- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
válasz
Sk8erPeter #413 üzenetére
Consumer szemszögből álltam hozzá
-
pzstm
titán
válasz
Sk8erPeter #409 üzenetére
windows 7 az 6.1.7600-al nyitott és 6.1.7601 lett SP után
Itt 6.2.9200-ról 6.3.9600lett, nem a verziószám a lényeg, hanem az, hogy kernelszinten is belenyúltak és valóban rengeteg komolyabb under-the-hood fejlesztés történt
-
pzstm
titán
válasz
kraftxld #394 üzenetére
az, hogy az én blogomat nem olvasod egy dolog,de a hivatalosaat sem???
(amúgy Server 2012 R2 is RTM lett)
general availability on October 18th. This is the date when Windows 8.1 will be broadly available for commercial customers with or without volume licensing agreements, our broad partner ecosystem, subscribers to MSDN and TechNet, as well as consumers.
most először csak OEM-eknek megy ki hamarabb, senki más nem kap belőle
While our partners are preparing these exciting new devices we will continue to work closely with them as we put the finishing touches on Windows 8.1 to ensure a quality experience at general availability on October 18th."
-
pzstm
titán
még megerősítésre vár, egyelőre csak pletyka, de könnyen lehet, hogy ez a végleges build:
6.3.9600.16384. winblue_rtm. 130822-2140 -
pzstm
titán
HIVATALOS:
Október 18-tól lesz a nagyközönség számára elérhető
-
pzstm
titán
moving the location of where the files live in 8.1 - we definitely want to give you more choice. It was unfortunate that we couldn't get this into the Windows 8.1 Preview (http://preview.windows.com) release but it is currently running in the build I have :-)
-
pzstm
titán
Microsoft Delivers More Fixes for Windows 8.1 Preview
Mindenkinek melegen ajánlom
-
pzstm
titán
mint írtam én is javuló tendenciát tapasztaltam, de azért még itt-ott érdemes csiszolgatni. Bár sokat javult a Win8 óta is.
amúgy angolul tudóknak friss olvasmány:
Windows 8.1 DPI Scaling Enhancements -
pzstm
titán
válasz
flamich76 #237 üzenetére
Ilyen hibáról appokkal kapcsolatban se a normal, sem pedig az RT verzió esetében enm találkoztam, (sima 8-asban sem), és nem is olvastam róla.
SkyDrive még nem kezeli, top prioritás jelenleg a shared folder megoldás, második pedig, hogy megadhasd, hogy hova töltse le az offline fájlokat
-
pzstm
titán
touchos eszköz nekem a Surface, ott meg a Windows gomb is teljesen kézreáll, de a Charms Bar is valóban gyors megoldás. Amúgy nekem is elfér, beletörődtem de ha már mindenre építettek be opciót akár erre is rakhattak volna be (bár szerintem ez kicsit lehet kódban is mélyebb, nem tudom sajnos)
-
pzstm
titán
válasz
rbertkrl #209 üzenetére
Akiknek ez sem lenne elég, azok kedvéért kaptunk egy Start gombot, aminek megnyomására nem a régi Start menü ugrik elő, hanem a csempés Start képernyő. A Start gombot jelenleg nem lehet kikapcsolni, de nem kizárt, hogy a végleges verzióban lesz rá lehetőség.
Van start gomb, start képernyő (start screen), de nincs régi start menü... (van új, ami teljes képernyős)
-
pzstm
titán
válasz
rbertkrl #204 üzenetére
fut még most is, bár én szakmámból adódóan teljesen máshogy nézek a beta szoftverekre. Van benne hiba, fagyás is. IE sem tökéletes még néhány weboldallal, némelyik Modern appba is lehetne még funkciót rakni (és fognak is), ezt leszámítva láthatod a screenshoton a konfigot amin hibátlanul fut)
-
pzstm
titán
válasz
huskydog17 #194 üzenetére
Következőben sem hinném hgy benne lesz....
-
pzstm
titán
válasz
huskydog17 #192 üzenetére
elsőt passzolom, de második már Win8-nál sem volt meg
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
válasz
Blum1866_2 #171 üzenetére
mennyivel bonyolultabb az, hogy be sem kell zárni az alkalmazásokat?
(touch-os felületen élmény lenne eltalálni vagy mellényomni a piros x-nek.....)
-
-
pzstm
titán
válasz
#40553216 #141 üzenetére
nem annak szántam, de kifejthetném egész hosszan.
Elég arra gondolni, hogy 700millió dollárért most ruháztak be szép nagy datacenterbe. Ez emlékeim szerint épp a nem olyan rég történt EU bírsággal egyenlő (még egy ekkorát tudtak volna venni ergo)Ott van a semmire nem jó böngészőválasztó, vagy amikor az office elején kellett formátumot választani...mind nagyon fontos volt, de ez nem tartozik ebbe a topikba.
-
pzstm
titán
válasz
julius666 #135 üzenetére
reklámok hirtelen nem rémlenek még...
Az integráció ilyen szintjét nyilván nem cserélheted le másra, kikapcsolni viszont ki lehet, ahogy ezen a képen is láthatod:
A versenyügyi hatóságok még nem rúgták szét a Microsoft valagát?
de szétrúgták idióta EU meg egyéb jogi perek miatt, aminek az értelme alulról konvergál a nullához....miért kellett volna amúgy? Mert kikapcsolható a SkyDrive integráció, azért???
Vagy csak azért mert gyűlölöd valamiért az MS-t (talán mert divatosnak érzed), legalábbis szakmai indoklást vagy normális felvetést nem igen láttam arra vonatkozóan, hogy miért is merült fel ilyen kérdés benned...
-
pzstm
titán
win8-nál nyomj egy windows gombot, vagy egy félmásodperces mozdulattal húzd le fentről az ujjadat (vagy ismételneém önmagamat: nyomj egy windows gombot), és a rendszer majd eldönti, hogy mikor kell bezárni.
Ez a tombstoning dolog féltem, hogy pár embernek nem fog leesni és hideget fog kapni inkább mint meleget....pedig táblagépen simán hozzáad user experience-hez tapasztalataim alapján
-
pzstm
titán
cégesnél skydrive letilt, mail appba meg az excahnge fiókot rendeled a userhez és máris megoldva. (GP-ből nem tudom mennyire állítható, hogy új fiókot ne vehessen fel)
Nálunk a legmagasabban ülő céges vezető sem kaphatna semmi ilyet ha dolgozni akar sem...tudom kis cégeknél máshogy van
features-be win8 alatt photos, camera, scan ilyesmik nem kapcsolhatóak ki, gondolom 8.1-ben sem változott, de ha valaki most meg tudja nézni az biztosabb lenne
-
pzstm
titán
gyári appokat nem lehet törölni ez tény (bár időjárást mondjuk lehetne meg binget)
De a window skép és faxmegejelenítőt sem törlöd win7 alól nemde?
Apps nézetben átválltasz arra, hogy desktop appok kerüljenek előre és többivel nem foglalkozol. Mást nem tudok hirtelen javasolni a "problémádra"
-
pzstm
titán
válasz
FireKeeper #87 üzenetére
8 alatt is még mint írtam, a desktop appban be lehet állítani, hogy hova töltse le. Azt nem ígérték sjanos, hogy RTM-ig ezt tutira megoldják
-
pzstm
titán
Preview-t nem tudsz frissíteni véglegesre.
2. a végleges verziónál mehet a Store-on keresztüli update, minden marad, ott folytathatod, ahol abbahagytad.
Windows7-ről közvetlen upgrade szerintem ugyanúgy fog menni mint nyolcra upgrade esetében. Amúgy milyen megújított driver dologra gondolsz?
BiP: jogos. Modern és legacy appokat is újra kell rakni, az appok beállításait is bukod.
Én a tiszta telepítést javasolnám
-
pzstm
titán
Például mi a viharért cseszi el a helyi felhasználót ha ha beállítom?
mit csesz el?
uninstallal törölhetsz mindent, illetve ha zavarnak van lehetőséged előre hozni a desktop appokat.
Az aránylag jó ikonok alá mi a viharárt kell berakni abszolút logikátlanul színezett csempéket?
ikon és csempe? most arra gondolsz, hogy desktop appnak miért van csempéje?
Miért nem elég a bazi nagy tapis felület szépen láthatatlanul a háttérben?
nem kötelező használni, maradhatsz desktopon
-
pzstm
titán
WP8 nagyban függ attól, hogy mik a preferencáid, mikre használnád, alsó, felső vagy középkategóriát szeretnél. A gyorsaság, stabilitás, és az egységes, letisztult felület mindenképpen előny. Az IM-knél eléggé kaotikus az üzenetkezelés, illetve a droidról ismert notification center nincsen.
Új gépnél mindenképpen Win 8-at, vagy nemsokára 8.1-t javasolnék
-
pzstm
titán
válasz
#40553216 #73 üzenetére
Alapvető fájlműveletek egyik legfontosabbját csak nyögvenyelősen lehet
masalas, mozgatás, törlés, átnevezés, Ezeket tudja. Nem kétpaneles, ez tény és való.Az már ennél aSkyDrive integrációnál is teljesen jól látszik, hogy kezdik elmosni a határt a lokális és felhőben tárolt dolgok között, és szerintem nagyon jól csinálják. Konkrétan senkinek nem tűnt fel akinek mutogattam képeket intézőből, hogy az nem a Saját gépemen van hanem máshonnan szedi le és szinte semi helyet nem foglal.
Arról nem is beszélve, hogy ha egy fájlt megnyitok ebből a fájlkezelőből, és emiatt átdob az asztalra, akkor a fájl (és nyilván az azt kezelő program) bezárása után az asztalon marad, nem dob vissza sem a SkyDrive-ba, de még csak a startscreen-re sem.
Ez jogos, bár ha képet megnyitsz egy Modern alkalmazással, akkor elégmondjuk érintőkijelzőnél balról jobbra húzni az ujjadat és már vissza is tértél SkyDrive-ba. Viszont Office fájl esetén tényleg desktop-ra do, de mint tudjuk úton van már a Modern office
-
pzstm
titán
elképzeltem, most jelenleg úgy használom, hogy semmilyen mappa nincs make available offline-ra állítva. Majd esetleg a dokumentumok lesz a maga 2,5GB-jával. Mégi explorerben is ott less, meg is nyithatom, képeket is nézeegethetek (tudom, net kell hozzá)
A C-m 100gigás, de ha jól megnézed 30 Gigás fixed size VHD-n vagyok,
és azt is pontosan láthatod, hogy 13,5GB adat van fent jelenleg a SkyDrive-omon.
sorry, most látom, hogy ez a kép nem került bele(Saját oldalamon lévő cikkben benne van)
Ettől még nyilván baj, tudnak róla, ha jól rémlik második a prioritási sorban, a megosztott objektumok megtekintése (láthatóvá tétele) az explorerben van első helyen a felhasználói visszajelzések alapján
Amúgy a cikkben én is mint elég komoly hiányosság említettem meg, viszont amíg ezt meg nem oldják addig tudom így használni, hála az újszerű megjelenítésnek az explorerben
-
pzstm
titán
azt mindenki maga döntse el.
Nyilván már a Win8-bál is sokkal többről volt szó, mint szimplán arról, hogy a felület egyik része érintőkijelzőre IS optimalizálva van. Ha vgigolvasod a cikket, akkor nyilván kiderül, hogy most ez még inkább így van, mert rengeteg új funkció is elérhető, s mindezek mellett számos "under the hood" felszín alatti fejlesztés is történt.
-
pzstm
titán
válasz
szabonagyur #59 üzenetére
meg amiket még szerkesztés után írtam azokat is nézd meg, hátha
-
pzstm
titán
válasz
szabonagyur #57 üzenetére
fényképezővel ki kellene fényképezni...
vinyónál SATA/AHCI mód állítgatás? külső eszköz pendrive-on kívül van rádugva? Külső monitorra van esetleg rádugva?
-
pzstm
titán
válasz
szabonagyur #55 üzenetére
Erre a topikra gondoltam de sebaj.
Fontos lenne tudni/látni a pontos üzenetet
P8400-as prociról olvasgattam, és semmivel nem tunic kevesebbnek mint a P8600-as, cask órajelben.
-
pzstm
titán
Jó olvasgatást, ha bármi kérdésetek van bátran állok rendelkezésetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest