Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BalooTM

tag

válasz saelin #1769 üzenetére

Szia!

Én kapásból frissítem a hozzám beérkező táblákat. Igaz, ha valaki ragaszkodik a bontatlanhoz, annak 1 napot várnia kell, mire jön origi :D

Üdv,
    Baloo

• kelzsoca

félisten

válasz saelin #1660 üzenetére

Lehet ilyen is, ezért kell szervizben bevizsgálni.

mrnobody

MX playernél bekapcsoltad a hardveres kódolást?

• vass17

tag

válasz saelin #1595 üzenetére

Igen, szoftveresen kellene egy mozgatási küszöböt beállítani, hogy csak felette érzékelje a mozgatást. Nem véletlenül van rá szükség, gondoljunk már bele, hogy 1280 pixel van szélességében, ha rátesszük az ujjunkat egy pontra, könnyedén ugrálhat 1-2 vagy még több pixelt az érintési koordináta és csinálja is, nyugodtan ki lehet próbálni megfelelő programmal. Tehát mi történik, ha például hosszan nyomva kell tartanod egy pontot, mondjuk böngészőben új lapon való megnyitáshoz, vagy képmentéshez: egyértelmű, hogy ha ugrik 1-2 pixelt az érzékelő, máris nem érzékeli a hosszan nyomva tartást és próbálkozhatsz újra..
    És ez nemcsak a hosszan nyomva tartásra vonatkozik, mert gyakran egyetlen kattintást is megzavarja ez a jelenség.

Ha be lehetne állítani egy 10-20 pixeles küszöböt, máris más lenne a helyzet...

• tariattila

veterán

válasz saelin #1532 üzenetére

nem veszélyes...
    csak egy idő után unalmas :DDD

főleg ha előtte jól működő kapacitívod volt már... én ezt a rezisztív hasonlatot hagynám !

• kameraman77

tag

válasz saelin #1516 üzenetére

Nekem nem a konkrétan hozzá készült van. egy Mtech aTab 7-es billentyűzetes tokom van. Stabilnak stabil, a tab nem érintkezik a billentyűzettel, amikor összecsukom a tokot, de azért a biztonság kedvéért egy vékony szivacsot betettem. A billentyűzet része jól érzékel, az USB kábelt találom egy kicsit vékonynak. Az USB csatlakozóval néha játszanom kell, hogy milyen helyzetben feküdjön, hogy össze tudjam csukni a tokot. Adtak hozzá egy teljesen felesleges ceruzát is, ami csak PDA-khoz lenne jó. Fogásra kellemes, kemény tok, másnesesen záródik, és van egy kihajtható tartója, amely megtámasztja a hátlapot, így "netbook" kinézetet kap a dolog. A billentyűk nem a legnagyobbak, szóval ha komolyabban gépelek, akkor szétnyitható USB-s billentyűzetet használok, de alap funkciókra, skype, netezés, fórumhozzászólások tökéletes. Magyar ékezetes a billentyűzet, de alapból a tab nem ismer fel annak, a dobozban van egy leírás, hogy mit kell hozzá letölteni a STORE-ból, hogy magyar legyen. Lépésről-lépésre levezeti. (Anysoft keyboard és magyar kiterjesztése). Innentől kezdve teljes magyar a billentyűzet.

A tokban alul kettő, felül egy "fogantyú" tartja a tabot, szorosan, de mégsem szorítja nagyon. a tok fekete, fehér cérnával varrva.

http://www.argep.hu/trend/ATAB/Atab-7.html (Itt látok több változatot, nekem nincs fém patent, csak simán mágneses)

itt van róla egy video

http://www.youtube.com/watch?v=uOasOPDltF0

Nekem megfelel, de mielőtt döntenél, azért érdemes megnézni, lehet, hogy másak az igényeink. :) jajj még valami. A tok kétoldalt nyitott, tehát ha teljesen zártat szeretnél, akkor ez nem olyan.

Kijelző - szerintem - normál használat mellett nem lehet gond vele. Éppen pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy nekem majdnem 3 méterről esett le kemény felületre és csak egy hajszálrepedés lett rajta, az is pár centi hosszú, szinte nem is látni. meg 2000 forint körül lehet kapni ceruzát, amely jó ezekhez a kijelzőkhöz, azzal is lehet nyomogatni, még jobban kímélve.

• szoszo1973

aktív tag

válasz saelin #1254 üzenetére

Nekem volt concorde tab one készülékem és sajnos rossz tapasztalataim vannak a szervízzel kapcsolatban. :(
    Én többet az életben nem veszek concorde táblagépet az biztos, nálam elkaszálták magukat egy életre. :(((
    Lehet, hogy a speed jó gép lesz, de várj még vele 1-2 hónapot, és olvasd a concorde fórumot, hogy mik a tapasztalatok vele.

Egy biztos: A dci megy, nincs egetverő hibája, jó a háttér hozzá és egy jó konstrukció (kivéve a gombokat) :D

• szoszo1973

aktív tag

válasz saelin #1244 üzenetére

1. Úgy olvasom, hogy alapból rootolt a gép... Mivan ha gyári visszaállítást csinálok, a root oda lesz?
    Nem

2. A gyári visszaállítás jb frissítés után az icst teszi vissza?
    ???? Nem

3. Az akkumulátort sokan gyengének mondják. Ez kb mennyire igaz? Éjszaka wifi nélkül mennyit merül? (vagy hd videózással meddig bírja?)
    A gyári JB eddig a legjobb akkuidő tekintetében. Éjszaka kb 5%-ot merül. Két fullhd filmet végig lehet nézni rajta és még marad benne bőven energia. Nekem átlagos használattal, ha éppen nem nézek meg egy filmet, akkor 1,5 napot bír.

4. Találkozott már valaki pixel hibás, elcsúszott kijelzős vagy egyéb más szembetűnőbb összeszerelési hibával?
    Pixel hiba szokott lenni mint minden más készüléknél. Érdemes vásárlásnál egy kicsit tesztelni és ha baj van mindjárt ott kicserélni. ( Az enyémen nincs pixelhiba)

5. A belső tárhely ketté van osztva, ha igen milyen arányban?
    Nyilván osztott a belső tárhely, minden romnál máshogy. Olvass vissza.

6. A hangszóró úgy rémlik nagyon halk benne. Egyéb más problémákkal is küzd vagy hozza az elvárhatót? (zúgás, recsegés)
    Halkabb mint az átlag de nem zavaróan, semmi probléma használat során. Nekem zúgás, recsegés nincs.

7. A gyártó jbje hogy szuperál? Kiderültek már a hibái? (wifi eldobás, gyengébb üzemidő)
    A gyári JB nagyon jól szuperál, stabil, wifi jó, jobb üzemidő.

8. Az előtelepített youtube app hajlamos kifagyni és problémázni?
    Semmi baj nincs a you-tube-al.

9. ... és az utolsó:
    A wayteq mennyire szokott foglalkozni az eszközeivel? Egyéb hibajavítás még várható rá?
    Én úgy látom, hogy foglalkoznak vele, De vannak lelkes profi rom fejlesztők akik gyártják folyamatosan a custom romokat.

Összességében ár/érték arányban a legjobb vétel. Az IPS kijelző maga a gyönyör.

De természetesen ennek a tabnak is vannak hibái.
    1. A power és a hangerő gombok túl kicsire sikerültek és erősen kell nyomni, hogy valami történjen, de megszokható.

2. a wifi néhány embernél (nálam is) hisztérikusan viselkedik. Nekem router cserével megoldódott a probléma, de a JB felrakása után megint előjött, de router csatorna állítással megoldódott. De a linksys routereket nem szereti

3. Néhányan beszámolnak az érintőkijelző furcsa működéséről (én is). Programmal korrigálható.

Tehát összességében egy jó készülék, megéri a pénzét.
    Van még egy pár konkurens készülék a piacon, de nem elhanyagolható szempont a támogatás sem.
    Itt elég jó csapat alakult ki, a romok fejlődnek, segítség mindíg van.

Új hozzászólás Aktív témák