Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
asd6274533
csendes tag
Tud valaki olyan fóliát, ami illik erre a készülékre. Tudtommal gyári nincs, de hátha más igen...
-
kelzsoca
félisten
válasz
christofhu #2798 üzenetére
Ez mindenképpen csere.
-
air
nagyúr
válasz
christofhu #2796 üzenetére
Szerintem az nem pixelhiba, hanem sérült a panel.
-
air
nagyúr
válasz
christofhu #2792 üzenetére
A telefonod képjavító algoritmusa szépen eltüntette a pixelhibát, a körülötte lévő pixelek átlagolásával.
Ha lenne ilyen feature a te szemedben is, akkor nem kellene cseréltetni a tabot. -
kelzsoca
félisten
válasz
A képen semmit sem látni, az hogy van, vagy nincs fólia lényegtelen, próbáld meg cseréltetni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Igen, cserélni fogják, és nem, nem lesz semmi probléma a fólia hiánya miatt.
-
christofhu
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vásároltam (3 napja, ma került beüzemelésre) egy ilyen tabletet én is a PCX-től, de pixelhibás.
(kép)
A gariztatásban nem vagyok jártas. Ilyenkor cserélik igaz? A kijelzőről és a hátlapról a fóliát már leszedtem(A kijelzőről csak a külső fóliát) ez probléma lehet? Próbáljam vissza rakni rá valahogy?
Előre is köszi a segítséget.
-
zoltan6
addikt
válasz
asd6274533 #2790 üzenetére
szerintem pont az a jó ebbe a tabletbe,hogy külön töltőcsatlakozója van,nekem más tabletem van,ezt a páromnak vettem,de engem nagyon zavar ha töltöm az egyetlen usb aljzaton,más eszközt nem lehet használni,pendrive,netes stick,tv-tuner,stb.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
expendables #2787 üzenetére
Igaz, mindenkinek más a kényelmes.
-
Skarlos
csendes tag
válasz
asd6274533 #2786 üzenetére
Korábban volt már itt olyan fórumozó, aki el tudta érni, hogy a gépe töltést jelezzen amikor rádugta az USB-portra (mondjuk sokat nem ért vele ha jól emlékszem, de legalább működött). Biztos jó a kábel amivel próbálkozol?
-
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2786 üzenetére
Nézőpont kérdése. Engem speciel nem zavar.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
expendables #2785 üzenetére
Hát, igazából nem is nagyon terveztem az USBről töltést, csak végszükség esetére. De azért egy kicsit bosszantó ez a dolog, mindenhova cipelnem kell a töltőt is, ahelyett, hogy csak egy kis kábelt vinnék (pl. munkába). Tudom, vegyek oda is egy töltőt, de ezek azok a kompromisszumok egy "olcsó" tabletnél, amik azért már idegesítőek. Ha már autós töltő van, akkor miért nem lehetett egy USB kábelt is kiadni tartozéknak?
Ez már egy olyan hiányosság szerintem, ami zavaró, nem csak kompromisszumot igényel.
-
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2783 üzenetére
De szerintem ne kísérletezz sokat,mert "ki fogod nyírni" a tabot előbb-utóbb.
Volt egy chuwi tabom,azon próbálgattam én is másképp tölteni,másik akkuról,stb. Végül felpúposodott az akku. Hozzáért a kijelzőhöz,ami befoltosodott és össze-vissza reagált az érintésre. Akkucsere után megszüntek a foltok de már nem úgy reagált az érintésre,mint előtte. Idegesítő volt,hogy máshol érzékelte az érintést. Én így jártam vele,azóta mindenhez csak a gyári töltőt használom. -
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2783 üzenetére
Na igen..." ha nem is tölt",akkor is jelezni kellene. Akku ikonban villámmal.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
albinolynx #2782 üzenetére
Ebben az esetben viszont (gondolom), hogy más lehet a gond, mert mint mondtam, semmilyen töltöttség jelzést nem tudok kicsikarni a szerkezetből, akárhova dugom.
-
albinolynx
senior tag
válasz
expendables #2777 üzenetére
Világos, csak nem volt túl szerencsés a mondatod.
Egyébként olvasáshoz, böngészéshez és elégnek találtam az usb-n való töltést. Játékhoz, erőforrás igényesebb használathoz nyilván kevés.
-
apeelme
addikt
=======================================
WayteQ xTAB-79QCI - RKitKat 4.4.2 - JAVÍTÁS!!!
=======================================A javítás a korábban felmerült helymeghatározási problémát orvosolja, azaz nem lehetett letölteni a Play áruházból olyan alkalmazásokat aminek Helymeghatározás engedélyre volt szüksége. (pl. Instagram)
-
asd6274533
csendes tag
Megint találtam egy érdekes dolgot. A frissítés előtt a hálózatoknál még volt egy Ethernet menüpont, frissítés után ez eltűnt. Ez azt jelenti, hogy nem fog működni USB->Ethernet átalakítóval?
-
expendables
aktív tag
válasz
albinolynx #2776 üzenetére
Lehet,csak max kikapcsolt állapotban. Ha használod a készüléket és így felvesz másfél ampert,akkor nem érsz vele semmit. Fórumtársunk írásából azt vettem ki,hogy meg szeretné nyújtani az akkuidőt. Ha meg nem haználod a tabot,akkor mindegy,hogy mivel töltöd.
-
albinolynx
senior tag
válasz
expendables #2758 üzenetére
Ebben a formában ez így hülyeség. 500mA-rel is lehet tölteni (kommersz usb 2.0 port).
-
asd6274533
csendes tag
Örülök neki, néha valóban ki lehet fogni egy-egy ilyet. De sajnos (ez is tapasztalat) manapság az e-kereskedelem annyira elterjedt és sokak által művelt dolog, hogy semmi nem érdekli a kereskedőket, csak a haszon, még akkor is, ha selejt, amit árul. Aztán meg letagadja. (Mondjuk egy PCXből pont nem nézem ezt ki) Természetesen tisztelet a kivételnek.
-
akosar
tag
Szerintem van úgy, hogy akciózik egy bolt, vagy valamiért frissíti a készletet, vagy "utolsó darab" az adott készletből.. A készülék hibátlan (eddig) Bontatlan csomagolásban vettem át. Egy év gari meg van rá.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
expendables #2771 üzenetére
Igazából mindegy, a lényeg valóban az 5V/2A. Van egy külső akkum, ami képes ennyit leadni és ez lett volna a lényeg, hogy vészhelyzetben is tudjam valamiről tölteni. Egyébként beletörődöm, de nem éppen örülök neki, hogy így lett megoldva.
-
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2768 üzenetére
Hát ezt nem tudom. Nekem nincs laptopom,de szerintem nem ad annyit. De én ettől függetlenül csak a gyári töltőt használom és ajánlom is. Más,nem szabványos töltők tönkretehetik az akkut hosszú-vagy rövid távon.
Valami oka biztos van,hogy gyárilag nem így oldották meg. -
akosar
tag
válasz
asd6274533 #2769 üzenetére
Ezt nem tudtam, akkor az akció/utolsó darab lehetett igaz.
ma hadilábon állok a számokkal. 27.800 volt és nem 29.000
-
-
asd6274533
csendes tag
válasz
expendables #2765 üzenetére
Egy laptop USB csatlakozója is le tud adni 2A-t, nem?
-
akosar
tag
Linket nem tudok adni, mert most már drágább.
Szerintem valami akciót vagy utolsó darabot fogtam ki, (vagy ők írták el az árat) mert amikor a megrendelésről jött megerősítő e-mail, (és abban a linkesített terméknévre kattintottam), már ott is a 38000 körüli ár jött be, de az e-mailben a csökkentett ár volt. Kicsit paráztam is, hogy majd hívnak, hogy hiba történt, sorry 38000, de nem
(mondjuk akkor biztos jeleztem volna, hogy azon az áron kell adniuk, ami a honlapon volt a vásárláskor) -
asd6274533
csendes tag
válasz
asd6274533 #2763 üzenetére
Egyébként szerintem ilyen esetben is ki kellene írni valamit, hogy töltés, nem? Mert semmi ilyet nem írt ki. De valószínűleg igazad van, a kábel eredetileg azt hiszem, hogy egy bluetooth headesethez tartozott, az meg kétlen, hogy 2A-t felvett volna.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
expendables #2760 üzenetére
Egy linket esetleg kérhetnék?
Őszintén szólva csak egy ötlet volt, amire amúgy nem láttam sok esélyt, mert már akadtam össze a Virtualbox USB virtualizációjával, ha nem is ilyen probléma kapcsán. De ha működne, az jó lenne. Bár a legjobb tényleg az lenne, ha OTA frissítések lennének, vagy legalább az eszköznek lenne egy saját updatere (is).
-
asd6274533
csendes tag
válasz
Nos, akkor remélem, hogy ez jó. Innen a fórumról szedtem, de nem találok semmit a specifikációban.
-
apeelme
addikt
válasz
És ezt úgy állítod hogy ténylegesen ki is próbáltad?
-
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2757 üzenetére
Linux alól is tudod frissíteni,pont úgy,ahogy leírtad. Van róla video is a youtube-bon.
-
expendables
aktív tag
válasz
asd6274533 #2751 üzenetére
Szia. A töltéssel kapcsolatban....
Nem csak a kábel számít! USB-ről is tölthető,ha le tud adni 2 Amper áramerősséget az 5 Volt mellett.
Ha ez nincs meg,csak pl: 1 Amperes,akkor nem tölti,csak szinten tartja. -
asd6274533
csendes tag
válasz
asd6274533 #2756 üzenetére
Hihetetlen, de végül csak sikerült. A trükk az volt, amit apeelme blogjában olvastam a 4.4 telepítésre vonatkozóan, nevezetesen hogy a HÁTSÓ USB csatlakozóra kell dugni a készüléket. Mivel laptopon alkottam a dolgot nehéz volt eldönteni, hogy most melyik is a "hátsó", de végül csak sikerült.
Tökéletesen megy a tweak alkalmazás is.
Azon gondolkoztam, hogy vajon Virtualboxon keresztül lehet-e frissíteni.
Alapvetően linux párti vagyok, és csak kényszerből használok windowst, de érdekes lenne, ha még csak be sem kéne bootolni, elég lenne egy virtuaális környezetből csinálni. Valaki próbálta már esetleg?
-
asd6274533
csendes tag
válasz
asd6274533 #2755 üzenetére
Arra már rájöttem, hogy a "Switch" elvileg download módba kapcsolja az eszközt. Sikerült elindítanom download módban, és fel is tudtam rakni a rokchip drivert, de sajnos az eszközt az updater maga továbbra sem ismeri fel. Semmi lila, semmi zöld.
-
asd6274533
csendes tag
válasz
kelzsoca #2750 üzenetére
Lehet, hogy én rontok el valamit, de Win7 alatt semmi nem vált sem lilára sem zöldre. Driver install ablak felugrott és nem talált illesztőt, de én sem tudom felrakni, mert a win azt mondja, hogy az adott mappában nem található hozzá illesztő. ADB bekapcsolva.
Olvasgattam itt és majdnem mindenki fel tudta rakni az eszközkezelőből, szóval én bénázok valamit.
-
akosar
tag
Sziasztok!
Én is a napokban jutottam hozzá egy ilyen tablethez, egy webáruház leárazása keretében, tokkal együtt 20000Ft-ért.
Az lenne a kérdésem, hogy billentyűzetes tokot esetleg valaki használ hozzá? Esetleg valaki tudna küldeni linket, hogy honnan rendelt? (használtam a keresőt, de a kulcsszavakra rákeresve nem kaptam találatot)
Köszönöm előre is!
-
asd6274533
csendes tag
válasz
kelzsoca #2750 üzenetére
Köszönöm, mostmár tölteni kell, de amint feltöltött, felteszem.
Ez az eszköz akkor kompatibilis a CWM recovery-vel, ugye? (Fordítva természetesen
)
Most egy másik érdekesség bukkant fel: Találtam egy kábelt, ami elvileg ugyanolyan, mint a töltő kábele, csak USB, de ennek ellenére nem tölt USBvel. Meg tudja erősíteni valaki, hogy tölthető egy ilyen kábellel USBn keresztül?
-
kelzsoca
félisten
válasz
asd6274533 #2749 üzenetére
Üdv!
Kérlek nézd meg a tablet hátulján a sorozatszámot, és ennek függvényében, tedd fel a szoftvert a gyártó weboldaláról, akkor már menni fog a root is, és a 79tweaks alkalmazás is.
A frissítés csak a "7913..." kezdetű gyári számmal ellátott xTAB-79qci készülékkel használható
A frissítés csak a "791401..." kezdetű gyári számmal ellátott xTAB-79qci készülékkel használható
-
asd6274533
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy olvastam az áttekintést sok dolog jutott az eszembe, illetve kérdéseim merültek fel.
Tegnap tettem rá a kezem egy ilyen készülékre. Eddig meglepően jónak tűnik, kicsit féltem tőle. Szomorú voltam, mikor kiderült, hogy nem támogatja az USB töltést, dehát ez van. Evvel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy egy olya, kábellel, amit (#65) kelzsoca belinkelt, nem tölt lassabban? Írta valaki, hogy igen, amit azért nem értek, mert megnéztem, és a töltő is 5V-ot ad ki magából.
Ezen kívül többen is írták, hogy gyenge a WiFi, amit én egyelőre még szintén alig tapasztaltam. 3 falon keresztül, 20 méteren ugyanúgy veszi a jelet, mint a mobilom vagy a laptopom. (Igaz, átugrál a közelebb lévő, erősebb jelű routerre) Szóval mit jelent pontosan, hogy gyenge a wifi? Nem veszi jól a jelet? Lassú?
Akku időre meg nem tudok mit mondani. Sajnos ez egy olyan dolog, amit jobban megoldhatnának a gyártók. Én egyelőre egy nap után, "aktív" WiFi használat mellett (értsd: emailek megnézése, dokumentumok megnézése, szóval irodai használat) nem panaszkodom. Töltés nélkül (kivettem a dobozból és ment).
Illetve még egy dolog merült fel az áttekintés alapján. Azt olvastam, hogy már fent van a készüléken a su bináris, amit kételkedve elfogadtam, és felraktam a SuperSUt. Várakozásaimnak megfelelően nem működött, de abból indulok ki, hogy valamit én nézek félre. Tudna ebben valaki segíteni? Ez nem létszükségletem, csupán érdekelne, hogy könnyen megoldható-e.
Valamint egy most felbukkant dolog: Feltettem az említett 79tweaks alkalmazást, de nem akar elindulni, mondván, hogy csak V2 szoftverrel működik. Nálam a Build-szám xTAB-79 QCI V2. Ennél még van feljebb?
Azért picit sajnálom, hogy nincsenek OTA frissítések, vagy legalább egy downloader beépítve a tablet szoftverébe.
-
Mewryck
tag
hali!
-ez a tablet melyik 3g-s usb adaptereket támogatja?több helyen olvastam,android alatt nem mindegyik tipus(márka) működik...
-elm327 hibakód olvasóval használta már valaki? otg kábelen keresztül működik az usb-s verzióval,vagy csak a bluetoothos verzióval?üdv!
-
Nutshell
csendes tag
válasz
expendables #2735 üzenetére
Köszi! (Tényleg nem tudtam mi az!)
-
Suineg
senior tag
válasz
expendables #2740 üzenetére
A kérdés arra vonatkozik, hogy megállapítható-e, hogy 2014-es vagy 2013-as rom van egy gépen. (mindkettőnél van többfelhasználós lehetőség ami egyébként bugos)
Egyébként most szól szépen, de a gyerekem nézett egy videót egyik nap ahol újra elkezdett recsegni a hangszóró. Én voltam a béna mert nem jegyeztem meg a videó címét és azóta nem találom.
-
Suineg
senior tag
válasz
kelzsoca #2739 üzenetére
Azt mondták a szervizben, hogy (elvileg) ugyanolyan új hangchippet raktak bele mint amilyen előtte volt. Azt is mondták, hogy feltették a friss romot, V2 van fent mint előtte (én tettem fel decemberben), de megint recsegett a hangszórója úgy mint előtte, mikoris végül végleg elment a hangja.
-
air
nagyúr
válasz
expendables #2735 üzenetére
Nem láttad a szmájlit?
-
Suineg
senior tag
A 2014-es V2 szoftnál jelzi a tab, hogy 2-es verzió van rátöltve? Valamiből ez megállapítható?
És az létezhet, hogy egy youtube-os lejátszó app tönkre teszi a hangchippet? Konkrétan a TubeBox app?
Szakértők?
-
istibond
tag
Sziasztok! En is vettem egy ilyen tabletet a media marktba. Ez mar 2014 es modell,megneztem a verzioszamot.
V2 szofver van rajta gyarilag. Van hozzá valami ujabb szofver amit esetleg fel lehet rakni? Mivel jobb a 2014 es modell?
Koszi -
Nutshell
csendes tag
Nem tudom hol kérdezzem meg, ezért ide írom: Egy barátomnak néhány napig nem lesz most internet előfizetése, mert szolgáltatót vált. Mivel a szomszédom, ezért megkért, hogy addig hagy használhassa a wifimet, amig bekötik az övét. A kérdésem, hogy ha megadom a jelszavamat, akkor ő azt nem tudja megváltoztni a tudtom nélkül ugye?!
-
Nutshell
csendes tag
A hivatalos kitkat-ról lehet már megjelenési dátumot tudni? Hogy lehet az, hogy Ti előbb elkészítettétek, mint azok, "akiknek ez a munkája"?
-
Suineg
senior tag
Ma visszakaptam a szervizből a tabomat, hangchippet cseréltek benne. Mindjárt felvetődött a kérdés, hogy most az új hangcsip miatt nekem a 2014-es V2-es frissítést kell-e feltennem, (majd ha esetleg egyszer fel kell), vagy még mindig a régit. Egyébként a 2014-es V2 szoftnál jelzi a tab, hogy 2-es verzió van rátöltve?
Felhívtam a Wayteq központját, ahol javították, azt mondták, hogy az új chip ugyanolyan ami korábban benne volt, tehát a javítás miatt sem tettek bele 2014-es hangchippet.
Kicsit még gondolkodtam azon, hogy vajon az létezhet, hogy egy youtube-os lejátszó app tette tönkre a hangchippet? Konkrétan a TubeBox app?
-
kliszi
senior tag
Felraktam innen a 4.4-et és az lenne a kérdésem a föképernyö lapok számát lehet növelni hisz összesen kettö van ? Nem találom ezt a beállitást sehol sem !
-
expendables
aktív tag
válasz
postanyulam #2699 üzenetére
2: A wifi szakadás lehet a hátlap miatt is,hogy aluból van. Volt egy chuwi v88-am,hasonló hibákat produkált a wifi. Egyszer levettem a hátlapot és kipróbáltam,mit csinál így. Kb 3x annyi wifi hálózatot talált és egyszer sem dobta le. Ebből gondolom,hogy az alu hátlap rendesen árnyékol,bár nekem nem dobja el a netet a wayteq.
Valahol olvastam,hogy a 2014-es verzióban erősebb a wifi de ezt nem tudom biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Majdnem 8 hüvelykes, egy kézzel átérhető, négymagos, IPS kijelzős, fém hátlappal felszerelt tablet érkezett hozzánk, amely nem nyújt ugyan semmi kiemelkedőt, de csalódást sem okoz.
● Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
● A warez minden formában tiltott!
● Alkalmazást keresel ? Kattints ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PlayStation 5
- Synology NAS
- The First Berserker: Khazan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest