Új hozzászólás Aktív témák
-
XharX
aktív tag
Akkor ezek jó hírek, köszönöm!
Már csak azt kell eldöntenem, hogy vágják bele(akarom mondani felvételizzek) a duális képzésbe, vagy jó lesz a "sima".
-
Szerintem nem árt. Ma a tárgyelőadó szóbeli vizsgán mondta, hogy nagyon szép bástyát tudok rajzolni.
-
Villamosmérnökin végképp nem kell rajzolni.
-
nemlehet
őstag
Én is gépész vagyok, CAD-CAM-es. OE-es vonalon tudok nyilatkozni. Mindenkinek van 3 géprajz tárgya, ha gépszerkesztő vagy autótechnika szakirányra mész akkor ott lesz még +2. Csak a GEG 3 szigón kellett szabad kézzel rajzolni, de ott se volt muszáj, de jobban jártál vele az idő miatt. Sose kell ilyen "látványtervet" vagy művészi dolgot rajzolni, még axonometrikus nézet sem kell, úgyhogy ha a körző-vonalzó dolog megy akkor nem lesz problémád.
Amikor meg már bonyolult dolgokat kell csinálni (pl hajtómű) ott valamilyen programmal fogod úgy is, ahogy az iparban sem kell kézzel rajzolni, mert egyszerűen sokkal lassab mint egy 3D modellből létrehozni vagy gépen megrajzolni. -
Szoszo94
őstag
Járműmérnökire járok, én mondjuk szépen rajzolok műszaki dolgokat szabadkézzel (de hogy mást nem nagyon, az sicher), de ha átlátod a dolgokat az már fél siker. Gyorsan kikopnak amúgy a rajzolós tárgyak, maradnak a gépen való tervezések és a számítások, szóval nem kell félni...vagyis ettől nem
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #6 üzenetére
én tudok szépen rajzolni szabadkézzel, csak gecilusta vagyok hozzá.
-
Bjørgersson
félisten
Semennyire, én is gépészmérnökire járok, s undorítóan rajzolok szabad kézzel.
-
XharX
aktív tag
Ez így akkor jól hangzik, köszönöm a megnyugtatást
Legalább nyáron több időm lesz időm tanulni nyelvvizsgára.
-
Semennyire, a 2 éves fiam szebben rajzol mint én, de a műszaki rajzaim hibátlanok voltak.
-
buherton
őstag
Egyáltalán nem fog számítani a rajztehetség.
Nem is fogsz soha rajzolni, csak az egyetemen/főiksolán egy-két tárgyon.
-
garambe
tag
Szia!
Nem kell rajzkészség, gépészmérnök vagyok amúgy. Kézzel csúnyán rajzoltam, mindig maszatos volt a rajzlap, de sehol nem kell kézzel rajzolnod csak suliban, de ott is szakiránytól függ, hogy mennyit. Min. 3 géprajzos tárgy van, de ott a vonalzó, körző, stb követelmény.
CAD programban meg megint nem kell művésznek lenni. A mérnökösdi nem arról szól, hogy művészkedsz és össze vissza rajzolsz mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- EA Sports WRC '23
- Android játékok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged