- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32703 üzenetére
Már-már meggyőztem magam, hogy visszatérek az AEX-re, de tegnap kiderült, hogy a MoKee frissítés még tölteni is tudja az akkumulátort.
A harmadik görbeszakasz végén nekiállt nagyon "lejteni" az akkumulátor töltöttsége. Akkor töltöttem le a MoKee aznapi verzióját, majd azonnal rá is nyomtam a frissítés vagy milyen gombra. Telepített, újra bootolt, és lám: visszament 50%-ra a töltöttség. És nem, semmit nem dugtam be közben a telefon USB portjába.
Az AEX tud ilyet? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32697 üzenetére
Már a múltkori beszélgetés is arra vonatkozott, hogy lesz-e újabb pités, nem pedig arra, hogy lesz-e pite. Csak azért linkelem, hogy a felfedezés fényében is elolvashasd
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32687 üzenetére
Akkor ki kell próbálnom, mert ami Neked nem szokott tetszeni az nekem igen
Visszatérve a MoKee-mra: gondlom nem csak én használom egyedül a világon, így ha gond lenne vele akkor lenne a fórumokon is ennek nyoma. Mondjuk én azt sem tudom, hogy merre van a fórumuk, csak rajzolt karakteres dolgokat találtam eddig amikor kutakodtam. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32683 üzenetére
Tapasztalatotok szerint a "fagyási" jelenségek ennél (vagy bármelyik) telefonnál hardver vagy szoftver (ROM) eredetűek? Napi rendszerességgel kapom rajta a telefont azon, hogy csak úgy újraindul, és olyan is van, hogy "ébren" marad a kijelzője, de nem lehet semmit kezdeni vele (az óra alapján több perce van ebben az állapotban), így marad a Power gomb hosszú megnyomása, aminek hatására újraindul, és akkor megint jó.
Éjszakára általában kikapcsolom, tehát a napi újraindítás meg van, ha látok valami változást a MoKee verzió méretében akkor letöltöm hozzá a frissítést és telepítem is.
Ja, olyan is van, hogy későn kapok meg SMS-eket. Mármint le van téve a telefon az asztalra sötét képernyővel, felébresztem a bekapcsoló gombbal, erre csipog, hogy SMS-em jött - 10 perce. Persze lehet, hogy az SMS ideér, csak nem szól róla addig, amíg fel nem élesztem a kijelzőt.
Szóval van valami tippetek ezzel kapcsolatban? Van valami hiba-logolás a telefonon, vagy lehet rajta valami tesztet futtatni? -
laci laci
addikt
válasz
mizoli #32658 üzenetére
Nagyon jó, szinte minden, de az akku egy sz@r..sima 9-em volt, de szinte mindig azonos használatos van, már évek óta, de a Samunál örültem, ha a slott elérte a 4 órát.. Még van egy vivo nex s-em is, de az már nagy nekem az majdnem három napig bírja.. Sajnos nem nagyon van mi8-ra sok custom rom. A syberia romot néztem, de nem endedi tölteni.. Találkoztam karavik fórumtársal..
-
Ájvé
veterán
válasz
mizoli #32650 üzenetére
Szerintem ez nem lenne gond, mivel van egy csatlakozó amin kapja a képet, képalkotás meg a GPU végzi és küldi a jelet. A kijelző meg megjeleníti, vagyis maga kijelző végzi a képalkotást, abban van elektronika. Viszont ahhoz hogy működjön az Androidhoz is hozzá kell programozni, ha az adott kijelzőt nem támogatja akkor lehet képet sem fog adni. Legegyszerűbb példa a béta custom ROM-ok mikor írja a fejlesztő hogy pl Bluetooth nem működik még, ugyan úgy a kijelző se fog szerintem.
De én se értek hozzá, csak így képzelem el. -
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32626 üzenetére
Majd keresek egyet a PC-n és visszatöltöm.
Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy:1. Megnézem valóban a telefonon vannak a régi mentéseim
2. Gyorsan készítek az új recoval egy kis mentést, pl a bootról
3. Megnézem hova készítette el az újat, lehet új útvonalon új könyvtárba. Ha ez a szitu, ide átmásolva már a régieket is látnia kell(ene)
4. Ha ugyanoda, akkor passz, akkor az kompatibilitás... -
Wovbagger
tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32530 üzenetére
Megérkezett a cucc (sajnos nem ide, csak a haverhoz kínába)
Erededeti, szűznek tűnő Jolla1-es készülék...ami azonnal el is kezdett frissíteni a beállítások után. Nagy a lemaradása...20 frissítés volt azóta...mióta legyártották és ottfelejtették a polcon...20ezerért ajándékAndroid support (ez nagyon hiányzik a portolt Sailfishekből)
Elindult a frissítésHa jól gondolom ezt a szállítmányt valaki nagyon ottfelejtette egy polcon 2015ben...
[ Módosította: Ndruu ]
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32549 üzenetére
Bumm, és máris feleslegessé vált a gyári böngésző is.
Amit még ajánlok, az az Elementary Tweaks. Ez egy Beállítások-plugin, be lehet vele állítani azt is, hogy legyen az ablakokon minimalizálás gomb. Nekem elsősorban ezért kellett.milestone2 szép tőled, hogy így próba nélkül is támogatod őket
Én egyelőre pénzzel nem, aztán később változhat. Viszont a fordítási projektbe be fogok szállni.Amúgy ha néztétek, az Appközpontban is elég sok "fizetős" app van, ahol a fejlesztő megadta, ő mekkora összeget gondol reálisnak, de lehet többet vagy kevesebbet (akár 0-t) is adni. Ez ilyen elementarys elv.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32552 üzenetére
A miui.hut is támogatom pedig sosem hssználom.
Megértettem amit írtál, nem hülye vagyok hanem bohém...
Addig voltam mérges amíg azt hittem hogy fizetni kell kötelező Aztán amikor írtad hogy 0 ért is letölthető akkor megváltozott a véleményem és azt mondtam magamban na miért ihatnának 2-3 sört, dolgoztak gondolom eleget ezzel a rendszerrel. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32541 üzenetére
Még VM-ben próbáltam Ubuntut és Deepint is. Az Ubuntunak a felülete sosem jött be igazán, és kevésbé éreztem gyorsnak, mint az Elementaryt. Jó, persze, így rendesen telepítve valószínűleg az is gyorsabb lenne.
A Deepinnek elég szép UI-ja van, kicsit olyan, mint a Windows 10 és az Android keveréke, egy kis iOS/MIUI10-es beütéssel. Egyébként Kínában fejlesztik, mint a MIUI-t... Azt éreztem, hogy PC-re talán egy kicsit letisztultabb felületre vágyok. Ettől függetlenül ajánlom nektek is kipróbálásra.
Ezeken kívül próbáltam még Debiant, Linux Mintet és Kali Linuxot. A Debian túl csupasz, kellett volna vele még dolgozni, hogy tetsszen. A Mint valamiért kicsit régimódinak tűnik, de tény, hogy kényelmes, viszont talán túlságosan is sok program van benne előre telepítve. A Kali Linuxot csak érdekességből próbáltam és abban maradtam, hogy amíg nem kezdek hekkerkedésbe, addig kerülöm.
Utánaolvastam még pár disztrónak, de nem fogtak meg annyira, hogy kipróbáljam őket. Így maradt a logikus döntés, hogy telepítem azt, ami kellemes volt eddig is. -
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32525 üzenetére
Pont most találtam a taobaon most az a nagy dilemám, hogy egy oltári nagy batár hamisítvány....vagy mivel gondolom a Jolla is ott készül valaki kilopott a gyárból egy szállítmányt s potom 20ezerért árulja...? Jollával egy bajom van...apró készülékeket gyárt....már nem az én szememhez valókat....már amikor gyárt.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32525 üzenetére
Te is tudod, hogy nem akarsz megválni tőlük.
Ha meg akarnál, akkor nem okozna gondot, hogy kevesebb app van Sailfish-re, és használhatnád azt (ha már nem tetszik az androidos gyártók által vett irány).
Erről jut eszembe, most pár napig otthon voltam, de elfelejtettem frissíteni az új Sailfish-re. Túl elfoglalt voltam a gépen Windowsról Linuxra költözéssel. Na mindegy, holnap délelőtt talán még be tudom pótolni. -
válasz
mizoli #32521 üzenetére
Nem játszok
Magisket még sosem telepítettem
Elsődlegesnek most mate 20-at vagy p20 prót tervezek venni
Nekem ez már kicsi most egy honor 8x van
Arra vettem ha eladom arra a pár napra legyen telóm
A nokia 6233 már nem az igaziGoogle appok: play áruház, chrome, térkép, gmail
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32500 üzenetére
Egyre többször olvasom, egyre több topikban hogy:
Jajj, eltűntek a driverek....nem látja a telefont a Windows.
Linuxon nekem minden telefonomat azonnal látja.
Rendszer alatt is...Fastboot módban is...
...szóval olyankor lehet megoldást jelent, amikor előáll a "windowsdriver"-problematika... -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32470 üzenetére
Jajj má', viccelni sem lehet egy ilyen szép születésnapon? Hisz' még smileyt-t is tettem utána!
Amúgy azt hiszem valahogy úgy volt, hogy nosztalgiából rákattintottam a fórumhoz tartozó cikkre, majd miután beleolvastam rákattintottam a fórum linkjére, és rádöbbentem, hogy pár nap múlva jubileum! Aztán a tömpe ujjaimmal írtam erről egy emlékeztetőt a telefon naptárába, így ma időben kaptam észbe. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32413 üzenetére
@mizoli: mivel nem értek a Linuxhoz (sem) ezért azt hiszem jobban járok, ha nem piszkálom.
@Tomi_Ohl: szerintem is először a SAILFISH-t telepítsd, aztán mielőtt MoKee-zni szeretnél kérdezed meg, hogy akkorra hogyan állok vele. Most február 4-i frissítés van rajta, de az FM rádió továbbra sem működik. És mivel changelogot nem találok hozzá így azt hiszem áttérek a heti frissítésekre
@mindenki: azzal is kilógok a sorból, hogy én viszont itthon vagyok
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32386 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor a boot partíciót is menteni fogom.
A héten valaki más telefonján volt szerencsém nyomkodni MIUI-t, így pláne tudom értékelni az AEX-et, amit Te javasoltál nekem. De vannak pici, bosszantó dolgai, meg úgy gondoltam érdekes lehet kipróbálni egy másik ROM-ot is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32354 üzenetére
Jó lenne, ha az enyém lenne
De egyelőre egy ilyen még csak a jövő zenéje. Egy Tesla - vagy ha addigra lesz, akkor szó lehet más jó elektromos autóról is - a cél.
Sailfish: közben volt egy random reboot. Meg volt nyitva kb nyolc app, egyik a böngésző. Hagytam a telefont pihenni, aztán amikor újra felvettem, és be akartam lépni a böngészőbe, lefagyott, egy másodperc múlva pedig újraindult, kétszer is. Már megijedtem, hogy bootloop, de szerencsére nem. -
Milestone2
nagyúr
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32273 üzenetére
Biztos velem van a baj, mert letöltöttem ezt a Nova Launchert (az ingyenest, hogy kipróbáljam), de nekem nem adott túl sok újat (és hasznosat) az AOSP Extendedhez. Ráadásul nem tudtam vele gyorstárcsázós névjegyeket kitenni a főképernyőre. Névjegy shortcut kitehető vele, de úgy egyből nem lehet vele telefonálni, hanem még bogarászni kell vele.
(Amikor visszaváltottam az alap Launcherre akkor meg eltűnt az ottani gyorstárcsázós mappám, ami legalábbis misztikus. Nekem.)
(Az időjárás rendszerbővítményt sem tudom vagy egy hete normális működésre bírni. Én nem szoktam csak úgy helyadat hozzáférést engedélyezni az applikációknak, az időjárásnak sem adtam, mert be lehet állítani vele "Egyéni" helyet, és eddig így működött is. De most minden városra (lehet az akár Barcelona vagy London is) azt írja ki: Hely lekérése sikertelen!) -
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #32329 üzenetére
OPENGAPPS ARM 9.0 nano vagy pico, MAGISK 18.0 kompatibilis.
Neked mindig komolyabban adok a véleményedre,
mert te napi használatban nyúzod.
Én pl nem tesztelek BlueTooth-t...stb
Én felteszem és csak a fordítás miatt hagyom fenn,
hogy lássam mikor és hogyan kerül bele a fordításom. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32268 üzenetére
Jó bizony. Bár tegnap fel kellett tennem rá a VLC-t, mert egy olyan mkv-t sikerült felmásolnom a telefonra, aminek a képét ugyan megjelenítette, de hangot nem adott ki a készülék. Ha most vissza kellene váltanom MIUI-ra akkor egy kicsit pityeregnék, hogy ez se nincs benne meg az se nincs benne.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #32265 üzenetére
És te meg már ki is szerettél az előbbiből? Nekem amióta Mi5S-re váltottam, hiányzik, senki sem készít rá NOS-t
AEX volt fönt párszor, nem rossz, de hiányzik az a bizonyos szikra.
Pités ROM-ok közül most a Syberia egész jó, hasonlít kicsit a régi nugátos NOS érzésére, majdnem minden megvan benne, ami kell, de... Ez meg cancrora nincs. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32235 üzenetére
A sok menüben barangolás eredményeképpen megtaláltam azt a pontot, ahol látszik, hogy mióta megy folyamatosan a telefon, vagyis nem kell megérzésekre hagyatkoznom azt illetően, hogy újraindult vagy sem. Nos, jelenleg lassan 40 óra felé tart a futásidő, vagyis úgy néz ki, hogy a cache-ek törlése megoldotta a problémámat. Köszönöm a segítséget!
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32247 üzenetére
Ezen a linken:
https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/development/rom-aospextended-rom-v4-5-t3658884/amp/
így kezdődik a Features lista:
Code:
-DUI(Fling/Pulse/Smartbar)
-Substratum Theme Engine
-Omni's QSHeaders Background
-One Handed UI
-MicroG
-Grid Recents UI
-AppOps
-Expanded Desktop
-Statusbar Clock/Date Customizations
...
...
...Szóval elvileg benne kellene lennie.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32235 üzenetére
Nagyon ritkán van olyan, hogy két napnál többet megy a telefon újraindítás nélkül. Mármint elég gyakran kapcsolom ki éjszakára, mert akkor alszom, és nem hívásokat akarok fogadni. Amikor kezdtek ezek a hibák előfordulni akkor meg nap közben is újraindítottam a telefont. Ha ez a cache törlés nem lesz célravezető akkor majd újratelepítem - de csak miután még kipróbáltam rajta ezt-azt amolyan szabad játékként
A MIUI mentésem persze megvan, de nem tudom vissza akarok-e lépni arra. Mert hogy visszalépés lenne az biztos, szerintem fapadosnak érezném azután, hogy az AOSP Extendedben mennyi minden ügyes dolgot lehet beállítani - és még mennyi olyan lehet amit nem fedeztem fel. Például a feature list-en rögtön a negyedik helyen van a One Handed UI - de arra még nem jöttem rá, hogy ez azt jelenti-e, hogy kicsinyíti a képernyőt, és ha igen, akkor ezt hogy lehet előidézni.
Szóval tetszik továbbra is a rendszer, épp ezért szánok energiát arra, hogy megpróbáljam kideríteni a jelenségek okát, majd kiküszöbölni ezeket. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32233 üzenetére
Ma eljutottunk oda, hogy a Névjegyekben kerestem valakit, rányomtam a nevére, erre szürke homály mögé burkolta az egész keresőablakot. Megpróbáltam még kétszer: ugyanez történt. Ezután kilőttem a futó alkalmazásokat, újra megkerestem a névjegyet, és akkor már rendesen működött. Ilyet tényleg nem csinált még egyetlen telefonom sem.
Ami meg az alkalmazásokat illeti: a TypeApp-on kívül csak egy másikat telepítettem rá, és arra sem lesz már szükségem a hétvégétől. Úgyhogy most kezdek egy cache ürítéssel. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32224 üzenetére
Azóta is nyomkodom bátran az AOSP Extended által megadott beállítási lehetőségeket, és örülök, hogy ennyi ügyes aprósággal lehet "ügyesebbé" tenni a telefon kezelését. Azt viszont nem tudom, hogy én kuszáltam össze a telefont, vagy valami más a probléma, de már kétszer jártam úgy, hogy észrevettem, hogy a telefon csak úgy újraindul. Az egyik alkalommal vagy fél órája nem nyúltam már hozzá, feküdt az asztalon a látóterem szélén, amikor azt vettem észre, hogy fut rajta a kezdő animáció, majd megjelenik a záróképernyő. Ilyet soha nem csinált amíg MIUI ROM volt rajta.
Van valami log a telefonban, amiben utána lehet nézni ilyesminek? -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32216 üzenetére
Nem, egyelőre az alap AOSP Ext van fent a pico GApps-sal, és egyetlen Google Play alkalmazással, amire ma mindenképpen szükségem volt. Úgy fogalmaznék, hogy minden igényemre találtam választ vagy a beállításokban, vagy a Bővítményekben vagy a kisegítő lehetőségekben, egy kivétellel, ez pedig a MIUI-nál megismert Lebegő labda (angolul talán Quick Ball volt a neve). Ez egy képernyő szélén elhelyezhető menü gomb volt, amin 5 kapcsolót lehetett testre szabni, és ez nem_feloldott képenyőnél is igaz volt. Itt meg erre mondjuk ott a felső és lehúzható tálca ha jobban belegondolok.
Launchert még életemben nem telepítettem. Csak annyi a dolgom, hogy letöltöm a Google Playről, üzembe helyezem, majd ha nem tetszik eltávolítom?
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32210 üzenetére
Igen, én is ezt a zip-et telepítettem. És eszem ágában sincs kernelt cserélni, nem tudom, és azt hiszem nem is akarom megtudni, hogy mi az, csak nem értettem a telepítésnél ezt a részt, ezért hoztam szóba.
Amúgy meg köszönöm mindenkinek, aki az AOSP Extended felé terelgetett! Még csak pár órája használom a ROM-ot, de a tapasztalataim igencsak pozitívak:
- maga a telepítés a legegyszerűbb volt az utóbbi hetek telepítései közül. Megcsináltam a törléseket, backupot, nem hagytam pipát a system mountolásnál, majd szép sorjában telepítettem a ROM-ot, a GApps-t meg a Magisket. Aztán delete caches és Reboot. Mint a könyvekben. Ráadásul mindez nagyon gyors is volt.
- az alap kezelő felület tényleg nem olyan, mint a MIUI, szóval egy kicsit nézegetni kellett, hogy mi hogy működik rajta. Egy bölcsész-műkörmös szakos (természetesen nem megbántva egyik szakma képviselőit sem) Facebook-ozó felhasználó valószínűleg "macikám, én ezt nem tudom kezelni"-vel adná vissza pár perc után a telefont, viszont ő eleve nem is bajlódna TWRP meg AOSP telepítéssel.
- aki viszont igen annak megéri a bajlódás. Tényleg hihetetlenül testre szabható a rendszer ha az ember elmerül a beállításokban. Mintha az ember gondolatait olvasnák a fejlesztők. Legalábbis én pár dologról gondoltam, hogy milyen jó lenne ha tudná a Mi-3 - hát most tudja! Hogy csak a legtriviálisabbat említsem, hiába okos eszköz ez, meg multimédia központ, meg bitcoin bányász szerver (ez mondjuk túlzás volt), de alapjában véve mégis csak egy telefon. Amit az ember (én) szeretne könnyen-gyorsan hívást fogadni (vagy elutasítani) nem a kijelző tapicskolásával hanem fizikai gombnyomással. Itt ez is megoldható, reggel óta használom is vigyorogva.
- számos ötletes dolgot lehetne még felsorolni, de ami a legkézenfekvőbb: az óra meg a dátum felirat nem csak úgy ott van a kezdőképernyőn, hanem rájuk kattintva az óra (ébresztéshez) meg a naptár alkalmazás nyílik meg, és máris két ikonnal kevesebb kell a kezdőképernyőre.Nyomkodom még a telefont (amikor a főnököm nem veszi észre), de már most látom, hogy bár nem volt problémám a legutóbbi MIUI ROM-mal sem de az már nem kerül vissza a telefonra.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32175 üzenetére
Ha át szeretnék térni az AOSP Extendedre akkor most ezt a ROM-ot illene fel TWRP-znem a Mi3-ra? Persze a szokásos
Wipe - Advanced wipe csak a cache-ek (system és data nélkül)
Backup
Wipe - Advanced wipe cache-ek+system+data
Install
Wipe caches
Reboot to system
módszerrel?És még egy kérdés. Mennyire lesz nagyon más az alap felülete (beállítások, ilyenek) mint az évek óta megszokott MIUI-é? Az Aospextended pont com oldalon About meg Galery fül van, és még azt is megtaláltam, hogy a magyar fordítás 100%-os, de "All features" linket vagy valami hasonlót nem találtam.
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32172 üzenetére
A wikipedia alapján 2013 novemberétől volt elérhető a telefon Kínában, Hong Kongban és Taiwanban, vagyis immár 5 éves a modell. Én meg itt simán használom, és egy rossz szavam nincs a teljesítményére. Az, hogy anno leejtettem nem a telefon hibája, viszont már előtte megjelent egy kis sárga folt a kijelző egyik oldalán. Ez volt az egyetlen hibája.
Az előző telefonom (a modell megjelenésétől számított) 5 éves korára már lassú és használhatatlan lett. Persze arra nem tettem fel mindenféle ROM-okat meg MIUI-katMostanra találtam egy viszonylag használható témát. De belefutottam még érdekes verziókba, az egyiknél pl. úgy volt pozicionálva a hívásoknál a billenytűzetet eltüntető gomb, hogy csak a harmada látszott, így nem lehetett megnyomni, vagyis képtelenség volt eltüntetni a billentyűzetet.
Utána olvastam a Launchernek mint olyannak is (most már tudom mi az), és megnéztem a Novát is. Azt írják, hogy van ingyenes verziója, de a fizetősben vannak meg azok a funkciók, amik miatt igazán érdemes azt választani. -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32166 üzenetére
Az egész úgy indult, hogy a "default" téma nekem egy kissé ingerszegény, viszont észrevettem, hogy van egy "Téma" applikáció (vagy mi) aminek a segítségével nagyon-nagyon sok (több féle képpen csoportosított) témából lehet választani. Töltögettem is le ezekből ránézésre nekem tetszőket, de volt köztük olyan, ami a képernyőn keresztül akart újjlenyomat beolvasásával feloldódni, ebben a telefonban meg nem hogy a képernyőn, hanem máshol sincs ujjlenyomat leolvasó. A másik furcsaság, hogy több témánál kiírja telepítésnél, hogy figyeljek oda, mert a 9-es verzióval nem fog minden működni - de ez egy v10-es ROM, ezt meg talán tudnia kellene a telepítőnek is.
Szóval témázgatok, de még nem találtam meg az igazit. Van, ahol (mint írtam) csak trükközve oldható fel a lezárási képernyő, van ahol fekete alapon fekete betűkkel (legalábbis így gondolom, mert a betűk nem látszanak) kellene Yes/No lehetőségekből választanom. És ez folyamatos gond, mert szervezem össze a kezdőképernyőmet, és ott sokszor kellene választani a Yes/No-ból.
A "kezdőképernyőm" amúgy az egyetlen képernyőm (lenne, de erről majd később), de minden új app-ot vagy bármi újdonságot a tőle jobbra lévő lapra tesz ki a telefon, amit én szépen áthúzok a kezdő képernyőre a helyére. Mármint ha ezt hagyja a készülék, mert eljön az az idő, amikor téglafalnak hiszi a képernyő bal oldalát, és nem hajlandó áthozni amit szeretnék. Viszont ha ilyenkor újraindítom a készüléket, akkor utána megszűnik a téglafal, és simán pakolom át amit csak akarok. Azt viszont nem tudom, hogy a téglafal effektus minek a hibája.
Amiért nem az egyetlen a kezdőképernyőm az a bal oldali képernyő, amit ha jól látom "Gyorskártyának" hív a szoftver. Ezt abból gondolom, hogy ha rákattintok a Testreszabásra akkor hozzá kell járulnom ahhoz, hogy a Xiaomi feldolgozza és felhasználja a személyes adataimat.mizoli: ha ilyesmikre gondoltál mint nem szimpatikus dolgokra akkor meg tudlak érteni.
Én viszont nem akarok ehhez hozzájárulni, és nem is akarom ezt az oldalt (rajta alapból: Google kereső, Parancsikonok, Jegyzetek, Naptár események) használni, nem is lapozok ide, a legjobb lenne eltüntetni, de nem lehet.
Ennyi negatívumot tudtam összehordani, de ha jobban belegondolok ezek csekélységek. Csak rábukkanok egy nekem megfelelő témára, ha összeáll a rendszer akkor nem fogok képernyőről képernyőre pakolgatni ikonokat (vagy miket), a Gyorskártyára meg nem lapozok oda, és kész.
Amikor itt szóba hoztam, hogy összetörtem a telefon kijelzőjét akkor a nekem segítők (még a munkával megkeresett ember is) azt mondták, hogy megcsináltathatom, de ennek inkább csak akkor van értelme, ha "érzelmi szálak" kötnek a készülékhez, mert elég régi darab. Hát, lehet, hogy érzelmi tényezők is szerepet játszottak, de ez a telefon nekem még mindig elég gyors. Igaz, nem játszok rajta, de pl. a GPS-t napi szinten használom több alkalmazáshoz, és a telefon továbbra is pillanatok alatt talál pozíciót. A 64 GB-s tárhelyen is elférek, és nagy kedvencem továbbra is az értesítő LED.
Nem tudom melyik verziótól lehetett "mappákba" szervezni az "ikonokat", de ezek segítségével nekem minden fontos elfér a kezdő képernyőmön. A 9 leggyakrabban hívott telefonszámom (ebből a 8. és 9. csak azért került oda mert volt hely), a 3*9 leggyakrabban használt alkalmazásom mappában (meg három nagyon gyakran használt a képernyőn) - és nem kell képernyőt váltani, mert minden maximum két érintésre van.
Szintén nem tudom mióta van "Magic button" (itt: értesítési asszisztens) de annak, és a fentről lehúzható állapotsor rendezhető első sorának segítségével a 9 legfontosabb beállításom szintén két érintésre van a kezdőképernyőről, és ennyi éppen elég. Illetve egy beállítást használnék még gyakran innen, mégpedig azt, hogy a mobilhálózat "csak 2G", "csak 3G" vagy "3G előnyben" legyen, viszont mivel ez nem egy kétállású kapcsoló (mint pl a "Wifi hotspot"), így nem lehet ilyen kapcsolót kreálni hozzá.Röviden ennyi így két nap után. Gondolom elég szakszerűtlen voltam...
-
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32157 üzenetére
Próbálgatom ezt a MIUI 10-es verziót, de még szoknom kell. Viszont egyáltalán nem tűnik lassúnak.
Arra rájöttem, hogy Marshmallow 6.0.1 alapú, és azt is kibogoztam, hogy az AOSP Extended 8.0 azaz Oreo alapú. Nem okoz semmilyen gondot, ha ezt is a szokásos TWRP módszerrel (4 kategória törlése aztán install) módszerrel teszem majd fel?
Ha azt feltelepítem és nehézségeim támadnak vele akkor itt kérdezhetek róla, vagy van valami szaktopic hozzá - amit nem találok a fórumlistában? -
Wovbagger
tag
válasz
mizoli #32143 üzenetére
Na ezért mondom, hogy össze-vissza beszélek! A ROM az volt, amit a 32097-ben linkeltél :
Mint a nevében is benne van, ez eu/multi verzió, nem MIUIHU
Én meg erre hivatkoztam Global-ként - csak tudnám, hogy miért?
Elnézést a félrebeszélés miatt!
Valahogy úgy kellene ezt csinálni, hogy nem veszitek komolyan amit ide összehordok miközben komolyan vesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged