Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Xiaomi 12T - egytucat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Mort Player-ről nem tudok. Én AMP Player, gyári iPod player, és FLAC Player-t használom.
"ugyanis file névből folder structure alapján hallgatok zenéket, ez az ömlesztett katymasz amit ezek a mai lejátszók tudnak, az nálam használhatatlan"
Mire való a lejátszási lista?
Sztem pont erre.
Tehát az ömlesztett "katymasz" kiküszöbölésére megoldás lehet, ha fordítasz az idődből 2-3 percet amíg megcsinálod a lejátszási listát. Ha ez se jó megoldás, akkor reménytelen eset vagy, és nem a lejátszók a hibásak. -
zack
nagyúr
Ezek a kérdések aggasztottak engem is vétel előtt.
Mivel eddig nem volt ennyire keretek közé szabályozott telefonom mint az i4, és mint első Apple termék tulajdonosa, sok kérdőjel volt bennem is. iTunes-t mint első almás felhasználó elég könnyedén tudom kezelni, és nem hátráltat semmiben. Még csak beszabályozva sem érzem magam, mert nem igényli a telefon a sűrű iTunes-ra dugdosást.
Van fent 4-5 Gb zene (Apple Lossless), fent van a Rocky 1,2,3,4,5 ha esetleg olyan helyen lennék ahol beleférhet 1-1 film mint kummantás, és persze ott vannak a kamera és a készített videók amikhez esetleg még kellhet. Ez utóbbiakat megoldottam egy progival, ami Wi-Fi kapcsolaton keresztül átszipkázza a képeket és videókat a gépre, tehát ehhez sem kell iTunes. A névjegyzékem mentéséről a Google exchange activesync gondoskodik, és azonnal menti a változásokat, eddig 100% biztonsággal. Tehát ehhez sem kell iTunes. Így pedig elérkeztünk oda, hogy 1-2 hetente bőven elég rádugni, és akkor is max. azért, hogy a telepített alkalmazásokat szinkronizáld és esetleg cseréld a zenéket, filmeket. Ezt leszámítva sem kényelmetlen a használata, és kellemesen csalódtam (ebben is).
A háttértár mód meg 16 ill. 32Gb méretnél a fent említettek miatt megint csak teljesen felesleges, és nem látom értelmét. Ez akkor volt szempont amikor a tárhely méretek kissebbek voltak, és esetleg nem volt WiFi ill. hozzá való progi amivel a képeket és videókat át lehetett küldeni. Nincs az az érzésem hoasználat közben, hogy menteni 2 naponta, mert mi van ha összeomlik, mert eddig a 2 hét alatt még nem kellett kikapcsolnom, és az az érzésem hogy biztonságban vannak a telón is a képek,videók, és egyéb személyes dolgaim, amit az eddigi telefonjaimnál sosem éreztem.
Szóval eddig nagyon kellemes csalódás az i4, és ha a mass storage, ill. az iTunes miatt vagy elbizonytalanodva, akkor 99%-ban te is kellemesen csalódnál. -
zack
nagyúr
Minden ferdítés nélkül állíthatom, hogy pl. az i4 baromi jól használható jailbreak nélkül is. Oly annyira, hogy mielőtt megvettem, kb. 99% esélyét láttam hogy jailbreakelni fogom, most meg 2 hét használat után 99% esélyét látom hogy nem. Ami kell megveszem az app store-ból, ami elég költséges mulatság (2 hét alatt 8-10k ment el), de ez nem kötelező mert tele van ingyenes progikkal játékokkal is. Az az 1-2 fícsör, amivel több lesz jailbreak után, az nem érdekel, mert így is tökéletesen elég mindenre, tehát gyárilag is jól működik ami nagyon meglepett. 3G/3GS-nél volt szinte kötelező a jb, de az i4-et úgy oldották meg hogy minden fontos dolgot belepakoltak.
Sztem a WP7 is ilyen lesz majd csak még idő kell neki. Mindenképpen az a meglátásom már régóta, hogy hosszútávon csak az iOS és a WP7 lesz életképes. -
zack
nagyúr
válasz
babosmiki #167 üzenetére
A képeket csak azért tettem be, mert írtad hogy egymás mellett az i4 és az SGS-nek is szép a kijelzője. Persze mind a kettőnek szép, ez nem vitás, de ha nem látod szabad szemmel, ami a képeken van, akkor nem túl jó a szemed.
Mert az egy dolog, hogy nagyított a kép, de ezeket a hiányosságokat szabad szemmel is lehet látni, persze nem annyira mint a nagyított képeken.
-
zack
nagyúr
válasz
babosmiki #162 üzenetére
Az SGS méretű telók azoknak jók és kényelmesek akiknek E.T. ujjaik vannak.
Nekem 3,7 a plafon ami még kényelmes, a Wave-et kissé kicsinek éreztem 3,3 collal, tehát számomra a 3,5 - 3,7 colos méret a kényelmes, és pakolható, ill a legfontosabb hogy 1 kézzel is használható legyen. Nem kizárt hogy valakinek az SGS, meg a Desire HD is egykezes, de az már külön fajba sorolható, és még E.T. is belepirulna kéz ill ujj méretei láttán. Semmi köze a mérethez hogy mi számít csúcsgépnek és mi nem. A Wave is csúcs kütyű pedig csak 3,3 col. Itthon is 32 colos IPS panelt használok PC-hez, és mivel sok filmet konvertáltam Wave-re, egyre többször vettem észre az SAMOLED rákfenéjét filmnézés közben ami a sávosodás. Ha ezt észrevettem 480x800 felbontáson 3,3 colon akkor szerinted téptem volna a hajam 480x800 4 colon?
Ezzel nem SGS vs. iPhone flémet akarok kezdeményezni, csak 4 col illetve felette szerintem randa lesz ez a jelenség 480x800-on.
De ha nem tudod miről beszélek belinkelem a 2 képet:Mivel a Wave 3,3 col, így a második képen levő pixeles ikonokat nem véltem felfedezni, de az első képen lévő sávosodást igen. Persze ettől még jó teló az SGS, csak azért messze van az elvárásaimtól, de ez megint erősen szubjektív. Mindenesetre az SAMOLED zsákutcába fog futni, ha nem fogják tudni drasztikusan megnövelni a felbontást 4 coltól.
-
zack
nagyúr
Ha esetleg valaki még nem olvasta:
Ez a cikk azért több kérdést is felvet...Az egyik mi lesz a jelenlegi cikkben szereplő Xperia modellel? Ez már eleve nem fogja megkapni ezt a frissítést? Még ki sem jött, de már vége a supportnak? Persze a cikk nem hivatalos infó, és a Google-nél sem erősítették meg, de miért is tették volna. Ahogy megerősítik, botrány lesz belőle.
-
zack
nagyúr
válasz
HardSanyeee #143 üzenetére
Én azért ennyire nem "nyalnám be" ezt az összehasonlítást. PS-ről nem hallottál? Simán módosíthattak rajta utólag, hiszen most nagy lesz az Xperia hype. Majd ha videón lesz, azt már elhiheted, de a mai digitalizált világban én a fotóknak sosem hiszek.
-
zack
nagyúr
Segítek neked a döntésben.
Az i4 32Gb teljesen jó választás, 1,5-2 évre és nem is tudsz jelenleg jobbat venni. Mivel idén jönnek a Tegrás cuccok, ez tényleg hatással lesz az árakra, de én biztos vagyok benne, hogy az iPhone-ra lesz a legkissebb hatása. Nézd meg a 1,5 éves 3GS-ek mennyiért mennek most. Mondj még egy olyan telót amit 1,5 évesen el tudsz adni 80-100k körül. Kb. ez lesz az i4-el is.
Technikai szinten biztos lesz már idén is olyan tipus, amelyik túl fog mutatni a i4-en, de addig amíg az Apple évente 1 telót dob ki, addig ez fogja a legjobban tartani az árát.
Szóval ha rám hallgatsz, rongyolj el az i4 32Gb verzióért, ahogy tervezted, és hidd el, tovább leszel elégedett vele, mint bármelyik másik tipussal.
Én eddig csak és kizárólag a a felső kategóriából választottam telókat az elmúlt pár évben, tehát a minőséghez hozzá vagyok szokva, de az i4 az első olyan, amit teljesen más dimenziónak érzek minőségben, és júzer ikszpérienszben. Elég csak annyi, hogy nem akartam az app store-ból vásárolni, nem is regisztráltam be a webkártyám, aztán 2 nap után úgy döntöttem, miért ne. Ennek már 2 hete lassan, és rendesen rákattantam annyi a jó alkalmazás. Eddig majd 10k-ért vásárolgattam, és egy csomó mindent meg se vettem. Szóval ha úgy döntesz hogy megveszed, nem fogod megbánni, ez biztos. -
zack
nagyúr
Jó is, meg szép is...de ha tényleg 600 EUR lesz, akkor nem kicsit árazták túl. Ez azt fogja jelenteni, hogy nálunk simán lesz 200k. Ennyit pedig 1 telefon se ér, tudjon bármit.
Egész egyszerűen van egy lélektani határ 140k környékén aminél többet kevesen fizetnek ki egy okostelóért.
Pont ezzel a modellel tudott volna visszakapaszkodni az SE, egy esetleges jó árazással. Nem elég hogy az SE-nél Android update is blamázs lett, hiába próbálnak visszajönni ill. visszahódítani a csalódott júzereket. Ilyen árazás mellett senki sem fog mellettük dönteni, vagy csak nagyon kevesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Mindössze 8,7 milliméter vastag a japán-svéd gyártó 4,2 hüvelykes Sony Bravia érintőkijelzővel szerelt Android Gingerbread alapú készüléke.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest