- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fkris
őstag
, Integra (#118)
Mint kívülálló, aki már követi az eszmecserét egy ideje, azt kell mondjam mindkettőtöknek igaza van, és mindekettőtök jó gondolatmenetet folytat.
Az egyetlen eltérő dolog szerintem magában a mentalitásban keresendő: Integra fórumtárs látszólag Android párti, ami érthető, mert végülis egy jó rendszer,azonban Misály fórumtárs meg nem szíveleli az androidot, habár a saját fura módján elismeri annak eredményeit.Csak ennyit szerettem volna, további jó és békés eszmecserét!
-
Integra
titán
továbbra is kérdezem, hogy mit akarsz bizonyítani azzal hogy állandóan azon rugózol, hogy a nexus réteg telefon, meg hogy stock 4.1.1-et csak nagyon kevesen használnak.
az arányokkal akarod bizonyítani az igazad, hogy az android szerinted egy szar? hát.. teheted, csak megmosolyogtató
az android nagyon felnőtt és megítélésem szerint le is hagyta mind az ios-t és mind a wp-t, mégpedig egyszerűen azért, mert szabadságot ad. azt csinálsz, amit akarsz, mindent tud, amit a másik kettő nem üzletpolitikai okokból. és mivel az ms az apple-t majmolja, sajnos nem sok esély van rá, hogy az android szabadsága felé nyissanak. pedig akkor lenne telitalálat, de az ms, az ms. én meg ebből a kötöttségből nem kérek. -
kolosanyi
veterán
Jó, a Picasa szinkronizáció és az NFC-s balf@szkodás jogos, de javították. Én most kifejezetten a gyártók által "testreszabott" ROM-okról beszélek, sajnos tényleg csomó rést nyitnak ki, amik ellen (a legtöbb marhaság ellen) a Nexus széria simán védve marad.
Tudom, hogy a Nexus nem néptelefon, de én személy szerint azt tartom "az igazi droidnak". Meg ugye a Google maga is, nem véletlenül dobálja ki a referencia modelleket. És megint oda kanyarodunk ki, hogy véleményem szerint a gyártói vacakolás a legnagyobb rákfenéje az egész Androidnak. Lenne központi kézben az OS, fejlessze csak a gugli (meg a többiek, akik beleszólnak), a gyártók meg ne nyúlkáljanak bele mélyen, sőt egyáltalán ne. Egy teljesen csupasz rendszert adjanak a telefon mellé, alap gugli szolgáltatásokkal. Így nyilván meglenne mindig időben a frissítés és nem kéne mindig a kifogást keresni, hogy éppen miért nem frissítünk, vagy miért csak félig. (Kedvenc címtípusom: az xy gyártó továbbra is vizsgálja a frissítés lehetőségét a... röhej...) Esetleg a saját szarjaikat tegyék elérhetővé letölthető programcsomag formájában a Play Store egy erre kialakított részében. Nem az én ötletem, de valami ilyesmi megoldást tartok a legjobbnak. Szerintem muszáj lesz a gyártók tökeire lépni a guglinak, ha életben akar maradni.
(Nem Microsoft kliens, de pl ez elég profi app, felületesen ugyan, de ismerem. A SAP-ot passzolom, látok ingyenes megoldásokat, de hogy milyenek?)
-
kolosanyi
veterán
Na, lehet, hogy a múltkor én beszéltem hülyeséget, de most meg te. Ő is végig OS-ről beszél, a stock Android maga az OS, illetve ökoszisztéma! Az, hogy a gyártók az idióta gányolásukkal elb@sszák, már más kérdés. Gyakorlatilag az összes Sense, meg hasonszőrű dolgok csak arra jók, hogy teljes mértékben elcsesszék a Holo irányelveket, össze-vissza kavalkád legyen a dizájn, ráadásul laggoljon is szerencsétlen telefon, mintha muszáj lenne neki, mert szarnak az optimalizációra. Ja és persze nyitogatják a biztonsági kapukat is rendesen, mondhatom marha jó. Tudom, hogy miről beszél, én is Nexust használok, igaz a régebbit, de ezen is nagyon gördülékeny a JB (az ICS is jó volt, de ez már szerintem még egy iOS, WP felhasználóból is elismerést válthat ki, főleg ismerve a droid "gépigényét").
(Exchange van droidra, de ha jól tudom, akkor SAP kliens is akad.)
-
Integra
titán
nem igazán érdekel, hogy mekkroa a nexus részesedése. szívtam én is androiddal 2.5 évet, amig beért és nem volt jó a hardverem se hozzá (desire), most meg vettem egy nexus-t és ezzel megszűnt minden létező nyűg és baj. úgyhogy számomra tárgytalanok az ilyen viták, mert az én szemszögemből absz nem állják már meg a helyüket. ezért is mondtam, hogy csak úgy igaz amit mondasz, hogy mely készülékkel állítod szembe. mert az valóban igaz, hogy régiekkel nagy szívás és nem hozzák sem a wp sem az ios szintjét, ezzel teljesen egyet is értek. de a nexus nagyon más világ. sem többet, sem kevesebbet nem állítok, de ehhez tartom magam, mert ez a saját tapasztalatom.
(gépjármű nyílvántartás menedzsment, naptár, sport, versenypálya alkalmazások, amik nekem fontosak, napi szinten használom és máshol nincsenek meg.)
-
Tigerclaw
nagyúr
Ami az egyiknek sikerül, a másiknak nem. A WP7 lassan két éve piacon van és még sehol sincsenek. Mi lehet az oka?
-
Integra
titán
ez csak részben igaz, vagy semennyire sem.
attól függ milyen androidos készüléket veszel. főleg most, hogy a 4.1.1. adott.
tény és való, irdatlan nagy a különbség, a sok régi roncs. ez van. megveheted az újat is, az se lesz jobb, ha nem 4.1.x van rajta. ellenben veszel egy nexust és ott ezek a gondok egyszerűen nem léteznek. atomgyors, atomstabil, atomsima működés. el kell felejteni mindent amit eddig felróttak hiányosságnak. mert ezek gyakorlatilag megszűntek.
szóval jelen helyzetben van a nexus és van a többi androidos telefon. előbbi a legjobb, a többi meg nem az. ott a wp telefonom, szeretem, imádom, rohadt jó a menüje, piszok mód eltalált stílusa van etc, csak éppen sok hónap után a fiókba vágtam mert hétköznapi használat mellett hamar kiütközött nálam a korlátoltsága (megelőlegezem, hogy ez a 7.8-as frissítéssel sem fog változni). a nexus-nak is van egy hibája számomra (micro sd kártya hiánya, így macerásabb a mass strage használata), ennek ellenére az én igényem miatt a wp8 és az ios is bukós. és nem zavar, mert a 4.1.x nagyon rendben van. van egy wp8-iphone sebességű simaságú telefonom, ami alapból tudja mindazt amit az előző kettő sosem fog tudni. szóval ez a harc itt amit megy.. már rég értelmét vesztette. mindhárom os absz kiegyenlített sebességben, simaságban. a legújabb verziókról beszélek, nem a régi gingerbread és társairól vagy a 4.0.4-ről. -
Tigerclaw
nagyúr
Azért ebben is van igazság. Az iOS vagy a WP7-8 azért jó mert stabil és gyors, de mindkettő hátránya az, hogy az UI csak minimálisan testreszabható. Az Android meg ennek a fordítottja. Szerintem el lehetne várni az is, hogy mondjuk a WP8-ba ne csak metro UI legyen, hanem más fajta is, már csak azért is, mert a WP telefonok terjedésének a legfőbb akadálya maga a metro UI. Nem célszerű úgy indítani egy terméket, hogy eleve lemondanak a potenciális vásárlók mérhetően nagy százalékáról, legyen az akár 60% vagy akár csak 30%. Már az is sokat segítene, ha a reklámanyagokban megmutatnák, hogy nem csak tiritarka csempék lehetnek egymás mellett, hanem szépen harmonizáló színüek is. Ahogy az is sokat segítene pl. a Nokiának ha nem csak ilyen extrém színválasztékban adná ki a lumia telefonokat.
-
sir fg
aktív tag
Nono
Csak érveltem.
Tény, hogy androidot használok, és szimpatikusnak tartom a koncepcióját, de tisztában vagyok a problémáival is. Én leginkább úgy mondanám, hogy sok szar androidos telefont lehet venni, amire a gyártó bugos, laggos rendszert hozott össze. Akkor akárhogy bűvészkedik az ember, igazából szar marad. Így jártam a Samsung Galaxy 3-mal. De vannak jól megcsinált, kvázi hibátlan modellek is, mint a mostani Ray-em. Pont a szegmentáltság miatt (sok verzió, sok gyártó) talán nem is érdemes magáról az Androidról úgy egészében ítélkezni, inkább az egyes gyártók megoldásait kell nézni.
De attól még igaz, amit írtam, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jövedelem
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest