-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32744 üzenetére
Érdekes.
A relaxáláshoz előnyben részesítem a Lounge - Bar Jazz-t. Vagy Cafe del Mar, Africa, Ibiza és társai Chill out. Enigma sem rossz.
Egyébként jók ezek az instrumentális ambient zenék.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32739 üzenetére
Kipróbáltam. A 3.0.0 TWRP - vel error 7, ahogy várható volt. Feltettem ismét a 3.2.1-0 TWRP-vel, az hiba nélkül felteszi. Kitöröltem azt az Android.... file-t is a TWRP-ben, de tök mindegy, az eredmény ugyanaz. Ahogy várható volt. Ha erre a file-ra gondolt. Ha nem, fogalmam sincs.
Viszont ha a Redmin semmi gond, akkor várható, hogy a cancro verzió is jó lesz előbb-utóbb.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32737 üzenetére
Elsőre hülyeségnek tűnik. Milyen file-t??
Közben megnéztem, az Android könyvtár gyökérbe tett egy ANDROID.PERMISSION.TEST file-t ez a Havoc ROM. Talán ezt, bár 0 byte.
A 3.0.0 TWRP-t nem fogom. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32735 üzenetére
Sajnos.
A Redmi3S-en minden OK? -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32732 üzenetére
Látom Te vagy az első hozzászóló
Most próbálgatom, egyelőre Magisk és Gapps nélkül. Az FM rádió működik. A "vissza" gomb időnként kikapcsolja a kijelzőt is. A lehetőségek tárháza a NOS-ra emlékeztet.
Majd később többet tudok. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32730 üzenetére
Na ennek örülök.
Ebben a percben tettem fel ismét az új recoveryvel, még nem indult el. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32728 üzenetére
Feltettem a Mi3-ra. Így elsőre vegyes érzeteim vannak. A pozitív, hogy extra jól testreszabható. A negativ, hogy a beállításokat böngészve befagyott, aztán többet nem is indult újra, cache törlések után sem.
Ja, elsőre gapps+magisk-el együtt próbáltam, de a bootanimáció után a logónál lefagyott.
A 3.2.1-0 TWRP-vel tettem fel, kicsit később felteszem a legújabbat, hátha, csak előbb akkut kell tölteni. Reménykedem, mert egyébként tetszik. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32726 üzenetére
Köszi
ennek most nagyon örülök, már éppen elkezdtem volna unatkozni
Mivel nem írtál róla, gondolom nem volt időd kipróbálni. Nem hiszem, hogy leváltja az AEX-et, de ki tudja?
Wovbagger
Az bizony könnyen lehet -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32720 üzenetére
Huawei telefonok kapcsán olvastam hasonlót. Zárt a bootloader, nincs root, adb parancsokkal törlik róla a sok szemetet. Bár azt írták, hogy egy FR visszaállít mindent, szóval inkább csak fagyasztás lehet.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32715 üzenetére
Ja, értettem, nem rosszból mondtam.
Lemondtam a PH "nem hivatalos" app előfizetést. Egyrészt a MA változása óta nem jeleníti meg a híreket, és az üzenetemre sem volt semmi reakció (az másról szólt).
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32713 üzenetére
Mintha a 3.2.1 is gond nélkül feltette volna, de nem most néztem.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32710 üzenetére
& Tomi
Mindjárt cserélek. Nem mintha a 3.2.1.0 rossz lenne, de ha van új
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32710 üzenetére
Ahogy látom, ez már teljesen 9.0-hoz van igazítva.
-
laci laci
addikt
válasz
Milestone2 #32708 üzenetére
Az úgy van, hogy két szálon futott a történet. Az enyémet csináltuk a hét közepén, de nem sikerült véglegesre tenni a twrp-t(nem olyan, mint a mi8-nál), hiányzik az aláírás a recoveryből. Attilához jött egy másik mi9 és ő azon dolgozott én már csak délután csatlakoztam hozzá, hogy ő mire jutott és akkor kapta tőled a fájlt. Nagyon köszönöm én is, itt is.
-
laci laci
addikt
válasz
Milestone2 #32656 üzenetére
Sikerült a mi9 twrp.. Ma én is ott voltam Attilánál...
Mindenkinek:Jelenleg az összes mi sorozatom megvolt..
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32701 üzenetére
Ja, benne van a gapps, csak kicsit hiányos.
Az áruház pl.nincs benne, pedig egyedül annak lenne értelme
Nincs benne a szövegfelolvasó, és a naptár szinkronizálás sem. Nem mintha hiányozna, ki szoktam törölni a címtár szinkronizálással együtt. A bizt. hibajavító szintje tegnapi, már nem annyira friss
Ééés... működik az FM rádió
Egyelőre nem laktam be. Az Oreo AEX gördülékenyebb, de azt nem nagyon lehet megverni ezen a készüléken. Remélem folytatódik a fejlesztés, még ez is beta. A ROMból elérhető változáslistát 3 karakterrel le tudom írni: --- -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32696 üzenetére
Akkor átaludtam, nem emlékszem rá.
Feltettem, de nem jobb, mint a Pie AEX. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32690 üzenetére
Én sem nyúzom ám túlságosan - és furcsa módon amikor azt hiszem, hogy jobban terhelem (filmnézés közben, vagy útvonal GPS rögzítéssel) akkor nincs vele semmi gond, ezeket végig csinálja gond nélkül.
A SIM-et viszont nem tudom kivenni belőle, mert akkor nem érnek el akik el szeretnének -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32678 üzenetére
Jó, de valahogy meg kell szereznem az "alkalmazásom.apk" file-t a telepítéshez. A múltkor meg volt itt említve egy oldal, de azon sajnos nincs fent ami nekem kellene.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32676 üzenetére
A Mukim a hétvégén nekiállt esténként spontán újraindulgatni, meg hol működik benne a zseblámpa hol nem. Először töröltem a cache-eket TWRP-vel, most meg töltöm le az aktuális frissítést. Persze azt nem lehet tudni, hogy változott-e benne valami az elmúlt hetekben, főleg mert ugyanakkora a file mérete mint tegnap meg mint 7 nappal ezelőtt, de azért próbálkozom.
Kipróbálnám ezt is, amit linkeltél, de van pár alkalmazás amit használok és a Google Play-ről kell letöltenem őket. Ha ezt meg tudnám kerülni akkor érdekes lenne ez a project.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32674 üzenetére
Én eddig még nem ismertem ezt a ROMot.
A kamerát néztem éppen, lehet állítgatni. Az FM rádió működik, és RDS. Egyelőre nincs kialakult véleményem, de nem rossz. Kicsit furcsa ismét a Nougat. Már van update is, frissítettem. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32671 üzenetére
Ja, kicsit utánaolvastam.
Eddig akkut töltöttem, most akarom feltenni. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32669 üzenetére
Thx.
Most hívom idefelé. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32666 üzenetére
Ja, most megnéztem én is, valóban korrekt.
Közben küldtem 0.99€-t, (miért pont ilyen összegek vannak?), eltünt a támogatás felirat. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32664 üzenetére
Akkor az app fejlesztő PH-től független reklámja a probléma? Valahogy megegyezhetnének, mert nem lenne rossz ez az app. Reklámot nem láttam, de lehet, hogy kiszűri a blokkoló. (Egyébként a laptopon ki van kapcsolva, értem én, hogy kell a pénz).
Csak ez a szöveg van itt alul, hogy támogatom a fejlesztést. Na majd később meglátjuk, ha lesz még mit támogatni.
Ezt most én is PH mobilappról írtam, köszi az infót -
laci laci
addikt
válasz
Milestone2 #32656 üzenetére
Mi8-nál 360 óra, de az egyik barátom segített..
-
laci laci
addikt
válasz
Milestone2 #32654 üzenetére
Köszi, hiányzott már.. Egy nap alatt nyitva lett a bl..
-
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32634 üzenetére
Látja a Firmware particiót is, ebben több. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jobb lenne, de lehet, hogy csak nem jöttem rá. Olyan hibajavítás is lehet, ami nem látszik csak úgy.
Helyette van az a hiba, ami látszik
Gondolom ránézel, ha lesz időd. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32631 üzenetére
Úgy van, ahogy mondod. Kipróbáltam, visszatette a régi mentést. Csak valami hülyeség van, mert tök üresnek látja a TWRP 3.2.1-0 könyvtárát, de látja.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32628 üzenetére
Nem pont ugyanoda teszi a mentést. A régebbi a TWRP\Backups\Mi_3W útra tette, a 3.2.3-0 meg csak a TWRP\Backups-ba.
Mindjárt kipróbálom, hogy kompatibilis-e a 3.2.1-0-val. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32628 üzenetére
Ja, ez jó, csak az új recoveryvel letöröltem az aktuális ROMot, hogy majd visszateszek egy másikat. Aztán nem láttam semmit azon az útvonalon, ahol nézte, másik útvonalat meg nem tudtam kijelölni. Ne fáraszd magad, most van fenn ROM, meg tudom nézni.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32621 üzenetére
Köszi az infót, feltettem.
Te látod vele a 3.2.1-0 TWRP mentéseket? Én nem.hari69
Érezzétek jól egymást -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32615 üzenetére
Gratulálok, ez azért csak elismerés!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32623 üzenetére
Nem teljesen arra gondoltam. Redmi 3S-en nem lehet tesztelni a csúszkával kapcsolatos funkciókat.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32619 üzenetére
Dehogy nem lenne kinyitva... Tesztelgetni kell a fordítás miatt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Gratula
Hát igen, MIUI-nál is jól jönne.
Ha jól emlékszem, anno az RR fordításnál ugyanez volt, mindenféle értesítés nélkül kineveztek minket...pedig addigra már nem sűrűn jártam abban a projektben -
mizoli
addikt
válasz
Gratulálok!
-
Lathronos
őstag
válasz
Milestone2 #32612 üzenetére
Na igen, nekem még 3.1.1.0 van.
Akkor ez volt a baj.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32601 üzenetére
Köszönöm szépen, meggyőztél!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32594 üzenetére
Akkor viszont miért jó ár érte 20,000 Ft úgy, hogy nincs rá garancia, és az akkumulátora sem volt feltöltve (sejtésed szerint) úgy 3 éve? (Én azt hittem az akkumulátorok az ilyet nem szeretik.)
Csak érdeklődöm. -
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #32528 üzenetére
Srácok VISSZAVONOM TANAIMAT!
A Forget Windows Use Linux disztribucióról!Szuperül működik! Csak nem a v3.1verzió!
Hanem a nightly_persistent v9.2.28 build!Persistent módban USB stickről indítva:
-minden telepedik
-minden flesselődik
-minden beállítás elmentődikSzóval nem a felhasználóval volt baj, hanem a builddal (na jó a felhasználóval is, rájöhettem volna, hogy ne használjam ha a persistent mód nem indult el...)
Szóval ajánlom mindenkinek, akinek a Windows nem akarja látni a telefonját...
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32568 üzenetére
Nagyon nem vagyok otthon a témában, ezért megkérdezném, erről a készülékről van szó?
4.5 in IPS qHD (540×960) "Estrade" display
Qualcomm Snapdragon 400 1.4 GHz dual-core
16 GB of storage memory
microSD support
8 MPix AF camera, back
2 MPix camera, front
2100 mAh user-replaceable battery
"The Other Half"
Gesture-based Sailfish OS -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32567 üzenetére
Így van, már nálam is szól a rádió - szól a rádió
Most viszont kellene találni valami más hibát, amire ráfoghatom majd, hogy visszatérek AOSP-re -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32580 üzenetére
Nem dobtam el magam tőle.
-
válasz
Milestone2 #32578 üzenetére
Köszi
holnap megpróbálkozom vele -
válasz
Milestone2 #32576 üzenetére
ez alapján tiszta telepítéssel
3.2.1.0
ezt próbáltam feltenni:
MK90.0-cancro-201902270513-NIGHTLY.zipelőször bootlopos lett azóta nem megy fel semmi nagyon meleg és alig van az akkuban 30%
na most az aosp visszament megpróbálom feltölteni meg lehűteni aztán újra nekiállok
-
válasz
Milestone2 #32571 üzenetére
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32571 üzenetére
Nem semmi darab az biztos.
Sokol rádió a hátuljára gumizott laposelemekkel
Nekem ugyan nem volt, de láttam. Balaton, kemping, esti vacsora készítés a gázfőzőn, szólt a Sokol a szomszéd sátornál.Sk. is megcsinálhatod, a MiMax 3-at hozzágumizod egy akkupakkhoz
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32568 üzenetére
Mikor kapod meg?
Az is érdekelne, hogy a gyakorlatban mennyire működik az Android támogatás. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32560 üzenetére
Ne nagyon csodálkozz, hiszen tisztán látszik, hogy rendesen berittyentettek a fenyegetésemtől:
Ha a legközelebbi MoKee frissítésem után is így fogok járni (és nem tesznek bele működő FM rádiót) akkor azt hiszem visszaváltok. És ezt akár fenyegetésnek is vehetik!
Természetesen köszönöm szépen, lassan akkor megint frissítek a MuKin egyet.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32562 üzenetére
Egy beszélgetés a Telegram csoportból, Shahan és Suraj (szempontunkból random NOS júzer) között:
Suraj: @shahan_mik3 sir it's been a while
Can we expect any update for nos 😁
Shahan: I haven't even charged the phone since last update. phone is dead in drawer
Suraj: Then please charge it 🙈
Shahan: It's useless atm
Suraj: 😐
Shahan: U have op5t what will u do with cancro
TL;DR: nincs kilátásban új frissítés mostanában. -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32560 üzenetére
Megy ez neked.
Most már csak egy NOS-t kellene intézned a Mi3-ra -
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32557 üzenetére
Legalább tetszik?
-
trebrona
nagyúr
válasz
Milestone2 #32553 üzenetére
Élni tudni kell!
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32551 üzenetére
Mi???
Előbb nem kellett volna ingyen kipróbálni? Aztán ha annyira fizetni akarsz, megteheted utólag. Nem olvastad, hogy írtam, nullát is oda lehet írni az árhoz? De fel is tudtam volna tenni a megára.Ezt most komolyan nem értem.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32542 üzenetére
Elementary
Az árhoz nullát is be lehet írni.Én sem vettem észre elsőre.
Közben megelőztél.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32539 üzenetére
Az nem szép
Tomi
Erről az Elementary OS-ről tegnap olvastam először. Mindjárt csináltam is egy USB-s live rendszert. Pöttyet hasonlít a Mac-hez
Ez az USB live sajnos nem tartja meg a beállításokat, de majd' az összes live ilyen. Tudom, hogy meg lehet csinálni, de annyira nem érdekelt.
Miért pont ezt választottad? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Hát ez nem hangzik valami jól.
Végülis, nem hivatalos MiFlash, vagy működik, vagy nem... De ezek szerint inkább nem... Lehet más telefonok mentéséhez jobb ez az FWUL.
Ja, és gratula a megrendelt telefonhoz, kíváncsi leszek majd a tapasztalatokra.mizoli Elementary OS lett a kiszemelt. Már egy ideje próbáltam virtual machine-ként, kitapasztaltam, mi hiányozna Windowsból, illetve hogy hogy lehet azokat pótolni. Most majdnem tökéletes, egy dolgot kéne még megoldanom, a touchpaddel a nagyítás gesztust (laptopról van szó).
Duál bootban maradt a Windows is, de alapértelmezetten már az Elementaryt használom, a tervek szerint azt is fogom. -
válasz
Milestone2 #32536 üzenetére
Nem vagyok huawei fan de a melóhelyen szinte csak azokkal van a vodán térerő
Kipróbálok mindent alcatel, asus, moto, lenovo, samsung, meizu, xiaomi, honorEbből a samu meg a honor tetszett a legjobban de a samun botrányos volt a sot (s8)
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32535 üzenetére
Ja, este mikor írtam, eszembe jutott, hogy mégegyszer meg kellene nézni, biztosan csak nem vettem észre, aztán nem néztem meg
De amit írtál róla, már nem is érdekes.
Igen, legyen joga a vevőnek leszedni a szemetet, amivel a gyártó pofátlanul megpakolta a telefont. És nemhogy eszközt nem ad hozzá, hanem megakadályozza.
-
válasz
Milestone2 #32524 üzenetére
Megszoktam őket
Ennyire nem vagyok fanatikus, sok minden nem tetszik a xiaomiban számomra nem stabil a miui a frissítések valamit javítanak mást meg elbasznak, kevésnek találom az egy év garanciát
Hát a mix3 sem olcsó
Nincs szükségem rootra egy jól müködő telót szeretek használni amit nem kell mókolgatni így 50 felett eltudom magam mással is foglalni mint a romok telepitgetéseMost a 8x van a max sajna nem kapható itthon hivatalosan, gari nélkül ennyi pénzt nem adok ki semmire
-
mizoli
addikt
válasz
Azt nem is értékelem, hogy visszahoztál a halálból egy telefont, ez természetes.
Nekem is van egy kínai haverom, csempészett cigit árul itt az utcában. Samsungot használ
Csak beszélni nem nagyon tudok vele, sem angolul, sem németül nem beszél. De a Tokaji aszut igen szereti
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2 #32527 üzenetére
Haverom kint csájnában gyorsan meg is rendelt nekem egyet, 20e bukó belefér... Majd meglátom....ha meglátom. Mondjuk rlolvastam a kommenteket alatta... Lefrissült 3-as Sailfishre... A képeken eu töltő van... Remélem nem lesz nagy szar. Hongkongi cucc azt írja a srávmc.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32524 üzenetére
Azt hiszem a BL zárás mánia miatt fogok megválni az un. "okostelefon"októl. Értem én miért van, csak utálom.
Egyébként is, ha megvettem valamit egyre több pénzért, azt akarok vele csinálni, amit akarok.Van az Android, egyre inkább zárt bootloader-rel azt kész. Jó lenne valami használható Linux, de nincs. Alma nem létező kategória.
Sailfish jó lenne, ha tényleg lenne. -
válasz
Milestone2 #32514 üzenetére
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32503 üzenetére
Ja, láttam. Megnéztem a hivatkozásaidat
is.
Cserélek rá, a jelenlegi Linuxomat úgysem szeretem, csak van. Meg nincs is rá szükségem.
Bár erre a "célszerszámra" sincs, de van üres pendrivom -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Milestone2 #32497 üzenetére
Hasznosnak tűnik. A Linuxok jobban együtt tudnak működni az Androiddal, ez meg egy hordozható, minden egyben eszköz... Tetszik.
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32501 üzenetére
Egy USB-s Linux Mint "Rebecca" verzióm volt, nem volt vele gondom. Feltettem az újabb "Tara" verziót szintén USB-re, de ezzel nem vagyok annyira jóban. Sajnos nem értek hozzá, bár annyira nem is töröm magam érte
-
mizoli
addikt
válasz
Én még nem olvastam róla, de jó cuccnak tűnik.
-
Wovbagger
tag
válasz
Ezen - szemben a MoKee-val - működik az FM rádió? Mert akkor már telepítem is!
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32495 üzenetére
Tudom, nem vagyok normális
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32491 üzenetére
Egy kicsit frissítenie kellene a mobilarenanak a smiley választékot hogy erre tudjak méltón válaszolni!
-
Lathronos
őstag
válasz
Milestone2 #32480 üzenetére
Hát ez vicces, a biztonsági frissítés január 5-i.
nesze semmi, fogd meg jól. Viszont fürgébbnek tűnik az elődjénél. Remélem az energiagazdálkodáson is faragtak kicsit.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32475 üzenetére
Azt a szemit, Te rálátsz a telefonomra?
Ma délután ugyanis mozdulatlan volt őkelme: 17:10-kor vettem észre, hogy 16:40 van rajta. Beragadt egy hihetetlenül bonyolult alkalmazásba, amit üzenetváltásnak hívnak, és SMS-eket lehet benne olvasni meg írni. Mármint általában, mert bizony 17:10-kor semmilyen gombra nem reagált. Ilyenkor "jó", hogy a navigációs gombok bekapcsolásával kikapcsolódik az alsó hagyományos gombsor, mert az érintőképernyő nem reagált, de esetleg ezek a gombok működhettek volna.
Sikerült rebootolnom végül, frissítettem is a MoKee-t, de ebben sem működik az FM rádió.Régen (lehet, hogy MIUI-ban, vagy egy régebbi telefonomban?) volt egy olyan fentről legördíthető kapcsoló, hogy GPS, és a GPS-t aktiválta. Ebben "Tartózkodási hely" van csak. Az ugyanazt csinálja? Úgy értve, hogy csak a modult kapcsolja be, vagy elkezdi gyűjteni (majd továbbítani) Google nagy testvéremnek, hogy mikor merre jártam?
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32466 üzenetére
64-es volt. Rámértem az akkura. Nem tölti. Majd ha lesz valami olcsó donor, akkor lehet egy usb csatit cserélek benne még.
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32459 üzenetére
Töltővel töltöttem!
Érdekesség, hogy akku 68%-on volt. Frissítés sikeres lett. Restart közben aludt el.
Szétkaptam. Akkut lehúztam majd vissza. Így most ha rádugom a töltőt, a piros led felvillan! -
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32455 üzenetére
Semmi! Sőtt, a gép sem látja még annyira sem mint eddig.... lehet az usb csati adta meg magát és nem tud tölteni az akku meg lemerült teljesen...
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32455 üzenetére
Éjjel felrakom töltőre. Aztán majd látjuk. Egyébként 68%-on volt az akku
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32452 üzenetére
Igaz.
De hátha mégis. Láttunk már csodákat -
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32449 üzenetére
Usb-s eszközt nem lehet felismerni...
Nem driver baja van... -
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32449 üzenetére
Köszi. Ha elalszanak a gyerkőcök, nekiállok!
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32446 üzenetére
Felraktam egy miui-t. Azt már raktam. Kész lett. Twrp-ben nyomtam egy rendszer újraindítást. És elsötétült...
Próbálom ráerőszakolniba drivert, de driver mappákban azt mondja win alatt nincs semmi....
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32444 üzenetére
Mi flash, tök üres
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32442 üzenetére
Hát nem... ismeretlen usb eszköz....
-
seger
addikt
válasz
Milestone2 #32438 üzenetére
Így már oké cancro3110.img fent van. Most próbáltam telepíteni sailfishos-cancro-release-3.0.1.11-20190130.zip.
De nem megy fel
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32422 üzenetére
Találtam ebben az aktuális MoKeeban (iiletva a launcherében) egy gyöngyszemet.
Alapképernyőn hosszú érintés, feljön egy kis lokális menü, benne egy ilyen:
Kezdőoldal beállításai
Ezt megérintve feljön sok beállítási lehetőség, köztük ez:
Gestures
It be lehet állítani a Home gombra, back gombra, lehúzásra, felhúzásra mindenfélét: Sleep, Open App drawer, Open Google feed ... és:
Play despacito
Beállítottam, kipróbáltam, ééééés működik! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Időnként én is felnézek oda, de úgy tűnik, leginkább csak a stabil verzió projektjének tekinthető...
Remélhetőleg mihamarabb olyan lesz a stabil is, mint az alfa, mert most eléggé le van maradva. -
mizoli
addikt
válasz
Csak 100%?
-
mizoli
addikt
válasz
Milestone2 #32415 üzenetére
Tudom, hogy szégyen, de kihagyom. Majd Tőled megtudom, hogy tényleg megszüntek-e az újraindulások
Vagy Tomitól. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32407 üzenetére
Összedobtam egy szubjektív beszámolót egy munkahétnyi MoKee (Android verzió: 9, Open GApps: pico, Magisk) használat után.
Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a lehetőségre, mert jól használható ROM-ot sikerült a készülékemre telepíteni. Teljesen egyet értek mizolival abban, hogy olyan ROM-ot csinálni, ami mindenkinek a legjobb képtelenség, hiszen mindenkinek mások az igényei, elvárásai. A MoKee távolról (meg az én nem_szakértő szememmel nézve) amolyan AEX-light: messze nincs meg benne annyi minden, mint az AEX-ben, de cserébe nem kell hozzá pilótavizsga. És ez nem az AEX kritkája, hanem az enyém: nekem túl sok az ottani beállítási lehetőség, így egy kicsit elveszek bennük. A MoKee-nél viszont át tudom látni a beállítási lehetőségeket, és inkább hiányolok belőle 1-2 dolgot mint hogy túlterhelné az agyamat.
Mint a használat során rájöttem a fejlesztő napi frissítést ad ki a ROM-hoz, de a changelogot még nem sikerült megtalálnom, így meg nehéz eldönteni, hogy az ember belevágjon-e az adott napon a 466 MB-os letöltésbe és telepítésbe. Maga a telepítés nem sok idő, mert TWRP segítségével a hamar megvan, de jártam úgy, hogy a telefon elfelejtette, hogy szinkronizálnia kellene a naptárat, meg olyan is megesett, hogy a telefon nap közben spontán újraindult. Létezik inkrementális frissítés is, az csak 20 MB-nyi letöltés alkalmanként, de ehhez meg kell támogatni néhány jüannal a fejlesztőt.
Az FM-rádió egyébként jelen pillanatban sem működik, ami nem túl szimpatikus. Az viszont filozófiai kérdés, hogy a napi kiadásokat minek tekintsük: a fejlesztő eltökéltségének bizonyításának, vagy a nem jól tesztelt, ezért állandóan foltozgatásra szoruló ROM-nak.Most azt mondom (sznob hülyegyerek mód ON), hogy majd felteszem az AEX-et, ha az is Pie alapú lesz (sznob hülyegyerek mód OFF), hogy ha nem oldják meg az FM-rádió működését akkor azért egyszer el fog fogyni a türelmem.
Remélem valakinek hasznos volt amit összepötyögtem!
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32407 üzenetére
Ez látszik az értesítésben:
Trust - Rendszerbiztonság
Ha a SELinux nem kényszerített, az Ön biztonsági szintje..szóval gondolom kényszerítenem kellene valamire a SELinuxot, de inkább elmentem az értesítés oldalra, és kikapcsoltam, hogy erre figyelmeztessen. Köszönöm!
A frissítés amúgy eltüntette a naptár widgetemet, valamint kikapcsolta a CALDAV frissítést a naptárban, de ezeket visszaállítottam.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32401 üzenetére
No, jelezte ma a telefon, hogy van újabb MoKee verzió, és le is lehetett tölteni. De az inkrementálisat csak 30 jüan fejében, az meg pont nem volt a zsebemben, így maradtam a teljesnél. Az meg 466 MB, és ha leOK-zom a frissítést akkor azt mondja, hogy "a telefon újraindul recovery módban a frissítés telepítéséhez". És a fordítás ugyan tökéletes ennél a résznél, csak az nem világos számomra, hogy a ROM (biztos rosszul fogalmazok) "meghívja" a TWRP-t az új ROM nevével (elérési útjával) és automatikusan települ amit letöltöttem, vagy kezdhetek neki megint a Wipe, Advanced Wipe, install ROM, install GApp, install root dolognak?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32396 üzenetére
Ha találok benne hülyeséget (asszem már találtam) azt elküldjem Neked itt privát üzenetben (mert azt hiszem ez nem szorosan vett topic téma)? Neked ez segíti a munkádat?
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32394 üzenetére
Felkerült a TWRP 3.2.1-0.
Kifogástalanul sikerült a backup.
Feltelepült a MoKee.
Feltelepült a GApps (ha akartok a bénázásaimról olvasni akkor részletezem hogyan, ha nem akkor nem).
Feltelepült a Magisk.
Elindult a telefon, a névjegyeim már szinkronizálva is lettek.
Köszönöm a segítséget!
Egyelőre nem találkoztam nem_magyarított felirattal vagy szöveggel. Merre nézelődjek, hol gyanús, hogy találok még ilyet? -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32392 üzenetére
Ouch! De most már mindegy, ha ennyi idődet és energiádat beleöltem akkor nem hátrálhatok meg azt hiszem. És ha más nem legalább van frissebb TWRP a telefonomon.
Egyébként miért van az, hogy a MoKee-nál ilyen gyakran jön frissítés, az AEX-nél meg sokkal ritkábban? A józan paraszt eszemmel ez alapján azt gondolnám, hogy az AEX "gondosabban" kidolgozott.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32389 üzenetére
Köszönöm, akkor visszalépek TWRP-ben.
Ránéztem a MoKee download oldalára, és találtam mai dátumozású 9-es ROM-ot. Ezt letöltöm, aztán a remélhetőleg sikeres Backup után ezt próbálom majd meg feltelepíteni. -
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32387 üzenetére
Igazad van, nem egy nyelvet beszélünk, és ez az én hibám. A mobilos fórumokon (de gondolom minden más szakmai fórumon is) kialakul egy idő után egy, a hozzáértők által beszélt, rövidítéseket és speciális szavakat alkalmazó szakzsargon, amit a kívülálló (én) nem nagyon ért. A kívülálló megpróbálhat persze megismerkedni a szakszókinccsel, és kellő kitartással még sikerülhet is neki megtanulni ezt a nyelvet beszélni. Gond akkor van, ha a félművelt (vagy még annyira sem) próbálkozó azt hiszi, hogy beszéli a nyelvet, és nekiáll ezt használni úgy, hogy mást ért az egyes kifejezések alatt, mint a hozzáértők. Ha ez a féilg (sem) művelt vagyok én.
Ugyanakkor összezavarni nem akarok senkit. Egy szakfórumba bejönni segítséget kérni, majd szívatni a segítő embereket az én szememben még a trollkodásnál is rondább dolog.A backup nem készítette el a mentést. Kiírta fentre, hogy "Failed", a karakteres részen meg azokat a szövegeket amiket bemásoltam.
A 3.2.1.0-ás TWRP-t ugyanúgy tudom telepíteni, ahogy a 32376-ban leírtad? Vagyis simán "vissza lehet lépni" TWRP verzióban?
Köszönöm szépen a segítséget (és a türelmet).
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32384 üzenetére
- De miért WIPE-olsz bármit is ami új és meglátod?
Nem WIPE-olok semmi olyasmit, amit előtte nem kérdezek meg Tőletek. Tudom, hogy laikus vagyok, ezért vagyok duplán óvatos.
- De miért WIPE-olsz bármit is ami új és meglátod?
Nem írtam olyat, hogy töröltem bármi újat. Csak azt, hogy találtam egy wendor partíciót. Viszont egy újjal sem nyúltam hozzá - igaz ezt így nem fejtettem ki.
A mentés előtti WIPE-olásról meg Tomi_Ohl írta ezt Neked több, mint két hónapja a 32183-ban:
" + Milestone2 a wipe cache & dalvik cache backup előtt azért jó, mert akkor kisebb méretű lesz a backup. Főleg a 16 gigás Mi3-on ez elég hasznos
Persze semmi más értelme nincs annak a lépésnek."- Indítsd újra a recoveryt. Próbálj utána csak a számodra fontos partícióról mentést készíteni.
A telefon ma egész nap normálisan működött, szóval talán még nem csináltam túl nagy bajt.
Most - ahogy kérted - újraindítottam a Recoveryt.Ha a Backup menüt választom akkor a Select Partitions to Backup alatt ezek vannak defaultból kijelölve:
Boot (32MB)
Data (excl. storage) (1053MB)
System(908MB)... amiket nincsenek kijelölve
Cache (6MB)
Firmware (53MB)
System Image (1280MB)Szerintem a Data meg a System backupolandó, a Boot-ra nem emlékszem, de úgy hagytam, mert nem mertem hozzányúlni (mondom, óvatos vagyok). A WIPE menühöz nem nyúltam, ahogy kérted.
Swipe to Backup eredménye:Updating partition details...
(piros): Failed to mount '/vendor' (invalid argument) (piros vége)
... donemeg még egy pár sor.
Hogy tudom megállapítani, hogy formáztam-e a Venfor partíciót? Szerintem egyébként nem tettem ilyet.
-
Wovbagger
tag
válasz
Milestone2 #32380 üzenetére
Értem, már készítem is az új Backupot ezzel a magasabb verziószámú TWRP-vel.
... megjelent egy új (általam még nem látott) partíció, a neve Vendor. Dob is rá hibaüzenetet az Advanced wipe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest