- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Árukapcsolás. Lentebb a kolléga kifejtette, én hozzátennék. Ne prefetchelje. Egy SSD meghajtónál már igenis fennáll annak a lehetősége, hogy az általam nem kívánt programok (MediaPlayer, Windows Mail, iExplorer, stb.) sok kis fájljának rakosgatása közben az én meghajtóm élettartama amortizálódik.
Ráadásul köztudott, hogy a Vista rengeteg apróbb fájlból áll, a fájlok darabszáma jobban növekedett arányaiban az XP-hez képest, mint az összméretük. Hozzátéve ehhez azt, hogy a Vista folyamataosan ír-olvas a merevlemezen, prefetchel, olyan komponenseket is, amit én még csak használni sem szeretnék, akkor ez engem nem nyugtat meg.Én igenis olyan rendszert szeretnék, a lehető legkevesebb fájllal (betöltési sebesség, helyfoglalás), amilyet csak én akarok. Linuxszal ezt meg lehet tenni, még kernel szinten is, alkalmazás szinten pedig triviális. Egy feltelepített rendszert, ha kedvem tartja - természetesen arányaiban hozzámérhető munkaidő befektetéssel - úgy átszabhatok, hogy egyetlen egy fájlja sem legyen az eredetileg telepítettből a merevlemezen. És itt nem a frissítésekre gondolok.
Szerintem itt a többiek arra gondolnak, és jogosan, hogy ha valamit nem kérek, nem használok, akkor azt eliminálhassam. Se helyet, sem semmit a rendszeremből ne kanyarintson ki magának. Ha ezt a MS felkínálná, akár úgy, hogy az alap teljes telepítés után a felhasználó, akár egy rejtett kis menüből, de kigyomlálhassa a rendszerét, egy eléggé belső, már kritikus fontossági szintű elemek eltávolításáig, akkor egy szót nem szólna szerintem senki!
Egyébként a cikk nagyon tartalmas, én élvezettel olvastam, és sok gondolatot ébresztett bennem.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazon Kindle
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Suzuki topik
- Linux kezdőknek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T15 Gen1 Intel Core i5-10210U
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest