- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mokó
aktív tag
OMG fakk képfeltöltés 2013ban..baad...most bizonyitgatnám cimbinek hogy bizony ghz alatt is van win7 erre nincs képes proof
-
Johni5
őstag
Egy élmény index igazi élmény lett volna. 5-10 óra alatt kiszámolta volna
-
mrbigfoot
tag
én egy p3-on futtattam a win7-et (talán 500Mhz).. kár, hogy nincsenek meg már a printscreen-ek, oda vagyok az ilyen dolgokért
-
gabro0
őstag
Jó ötlet volt a teszt!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Tiltsd le a cache memoriákat a procirol és úgy is mérhetnél egy boot időt szerintem rekord lenne
-
jFox
addikt
Kár, hogy már nem látszanak a képek, kíváncsi lettem volna a BOOT időkre.
Amikor az XP bejött, egyik kollégám egy 468-ra erőszakolta rá, de használhatatlan volt. -
doncortio
senior tag
ember te beteg vagy! orvos látott már ebben a hónapban?!
-
BOBO6
aktív tag
válasz
geprombolo #258 üzenetére
Én jártam már XP-ben 75MHz-en az adataimnál leírt konfiggal. Negyed óra volt a bootidő. Utána az egérmozgás 100%-ra terhelte a procit.
Szerzőnek: Köszönjük a nem mindennapi tesztet!
-
Quan-Chi
őstag
nekem is van itthon egy Cyrix 233 -as gépem ! szerintem felrakom arra a 7et ... meglátjuk mi lesz
-
nincskedvem
aktív tag
Mekkora vagy öcsém
Simába kaphatnál valami kitüntetést
-
sptkyle
senior tag
Ember!! Te beteg vagy....
De csak így tovább. Maximális respect -
JetiRulez
őstag
Nem láttam én ezt a gépet véletlenül az idei GameShow-n? Ha igen, akkor volt szerencsém kipróbálni.
És persze gratulálok a teszthez! -
8nemesis8
veterán
Köszi az írást, csak most olvastam, címről lehetett tudni az író kilétét.
Újabb remek 5let.
Másrészt az E51emen menne a win 7 kellene valami virtuálbox hozzá -
Black Dragon
addikt
Hát ember te aztán vagy egy arc. Ilyet csak te csinálhatsz.
Kérünk még több ilyet.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
geprombolo #257 üzenetére
hááát ha űberelni fogom, akkor azt egy másik lapba kell megcsinálnom másik procival, valszeg egy cyrix MII lesz a delikvens
-
zkiss0
tag
válasz
geprombolo #258 üzenetére
HI!
Szvsz 384MB RAM alá nem lehet menni, próbáltalám húzva a procit...(1200@1460), de 384 a minimum, amin elkocog. 50-70mp a boot, procihúzástól függően.
Alapjáraton a proci 5-10 % között mozog, a memória meg nem megy 76 alá!Az alaplapi USB-s wlan-t egyből felsimerte, netezni kiváló, 2007-es office is hasít rajta, ppt-t sok képpel lassan nyit meg...no de azt meg minden lassan nyitja meg.
Most pihen az X2 otthon, megy a 1200@1460 cerka!AMD doch rulez!
-
zkiss0
tag
HI!
Na, nekem is megtetszett a lehetőség, afféle negatív tuning, és "még mi bírhatja el" kérdéskör, anyagok híján a következő konfigra ment fel a win7 rc 32.
1200 celeron 384 MB RAM, AGP-s videókártya 32 mb ram!
Megy minden flottul!
Király, kösz az ötletet! -
geprombolo
őstag
Itt is kitört az uborkaszezon. Bacsis, mivel akarod ezt a teljesítményedet überelni? Nagyon kíváncsivá tettél. Feszmoddal még lejjebb veszed a proci frekijét? Vagy még tovább csökkented a memória mennyiségét? Vagy újranyomod a tesztet egy másik vassal, ami lejjebb "húzható"? Jujj, de kíváncsi vagyok!
-
geprombolo
őstag
Kapsz egy windowsológiai Nobel-díjat, ha sikerül floppiról felrakni
. Saccperkábé 3000 darab floppi, semmiség. Meg leszel a lemezreírással két hét alatt? És adok rá még két hónapot, hogy felrakd a gépre a rendszert.
Majd várjuk a beszámolót a költségekről és az elfogyasztott floppimeghajtók számáról.
Jujjdegonoszvótam! -
Vasinger!
nagyúr
Hát ezt vistával nem lehetett volna megcsinálni. Elég jó lesz ez a win7!
-
smints
csendes tag
De jopofa, Grat ,tényleg kellenek az ilyen tesztek!
Most kezdem a Win 7 et kimásolni flopikra és felrakom az AMIGÁMRA!!!
Elindul tuti! -
Varoz
addikt
Üdv.
Nézem Win 7 133Mhz-en, na ez biztos bacsis és nem tévedtem.
Elismerésem, nélküled üresebb lenne az életünk, na meg a Logout. -
kamikazeoh
csendes tag
Hali mindenkinek!Bacsis te egy ász ember vagy
Át olvastam az összes teszted és volt amelyiken majd meg szakadtam a röhögéstöl volt amelyik el csodálkoztatott.Nagyon nagy grat neked!Várjuk az új írásaid
-
Bling95
őstag
inkább a tuningot hagyom, olvasgattam és asszerint notit nem nagyon ajánlott tuningolni
-
Bling95
őstag
Grat ez nagyon nagy lett XD
Amugy bacsis sztem védesd le a szöveget és add el jó pénzért a microsoftnak
Én tegnap tettem fel a win7-et egy l40-es toshiba notira és soha többé nem fogok vistát használni az 100
egyébként ez a tuningolást nem nagyon értem, mármint hogy hol is mit kell állítgatni hogy emelkedjen az órajel
MOD: az aero megy rajta ??
-
BalanceR
addikt
Királyságos =)
Ezek után erősen gondolkodom a netbookra való telepítésen...
Szerintetek egy EEE701-en 1G RAM-mal nagyon lassú lenne? -
puttputt
őstag
[Innen]; ezt:
"SZERDA 8:30 A főnök betartotta az ígéretét: hozott egy segítséget, valami Jancsit. Megmutattam neki a helyiséget a szerverekkel, és adtam neki egy saját számítógépet, amin gyakorolhat. Egy kicsit ugyan tiltakozott, hogy csak egy XT-t kapott, de biztosítottam róla, hogy a Windows simán elmegy rajta. Meglátja, hogy még a monokróm monitorja sem lesz akadály. 9:00 Jancsi számítógépe befejezte a bootolást. Jancsi érdeklődött, hogyan tud felkapcsolódni a hálózatra. Adtam neki felhasználónevet, a jelszó hosszát pedig minimálisan 32 betűre állítottam be, hadd tanuljon gépelni."
Még egyszer
-
baggoly
újonc
Megkerdezhetem hogy a tesztben hasznalt cyrix melyik verzio volt? M1 vagy M2?
van otthon egy m1-esem, ha az volt, szivesen kiprobalnam rajta... -
Fücsök007
őstag
Hatalmas respect bacsinak az összes hasonló munkájáért, amit időt nem kímélve értünk is tesz!
-
mephi666
nagyúr
fullmaximumriszpekt
hehe... ilyenkor bánom, hogy elpasszolgattam a régi lapjaimat a procikkal
állatságokat lehet velük csinálni... impotens konfigra pakoltam már én is uhu linuxot meg agyonherélt xp-t (asszem az 1.3gb-s vinyó volt a legszűkebb korlát), de ez túltesz mindenen jópár soron
-
Cyberb0b
tag
Csatlakozom! Szeretem az ilyen cikkeket
-
LaMotta
aktív tag
Én csak annyit, hogy sokat mosolyogtam a cikk és a fórumhozzászólások miatt
. Köszi
!
-
Tyberius
aktív tag
Arra mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy ha egy sima P200-zal vágsz neki a telepítésnek, sikerül-e.
Az első rendszerem, amire WinXP-t tettem, hasonló volt: P200, 256 MB RAM, Riva TNT 32MB
Egy ASUS P5A-B lapon (később bővítettem 512 MB/K6-2 300-ra)... de szép idők voltak azok...
-
Dyingsoul
veterán
Nagyon jó cikk, nekem nagyon tetszett, főleg hogy a második pc-m AMD K6 volt
-
30z.Samu
félisten
Nem vagy semmi, öregem! Minden elismerésem!
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi srácok a kedves szavakat
Mondjuk nem gondoltam volna, hogy ennyi sok külföldi oldalon is megjelenik
hmmmm lehet ezt is űberelni fogom mégjobban -
Ezen ellehet vitatkozni elég sok időn keresztül. Fontos tisztázni, hogy mit fogadunk el a driver, magyarul illesztőprogram, eszközillesztő szó pontos definíciójának Windows rendszer alatt. Én mindenképpen úgy gondolom, hogy az eszközillesztő arra való, hogy a hardver minden funkcióját maximálisan kihasználhassa az operációs rendszer. Ebbe beletartoznak az energiagazdálkodási funkciók is, melyek hardveresen támogatottak, igen mint a C'n'Q is. Ahhoz, hogy kihasználjuk, driver kell, ez a driver pedig a processor drivere, azt kezeli, nem mást, pontosan azt, változtatni tudja az órajelét, meg a kapott feszültséget. Ha felrakunk kézileg mondjuk egy AMD 4850-es videókareszhoz csak drivert, Catalyst nélkül, akkor annak az órajele is változik, más 2D-ben és 3D-ben. Nem kell hozzá külön szoftver, csak a nyers driver.
Ha ez mégsem győzött volna meg senkit, még két képet mutatnék, ami bebizonyítja, hogy az Inet processzorokhoz bizony más driver-t használ a Windows, az egyik nem jó a másikhoz. Ezeket az illesztőket bizony tartalmazza az oprendszer, és mivel az x86-os processzorok általános felépítése nem változott az idők folyamán, egy mostani procival is működhet a Windows 3.1 is. Csak néhány később belekerült ficsőr nem megy, mint az energiagazdálkodás sem például. -
#TOTTI
őstag
Kiakadtam már olyan 140~ körüli hsz.-nél.. procihoz nem kell driver.. azóta tovább nem olvastam.. na meg nem hiszem hogy a pentiumhoz lenne driver.. a C'n'Q-et mint drivert is el kell felejteni.. meg az AMD CPU driver is csak "úgymond" driver..
bocs az értelmetlesz hsz.-ért..basics: Az íráshoz grat. lelkes olvasód vagyok..
-
kisza25
félisten
annyira tudtam, hogy ezt csak te írhattad
Mindig felül tudod múlni magad...
gratula a cikkhez
nem semmi, hogy már máshol is megjelent -
válasz
visionboy11 #219 üzenetére
"Our colleagues of logout.hu wanted to put the rule to the test and run Windows 7 on the following system"
Egy saját rang már lassan tényleg kijár Bacsisnak
-
visionboy11
csendes tag
Jó teszt!
A PcGamesHardware is átvette.
[link]
-
Gratulálok! Jó kis teszt!
One member of the online "Windows Club Forums" claimed to have successfully tested Windows 7 on a Pentium II 264 Mhz (266 Mhz) computer, with 96MB ram and a 4MB videocard. - Forrás: Wikipedia
Úgyhogy ezt megdöntötted lazán.
-
opera11
tag
Beszarás
Akkor egy PDA-n is simán elfutna
És elvileg ők is regéltek valami ilyet..
-
bartucc
addikt
Hallod te mindig meg tudsz lepni
Egyik spannal épp hétfőn beszéltük, hogy mostanában ez a verseny, hogy minél kisebb gépen nyomatják a win7-et, de hogy 133-on megcsináltad... Nem semmi. -
akasp
senior tag
hali, nagyon jo kis irás, grat
annyit tennék még hozzá, hogyha bemész a control panel->system->advanced system settings -> performance helyre és beállítod, hogy best performance, akkor teljesen kiszed mindenféle vizuális cuccot (win98 style), szal még gyorsabb lesz.
-
Most, hogy így gratuláltunk egymásnak, nagyon jók vagyunk.
Őhöm, a kérdésedre rátérve, mármint amint megértettem nagyjából, hogy mit is akarsz, végül is tudok ajánlani. Például külsős tűzfalak pontos képet adhatnak, de ott a netstat is. Én amit szoktam figyelni régebben, az a CfosSpeed, jobbegérgomb -> Beállítások -> Beállítások -> Kapcsolatok. -
bigz
tag
Gratulalok, hany eves vagy? Mindegy, nem erdekes.
A cikk azert lehet, hogy hasznos lesz, ugyhogy a kabbe mellett koszonom. Bentrol nem tudom megnezni, mert az IT legszivesebben a bejarati ajtot is letiltana, de otthon atnyalazom. Ha mar itt tartunk amugy, esetleg valami netfigyelo alkalmazast nem tudsz AJANLANI, ami megmondja, hogy mi a lofa folyik a hatterben allandoan? A speedtest.net behazudja mind a 9 megat, a letoltes siman megy 1.5 MB/s rataval de egy taho amazonnak egy perc kell, mire bejon, mikozben nem fut semmi a hatterben. Nincs fent torrent kliens sem, NASrol torrentezek es az meg nem megy ejjel-nappal.
SZERK: BEJOTT A CIKK
IT kalap sza
-
bigz
tag
bacsis: pu ment
CPU driveren civakodok: Ha egeret cserelek, akkor is ujrarakom a rendszert, mert nincs szebb, mint a friss rendszer csillogo hangja, az ikonmentes asztal, az elso kek...
-
Cannabis7
senior tag
hát elvetemült egy csávó vagy
, csak így tovább, lehet pár nap múlva erről fogunk olvasni az IT hírportálokon
-
Mgeri
tag
Mivel lehet növelni a CPU meg a GPU teljesítményét?
A BIOS-ba kel turkálni?
Esetleg valamilyen progival?
Vagy mindkettő?
Vagy egyiksem? -
Suker10
tag
Én egyáltalán nem lepődtem meg. Amikor próbáltuk, akkor az XP egy 20 MHz-es processzorral és 20 MB memóriával még működött. Az abszolút rekordot, ha jól tudom, egy 7 MHz-es processzorral érték el.
Ilyenkor viszont a betöltés 30 perc felett van, a processzor mindig 100%-ban terhelt. -
citrom904
tag
Héé Bacsis!! Te szereted a tuningot!! Mond meg nekem ,hogy toljam feljebb kicsit a laptopom prociját!!! p3 1.2mhz 9x133 compaq N410c !!!
-
Horbal
őstag
he-he külföldön azt fogják hinni, hogy itt még ilyen ős gépekkel hákolnak az emberkék
Amúgy fantasztikus egy ürge vagy, gratula. A W7 meg a MS eddigi legjobb alkotása, nemtom mi szállta meg őket de most az 1x tényleg sikerült nekik... -
törölt tag
Tényleg nem is olyan lassú a boot ahhoz képest. Csodálkoztam.
-
-
malisonX
aktív tag
Érdekes cikk, köszi szépen
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Neil Watts #200 üzenetére
Én köszönöm hogy elolvastad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Battlefield 6
- Nikon DSLR topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! Bomba áron! 0km-es /N7Pro/ - /iScooter/ Elektromos Roller
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest