- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
válasz
Balikaa #31294 üzenetére
Magisk-ban fel kell rakni a Fix Safetynet modult, majd a Magsik beállitásaiban engedélyezni a zygisk-et és a tiltólista kényszerítést (enforce deny list) majd a tiltólista konfigurálásban be kell rakni a pipát az adott app-hoz, és el kell rejteni a Magisk appot, át kell nevezni: hide magisk app.
Az egyes lépések között és a végén is indítsd újra a telefon. -
-
rin33
senior tag
válasz
Balikaa #31278 üzenetére
A banki appok nem nem fognak elindulni ha van Magsik, ehhez a Magsik-ban telepíteni kell a safetynet fix zip-et [link] , a Magisk beállításaiban be kell kapcsolni a zygisk-et, és át kell nevezni a Magsik appot (Magisk Hide) majd a deny list-ben meg kell jelölni az adott banki appot. Minden lépés után újraindítani.
Sok sikert!
A crDroid is jó választás, Linage Os alapú, több a beállítási lehetőség és évek óta fejlesztik erre a telefonra.
-
rin33
senior tag
válasz
Balikaa #31278 üzenetére
Innen tudod letölteni , és az itteni a leírás ami alapján tudod telepíteni. Ebből a Gapps -ból a core verziót ajánlom, ez csak a legszükségesebb Google appokat tartalmazza, így kisebb lesz az egész rendszer erőforrás igénye.
A Lineage OS-nek saját recovery-je van, adb sideload paranccsal a legegyszerűbb telepíteni a ROM-ot majd a Gapps majd a Magisk zip-et. -
rin33
senior tag
A telefonra van hivatalos Lineage OS 20
Jelenleg ezt használom NikGapps CORE-al. Eddig stabil, gyors (nincsenek fagyások, hibák).
Egyedül a wifin a letöltési sebesség ami időnként lassú, nem tudom miért, nem biztos hogy ez a telefon vagy ROM miatt van. (Esetleg helyi interferencia stb) -
rin33
senior tag
Újraraktam a Havoc 3.7-et úgy hogy előtte factory reset és format system volt. Ezzel helyreállt az üzemidő, megy minden simán, a cpu deepsleep is ok.
Próbáltam a az Evolution X-et, a PE-t és a Corvus OS-t is de de valahol valami mindig laggos, a Lineage OS és a Havoc simák (pl. Chrome vagy Beállítások megnyitása). -
rin33
senior tag
válasz
lood55 #28824 üzenetére
Szia!
Nálam is ez volt (ahogy írtam korábban) de most cseréltem a kijelzőt (nemrég megint betörtem) de közelről átnéztem a telefont és feltűnt, hogy néhány antenna rugós-érintkező le laposodott és a másik oldali érintkező is oxidálódott, feszítettem és csiszoltam rajtuk és nemcsak megszűnt a hiba, hanem a térerő is sokkal jobb.
-
rin33
senior tag
válasz
Lacopapi #28990 üzenetére
Szerintem régebbi közép és felsőkategóriás telefonokon érdemes custom ROM-ot használni - persze ha megvan a megfeleő support. Pl. egy LG G2-n stabilan futnak a mai alkalmazások Lineage 16 Pie alatt, egymással párhuzamosan is lassulás nélkül, de egy 4.4 vagy 5.1 alapú ROM (pl. gyári) már lassul ha több app fut egyszerre (+annak idején nem voltak ekkorák az appok mint most...) Pl. egy Samu J3 (16)-on Los14.1-et használok, a bugok ellenére is, mert érezhetően gyorsabb, jobb a multitaszking mint a gyári lollipopon, vagy pl. egy LG G3s LOS 14.1-el elmegy tűrhető sebességgel bug nélkül, de a gyári 5.0-n gyakorlatilag már nincs multitaszking.
Viszont ha egy aktuális telefonon, a aktuálisan legelterjedtebb android van akkor nem érdemes az épp csak kijött legújabb android-ot felrakni mert még bugos lehet és kell egy pár hónap mire az appok optimalizálva lesznek (pl. eleinte Android 10-es ROM-okon a játékok laggolása). Pl. Mi A2 Lite-on is próbálkoztam főzött ROM-okkal de mindig oda lyukadtam ki hogy a gyári a legstabilabb.
A Redmi 4x talán a kettő közé esik mert ugyanúgy jó rajta a Miui 11 mint a PE 10, üzemidőben nem látok különbséget.
-
rin33
senior tag
válasz
Lacopapi #28974 üzenetére
Nálam is jelentkezik a hiba, hardveres, mert Miui alatt is, ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy LTE/WCDMA-ra kell állítani mert a GSM-en cella-handover bugos így amikor jön a hívás és 4G-ről 2G-re váltana a telefon akkor néha eldobja a hálót mert nem tud gyorsan GSM-re ugrani. Ha kizárom a GSM-et akkor jó. (*#*#4636#*#* menüben állítható)
Szerk: a utolsó hsz-edet nem olvastam bocs
-
rin33
senior tag
-
rin33
senior tag
Felraktam a legújabb Pixel Experience ROM-ot. Nagyon gyors és ,, folyékony" , alapból 65 Hz-en megy a kijelző, összehasonlítottam egy Redmi Note 4-el, simán legyorsulja, minden app gyorsabban nyílik, a játékok simábbak (Havoc majd Los 16 volt a Note 4-en). Eddig bugmentes.
-
rin33
senior tag
Felraktam a 10-es PE ROM-ot, majd a hivatalos Havoc OS-t. Nincs ghost touch (ami LOS16-nál volt), gyors, multitasking-ban nagy az előrelépés, (a PE is) 5-6 appot (köztük játékok) simán használhatok egyszerre, nincs ,,reload", nem érezhető ha 100 mb alatt van a free ram, a gesztusvezérlés jól használható. -
rin33
senior tag
válasz
siddis #28398 üzenetére
Az enyém új kijelzőt+akkut kapott és ghost touch (kamu érintések) jelentek meg LOS 16 alatt, fastboot-tal újrahúztam, Miui-nál nem jelentkezett a hiba (de csak pár percig használtam
), vissza is raktam a Los-t mert sokkal gyorsabbnak érzem. (Még akkor is ha a root-tal eltávolítom a bloatware-t a Miui-ból)
-
rin33
senior tag
Hali
A manuális hálózat választás működik nálatok? Nálam ,,nincs hálózat" felirat van és rugalmatlan pl. határon átlépve órákba telik, hogy magára találjon. 2-es slot-ban néha működik. Los 16 és Miui 10.3.1.0 ROMokkal próbáltam. Fastboot-tal, TWRP-vel is újra raktam de hiába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged