- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
Még nem merültem el a Xiaomi/MIUI lelki világában, így számomra adódik a kérdés:
(még) zárt a bootloader, stable kiadás van, hogy lehet átállni betára? Lehet-e egyáltalán zárt BL mellett beta ROM-ot flashelni saját update-eren kesresztül vagy kell hozzá MI Flash?Nagyon elkényelmesedtem a Pixel 2-vel, ott pár adb-s parancs kellett aztán ment is fel a legújabb verzió.
-
K82
őstag
Mondanám h elsőre nem is rossz. Csak gyorsan feldobtam, ráadásul pc-n sem tudom visszanézni h ellenőrizzem a minőséget. Az eddigi gcam-ek hibája viszont eltűnt, már nem fakóak a színek ahogy korábban is írtam. Talán még annyi h nem tolja fel sötétben egekig az ISO-t a gyárihoz képest.
-
K82
őstag
válasz
<Adamsky> #295 üzenetére
Tipikusan "a bögre félig tele vagy félig üres" kérdésköre a notch is. Nézhetjük úgy ahogy Te írtad, csökken a hasznos felület.
A másik oldal:
van egy Pixel 2XL-em ami 6", a MI 8 6.21". Egymás mellé téve őket a P2XL-nél a 6"-ból "elvesz" a status bar valamennyit (vagyis nincs 6" hasznos felület - kivéve a teljes képernyős alkalmazásokat), a Mi 8-nál viszont megmarad a 6" minden esetben, a status bar meg felköltözik arra a +0.21"-ra.
A Mi 8 esetében sem képtelenség normálisan megcsinálni a notch ellenére az értesítési ikonokat. Ha jobb oldalra kifér az akku, a térerő illetve a wifi, akkor balra is el kell(ene) férnie még legalább egy értesítési ikonnak az óra mellett. Csak egy kicsit balra kéne tolni az órát és nem középre...
Ettől függetlenül nem védeni akarom a notch-ot, nekem sem a kedvencem de sajnos a Mi 8 a dual GPS-szel kenterbe veri a P2XL-t is, ha nyers GPS adatokat használó programról van szó. -
K82
őstag
Van különbség azért, és ez csak egy félig működő gcam. Úgy látszik nagyon hosszászokott a szemem a HDR+-hoz.
-
K82
őstag
Legyen úgy, mert a GPS miatt nagyon bejön.
Lehet h nem 100%-ig reális a színhűség, de nagyon közel jár hozzá, a fehéregyensúlyban meg nagyon ritkán téveszt.
-
K82
őstag
Hasonló cipőben járok én is.
Eddig Pixel 2XL-t használtam, de garanciáztatnom kell, a MI 8-at meg azért vettem h ezen idő alatt is tudjak jó képeket lőni. Hát, kicsit felemásak az érzéseim...
Megnéztem a GSMArena és DxOMark tesztjeit is, azok alapján nem tűnt rossznak. És nem is mondom azt h rossz lenne a képminőség, de lenne mit reszelni rajta. Majd' kiesik a szemem annyira megtolja a zöldet (AI szigorúan kikapcsolva), ha a szaturációt lejebb veszem akkor már jó a zöld, ellenben a többi szín látja kárát.
A HDR is kicsit érdekesen dolgozik, van h nélküle szebb képek készülnek.
A GCAM lesz itt is a megoldás, de egyelőre fakók a színek vele sajnos. Pedig sokkal természetesebbnek hatnak vele a képek, nem annyira "mesterkélt" mint a gyári kamerával. -
K82
őstag
Javasolnám a Mobilarena szerzőinek is a következő program használatát:
Ezzel tesztelve 30-35 műholdat lát a telefon, szemben a Chartcross-féle GPS Test 20-24 műholdjával. A Pixel 2XL-emnél kiírja a carrier frequency-t is (ott csak L1 van), és igaz h a MI 8-nál ezeket nem jeleníti meg, de egy műhold kétszer is szerepel a listában, tehát L1 és L5 sávon is használja ugyanazt.
Számomra egyértelműen a GPS a legnagyobb vonzereje a MI 8-nak, Bp. belvárosában a szűk utcákban nem kezd el driftelni mint a P2XL.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Macska topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest