2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

ZTE Skate - kínai csapásmérő eszköz

A ZTE Blade a piac messze legjobb ár-érték arányú készüléke (volt). Most újabb csapást mérnek a piacra, megjött a Skate.

Hir​d​etés

Bevezető

A ZTE akkor lett ismert hazánkban is, amikor a T-Mobile betette a kínálatba a Blade nevű készüléket. Ami tarolt, elsősorban az árával. Azóta persze változott a piac, de a Blade (és utódja, a WayteQ Libra) ma is jó vételnek számít, pláne úgy, hogy az első szállítmánynál főleg a kijelzőt érintő meghibásodást kiküszöbölték. A Blade azóta mértékegység lett, a Mobilarena TV adásaiban mindig el kell mondjuk, hogy az éppen tesztelt készülék „hány blade-es“, mostantól lehet, hogy majd arra módosul, hogy „hány skate-es“.

ZTE Skate
[+]

A Skate ugyanis – akárcsak a korábbi modell – előreláthatólag dömpingáron kerül majd forgalomba. Egyelőre azt lehet tudni, hogy a T-Mobile előfizetéssel 40 ezer forintért osztogatja, ami azért nem kiemelkedő ajánlat, ugyanakkor most a webshopban a feltöltőkártyás ár kicsivel 45 lepedő alatt alakul. Ami viszont elég kellemes, ugyanakkor talán nem annyira ütős, hiszen a hardver nem fejlődött annyira rohamosan, mint ahogyan az árak estek. Ettől még egyáltalán nem lesz rossz ajánlat, valószínűleg ez a gép is éppen olyan népszerűvé fog válni, mint a korábbi, arról nem is beszélve, hogy mivel szinte módosítás nélküli, gyári Android van rajta, ezért szanaszét lehet majd haxolni.

ZTE Skate
[+]

A ZTE mellesleg elég jól csinálja ezt az európai terjeszkedést. Nincsenek jelen sok saját márkás modellel, de azok baromi jól vannak árazva. Szép lassan a köztudatba is bekerül a gyártó neve, ami itthon elég kemény meló, lévén van egy focicsapatunk is, Koplárovics Béla emlékével, de mostanra már azért telekommunikációs berkekben senki nem néz idétlenül, ha meghallja a ZTE szót. A kínai cég – akárcsak a Huawei – rendesen ott van hálózati szempontból is, egy bizonyos Telenor Hipernet fűzödik hozzájuk, ami az első igazán komoly próbatétel nekik az európai piacon. Ez azonban most számunkra kevésbé lényeges, hogy egy igen béna szólást kreáljak: „a Skate 2011 Blade-je.“

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • WayteQ Libra - újraélezve

    Mi történik, ha két kínai gyártó összefog és együtt próbálnak betörni az okostelefonok piacára? A Libra a sikeres Blade által kitaposott utat követi.

  • ZTE Blade - pengeélen táncolva

    Megérkezett szerkesztőségünkbe a híres ZTE Blade, ami egy komoly androidos készülék alsó kategóriás áron.

Gyártók, szolgáltatók

H​irde​t​és​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.