Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Van minden csak kérni kell!
És sem vagyok nagy sörös, de ezt most Csehországból kaptam, muszáj megkóstolnom!
Borból pedig az édeset szeretem, de az is van. Meg ukrán pálinka. Ha belegondolok teli vagyok nemzetközi alkohollal, úgy, hogy én jó ha félévente megiszok valamiből egy picit többet, de akkor sem részegségig. Hála Istennek nem vagyok egy ivós típus. De a különlegességeket és az édeseket szeretem.
Jobbulást.
Én meg megyek lefeküdni, mert nyitott szemmel alszom már. -
imibogyo
veterán
Bontok egy sört a topic lakóinak egészségére. Sziasztok.
-
imibogyo
veterán
válasz
#95590400 #261 üzenetére
Te szerintem tényleg nem érted.
Én nem élezem a kaszát, nem is vagyok siratókórus, sőt igazából túl nagy Linux fan sem vagyok, most is Win7 user vagyok elsősorban, de azért van egy Ubi rendszerem is.
Egy szóval sem mondtam semmi rosszat az MS-re, sem az OEM-ekre, sem semmi másra. Ha olvasnál is, akkor írtam, hogy piaci szempontból, meg a biztonsági oldaláról még egyértelmű is a dolog. És megértem. Nem érdekel az SB sem, mert vagy lesz rá gyári (akár win, akár linux) megoldás, vagy lesz rá hackelt megoldás.
Én egyértelműen csak itt a fórumon megtalálható egyoldalúan gondolkodó birkanyájról írtam amit írtam, hogy leszarjátok a másik fejét! De ez nem csak erre a topicra érvényes.
ÉN nem mondtam semmi rosszat a win userekre sem, mert én is az vagyok, a linux userek viszont kapják a savat rendesen, mert esetleg szeretnék a saját rendszerüket a jövőben megjelenő hardvereken is használni.
Ebben megint csak nem látom mi az elítélendő. Szerezzen az MS piacot, szerintem a legtöbb embert (például engem sem) ez pont nem érdekli, de ezt ne a személyi döntési szabadság korlátozásával tegye, hanem például minőségi szolgáltatásokkal, meg olyan megoldásokkal amiket egy másik rendszer sem tud felmutatni.
Na ez így lenne tisztességes, és akkor szerintem nem is lett volna belőle hír.
Egy win felhasználó....
-
imibogyo
veterán
Nem játsszuk a világvégét, legalábbis nem mindenki...
De az, hogy az az általad említett 1% le van szarva (többek között általad is, legalábbis az eszmefuttatásodból ez jön le (most olvasom, hogy kikéred magadnak, de azért benne hagyom a gondolatmenetben), az dühítő, és mint már mondtam ez az egy százalék is mondjuk 20 000 000 ember.
Én meg például nem akarok Mac-et venni, mert nem és kész. A legtöbb MS-t védő emberke itt pont azt hangoztatja, hogy ne legyen szabadságod, és ez így van rendjén. De ez baromság. Én akarom a szabadságot, még ha lehet, hogy holnaptól 10 évig én sem használok linuxot, vagy bármi mást, de azért majd ha újra kedvet kapok rá akkor hadd döntsem már én el, hogy milyen hardveren akarom ezt tenni.
A win8 előtti hardveres duma, meg megint egy érdekes kérdés. Mert megint csak oda vezet, hogy aki nem akar win-t használni az dögöljön meg, mondjuk egy linux alapú komolyabb számítási teljesítményt megkövetelő programmal 2050-ben, egy 2010-es géppel. Mert meg fogsz lepődni, hogy egy Blender vígan fut Linux alatt is, és egy komolyabb scene, igencsak megakasztja a durva vasakat is. Tehát akarhatom majd használni a komolyabb jövőbeni fejlesztéseket linux alatt is.
Na szerintem a legtöbbünk agyát ezek a dolgok b@xák fel és nem az, hogy lesz-e Secure Boot, vagy sem. Hanem az, hogy mint emberek vagyunk leszarva, és semmibe véve, a kommentek alapján.
És a legviccesebb az, hogy nem az MS, meg az OEM által vagyunk leszarva, hanem a többi fórumozó által. Szerintem ez a legszomorúbb az egészben.
Ettől függetlenül továbbra is tatom, hogy ez az egész Secure Boot ügy, csak akkor lesz érdekes, hogy ha tényleg nem lesz kikapcsolható a dolog. Amit továbbra is kétlek.
-
imibogyo
veterán
Na igen, pont ezek a kérdések.
Mert ha kikapcsolható lesz akár a gyártók által, akár máshogy, akkor tök felesleges a szájtépés.
Ha meg esetleg tényleg nem, akkor csak szimplán nincs igazuk az MS védőknek. Mert ez szimpla szemétség. Sok helyre a közbeszerzésnek hála OEM partneri gépek jönnek, tehát ha ezek mondjuk Win8-asok lesznek és tételezzük fel, hogy nem rakhatok rá azt amit az adott intézmény szeretne, az elég gáz.
De egy szónak is száz a vége, amíg nincs egyértelmű bejelentés ezzel kapcsolatban, addig nagyon felesleges egymásra, illetve cégekre mutogatni.
Az MS meg például az én szememben nem az ördög, az is érthető, hogy profitot akar maximálni, mert mi mást is akarna. Nekem csak azzal lenne bajom, ha ezt az én káromra tenné.
-
imibogyo
veterán
Szerintem ez parttalan vita, amíg nem bizonyosodik be, hogy így lesz, illetve amíg nem lesz pozitív értelemben cáfolva, hogy nem lehet feltenni más rendszert.
Továbbra is az az álláspontom, hogy ez nem fog megvalósulni (legalábbis nem módosíthatatlan értelemben) a gyártók miatt. Mert a profit az profit, mindegy, hogy honnan jön.
-
imibogyo
veterán
Akárhogy számolom, a világban található számítógépek számának (2008-ban volt 1 milliárd a desktopok száma, most olyan 1,2-1,5 milliárd között lehet) ha az egy százalékát veszem csak, akkor is 12 000 000 emberről van szó. Hát ba+, az tényleg semmi.
És az ilyen felmérésekben általában az elsődleges rendszerre kérdeznek rá, nyugodj bele, hogy úgy mint én (tehát második, harmadik rendszernek) még sokkal többen használnak nem Windows alapú rendszereket.
Tehát óvatos becsléssel is 20 millió emberre tehető, az aki szeretné a nem Windows rendszereket továbbra is használni.
Ja és ne felejtsük el, hogy a rengeteg általad windowsos gépként megjelölt eszköz használójának esélye sincs áttérni linuxra, vagy bármi másra, mert megköti a kezét a munkahely, vagy más licenc.
Tehát ez megint nem mérvadó.És itt nem arról van szó, hogy nincs jóval több win user, hanem arról, hogy ez demagógia, hogy a többi nem számít, és ez így jó ahogy van.
Ettől függetlenül én is elsődlegesen Win user vagyok, de nem örülnék egy ilyen kikapcsolhatatlan funkciónak az alaplapomban.
-
imibogyo
veterán
Szerintem meg kár addig előre szétszedni egymást amíg nem derülnek ki a végleges specifikációk.
Nehezen tudom amúgy is elképzelni, hogy a gyártók beáldoznák a profitot, azzal, hogy kizárják a linuxosokat például. És az hogy például GoodSpeed szerint ez elhanyagolható szám, hát szerintem nettó hülyeség.
Nem vagyok egy számítógép guru, de még nekem is van egy Ubuntu partícióm, és használom is. És a fórumokat elnézve, vagyunk még ezzel így jó pár 10 millióan a világban.
Ekkora piacot egyszerűen nem fognak beáldozni a gyártók.
Vagy kapcsoló, vagy jumper, vagy lock-os és unlock-os alaplap variáns, de biztosan lesz itt okosba. A gyártók sem hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fujifilm X
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged