- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Minden esetre az a széles körben elterjedt előítélet, hogy az ARM ISA-val valamiféle misztikus okokból nem lehet erős CPU-t alkotni, hamarosan eltűnik a fejekből. Ez elég sokat számíthat az x86 jövőjét tekintve.
Persze az ARM-ra való áttérés oka aligha az, hogy kicsivel jobb az az ISA, hanem az, hogy a nagyobb szabadság a licencelése terén. Vajon ha az Intel+AMD engedne az x86 licencencelés terén, akkor mi lenne... Mert bár kicsit pocséklóbb az x86, a kompatibilitás nagy előny. Persze, most már késő, már mindenki elment ARM irányba.
-
fatpingvin
addikt
a benchmarkokat köszi. ez tényleg elég impresszív, majdhogynem hasonló módon versenyez mint a RaptorCS POWER9 alapú rendszerei amikor kijöttek.
ami a másik kérdést illeti, én ebben nem foglalnék állást, szerintem nettó faszság megpróbálni 1:1 összehasonlításokat csinálni. nyilván elég sok különböző faktor van, mindkettőtök mondanivalójában van igazság és egyikőtöknek sincs teljesen igaza. -
makkmarce
őstag
itt van egy rakás teszt, sima 7z-vel se gyorsabb a 4800U-hoz képest.
notebookcheck
arányaiban kb hasonló, mint a cine, ami szerinted nem releváns.
tömörítés meg szinte minden weblapon van.
Addig gyorsabb több szálon, míg a kb 4x akkora cache-be befér a tesztprogram... geekbench-nek tökéletes, valós használatban nem releváns. -
makkmarce
őstag
az lehet, hogy kombinált, csak épp elég bután súlyoz, ráadásul ha belefér az egész ciklus a cache-be, onnantól az elég messze van a valós felhasználástól. (cache-ből meg az 5nm miatt elég sok belefért az M1-be)
Senki se vitatja, hogy gyors az M1, de azért túlzásokba se kell esni.
-
makkmarce
őstag
geekbench, mint felhasználási terület?
nemértem...
már miért lenne irreleváns a CB, fejlesztő vagyok , de ilyet még nem hallottam. Tehát azt mondod, hogy csak az integer egység számít a prociban? Emlékszel még a nagysikerű AMD-s FX sorozatra? ott gondolták utoljára, hogy felesleges a lebegőpontos(ki is volt herélve, 2 integer magra jutott 1 fpu), nagy sikere is volt...
Applénál a fejlesztési sebességet az xcode nevü borzalom határozza meg, nem a cpu-d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged