Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fkris

őstag

válasz Misály #122 üzenetére

Pontosan:D
    Avagy Titánok harca, ki hogy válogatja:D

Bár megjegyzem, nagyon sokat lehet tanulni a kettőtök vitájából, énis most jegyzetelk septében, kapkodom a fejem, hogy mik vannak, meg egykis android-fejlődéstörténet is csurran-cseppen. :B :DD

• Fkris

őstag

válasz Misály #120 üzenetére

, Integra (#118)

Mint kívülálló, aki már követi az eszmecserét egy ideje, azt kell mondjam mindkettőtöknek igaza van, és mindekettőtök jó gondolatmenetet folytat.
    Az egyetlen eltérő dolog szerintem magában a mentalitásban keresendő: Integra fórumtárs látszólag Android párti, ami érthető, mert végülis egy jó rendszer,azonban Misály fórumtárs meg nem szíveleli az androidot, habár a saját fura módján elismeri annak eredményeit.

Csak ennyit szerettem volna, további jó és békés eszmecserét! :)

• Integra

titán

válasz Misály #106 üzenetére

továbbra is kérdezem, hogy mit akarsz bizonyítani azzal hogy állandóan azon rugózol, hogy a nexus réteg telefon, meg hogy stock 4.1.1-et csak nagyon kevesen használnak. :) az arányokkal akarod bizonyítani az igazad, hogy az android szerinted egy szar? hát.. teheted, csak megmosolyogtató :)
    az android nagyon felnőtt és megítélésem szerint le is hagyta mind az ios-t és mind a wp-t, mégpedig egyszerűen azért, mert szabadságot ad. azt csinálsz, amit akarsz, mindent tud, amit a másik kettő nem üzletpolitikai okokból. és mivel az ms az apple-t majmolja, sajnos nem sok esély van rá, hogy az android szabadsága felé nyissanak. pedig akkor lenne telitalálat, de az ms, az ms. én meg ebből a kötöttségből nem kérek.

• kolosanyi

veterán

válasz Misály #106 üzenetére

Jó, a Picasa szinkronizáció és az NFC-s balf@szkodás jogos, de javították. Én most kifejezetten a gyártók által "testreszabott" ROM-okról beszélek, sajnos tényleg csomó rést nyitnak ki, amik ellen (a legtöbb marhaság ellen) a Nexus széria simán védve marad.

Tudom, hogy a Nexus nem néptelefon, de én személy szerint azt tartom "az igazi droidnak". Meg ugye a Google maga is, nem véletlenül dobálja ki a referencia modelleket. És megint oda kanyarodunk ki, hogy véleményem szerint a gyártói vacakolás a legnagyobb rákfenéje az egész Androidnak. Lenne központi kézben az OS, fejlessze csak a gugli (meg a többiek, akik beleszólnak), a gyártók meg ne nyúlkáljanak bele mélyen, sőt egyáltalán ne. Egy teljesen csupasz rendszert adjanak a telefon mellé, alap gugli szolgáltatásokkal. Így nyilván meglenne mindig időben a frissítés és nem kéne mindig a kifogást keresni, hogy éppen miért nem frissítünk, vagy miért csak félig. (Kedvenc címtípusom: az xy gyártó továbbra is vizsgálja a frissítés lehetőségét a... röhej...) Esetleg a saját szarjaikat tegyék elérhetővé letölthető programcsomag formájában a Play Store egy erre kialakított részében. Nem az én ötletem, de valami ilyesmi megoldást tartok a legjobbnak. Szerintem muszáj lesz a gyártók tökeire lépni a guglinak, ha életben akar maradni.

(Nem Microsoft kliens, de pl ez elég profi app, felületesen ugyan, de ismerem. A SAP-ot passzolom, látok ingyenes megoldásokat, de hogy milyenek?)

• kolosanyi

veterán

válasz Misály #99 üzenetére

Na, lehet, hogy a múltkor én beszéltem hülyeséget, de most meg te. Ő is végig OS-ről beszél, a stock Android maga az OS, illetve ökoszisztéma! Az, hogy a gyártók az idióta gányolásukkal elb@sszák, már más kérdés. Gyakorlatilag az összes Sense, meg hasonszőrű dolgok csak arra jók, hogy teljes mértékben elcsesszék a Holo irányelveket, össze-vissza kavalkád legyen a dizájn, ráadásul laggoljon is szerencsétlen telefon, mintha muszáj lenne neki, mert szarnak az optimalizációra. Ja és persze nyitogatják a biztonsági kapukat is rendesen, mondhatom marha jó. Tudom, hogy miről beszél, én is Nexust használok, igaz a régebbit, de ezen is nagyon gördülékeny a JB (az ICS is jó volt, de ez már szerintem még egy iOS, WP felhasználóból is elismerést válthat ki, főleg ismerve a droid "gépigényét").

(Exchange van droidra, de ha jól tudom, akkor SAP kliens is akad.)

• Integra

titán

nem igazán érdekel, hogy mekkroa a nexus részesedése. szívtam én is androiddal 2.5 évet, amig beért és nem volt jó a hardverem se hozzá (desire), most meg vettem egy nexus-t és ezzel megszűnt minden létező nyűg és baj. úgyhogy számomra tárgytalanok az ilyen viták, mert az én szemszögemből absz nem állják már meg a helyüket. ezért is mondtam, hogy csak úgy igaz amit mondasz, hogy mely készülékkel állítod szembe. mert az valóban igaz, hogy régiekkel nagy szívás és nem hozzák sem a wp sem az ios szintjét, ezzel teljesen egyet is értek. de a nexus nagyon más világ. sem többet, sem kevesebbet nem állítok, de ehhez tartom magam, mert ez a saját tapasztalatom.

(gépjármű nyílvántartás menedzsment, naptár, sport, versenypálya alkalmazások, amik nekem fontosak, napi szinten használom és máshol nincsenek meg.)

• Tigerclaw

nagyúr

Ami az egyiknek sikerül, a másiknak nem. A WP7 lassan két éve piacon van és még sehol sincsenek. Mi lehet az oka?

• Integra

titán

ez csak részben igaz, vagy semennyire sem.
    attól függ milyen androidos készüléket veszel. főleg most, hogy a 4.1.1. adott.
    tény és való, irdatlan nagy a különbség, a sok régi roncs. ez van. megveheted az újat is, az se lesz jobb, ha nem 4.1.x van rajta. ellenben veszel egy nexust és ott ezek a gondok egyszerűen nem léteznek. atomgyors, atomstabil, atomsima működés. el kell felejteni mindent amit eddig felróttak hiányosságnak. mert ezek gyakorlatilag megszűntek.
    szóval jelen helyzetben van a nexus és van a többi androidos telefon. előbbi a legjobb, a többi meg nem az. ott a wp telefonom, szeretem, imádom, rohadt jó a menüje, piszok mód eltalált stílusa van etc, csak éppen sok hónap után a fiókba vágtam mert hétköznapi használat mellett hamar kiütközött nálam a korlátoltsága (megelőlegezem, hogy ez a 7.8-as frissítéssel sem fog változni). a nexus-nak is van egy hibája számomra (micro sd kártya hiánya, így macerásabb a mass strage használata), ennek ellenére az én igényem miatt a wp8 és az ios is bukós. és nem zavar, mert a 4.1.x nagyon rendben van. van egy wp8-iphone sebességű simaságú telefonom, ami alapból tudja mindazt amit az előző kettő sosem fog tudni. szóval ez a harc itt amit megy.. már rég értelmét vesztette. mindhárom os absz kiegyenlített sebességben, simaságban. a legújabb verziókról beszélek, nem a régi gingerbread és társairól vagy a 4.0.4-ről.

• Tigerclaw

nagyúr

Azért ebben is van igazság. Az iOS vagy a WP7-8 azért jó mert stabil és gyors, de mindkettő hátránya az, hogy az UI csak minimálisan testreszabható. Az Android meg ennek a fordítottja. Szerintem el lehetne várni az is, hogy mondjuk a WP8-ba ne csak metro UI legyen, hanem más fajta is, már csak azért is, mert a WP telefonok terjedésének a legfőbb akadálya maga a metro UI. Nem célszerű úgy indítani egy terméket, hogy eleve lemondanak a potenciális vásárlók mérhetően nagy százalékáról, legyen az akár 60% vagy akár csak 30%. Már az is sokat segítene, ha a reklámanyagokban megmutatnák, hogy nem csak tiritarka csempék lehetnek egymás mellett, hanem szépen harmonizáló színüek is. Ahogy az is sokat segítene pl. a Nokiának ha nem csak ilyen extrém színválasztékban adná ki a lumia telefonokat.

• sir fg

aktív tag

Nono :) Csak érveltem.
    Tény, hogy androidot használok, és szimpatikusnak tartom a koncepcióját, de tisztában vagyok a problémáival is. Én leginkább úgy mondanám, hogy sok szar androidos telefont lehet venni, amire a gyártó bugos, laggos rendszert hozott össze. Akkor akárhogy bűvészkedik az ember, igazából szar marad. Így jártam a Samsung Galaxy 3-mal. De vannak jól megcsinált, kvázi hibátlan modellek is, mint a mostani Ray-em. Pont a szegmentáltság miatt (sok verzió, sok gyártó) talán nem is érdemes magáról az Androidról úgy egészében ítélkezni, inkább az egyes gyártók megoldásait kell nézni.
    De attól még igaz, amit írtam, nem? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés