- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
válasz
Laza... #5966 üzenetére
Valóban visszaolvastam, és igazad van, az MTK-hoz hasonlítottad. Bocs a félreértelmezésért!
Nem egészen értünk egyet, de nincs ezzel baj. Nem "nekem jó" kategória, mert a sajátom hanem, azért lett a sajátom ilyen mert másnál láttam, kipróbáltam (2 napos teszt volt, nem 5 perc(!)), tetszett, megvettem. Még 1x: elismerem h a ram kezelése nem tökéletes, de a 300MB szabad rammal is lehet boldogulni, csak figyelni kell rá, hogy ne maradjanak nyitva progik. Ez engem nem zavar így én a boldog tulajdonosok közé tartozom. Az meg, hogy 2 havonta 1x előfordul h bezár valamit, hát lesz@rom, ennél sokkal nagyobb gondjaim is voltak andorid telefonokkal. Hangsúlyoznám: nem csak telefonálni használom, de nem is laptop/tablet helyett. ha kell navigálok, ha kell böngészek, ha kell játszok. De sosem navigálok játék vagy böngészés közben, valamint ha 10+ oldalt akarok egyszerre böngészni akkor sem a 4,7 colon fogok szüttyögni. Arra van sz.gép is, laptop is. Így mivel nem futtatok egyszerre több mindent, így pont elég a ram. A véleményem az, hogy okostelefonban mindenkinek olyat kell vennie, ami a felhasználás jellegéből adódóan neki megfelel. Aki sok progit használ egyszerre az ilyet véletlenül se vegyen, mert ki fogja vágni! Annak pl. tökéletes a te általad ajánlott ZTE. Nekem viszont a 18k többletköltség sok (olyan funkcióra amit nem használok ki), így nekem ez megfelel, és biztosan vannak így mások is. Vehetnék én one plusz one-t is abban 3GB ram van,de fölösleges, azt sem használnám ki jobban. -
dioka7
senior tag
Üdv!
Nem akarok beleszólni a dologba, de az "ipari hulladék", meg a "majdnem használhatatlan a teló" kifejezések kicsit azért (sőt nem kicsit) túlzóak. Nekem 1S van, és nem mondom, hogy ilyen-olyan f@sza, de használható. Amíg a normál droid készülékeknek a szabad ram mennyisége 400MB körül van (1GB-os tel. esetén) ennek 100-al kevesebb. Persze ha egyszerre 2-3 nagyobb program megy akkor előfordulhat hogy bezár vmit a tel, de spec. nálam össz. 2x fordult ez elő, amikor ment a böngésző, az e-mail app., a galéria és mellette a plants vs. zombies 2, ami önmagában 150MB-t felzabál. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, de azért használható. Ja, és mind a 2 alkalom úgy volt, hogy már 3-4 napja nem volt restart. Restart után minden ment rendesen.
Ezzel nem vitát akarok generálni, félreértés ne essék! A saját fórumban is az a baja a tulajoknak, hogy nekik kevés a 300MB és sok app van nyitva, amiből be-be zár a teló 1-1-et mikor besokall. Akinek fontos, hogy egyszerre sok minden fusson az ne vegyen ilyet! Én átlag felhasználó vagyok, nekem tök jó, semmi gondom vele, nem bántam meg, sőt most rendeltem még 1-et az asszonynak! Ami nekem fontos volt a GPS, ami eddig bárhol (offline) 5mp alatt fixált, szóval nekem 10/10-es a készülék.
További kellemes estét! -
dioka7
senior tag
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Nálam olyan gond lett az új rommal, hogy az elemlámpát ha bekapcsolom lezárt képernyőnél, akkor kb 1 perc nyomkodással birom kikapcsolni, de volt már olyan hogy a hangerő gombját nyomkodtam és arra kapcsolt ki. A kijelző "felébresztése" olyankor bebolondul és nem akar visszaéledni. Az eddigi romokkal ilyen gondom nem volt, sőt örültem, hogy végre egy telefon amit nem fagyaszt ki a lámpa. Hát eddig örülhettem, remélem javítják...
-
dioka7
senior tag
válasz
Dominó85 #5573 üzenetére
Na látod. Erre voltam kíváncsi! Tényleg a fentebb említett 2 évesek szintjét ütöd meg! Tökéletesen semmi közöd nincs a dologhoz, és mégis jártatod a szádat/kezedet a billentyűkön. Nem sz@r a töltő, többször is leírtam, h ezt használom azóta is, és korábban más típusnál is, más kábellel no problem. Nem ingadozik a hálózat, hiszen akkor a többi kábellel is ingadozna, és nem igen tenne jót a sz.gépnek és az egyéb elektromos dolgoknak sem, valamint az akku is jó, mert egyéb kábellel/töltővel (esetleg kocsiban) töltve bírja a szokásos (használattól függő) 1-2 napot. Ja, és azt sem állítottam h zseni lennék, te okoskodsz, úgy h közöd nincs semmihez, ez a utolsó hsz-edből kiderült egyértelműen. Javaslom a jelenléted áthelyezni a "vitatkozni vágyók" topikjába...
Abban az egy dologban van igazad, hogy ez nem ide való, úgyh nem írok már többet! -
dioka7
senior tag
ok, kedves kollégák (Djula, Chaser és Dominó)!
Akkor a magas szaktudásotokkal leírnátok nekem (és a többieknek), hogy azzal az egy fajta (2 db) kábellel miért bolondul meg a widget, és miért van az, hogy 1 óra alatt mindössze 2%-ot tölt? Mikor ugyanarról a töltőről, de más kábellel 1 óra alatt 50-60%-ot szokott tölteni. Ja, és még egy másik kérdés, ami szintén tapasztalat: Szinén ugyanez a töltő, de newman N2 készülék. Vékonyabb kábellel egyész éjszakás töltés után 98 vagy 99%-on állt az akku, míg másik (vastagabb) kábellel 100%-ra nyomta. Ez miért van? Több hónapos tesztelgetés, és kábelek cseréje után találtam meg azt a kábelt amit most használok, és ami minden alkalommal fullra töltötte. És, hogy miért ezt a töltőt használtam, és miért nem a gyárit? Mert amit ahhoz a telefonhoz küldtek, az gyárilag rossz volt, nem töltött egyáltalán.
Várom a válaszokat... -
dioka7
senior tag
Hú, úgy látom ti nagyon okosak vagytok...
Dominónak ezt nem írom ugyanezt le még 1x!
Jelezném, h villamosgép szerelő végzettségem van, úgyh a válasz: igen, értek a feszültséghez és az áramhoz is, és ha figyelmesen olvasnátok, az volt a mondndóm lényege, ha nem a megfelelő áramot kapja a tel összezavarodhat az elektronika, és ezt személyes tapasztalattal alá is tudom támasztani (lásd a konkrét példát), de nem fogok veletek vitatkozni, mert ti biztosan ilyen telefonokat gyártotok, valamint a hozzá való tötőt és ti ebben profik vagytok. Hát "örülök" h segíthettem, többé nem teszem ígérem.
Vita lezárva!
A viszont (nem) látásra... -
dioka7
senior tag
Sziasztok! Töltéssel kapcsolatos tapasztalataim a következők:
van egy energizer töltőm rajta USB csatival, 1A-es. Illetve van egy rakás USB/micro USB kábelem. Ezeknek a tetejére rendeltem 2 db másfél méteres kábelt (190Ft/db áron), eredetileg kocsiba tervezve, hogy kényelmesen elérjen a szivargyújtótól az ablakig. Namost: próbaképpen a másfél méteres kábelemet bedugtam az energizer töltőbe és a telefonba. A telefonomon van egy battery life nevű akku widget, ami kijelzi az akkuban lévő feszültséget mV-ban. Ez a progi konkrétan megbolondult mikor ezen a kábelen keresztül töltöttem, a fesz. elkezdett összevissza ugrálni, és mind a 2 db kábelnél ezt csinálta. Amint kihúztam helyreállt. A többi (régebbi) kábellel nem csinálja, és tökéletesen tölt is. Erős a gyanúm, hogy a kábel nem enged át elég fesz.-t a telefonhoz, és ez az elektronikát is b@sztathatja. Úgyhogy valószínű a 700mA-es töltő vágta haza a telefont ha tényleg elromlott, mert ha huzamosan kis feszt kap, az nem jó ám neki, úgyhogy az én 2db kábelem is megy a levesbe, és elkezdek vastagabbat vadászni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Androidos fejegységek
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- GTA V
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest