Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
válasz
zippofcy #325 üzenetére
Mindig is desktopos voltam, win8-at is csak így használom, semmi metrós nincs feltéve, de nem hiányzik a régi start menü, az újat gyorsabban lehet használni, arra a pár másodpercre tökmindegy hogy most máshogy néz ki. Leghosszabb metrón töltött időm az volt mikor lecseréltem a gyári szarokat és elrendeztem az ikonjaimat rajta. Szóval kicsit kettős érzésem van e téren, mert alapból ahogy elénk tálalják semmi értelme az egésznek desktopon, de miután berendezzük jobb mint a régi.
Sokan itt hatalmas tévedésben vannak, hogy a metro miatt utálják a win8-at, ez két különböző dolog, lehet használni a 8-at metró nélkül is, az egyetlen hely ahol találkozni lehet vele az a start menü.
Engem az aggaszt jobban, hogy mi lesz a local user-el ha jön a végleges frissítés? Nagyon nyomatja az MS a felhőt. Az első win8-on anno online felhasználóm volt 8.1-en, de mikor újratelepítettem az új gépen kikapcsoltam az összes metro feature-t és local user-t csináltam, akkor a 8.1-es update után nem engedett be, mert nem szeresse a helyit, neki online kell, azmeg nincs, szevasz!.. újabb reinstall.. előtte azért szólhatott volna, hogy helló nem fogsz tudni belépni..
így most maradt a sima8, majd ha kijön a végleges akkor frissítem.
-
Serricon
senior tag
Én a tartalmat szoktam nézni és nem az ablakkeretet csodálom.
Egész napos használat után kb. összesen ha fél percig volt látható nálam a start cucc, most akkor nem értem akik azért panaszkodnak hogy rájuk van erőltetve a csempe, használták is már a rendszert, vagy csak nézegették?
Szerintem egyáltalán nincs erőltetve, egész egyszerűen el lehet kerülni, nem kell megnyitni.
Lehet használni a megszokott desktop appokat ugyanúgy, mint win7-en, ebben semmi nem akadályoz meg. Pár fájlhoz eleinte előhozza a nyomi metrós appot, de szépen át lehet társítani a megfelelő desktop alkalmazásokhoz és onnantól kezdve nem fog előjönni, ha nem akarod.(#287) DragoX:
Természetesen mint a win7-ben, itt is ugyanúgy létezik desktop számológép, sokat használom, de a fullscreen verziót még nem is láttam, már nem mintha annyira érdekelne hogy néz ki. -
Serricon
senior tag
válasz
justaview #283 üzenetére
Akkor van értelme, ha 3GB-nál több ramot akarsz használni.
Ma már mindenhez van 32 és 64bites driver is. Kivétel lehet olyan régebbi eszköz, aminek már megszűnt a támogatása, ha használsz ilyet leellenőrizheted a gyártó oldalán a driver listát, hogy van-e 64-es.
Programoknál úgy vettem észre teljesen mindegy 32 vagy 64-es, működnek, ma már a legtöbbet mindkét verzióban be lehet szerezni.
Én utoljára talán Vista idején futottam bele olyanba hogy nem volt 64-es driver amikor az átállás volt, ezért még elég szegényes volt a driver felhozatal.Most a Wint ha felrakod instant megkeres, feltelepít neked mindent, nálam egyedül a Xonar-t meg 8.1-es VGA drivert kellett kézzel pakolni.
-
Serricon
senior tag
válasz
rbertkrl #202 üzenetére
Itt okés minden, ugyanúgy használom mint az előző win7-et, még nem fagyott egyszer sem, legújabb 8.1 alfa/béta driverekkel hibátlanul működik.
Nálam is mindig a hangeszközök voltak problémásak előző rendszereknél, most 3 külső és egy belső hangkártya van használatban, nagy részét felismerte magától, de volt driver a Xonarhoz is. -
Serricon
senior tag
válasz
wolf&red #196 üzenetére
Ezért rakom ki csak azokat, amiket használok is. Ami mindig kell az tálcára, ami sokszor, de nem mindig, az nagy ikon, ami csak néha az kis ikon, abból pedig sok kifér. Ha tudod, hogy amit keresel az milyen típusú app, akkor rögtön a jó helyre nézel és megtalálod.
Persze tudom így indul mindig az asztalon is.. csak egy mappát ide, meg ezt átmenetileg, meg ezt majd kitörlöm úgyis, ez most itt elfér, majd azt arrébb tesszük, aztán nem látszik a háttér se..
Ez érzem hogy nem ilyen lesz, sokkal könnyebb fenntartani a rendet benne.(#197) vlevi:
Az az asztal nagyon jól rendezett, csak nem látom mi alapján. -
Serricon
senior tag
Használtam is régen a startmenüben azt a pár helyet.. de azért na.. oda nem fér ki 20-30 ikon, nagyon meg kellett válogatni.. amit mindig használok, azt alapból nem teszem ki máshova, csak a tálcára rögzítem, aztán végigzongorázok rajtuk indításkor.
Amit te mondasz, hogy csicsás start és app lista, na az nálam egybe van véve. A csicsás startról kidobod a csicsát, és beteszed azokat az appokat a listáról (pin to start) amiket használsz is, mert nem hinném hogy abból a tengernyi szarból ami ott fel van sorolva bárki is mindet használná. Így lesz egy egyszerű, használható start menü, ahol bármilyen keresés nélkül 2 gombnyomással indíthatsz bármit. Emellett elfér még 1-2 metrós app is (az időjós nekem is ki van rakva naptár mellé, meg egy valutaváltó) a desktop progik mellett.
Magam sem hittem volna, hogy egyszer még ilyet mondok erről a start cuccról, de okosan használva igenis egyszerűbb, gyorsabb a használata mint az előző win megoldásai.
-
Serricon
senior tag
A rendeltetésszerű használattól messze vagyok, mert metros app nuku, de nem is lesz.
Viszont sokkal jobban el lehet rendezni mint összehányva rakásba az asztalra az ikonokat, vagy a régi programlistából kibogarászni hogy melyik almappában is van..
Így tényleg annyi egy progi elindítása, hogy felvillantom a start-ot és rábökök, mert tudom mit hova tettem.Eddig minden progi hasít ami nekem kell, semmi kompatibilitási probléma.
Volt egy eset egy régebbi játékkal, aminél grafikai bug/lag volt, de miután felpakoltam a previewhez való beta vga drivert megjavult. -
Serricon
senior tag
Nem kell hozzá buherálni, alapesetben 1 kattintással átdob a normális asztalra a startból, és eltűnnek a csempék, most a 8.1-ben be lehet állítani, hogy rögtön ott kezdjen, és úgy tudod használni mint egy Win7-et.
A csempés rész csak akkor kell, ha pl ott tartod az ikonjaidat (Én csak erre használom, okosan el lehet rendezni kisebb/nagyobb ikonokkal, kategóriákkal a programokat, játékokat, csak arra a pár másodpercre látom amíg rábökök valamire), vagy olyan beállítást akarsz elérni, ami az új felülethez kapcsolódik, minden máshoz ott a jól megszokott vezérlőpult.
Szóval ha nem akarod, nem fogod látni a csempéket. -
Serricon
senior tag
Számomra egy zavaró újítás van, hogy az alap 8-ban azon a monitoron jött elő a start, ahol utoljára meg volt nyitva, így nekem a másodlagos kijelzőre volt belőve, most azonban figyeli hogy melyik képernyőn van aktív ablak és oda teszi be, ez kifejezetten irritáló, ha csak azért kell a másik monitoron matatni, hogy oda tegye a startot, és ne takarja el amit csinálok, olyan beállítást találtam, hogy mindig a főképernyőre tegye, de arra már nem gondoltak, hogy valaki NEM a főképernyőn akarja alapértelmezetté tenni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest