- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
sublett #7118 üzenetére
Igaz átpörgettem az SMB-s beszélgetést, de szerintem a legegyszerűbb módja, hogy (a windowsos régi ablakú) Vezérlőpult - Hálózat és internet - Hálózati és megosztási központ - Speciális megosztási beállítások. Itt a Magánnál a Hálózatfelderítés és a Fájl és nyomtatómegosztás is be van kapcsolva. (általában ez marad ki sokszor)
Valamilyen mappán pedig nyomsz egy jobb klikk, speciális megosztást, bepipálod.
Opció a gyorsaság kedvéért: Ezután telefonon vagy android tv-n CX vagy valamely fájlkezelőben hálózati felderítés, megtalálod, leteszteled (ha van felhasználónév jelszó akkor beírod) és elméletileg listázza is a megosztott mappát.
Én azért szoktam ezt a megoldást telefonon, mert gyorsabban ellenőrizhető, hogy működik-e és egyből látom, hogy egyáltalán megtalálja-e a hálózaton a gépet (mutatja az ip-t stb).
Utána Kodi-ba beírod az ip-t boxon, kitallózod és hozzáadod a meghajtót vagy mappát és ott lesz.
Így az adott hálózaton csak az adott win-es felhasználó, azaz te tudod megnézni, ha be tudsz lépni (a mappa vagy meghajtó megosztásnál pedig lehet szöszölni a jogosultságokkal is, hogy mely felhasználónak milyen jogai legyenek).
Új hozzászólás Aktív témák
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged