Új hozzászólás Aktív témák
-
cairojack
aktív tag
Jah, a Samura vonatkozott a kérdés. Android előtt eléggé a paletta végén kullogtak, de a droid hátán felmásztak a világ tetejére. Szvsz a Nokia és képes lett volna erre, még jobban is. De 8...
Ami a testreszabhatóságot illeti nem vagyok programozó, de szerintem ha a testre szabhatóságot maga a gyártó garantálja, és nem a third party appok, akkor az pont ugyan olyan stabil tud lenni. A droidot sem a normálisan megírt appok vágják tönkre, hanem azok a TP appok, amik össze vannak gányolva, és hozzáférnek mindenhez, amihez nem kéne. A BB platformok elég jól testre szabhatóak, és mindemellett atom stabilak (lassan már csak múlt idő...
)
(#56)
Hát szerintem a Nokiában legalább akkora elkötelezettség volt, hogy jó telefonokat gyártsanak, mint a Samuban, a különbség csak annyi, hogy az egyik platformra vevők az emberek, a másikra nem. A Nokiából nem az elszántság hiányzott, csak rossz lóra tettek. Hisz látjuk, hogy mekkora "sikereket" ért el a WP fronton. Gyakorlatilag egyeduralkodók lettek. Ha nincs a Nokia, a WP ma egy 1%-os platform (se). Az más kérdés, hogy maga a WP van annyira mélyen, hogy még ez az elszántság, ez az eredmény sem elég semmire. A Nokiánál anno nagyon rossz döntéseket hoztak pár éve, és ez bosszulta meg magát.
Droiddal minden más lett volna. Gondoljatok csak bele, ha 1,5 éve a 808, vagy a 920 androidra jelenik meg. Ha anno 1,5 éve a hardver nem ütközött volna szoftveres limitációkba. Ha nem kellett volna a kernel cserénél előröl kezdeni mindent. Ha nem lettek volna azok az ostoba WP-s megkötések... -
cairojack
aktív tag
Egy veszteséges gyártó a sok nyereséges közül, aki nem tud kellően vonzó lenni (amit igen nagy részen magának köszönhet, a 0 szoftvertámogatással, a csúszásokkal, stb.). Ellenben nézd meg, hogy a Sony hova jutott 2 év alatt. A brutál veszteségből, a jókora profitig. És gyanítom tized annyi erőt nem öltek a fejlesztésbe, mint a Nokia.
Ha anno a Nokia a Droid mellett dönt, (vagy legalábbis nem ír alá kizárolagosságot), és olyan lendülettel fejlesztett volna Droitot, mint WP-t, akkor most ő lenne a világelső, és nem a tejfölös poharakat gyártó Samsung. -
cairojack
aktív tag
válasz
SpongyaBob #48 üzenetére
Kövezz meg, de szerintem jobb lenne. És nem csak a felhasználóknak, hanem a Nokiának is, mert többet adnának el, nagyobb lenne a piaci részesedésük, és szabadabban tudnának fejleszteni, talán jobb készülékeket tehetnének le az asztalra.
Jah és 3-4 év után végre nem lennének veszteségesek.Ugyanakkor szvsz, a WP iszonyatosan kell a piacra, mert egy stabil, jó alapokra épített OS, csak borzalmas a megvalósítása. Az Android egy instabil, laggos vacak OS, az Iphone meg egy rezsim, és túl egyszerű. Drága is, és az sem lehet túlzottan testre szabni.
A WP-nek is ez a legnagyobb baja, hogy ki van találva, hogy ilyen legyen, és olyan. Pont. Ha az neked nem tetszik, akkor szívás, mer változtatni nem tudsz. Ami nem lenne baj, ha maga a rendszer legalább kényelmes lenne, mint az IOS, de ettől nagyon messze van.
És sajnos elég sok hiányossága is van a rendszernek.Szóval az MS akkor tenné a legjobbat, ha úgy írná át, hogy a lehető legkmolyabb mértékben lehessen testre szabni. Igazából szerintem az a jó OS, amiben az utolsó kis pixel tulajdonságát is be lehet állítani.
A kinézet meg olyan dolog, hogy nekem sem a Lumia dizájn, sem a WP kinézete nem tetszik, de a telefonok dizájnját lehet változtatni (Pl a 720 egész tetszik), a GUI meg az MS-en múlik. Szerintem ha lenne egy kis eszük, simán terveznének 3-4 féle GUI-t, a mostani csempéstől, az Aeroig mindent. Oszt akinek kell a csilivili, az használja az Aerot, még ha lassabb is, akinek meg a sebesség kell, az meg használja ezeket a rusnya flat csempéket. Akkor aztán tényleg nem nagyon érhetné szó a kinézetet.
Akik olvassák a kommenteimet tudják, hogy nagyon szoktam ostorozni a WP-t, de baromira nem esne jól, ha megszűnne, eljelentéktelenedne a platform, mert egyfelől kell a választák, másfelől a stabilitás okán az egyik legnagyobb potenciált látom az OS-ben. Egész egyszerűen az a baja, hogy nem testre szabható, nekem pl issssssszonyatosan kényelmetlen a használata. Ha ezt javítaná az MS, pillanatok alatt lenyomná az IOS-t a fenébe.
No persze ehhez az is kell, hogy jól legyenek árazva a készülékek. Adott hardver ne kerüljön többe (legalábbis ne sokkal többe: +5-10k még elmegy), mint androidon. Az 520 sikere mutatja, hogy az ár kulcskérdés. Az MS nem az Apple, hogy a felhasználó ész nélkül kiadjanak xy pénzt, csak mert a márka, a márka, a márka... -
cairojack
aktív tag
Egy fokkal jobban tetszene. Hát még a surface magnéziumházában. Nyami.
-
cairojack
aktív tag
Duál bootos telók helyett szívesebben látnék olyan full WP-s telókat, ami alatt jó a hardver, és a szoftver is jó.
Pl egy notification center, és egy virtuális vezérlősor (bing gomb nélkül, középen egyetlen Win logóval) egész pofás lenne. Mindezt a WP-re jellemző túlárazás nélkül. Na az ütne. Most hogy kicsit nőtt a platform részesedése, talán appok is lesznek rá.
Igazából a WP jövője tényleg azon múlik most, hogy az MS mennyire ügyes, és hogy miként egyengeti az útját. Fejleszteni kell rá. Tudjátok: "Developers, Developers..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 1 / 2
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged