Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
A cim az hogy eszhez tert az MS, de en mast tapasztaltam. Kicsit jobban belefolytam az MS okoszisztemaba, de csak a fejemet fogtam az altalan tapasztalt keptelensegektol.
-Ertem hogy a Win 10 uj, de 8-rol 8.1 upgrade utan sem talalkoztam ennyi hibaval, mintha beta statuszba adtak volna ki, oke majd 1 ev mulva stabil lesz de most...
-Ujratelepitettem a Windows 8.1-et. (Megszabadulva a Lenovo szutykaitol) Legelso update csomag utan ujrainditasi ciklusba kerult. Hihetetlen hogy amikor megallapitja hogy nem lehet telepiteni egy update-et akkor miert probalkozik a reboot utan?? A friss rendszer a kardjaba dolt...
-Ismet ujratelepites, engedelyezem a telepites soran hogy update-et keressen. CSAK A WIN 10-et ajanlja fel miutan keresek frissiteseket! Be kell lepnem es kikapcsolni az opcios frissiteseket. Hihetetlen aggressziv.
-XBOX One, beallitom a regiot es nem tudom az angol nyelvet kivalasztani. Fincsi, nagyon, nincs annyi esze az MS-nek hogy sokan kulfoldon laknak es vasarolnanak jatekokat?
Nem igazan erzem azt hogy az MS komolyan venne az ugyfeleit
-
cog777
őstag
NT4-tol kezdve hasznalok Windows es nalam a problema mindig az volt hogy a fele memoria szabad de mar veszettul hasznalta a lapozofajlt. Egeszen a Win 8.1-ig ez volt. 10-ben mar javitottak es nagyon keveset hasznalja azt.
Tomoritesnek inkabb akkor van ertelme amikor HDD-n van a lapozofajl. Na, annak elerese tenyleg lassu. Meg akkor is jobban jarunk ha tomorit a CPU mintha megakadna az egesz gep percekre. Tudom, mert 1.5GHz-es celeronon muszaj volt hasznalnom, keves memoria es merevlemez mellett.
SSD-n nem hiszem hogy a lapozas nagyon visszafogna a gepet. -
-
cog777
őstag
Inkabb azt tartom erdekesnek hogy az Intelnek sikerult egy jo opensource drivert csinalni Linuxhoz mert Debian alatt 40 fokos a gep, addif Win 8.1 -10 alatt 48 fokos, uresjaratban. Orunek ha a gyartok jobb drivereket csinalnanak (Win alatt es Linux alatt ugy altalaban) illetve Windows alatt ne fusson annyi hatterszolgaltatas uresjaratban. Egy laptop nem igazan szereti ha fozik folyamatosan...
-
cog777
őstag
Win 10-esnek hatarozottan jobb a memoria kezelese osszehasonlitva a korabbiakkal. Meg a Win 8.1 is ha huzamosabb ideig nem kapcsoltad le, hajlamos volt 2 het utan mar 800MB lapozofajt hasznalni. Igaz, a rendszer is tobb memoriat evett egy ido utan. Mindenbol kilepve majdnem elerte a 4GB-ot. Persze par program futott, skype, Avast, OneDrive, Dropbox kb ennyi.
Win 10 alatt 1GB-al ez csokkent, es lapozofajl hasznalat leesett par 10 MB-ra.
Ubuntu alatt is megfigyeltem hasonlot, egy ido utan a 32 bites mar 1GB-ot fogyasztott. Ebbol a szempontbol a Debian jol szerepel, alig emelkedik a memoria hasznalat, 6-700MB KDE, 64bit.Szerk: Latom a memoria hasznalatot hasonlitjatok ossze. Azt tapasztaltam hogy Win alatt akar driver, akar a gyartotol szarmazo service is kepes memoriat szivarogtatni
Lenovo csodalatos ujjlenyomat olvaso szolgaltatasa (.NET-es a draga) 1-2 het utan 500MB-ot evett. Es meg csak nem is hasznaltam.
-
cog777
őstag
Amugy egyetertek, a memoria tomorites jo dolog, kar hogy korabban nem lett bevezetve.
Amikor tonkrement a laptopom, egy eleg gyengus gepre tettem fel linuxot (Win XP-t nem birta 700MB memoria), memoria tomorites utan valoban be lehetett tolteni akar EGY nagyobb memoriaigenyu weblapot is
Persze CPU-t jobban terhelte de meg igy is elvezhetobb elmenyt nyujtott mint ha csak percekig tekeri a hdd-t. -
cog777
őstag
válasz
#32839680 #12 üzenetére
Felig egyetertek azzal amit irtal, jo lenne egy olyan memoriatipus. Viszont SSD-k koraban nincs szukseg elotolteni a memoriat. Igy is gyorsan indulnak a programok.
Merevlemez eseten a mostani implementacio inkabb lassit. Sokat kell varni amig az OS hasznalhato allapotba kerul indulas utan, addig csak daralja a merevlemezt. Illete program inditas-leallitas utan is. Alternativ megoldaskent meg korabban vettem kismeretu SSD-t es gyorsitotarkent hasznalom. Kar h az MS a ReadyBoost-t nem fejlesztette tovabb es kellett egy programot vasarolnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bluetooth hangszórók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magisk
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest