- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
4GB RAM manapság nagyon kevés
Ez felhasználástól függ.
Ha valaki "comsumer" laptopon "gémezni" akar, akkor annak úgykell...
Sosem használta a gépem még a swap-ot, legalábbis nem volt ilyen jellegű érzésem. Igaz, nem is Windows van a gépen, hanem Linux.
A Linux meg tudja kezelni 32biten is a 4GB RAM-ot.Persze lehet csak elkényeztettem magam.
Szerintem igen; továbbra sem engedheti meg mindenki magának (vagy épp nem ért hozzá), hogy SSD-re cserélje a géppel kapott HDD-t.
Mégis használható általános célokra.(Az asztali/családi gépemen is csak i3-as professzor van, 4GB RAM-mal; igaz, ebben SSD van. 5 felhasználóval. ha mindenki belépett és otthagyja nyitva a böngészőt, meg a májnkraftot, na akkor valóban jön a lassulás, de azért egy
ilyenkor bőven segít a felderítésben.) -
válasz
dredjudge84 #919 üzenetére
akkor is ugy, hogy a regit eladom mert meg tokeletesen mukodik
&
Mas hasznalt szara nem kell, ki tudja mit muvelt vele az elozo tulaj
És vajon a te használtaddal a tulaj mit művel?
Szóval te vagy a használt dolgok legjobb, legmegbízhatóbb mintaképe?Te lehet hogy agyoniskolazott vagy, de nagy paraszt is egyben apam!
Ezt a stílust ha lehet, kerüljük. Személyeskedésre semmi ok.@(#920) domos
4GB RAM és sima HDD? Nagy élmény lehet.
Ezen miért is kell fanyalogni?
Nekem is 4GB RAM van, sima HDD (5,4kRPM), és "töjó" (bár nem az említett laptop típus. És ráadásul 32bites operációs rendszer van rajta. -
válasz
DarkByte #826 üzenetére
A legtöbb embernek otthonra a laptop sem tudom minek van,
Mer' menő!Nem ám. Nekem azért van, mert az asztali mellett valahogy oda kell férnem nekem is egy géphez. Az asztalit bütykölik a gyerekek, nekem nem maradt más választásom (telefonok flesselése, recovery-k portolása).
Na meg akkor sem jön rosszul, amikor szülőkhöz megyünk pár száz km-re, és "rendszergazdai" tevékenységet csinálok az ő öreg laptopjukon.Nem mellesleg jóval halkabb, áthelyezhető (kis lakásban egész praktikus ám ez.
-
De pl. a legtöbb DAC-hoz (külső hangkártya) is kell driver, míg Linux alatt nem.
Na én pont ezért szereztem egy kiszuperált p4-es hp nx6120-at, arról ment (pár hónapja adta be a kulcsot végleg) a zene (nas-ról, és Tidal-ról).
Szimpla Mint13 Linux. Feltelepült, beállítottam a nas-t, működött a külső dac. Mivel nem volt benne wifi modul, előkerestem a 7 évvel ezelőtti rt2500-as csipszetes pcmci kártyát. Még azt sem kellett telepíteni.szerk.:
csak a W7 matrica van rajta az se problema mert a meg mindig hasznalhatod azt a W10 aktivalasahoz
Ó... ha ez még él, akkor ki fogom próbálni a w10-et. Köszi.
(... merthogy még nem is láttam működő win10-et élőben...)
-
Én csak annyit tudok hozzátenni a cikkhez, hogy magam is úgy kezdtem az első laptopvásárlásomat, hogy ismerősöktől próbáltam beszerezni infót.
Akkor már volt otthon internet, igaz még csak néha mertük használni, mert azért a GPRS nem szöktette az egekbe a sebességet. Mindezt asztali gépen, (talán p4-es processzorral) egy GPRS-Easy-Connect programmal.És lejött az idő, amikor megváltunk az asztalitól, és helyébe lépett egy laptop. Acer Aspire xxx lnm (valami ilyesmi); AMD belsővel, 1GB ram-mal... de új volt, és úgy örültem neki, hogy csuda. Vigyáztam rá, óvtam a csukás-nyitás megterheléseitől. Pont azért, mert akikkel beszéltem, azok felhívták az Aspire-minőségre a figyelmemet.
Jó elvoltam vele, miután többszöri próbálkozás után végül a Fedora 7 lett az az üdvöske, amivel a legjobban passzolt a géphez. (Telepített operációs rendszer volt rajta, talán red-star chinese linux... de az rögtön kuka lett, mert ment fel az UHU-linux)Miután meggyengült 'a' valamelyik része (fél évvel a gar lejárta tuán kh-s lett benne valami a kijelző felé), kipróbáltam az üzleti használt vonalat.
Bár emlékeim még mindig kedvesek az Acer-ről, belekóstolva mások levetett üzleti gépeibe a realítás az, hogy jobban megéri az utóbbit kategóriát venni.
Viszont aki úgy kezdi mint én, az igenis újat, de alsó kategóriásat fog venni. Innen pedig van hova fejlődni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest