Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Joshi #24 üzenetére

A Rapsberry Pi felhasználóktól kérdezném de tényleg elfogultság nélkül, mennyire használható kütyü ez?

Ez egy nagyon jól használható kütyü, de nem egy HTPC, nem egy médialejátszó. Az, hogy arra is alkalmas lehet, az csak véletlen. Nagyon sokan ott hibáznak, hogy azt várják tőle, mint egy rendes HTPC-től, töredék áron. Hát azok nagyot fognak csalódni.
    Ahogy írták már a hardveres gyorsítás miatt maga a lejátszás nagyon szépen működik egy XMBC-vel, de a kiegészítő funkciók (pl. médiatár frissítése, RSS, skin-ek) már sokkal lassabbak. Nekem is van otthon (Rev B) és használtam is, de egyrészt a memóriakártyák is megsínylették, mikor csak arról futott az XBMC és oda dolgozott, másrészt a kiegészítő funkciói is lassúak voltak, nem használhatsz akármilyen skin-t, stb.

Annak, aki nem ért a linuxhoz legalább közepes szinten, ill. megfelelő hardveres ismeretei sincsenek, azoknak nem ajánlom, hogy beruházzanak ilyenbe, mert csak szenvedni fognak vele. Bár nagyon szép és széles támogatottsága van a neten, itt a PH-n is nagyon jó topicja van.

(#5) Knight666Vajon egy ilyen szettre ráaggatható még egy DVB-T vevő is mondjuk USB-n?

Éppenséggel ráaggathatod, de nem biztos, hogy rendesen fog működni: linux támogatottság, CPU-szükséglet, tápellátás? Szerintem nem működne rendesen.

(#13) Kobak77: Szóval ez a csomag áll 2 db kábelből, 1 ingyen letölthető OS-ből meg egy fölösleges távirányítóból?(I)

A távirányító (ami inkább egy mini RF billentyűzet) nem felesleges, mert az XBMC sok funkciójához kell billentyűzet, amit a sima távirányítóról nem érsz el. Tehát így nézve nem fölösleges, bár jobban jársz, ha magad válogatod össze a készletet szerintem, mert sokféle billentyűzet közül lehet választani (pl. DX.com) és kábelből is jobb, amit otthon találsz (HDMI-ből érdemes pl. elforgatható végűt venni, hogy ne rántsa le a könnyű raspit).
    De csatlakozva ahhoz, amit feljebb írtam, szerintem maga a készlet felesleges, nem csak a táv, mert azoknak szólna, akik nem annyira értenek hozzá, azoknak viszont szerintem inkább nem ajánlott raspit venni...

Új hozzászólás Aktív témák