Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mike88

senior tag

válasz r3dsnake #85 üzenetére

Ez teljesen komoly, hogy 27 hozzászóláson keresztül offoltok? :D

• Mike88

senior tag

No, Kodi ügyben, teszteltem egy kicsit. Az mpeg-2 lejátszással való problémát jól sejtettétek ti is meg én is, pusztán szoftveres probléma, nálam is akadozott a videó, aztán feltelepítettem a szokásos K-lite codec pack-ot, s probléma megoldódott. Ez az újraindulás is lehet ennek volt köszönhető, valszeg jobban le volt terhelve a processzor. Így viszont egész vállalható hőfok értékeket mértem, na persze a Pipo nálam, "normális" hűtéssel nyilván sokkal jobb értékeket bír elérni (mint láthatjátok is, az előző hsz-omban).

SD stream (vagy IPTV, ahogy tetszik)
    HD stream (a tartalomért elnézést kérek, röstellem, örüljetek, hogy csak kép)
    MPEG-2 SD
    1080p mkv
    BD25

Lejátszás minden esetben hiba mentes, 1080p mkv-nál wifin, NAS-ról már meg-meg állt pufferelni, de az enyémben AP-s wifi modul van, mostanság meg ahogy látom RTL s az igazság az, hogy csak az 54Mb-es routeremre tudok vele csatlakozni, mert a 300-ast már gyengén veszi. Ehhez én egyáltalán nem értek, így ebből mindenki jusson olyan következtetésre, amire tud. :D
    A monitor sajnos 1280×1024, így fullHD felbontáson nem tudom tesztelni, ill. igen, de mire elbontom, rákötöm tv-re, ahhoz idő kell, talán majd valamikor, már ha egyáltalán van igény rá.

• Mike88

senior tag

válasz djgeg #44 üzenetére

Mint kiderült Kína "mérnök"hiányban szenved, így nem biztos, hogy teljesen alaptalan az a kérdésem, hogy jó helyen lesz ott egy 2.5 colos winyó, mikor a gépezet így fűt, s a HDD is?

• Mike88

senior tag

válasz Polllen #33 üzenetére

Nem teljesen értesz, pipo-val ellentétben, mint írtam a wintel normál használatnál, (böngészés chrome-al, film lejátszása pl. mpc-al stb.) nem melegszik túl, igaz utóbbinál a pipo sem, csak azért írtam, hogy tudd mit értek normál használat alatt. Viszont ha alaposan leterheled a processzort, akkor azt valami erőforrás igényes dologgal teszed, annál meg csak jobb ha nem "fogod" vissza a kütyüt (magyarul nincs értelme, s ilyen feladatkört egyébként nem látnál el egy tablettel, szal ebbe sokan nem gondolnak bele), szóval azok gondolkodjanak valami hűtésben, vagy nézzenek utána a minix z64-nek, mert nem vennék rá mérget, hogy annál nincsenek melegedési problémák, hisz hiába a hűtőborda, az meg teljesen zárt házban van. Egyszerűen nem értem ezt a gondolkodást, ill. annak hiányát, hogy miként lehet ekkora ostobaságot elkövetni. Értem én, hogy több olyan dologra is befogják ezeket a dobozokat, amire nem tervezték, no de ez annak a következménye, hogy windowst futtat, ezzel számolni kellett volna, továbbá ha a wintel még kodihoz sem alkalmas, akkor az eredeti feladatát sem tudja ellátni. Én nem végeztem ilyen részletes tesztet a wintellel, mint a cikk írója, ha azt vesszük alapul, akkor ez box tényleg csak azoknak jó, akik böngészésre, skypera használnák, amire egyébként használják is a szüleim, ők nem is panaszkodnak lassulásra, újraindulásra. Hűtést meg erre építeni úgy, hogy megtartjuk a dobozt, az nagy kihívás, mert baromira kicsi, semmi plusz hely nincs benne, max. annyit enged meg, hogy külső antennát építs a wifi-hez, mást nem. Ellenben a Pipo-ban van bőven hely, a ház is fémből van, azt is fellehet használni, drágább, de sokaknak jobb választás lehet. Mindenesetre számomra nem volt feltétel a ház megtartása, így a pipo egy mini-ATX házban van jelenleg, egy magas hűtőbordával, így ha le is terhelem tartósan, akkor sem megy 65 fok fölé a hőmérséklet, alaphelyzetben pedig 47-50 körül normalizálódik, amennyiben a terhelés hirtelen minimálisra csökken, akkor 50 fokra kb. 5-10mp alatt visszahűl. Nincs gond a Kodi-val, mpeg-2-vel sem, nincs gond 1080p mkv-val sem, sőt bd25-el sem
    Ezt a popcorn time-ot kipróbáltam pár hete, elmesélték a történetét, így engem nem győzött meg, ennyi erővel lehet használni kodival icefilms, navi-x kiegészítőt hd-hoz (felirathoz supersubtitles kiegészítőt), sd-hez pedig movieshark-ot. Ott meg nem kérdés a felirat. :D
    Mindenesetre működik a popcorn time, meg-meg állt a film (1080p) de azért mert csak pár peer volt. Amivel gond van, az az HBO Go.
    Az, hogy a kodi kifog a wintelen nem teljesen értem, de ezek után majd tesztelni fogom. :D Pipo-val:
    1080p mkv
    BD25 ISO Gyak. 1-2 fokot emelkedik a hőmérséklet. OK, az enyémen van hűtőborda, de hát attól még drasztikusan kéne emelkednie ennél is, ha a wintel újraindult tőle, akkor kritikus hőmérsékletet kellett elérnie. A "Samsung demó"-ra igényt tartanék!

• Mike88

senior tag

válasz Polllen #13 üzenetére

Kövezzetek meg, ha hülyeséget beszélek, de tudtommal, nem egy történet a kettő, eleve tudtommal kínai tabokban a turbo nincs használatban, továbbá ott az órajelet is alacsonyabb hőfoknál kezdi levenni.
    A wintel nem melegszik túl, normál használat mellett, még chrome használatával sem, pedig pl. a pipo alaphelyzetben hűtés nélkül lazán túlmelegszik chrome - youtube használatával. Szóval azért ér valamit az a hűtés. Inkább azt nem értem a kínaiaknál, hogy miért nincs fogalmuk sem a passzív hűtésről...
    Ennél a boxnál, lyukak fúrásával sem lehetne drasztikus változásokat elérni a hőfokot illetőleg, ugyanis a hűtésért felelős vastagabb fém lap az a doboz tetejére van rögzítve, magyarán nem tudja átjárni a levegő. Akkor lenne értelme, ha a doboz ki van fúrkodva, s kap egy hűtőbordát, a fém lemezt le kell dobni, s közvetlen a procira ültetni a bordát, ahogy azt a piponál is sokan meglépték, igaz aki ilyen hűtést épített, az a dobozra is átvezette a hőt, csak ugyebár ez műanyag, itt nem lehetséges. Freaktabon egyébként erre már született megoldás. A hő átadás is baromira sz.r lehet ennél a boxnál, mivel a fémlapon ül ugyebár a "gap pad" (Ennek ez a neve? Mert hallottam már rá mindent?) azalatt a fémlemez, s azalatt ismételten "gap pad" kb. 1-1.5mm-es. Azért ez így nem a legjobb megoldás. :D
    Szal ha ki van fúrva a doboz szellőzés érdekében, s közvetlen a procin ül a lehető legnagyobb hűtőborda, teszem azt pasztázva, akkor biztos, hogy többet ér, mint a gyári hűtés.
    Minixet azért meglehet nézni, ott egy normális hűtőborda van, egy valamire való nagysággal rendelkező házban, ugyan hűtés témában tesztet még nem olvastam, de ránézésre gyárilag életképes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés