat olvassak, nem pedig azért, hogy ha elolvasok egy hsz-t, utána 5öt át kelljen ugranom, mert egyesek ilyen buta és átlátszó (de inkább az a gond, hogy idegesítő) módszerrel növelik a rangjukat.
-
syl5
őstag
Na mi van normális válasz nem megy, csak az idióta beszólások, hogy szétszedve a procit bámulni?
Ez nem a Blade (off) topik...
Úgy biztos nekem sem szaggatnának az animációk, hogy ha meg sem tudom különböztetni a szaggatást a folyamatos animációktól, vagy nincs összehasonlítási alapom, mert életem első okostelefonja és/vagy PC-n se láttam még igazán folyamatos animációt!
Ha valaha is láttál volna normális folyamatos real time animációt, akkor nem hiszem el, hogy azt mondanád, hogy ez és a Blade sose szaggat, és tökéletes....
(#218) pista59
Jah az sem megy már, hogy animáció. Bocsánat! Akkor miről beszélünk?Szerk.:
Itt nem a képességeket meghaladó animációkról van szó, hanem a totálisan alap animációkról, mint pl.: telefonkönyvben görgetés, home-ok közötti lapozás, app drawer-ban görgetés, stb. Egyszer sem láttam custom rommal sem ezeket folyamatosnak, és nem csak én, hanem egy elég nagy Blade-es tollában is ezt olvastam manapság. -
dnelb
veterán
appdrawer ki-be lépés laggol, appdrawer laggos mikor görget benne, settings menu is laggol, főképernyőn widget választásnál mikor görgett ott is.. Szóval igen, kb mindenhol akad. Ha a főképernyőn nem 1 ikon lenne minden oldalon ott is tuti akadna.. Nem játékhoz kevés , hanem a normális napi használathoz.
-
MxM19
aktív tag
xD senki sem tökéletes......xD szóval az ő hibája volt...xD
Persze hogy gyári rom.Miért mit gondoltál?Ráraknak egy CM7 es romot és úgy tesztelik hogy ne annyira akadozzon az egész?
Nézz róla videókat.Már amikor megjelent a hír a skateről és volt videó a blade topicban is azt írták hogy ez jobban akad mint a blade...Vagy valami hasonlót. -
syl5
őstag
Csak pár kérdés, ha nem vagyok nagyon tolakodó:
-Hány éves vagy?
-Hanyadik okostelefonod?
-PC-vel, konzollal szoktál játszani?
-Ha igen, volt hogy már fps értékeket is láttál a játék közben?(#199) pista59
A kérdésekre válaszolj, és ne a hozzászólásokat gyűjtögesd (szabályzat)!
Elsőt kiveszem, nem akarok nagyon privát lenni!
Nem amiatt kérdezem ezeket a dolgokat. -
MxM19
aktív tag
Nekem elég lenne ha ez a telefon nem akadna kicsit sem és menne rajta full flash.Meg az ára nem 45k-50k lenne hanem mondjuk 35k-40k.De ez csak feljebb fog menni ahogy nézem.
Amúgy néztem vaterán van Monte Carlo 45k ért fix áron. Ha valaki olyat szeretne venni.Domerator:
te már megint itt vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hálózati / IP kamera
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest