Hirdetés
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Nekem meg már megint nem szinkronizál a hívásnapló.
Csak update volt a friss romra.
Engedélyek megvannak természetesen, próbáltam már újra, restart, wipe, semmi. Agyfasz kerülget. -
-
havri1
félisten
107ó uptime után elég vadul lövi ki a memóriából a rögzített appokat is. Csak tudnám miért, hisz van jelenleg is 1+gb memória szabadon.
Elég zavaró. -
havri1
félisten
válasz
tibcsi0407 #10365 üzenetére
Köszi
-
havri1
félisten
Volt már a hivatalos bemutató? Egy linket tudtok adni rá? Mobilról vagyok, oktatás unalmas, megnézném :p
-
havri1
félisten
Basszus, ez a services engedély volt a gond nálam is.
Hihetetlen, hogy az esetek 99%-ban ezt automatiksan megteszi a rendszer, és a maradék 1%-ban a felhasználónak kell külön kutatni ezután.
~3 éve van Xiaomi-m (MIUI), soha nem kellett ezeket az engedélyeket manuálisan megadni. Pár hónapja először, akkor elég volt a 3 szolgáltatásnak az engedély. Most pár hete már a negyediknek is kell.
Remélem következő romnál már terminálban kell majd programozni, és ubuntu live alól fog csak menni. -
havri1
félisten
válasz
rokarudi #10345 üzenetére
PayPal védelem igazából nem erre van, tehát nem a garancia érvényesítése kapcsán, hanem a vásárlás védelme. De ha minden kötél szakad, veszteni valód nincs, de ebben az esetben nagyon körültekintőnek kell lenni, mert nem kevés pénzről van szó, PayPal sem egy könnyű eset.
Most mit írtál nekik utoljára? Tibcsi nem tud segíteni? Ha jól emlékszem ő a "magyarországi spemall".
-
havri1
félisten
válasz
rokarudi #10332 üzenetére
Melegre jön elő igen. Ragasztási hiba sajnos, nagyon sok kijelzőt érint a xiaominál.
Amióta ezt benyeltem Mi4-en, azóta vigyázok, hogy ne melegedjen a kijelző nagyon. Telepítésnél is hülyén hangzik, de ventilátorral hűtöm, az is xiaomi, lehet erre fejlesztették ki
Kocsiban, napsütés, navigálás közben, töltőn.. -
havri1
félisten
válasz
Karavik #10318 üzenetére
Alapból ki volt kapcsolva a mi messages, bekapcsoltam, restart, ugyanaz.
Még délelőtt a jegyzeteket sikerült működésre bírni, ki be kapcsolatban a mi fiókban (telefonon) a szinkronizálást, és egyszer csak elindult.
Viszont az üzenetek és a híváslista fail.
Én kizárnám a szerver hibát, mert ez közvetlenül azután jött, hogy a tiszta telepítés után, a mi cloudból állítottam vissza a készüléket, mert akkor még nem ment a play. (miuihu - n nem lehet frissítést eltávolítani a play áruháznál).
Erre gyanakszom.
Ha lesz mai rom, meg hozzá China dev fastboot, tolok egy újat.
Igazából nekem már tök üres a készülék. Viber, messenger, Facebook, gmail, waze. Ezek vannak fent, szóval kb 5 perc belakni, nem félek a tiszta telepítéstől.
Minden gyári, theme, hangok, stb.
Kapcsolatok googleből, adataim mi fiókból.
Most először használtam csak ezt a visszaállítást a cloudból, de szerintem itt nem kerek valami. -
havri1
félisten
válasz
Mugen siR #10309 üzenetére
Érdemes lenne tisztán újratelepíteni. Fastboot China most eltérő verzióval van, talán a következő már megegyezik.
De előtte én feltenném a gsambattery-t, és megnézném mi szívja le az akkumulátort. Simán lehet, hogy valamelyik app frissítése okozza. Gondolom jól be van lakva.
-
havri1
félisten
Van China dev 7.4.11 fastboot. Ez a visszavont előző javítása?
-
havri1
félisten
Ma másodjára vettem észre, hogy laggol a telefon. Borzasztóan.
Első alkalommal waze-ben szerkesztettem útvonalat, betudtam annak. Viszont most a fényképezőt állítgattam, és ekkor. Olyan szinten lefagy, hogy seképsehang, majd 5-6mp után "utoléri magát".
Másnál nem volt jelen? -
havri1
félisten
válasz
kovbandi82 #10268 üzenetére
Erre az Asus tökéletesen megfelel. Próbáld ki.
-
havri1
félisten
2 dolgot nem tudtam működésre bírni.
A híváslistát továbbra sem tudja szinkronizálni, illetve a tvgo nem indul, hiba, mint amikor rootolt volt a telefon. Hiába unroot, eltávolítva a supersu, mégsem megy. Sajnálom, mert a UPC-s program ugyan működik, de baromira laggol.. -
havri1
félisten
válasz
jana87 #10257 üzenetére
6000HUF jelenleg még mindig a vámhatár. Ha megfogják, bekérik a fizetési igazolást (paypal, banki kivonat), és az alapján állapítják meg az összeget + vámkezelési költséget. Postánál ez 3e HUF.
De random fognak meg csomagot. Vannak sláger cuccok, tablet, telefon, fényképező stb, ami szinte biztos, hogy eléri a vámhatár értéket.
Sok cuccot rendelek, eddig mindent átengedtek. -
havri1
félisten
Most véltem felfedezni számomra 2 újdonságot a friss miuihu romban (nem tudom többibe is benne van e) :
Képernyőfelvevő - rögzíti videón a képernyőt
Filekezelőben alul megjelenik a Wifi hálózaton lévő routeren megosztott tartalom. Kiírja, hogy router csatlakoztatva, alsó sávon meg böngészhető. Streamelni is tud.
Ja, meg a számológépben a valutaváltó (meg sok más mértékegység)
Lehet régóta benne vannak, csak most tűnt fel.
Amúgy baromi jó lett a rom. Gyors, és alig merül, valóban.. Éjjel 1% esett, 8 óra alatt idle, eddig több volt. -
havri1
félisten
Kint van OTA-n a 7.4.8 MIUIHU is. Javítva a play Wifi hiba.
Köszönjük! -
havri1
félisten
Beleszaladtam megint a micloud engedély hibába. Nem frissíti a híváslistát, és az SMS-t.
Tudom, hogy a múltkor is ez volt a baj, de nem találom. Hol kellett neki engedélyt adni?Szerk, megvan. Alkalmazások, app, engedélyek.
-
havri1
félisten
Még mindig nincs kint a china dev 47.4.6 fastboot
-
havri1
félisten
Aki miuihun van, kérem nézze már meg a mai kiadásban, hogy a beállítások/kijelző/kontraszt - nal ha változtatja automatikusról megnovelt vagy szokásosra, történik változás? Köszi.
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #10137 üzenetére
Na, akkor tényleg egyértelmű. Legalább ez "jó hír".
Viszont mintha itt azt mondták a lineos - t használók, hogy működik. Azok nem cm alapú romok? Általában legfrissebb androiddal mennek. Bár lehet az már 7.1, és ott más a történet.Samsung S6 is még 6-os, most néztem. Van rá már 7, de nem merem rátolni
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #10117 üzenetére
Köszi!
Igen, tudom, én már többször mondtam itt is, hogy én nagyon sokáig azt használtam, mert mindenben jó volt.
Egyedül a wifi-t nem tudom, oszt e.Amúgy biztos, hogy a MIUIHU is china dev alapra épül? Mert most tűnt fel, hogy a filenév pl mindnél global:
miuihuglobal_gemini_6.11.10_6.0.1_a7608a742edecbda8f8fff64b2f0f832.zip
Mert ha global alap, akkor a china dev fastboot nem sokat ér előtte. -
-
havri1
félisten
válasz
Karavik #10112 üzenetére
Aki használt sokáig China romot, annak ez nem nagy gond
Én már beszerztem mindenből a friss apk-t, felhőbe fent, nagy baj nem lehet.
Bár akinek sok appja van, valóban kellemetlen.
Frissíteni csak akkor szoktam, ha valami nem működik. Van olyan app, amiből már 1 évest használok, mert az újak borzalmasak. Pl messenger.
Félek, rövid időn belül ebből nem lesz működő google play.Engem inkább jobban bosszantanak a súlyosabb hibák.
GPS, Wifi hotspot (Samsung Galaxy S6-ban működik a megosztás az én kártyámról) halk bt, fényerő szabályozás, kijelző villogás, kontraszt állítás hiánya, stb..Egyik romban ez jó, másikban az, van ami mindegyikben rossz..
Kicsit már én is unom, hogy nincs egy olyan kiadás (akár dev, akár stable gyári/főzött) , amiben minden tökéletesen működik! És itt nem a custom rom fejlesztőire gondolok, hanem a Xiaomi fejlesztőire... Xarból nem lehet várat építeni. -
havri1
félisten
Friss telepítés, és semmit nem tudok lehúzni playről
Próbáltam már mindent, régebbi playt apkmirrorról, már úgy se megy.
Ez szopóka. -
havri1
félisten
Valakinek nincs meg esetleg a 7.1.20 china dev fastboot rom?
Zsákutca lett az EU stabil sajnos. Majdnem tökéletes, de egy számomra fontos dolog hibázik benne. Mióta megvan a Mi5, számtalan romot kipróbáltam, és nagyon sokszor észrevettem, hogy a Plantronics Explorer 500 headsetem a hívásindításoknál elég sűrűn kb negyedeli a hangerőt. Ezt betudtam eddig headset hibának.
Tegnap feltettem tisztán az EU stabilból az utolsót, ami tényleg majdnem mindenben tökéletes (wifi hotspot nem megy) play, fényerő, kontraszt, gps jó, de ez a halk headset effekt előjött. Most döbbentem rá, hogy az elmúlt egy hónapban nem volt. MIUIHU-t használtam.
Ki szeretném ezt zárni, viszont azért kellene az a verzió, mert ha jól emlékszem, abban még minden működött. -
havri1
félisten
válasz
zsola21 #10027 üzenetére
Nem fiókot kell nyitni, hanem adott telefont.
Nem a fiókhoz kell a telefon, hanem a telefonhoz kell egy aktív fiók.
Telefonra be kell lépni az aktív fiókkal. Ráereszteni az unlocker programot. Ez online ellenőrzi a fiók jogosultságát, meg hogy az adott telefonra azzal van e belépve. Ha minden ok, akkor a telefont nyitja. -
havri1
félisten
Teszek egy próbát a multi stabillal.
Találtam hozzá china fastboot stabilt is. Ugyanazt a verziót.
Kár, hogy MIUIHU-ból nincs csak nagyon régi stabil.Fényerő, kontraszt állítás, GPS, WIFI hotspot, Play. Meglássuk'
-
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Nem emlékeztek, melyik verzióban jött be az, hogy az automatikus fényerőszabályzó még pluszban a csúszkát is állítja?
Előtti verziót tennék fel, engem zavar. Sokat használom sötétben, és túl sokat tol rá, vakít. -
-
havri1
félisten
A kontraszt állítás nem jó. Mind a 3 beállítás gyakorlatilag az automatikus.
Napfényre fakul minden. -
havri1
félisten
válasz
Karavik #9863 üzenetére
Zavart érzek az erőben.
Ha neked frissült, nekem nem, mégis hogy lehet UA a verzió? Egy dolgot tudok elképzelni, hogy a hu-ba integrálva volt a play új verziója, neked meg frissült magától.
Ha eltávolítod a frissítést, előző verzióval működik a letöltés addig, ameddig nem frissül le a jelenlegire?
Nem áll össze a kép. -
havri1
félisten
válasz
Karavik #9860 üzenetére
Nem volt frissítés. Ez így gyári ahogy van.
Viszont ha eltér a te verziód az enyémtől, kizárható a play frissítési hiba. Ebben az esetben egyértelműen 23-as miui hiba lesz, mivel azóta szar úgy néz ki. 6 appom sem frissült, és szombaton raktam fel ezt a 23-ast. Ami továbbra sem jó. GPS továbbra is bugos, WIFI megosztást már nem is nézem, mivel rossz, és a kijelző villogás is előjött. -
havri1
félisten
válasz
Aryon87 #9846 üzenetére
Pont ugyanígy jártam a Mi4 vásárlásakor. Akármit csináltam futó rendszer alól, nem törölte a fileokat.
Végül gyári Mi recovery alól ment csak. De azóta már nem tudom milyen gyári recovery.(#9852) Aryon87 : [link]-on belépsz, és törlöd a párosított telefont.
Find devices, és ott valahol. nem tudom most megnézni, mert szarakodik az oldal..
Szerk.: Na, hát akárhol keresem, csak disabled-et találtam, de szerintem ez nem törli az eszközt a fiókból..
Lehet egyszerűbb, ha visszalépsz a telefonon a fiókodba, és a Mi fiókból úgy ahogy van, kikapcsolod az eszközkeresést, így tuti nem fogja legközelebb kérni a fiókjelszavad.
Nem tudom ha weben lövöd ki, elég e. Elvileg ugyanaz. -
havri1
félisten
A GPS-t én teljesen ki szoktam kapcsolni, pontosabban a helymeghatározást. Tehát GPS ikonok hosszan nyomva, hozzáférés a pozícióhoz - kikapcsolva.
Amikor kell, akkor ezt bekapcsolom, majd a 3 lehetőség közül a legfelső, nagyon pontos. Ez így ment idők kezdete óta.
Viszont egy ideje, ha kiválasztom a nagyon pontost, feldob egy ablakot, hogy hozzájárul e hozzá, hogy pontosabb helymeghatározást szeretne, hozzájárul e etcetc. Elfogad, vagy elutasít. Ha első, semmi gond, bekapcsolja, viszont ha elutasítom, nincs gps.
De ezt megteszi minden egyes alkalommal. Nem lehet ezt megjegyeztetni vele? -
havri1
félisten
Ma 3 FB értesítésből 3 azonnal jelzett is rendesen. Ikon, zarkepernyo, band.
Nem akarom elkiabalni, de lehet ez is megjavult? -
havri1
félisten
válasz
bencsikgab #9803 üzenetére
Az első az, hogy illeszkedik tökéletesen. Mi4-en konkrétan kb 5db gagyit próbáltam, egytől egyig elállt a sarkán.
A másik a tisztaság. Olyan képet ereszt át, amit a rosszul sikerült nem képes, mert torzít, vagy éppen fátyolos, vagy ha napsütésben nézed, "szivárványos". Mintha olajos foltot néznél a vízen. Természetesen nem annyira erős, de amiket én néztem, mindnél jelen volt valamilyen szinten.
A harmadik egyben számomra legfontosabb, hogy nem tapad az ember ujja hozzá. Élvezet vele "dolgozni".Ettől függetlenül persze simán lehet egy jól sikerült olcsóbb darab is tökéletes, de nekem nincsenek jó tapasztalataim velük. Egy szép, minőségi kijelzőt nem szeretnék elrontani egy rossz minőségű fólia/üveggel.
-
havri1
félisten
válasz
Petyb00 #9801 üzenetére
Én utoljára Tőle vettem ilyet. H+PRO, 9h kemény, 2.5D lekerekítés, és 0.2mm vastag. Iszonyat szép. Tuti eredeti. Amazing fantázianévre hallgató tisztaság. Semmi árnyalat, színkavalkád napsütésben. Egyedül polarizált napszemüvegben látni szarul, amúgy cool. Ez csak a kameránál, szenzoroknál, hangszórónál, és a fizikia gombnál van kivágva.
Xiaomi Mi5 Screen Protector Nillkin Amazing H & H+Pro & PE+ Tempered Glass For Xiaomi Mi5 Pro Prime
Most viszont rendeltem 2 gagyit, csak kíváncsiságból. Egy sima kivágásút, és olyat, amit említettél. 200ft körül, ebayről. Kíváncsi vagyok, de nem várok sok jót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Adobe Photoshop
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest