-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
starr
őstag
válasz
lsebestyen #23105 üzenetére
Sajnos már az eu romon is így van egy ideje, és most a miui10-en is ilyen. Idegesítő. Egyelőre nincs rá megoldás.
Én pl a zárolási képernyőt is kikapcsoltam, egyből a jelszó kérés jelent meg, nem kellett felhúzni. Miui10-en mindig van zárképernyő, nem lehet kikapcsolni. Miui8 óta csak funkcióvesztés van, semmi érdemi újítás. -
starr
őstag
Wifinél van valami olyan, hogy állandóan be legyen-e kapcsolva, vagy kikapcsolt kizelzőnél kapcsoljon ki.
Aztán az akkumulátor kímélőnél is úgy kell beállítani ezeket az appokat, hogy "nincs korlátozás".
Bár ennek ellenére is előfordul, hogy nincs jelzés. Főleg a Skype Lite, és Gmail appoknál. -
starr
őstag
-
starr
őstag
válasz
dangerzone #22986 üzenetére
Újraindítás, gyorsítótár törlése, ill. amely appoknál nem gond, töröld az adatait.
-
starr
őstag
válasz
Tomy007 #22886 üzenetére
Optikailag nagyon jó kamera van a telefonunkban. Sarkokban is tűéles. Sajnos a szoftverek a túlzott zajszűréssel teljesen szétkenik.
A megoldás:
Root, camera2 api be, google camera fel.
Vagy snapcamera, és zajszűrés ki.
Egész biztosan állíthatom, hogy a többi kamera szoftver xart sem ér, mert az utófeldolgozással elrontják.
Esetleg lehet dng-zni, de ahhoz is root+camera2 api kell.
Nekem a legjobb a google camera volt, az mindig talál fókuszt, és nagyon jó az utófeldolgozása. Sötétben is.
Van egy 50eFtos kompakt gépünk. Pocsék képeket csinál a redmihez képest. -
-
starr
őstag
Felraktam a legújabb 8.7.19 Eu romot. Gyorsabb, mint az előző.
-
starr
őstag
Felraktam ezt az Xposed-et, működik is, de nem találok benne semmi hasznos modult. Adjatok ötleteket!
-
starr
őstag
válasz
SenorGrande #22754 üzenetére
Root + Link2SD appal minden gyári app törölhető, de érdemesebb inkább ugyanott jegelni, akkor update után nem jönnek vissza. A gyorskártya is eltüntethető.
Az ujjlenyomat nálam is mindig xar volt. Ha egy kicsit is nedves az ujjam nem ismeri fel. Egy időben naponta pucoltam a szenzort, kb egy óráig volt jó utána. Most Miui10 van már fent, és sokat javult, mostmár 10ből 9x beenged. Előtte fordítva volt. -
starr
őstag
Felraktam a Miui10-et. Tetszik, hogy a fekete az fekete, és nem sötétszürke.
Tudja valaki hogy lehet kikapcsolni a képernyőzárat? Eddig ki lehetett. -
starr
őstag
válasz
SenorGrande #22589 üzenetére
Be lehet állítani, hogy néma módban rezegjen-e. Ha ne, akkor néma módra váltva kikapcsolja a rezgést is.
Beállítások, Hangok és rezgések, rezgés néma üzemmódban. -
starr
őstag
Köszönöm! Ki is kapcsoltam.
Igazából az érdekelne, hogy rendszerszinten hogyan tudnám kikapcsolni, hogy semmilyen app ne küldhessen ilyesmit.
Update:
Most már, hogy tudom, hogy "Toast notification" a neve utána néztem, és úgy néz ki, hogy csak Xposed-del lehet kikapcsolni. -
starr
őstag
Tudja valaki, hogy az efféle üzenet típusnak mi a neve, és hogy lehet kikapcsolni?
Borzasztó idegesítő, hogy másodpercekre kitakarja azt a területet, amit éppen nézek.
Ráadásul az üzenetek tartalma semmilyen új információval nem szolgál számomra.
A képen a Magisk küldte a Kernel Adiutorról, de én azt szeretném, hogy semmilyen app ne küldhessen ilyet.
Kép: -
starr
őstag
Fogalmam sincs. Én használom a MiCloud dolgait, és a Mi appokat is, úgyhogy nem írtottam ki.
Animációkat alapból kikapcsolom, úgyhogy azt sem tudom.
A Mi Beauty a fenti időjáráshoz fényképet rak : [link]
A legtöbb módosítás le van írva a Mi Globe honlapon. Pl állítani lehet, hogy az óra fent középen, vagy oldalt legyen, stb.
Nekem a fogyasztás soha, semmitől nem lett jobb. Letilthatok bármit. 2 nap, 7-8 óra SOT idő. -
starr
őstag
Szerintem nem bolodult meg.
Nekem eddig minden telefonom ezt csináltam, (LG, minkét Lumia, Redmi 4x) hogy 50% alatt volt egy pont, ahol hiretelen leesett 5-10%-ot, majd újra lassan merült tovább. Valami mérési hiba lehet, nem arról van szól, hogy elkezdi valami meríteni.
Sőt, az is előfordul, hogy leesik valamennyit, majd utána órákig nem merül semmit. Látszólag, valójában egyenletesen merül. -
starr
őstag
válasz
arnyekxxx #21371 üzenetére
Nem igazán értem mire gondolsz effektes szar allatt, én a gyári hangjavításra
Ha felrakod az Ainur Sauron-t Magisk modulként, az sokat dob a minőségen. Ekkor a gyári effektek sem működnek. A hangkimenet meg a zenéknél 44.1 khz-re vált, nincs 48-ra resampling, ami minden csak nem minőségjavító. -
starr
őstag
Mi globe rom van fent, de már hónapok óta fennáll a jelenség:
GPS pozíciót 2-3 perc alatt talál csak, bekapcsolt nettel is.
"Nagyon pontos"-ra van állítva.
Egy éve, amikor új volt a telefon azonnal megvolt a pozíció.
Clarity kernel van fent, de gyárival is ilyen.
Más is tapasztalt ilyet eu, vagy globe romon? A gyári stabilon mi a helyzet? -
starr
őstag
válasz
enzahobi #21143 üzenetére
Passmark performance test.
Cpu menüben:
Integer math, floating point math. Ezt a kettőt szoktam futtatni, a többi hosszadalmas.
Pár mp alatt lefut.
Az integer 1400 valamennyi szokott lenni, a floating 800 valamennyi, ritkán 920 körül.
Miui kernellel, és custom overclockos kernelekkel is mindig ennyi. Ebből gondolom, hogy miuin nem működik az overclock. Test előtt zárj be minden mást. -
starr
őstag
válasz
enzahobi #21141 üzenetére
Ha PC USB-jére van dugva, csak 500mA-t vesz fel, hiába van USB3-as porton, ahonnan 900mA-t is felvehetne. Erre szolgált a kapcsoló a Kernel Adiutorban. Bekapcsolva tényleg gyorsabban töltött USB3-ról. A dugasztápos töltést nem befolyásolta. Erre gondoltam.
(Ha töltőre tesszük a telefont, az USB adatvezetékei bizonyos feszülséget kapnak, onnan tudja, hogy felvehet 2A-t is. PC-re dugva 0, és 5V-on vannak az adatlábak, onnan tudja, hogy 500mA-nél nem vehet fel többet.)
Aida64 kiírja a töltő áramot .Ott lehet megnézni, persze hozzá kell gondolni, amit a telefon felvesz (200-300mA), így kapjuk meg nagyjából a felvett áramot.
A 3.3-ból kivették, ezért használok még mindig 2.9-et
Amúgy az AutoSMP is rosszul működik a 3.3-ban, rosszak a benchmark eredmények. A 2.9-ben még az is jól ment. -
starr
őstag
válasz
kakuk.tamas #20973 üzenetére
Biztonság, optimalizálás, fogaskerék, alkalmazások zárolása.
Olyan lesz mintha lakatot tennél rá az appváltóban. -
starr
őstag
Majdnem fél éve álltam át EU rom-ra, minden héten felraktam a frissítést. A végén már eszméletlenül merült. 20% / fél óra, ha nyomkodtam.
Tegnap tiszta telepítéssel újrahúztam, (igaz egy korábbi 8.3.1-es verzióval), véletlenül még a belső tárhelyet is leformáztam.
Azóta nem akar merülni. Jobb, mint újkorában.
Szóval időnként ráfér egy hard reset.
Viper azóta nem működik, az Adaway viszont újra működik.
A legújabb Clarity 2.9 kernel is fent van, amiben már AutoSMP magvezérlő van.
Csak 2-3 CPU mag megy ha nincs dolga, és csak 1, ha le van zárva a képernyő.
Ezzel még takarékosabb.
Alapesetben 6 mag megy mindig a 8-ból. -
starr
őstag
Nah, kipróbáltam vagy 10 google kamerát és ez működik jól:
Innen: [link]
Ez: Arnova's Pixel2Mod_v7beta9 (2018-03-25)
(A többi egy fotó után kifagy, vagy el sem indul, vagy a beállítások módosítása után fagy ki.) -
starr
őstag
Valaki tudna linkeli egy, a 4x jól működö Google Camera forrást?
-
starr
őstag
Visszaraktam az előző EU romot, de mostmár azon nagy a fogyasztás.
80%-ra töltöttem este, most 40%. Nap végére sem szokott ennyi lenni.
Este fél óra nyomkodással 21%-ot esett.
Amikor a képernyő be van kapcsolva 3 CPU magot csontra hajt. Wakelock detectorral sem derült ki mi dolgozik ennyire.
Van valami komolyabb task manager, ami mutatja, hogy épp mi fut a háttérben, mint a Windows-ban. (Tehát ne a battery statisztika alapján.)
Legyalulom.
Közben eljátszottam a gondolattam, hogy AOSP romot rakok fel.
Melyiket lenne érdemes? -
starr
őstag
A legújabb eu rom másnak is merül?
A 2.8 Clarity is fent van, lehet, hogy attól? -
starr
őstag
Nagyon nehéz róla bármilyen információt találni a neten. Valami olyasmi, hogy az appok (lehet, hogy csak a Miui appok) betöltését gyorsítja úgy, hogy párhuzamosan tölti be az appot, és annak adatait.
Ha a Miui optimalizáció be van kapcsolva, akkor launcher csere esetén gondok lehetnek a háttékép változtatásakor.
Kikapcsolhatod nyugodtan, semmi változást nem fogsz észrevenni. -
starr
őstag
Leírná valaki, mi a különbség a Néma üzemmód, és a Csendes üzemmód között?
Miui -
starr
őstag
Link2SD-vel szoktam fagyasztani.
Érdemes eu, vagy miuihu romra menni, és a telefonon tartani mindig a legutolsó romot. Ha gond van, akkor csak twrpből ráeresztem, és megjavul. Ha fagyasztás miatt lenne bootloopos, az gáz, mert azt a data partíción tárolja, nem hozná helyre a twrps rom install. De amiről tudod, hogy mi, és nem kell, azt fagyaszthatod. -
starr
őstag
[KERNEL][N/O] Pure
Próbálta már valaki. Én nem merem, Miuival nem megy. -
starr
őstag
válasz
manchester99 #19006 üzenetére
Az előző nem overclockolt kernelekhez hasonlítva ugyanaz az eredmény.
-
starr
őstag
Felraktam a Clarity 2.5-öt. Az overclock valószínűleg nem működik, benchmark programmal ugyanannyi, mint eddig mindig. Ez a korábbi overclockos kerneleknél is így volt.
Performance test mobile
CPU math: 1400 valahány
Floating point math: 800 valahány -
starr
őstag
válasz
Lordus #18950 üzenetére
Adaway téma:
Összeollóztam innen egy hosts fájlt, felülírtam fele a /etc/hosts-ot, és blokkol rendesen. Hátránya, hogy nem frissül.
Akit érdekel itt van: [link]
Van egy "Alap", ami az, adaway három forrását tartalmazza, és egy "Bovitett", ami az alapon kívül még hármat, és egy malware domain listát is.
Jah, csak saját felelőségre! Az én telefonom nem krepált be tőle, ami nem jelenti azt, hogy másé nem fog.
Persze nem adom fel az adaway életre keltését. -
starr
őstag
Ma felraktam a legújabb eu romot, és az Adaway azóta nem működik. Eddig mindenféle rommal működött.
Tárhely engedélyt adtam neki, valószínűleg a Magisk nem érzékeli a root hozzáférését. Tud valaki megoldást? -
starr
őstag
Hol találom azt a beállítást, hogy a képernyő lezárását követően hány perc múlva kérjen jelszót?
Eddig volt ilyen, most a legújabb eu romon nem találom. -
starr
őstag
válasz
szimi57 #18245 üzenetére
A rom a system partíciót írja felül. A telepített appok, és minden beállítás a data-n van ahhoz nem nyúl. A eu heti rom és a Miuihu ugyanaz, csak másképp tuningolva, kompatibilisek. Ha miui eu stabil, vagy custom romot tennél fel, akkor a data-t is le kell gyalulni, mert nem kompatibilis, pl másképp tárolt beallitasokra számít.
Mentsd le a data-t a biztonság kedvéért, aztán ereszd rá az eu hetit, tehat ne a stabilt. Azzal nekem működött. Ha mégsem jó, akkor legalább van data mentésed, de valószínűleg akkor se lesz jó, ha vissza másolod. -
starr
őstag
válasz
szimi57 #18241 üzenetére
Én simán ráeresztettem twrp-ből a miuihu-ra az eu romot, mintha egy update volna. Minden megmaradt, minden működik. Mindkettőt a kínai fejlesztői romból csinálják. Alapjaiban ugyanaz a kettő.
Szerintem próbáld meg ezt, ha nem jön be... úgyis legyalultad volna.
Ja a feljesztői, heti eu romról van szó, nem a "stabil" eu romról. -
starr
őstag
Azt tapasztaltam, ha kernelt váltunk, akkor tévesen kb 10%-ot leesik az akku % érték.
Ezután amíg a töltöttség le nem csökken a az adott % értékhez tartozó feszültség szintig, addig úgy tűnik nem fogyaszt semmit. Aztán minden marad a régiben.
EU romon vagyok Clarity 2.1 kernellel, és éjszakánként 1, max 2 %-ot merült, ha Wifi, GPS ki, takarékos üzemmód, repülő mód be. Az előzőket automatikusan kapcsolja ki-be a megadott időpontokban a MIUI. -
starr
őstag
válasz
Black_Raven #18043 üzenetére
Nekem is így működik, de azért mert letiltottam a zárképernyőt. Szerintem felesleges.
Beállítésok / Képernyőzár és ujjlenomat / Képernyőzár beállítása / (Pin kód beír) / Képernyőzár kikapcsolása.
Ha ez be van kapcsolva, akkor nincs képernyőzár. -
starr
őstag
Amiket látsz, azok a minimális CPU frekvenciák a kernelben. Miui-ban is ennyi.
6 db processzormag folyamatosan be van kapcsolva, Kernel Adiutorral el tudod érni, hogy a Big clusterben minden ki legyen kapcsolva, ha nem kell. A blogomban leírtam hogyan lehet még többet is kikapcsolni, de nem érdemes, mert a fogyasztásra nincs hatással.
Az órajelet is le lehet venni Custom Kernellel, (pl ma jelent meg a Clarity 2.1) fogyasztásra nem lesz hatással az sem.
Ha elérted, hogy 1-2%-ot merüljön csak éjszaka, akkor ez a vége, ennél jobbat nem lehet. Legalábbis nekem nem sikerült, pedig a 3/4 év alatt mindent kipróbáltam. -
starr
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #17535 üzenetére
Én az elsőt írtam szó szerint, másnap megadták.
-
starr
őstag
A /Data Wipeolása szünteti meg elvileg a titkosítást?
Korábban kipróbáltam a RR-t. Titkosítot lett. Nem tetszett.
Mindent Wipeoltam, Data-t is, majd felraktam a MiuiHU-t. Továbbra is titkosítva maradt.
10 Percig indult a telefon minden alkalommal. Aztán egyszercsak egy Miuihu frissítés után megszűnt a titkosítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest