- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi1970
csendes tag
válasz
Hali1975 #2102 üzenetére
Kösz. Az enyém 07260B04110619000814 volt.
Azért megnyugodtam. 2 okból is. Az egyik, hogy a cég akitől vettem elég korrekt volt és nem szerettem volna csalódni bennük. A másik meg, hogy nem én vagyok a hülye. Szóval ez a két sorozatszám már elég közel áll egymáshoz. Persze ettől még nem sorozathiba. Szívesen megnéztem volna mi a baja, de 42ezret nem ért volna meg (+munkadíj
).
Javításba semmiképpen nem szabad belemenni. Hetekig nem tudod használni a már kifizetett gépedet. Másrészt pedig ezek a kütyük nem is igen javíthatóak. Többe kerül megkeresni a hibát mint kicserélni a gépet.
-
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #2099 üzenetére
Egyáltalán nem lényegtelen és nem sorozathibára gondoltam. De hát legyen.
Vagy ugyanazt a gépet kapta meg amit én már egyszer visszaküldtem ugyanazzal a hibával, vagy akkor ugyanaz a hiba már 2-szer fordult elő. Ami szintén nem lényegtelen, bár az előbbi súlyosabb. De nem akarok ennyire előremenni és következtetéseket levonni nem biztos dolgokból. Szóval mi az a szám? A vége is elég lesz. -
kovi1970
csendes tag
válasz
TheSaurus62 #2055 üzenetére
Már előrébb írtam, hogy a rejtett hálózat gond lehet. Ez sajnos Linux sajátosság. Nálam laptopon is csinálta. Miután a rejtettséget megszüntettem nincs ilyen probléma. Nem a legjobb megoldás, de ez van.
A másik probléma a DHCP lekérdezéssel van, ezt meg a fix IP oldhatja meg.
A wifi altatás megszüntetésével utoljára próbálkoznék, mivel alvó állapotban többet fog fogyasztani.U.i.: Esetleg lehetne egy tesztet csinálni a következőkre:
nyilvános hálózat + fix IP: Nálam ez vált be
rejtett hálózat: Nálam nem csatlakozott
nyilvános hálózat + DHCP: Nálam alvás utáni csatlakozási probléma volt -
kovi1970
csendes tag
válasz
kovi1970 #1818 üzenetére
Esetleg ha ez nem vezet eredményre, akkor van egy Terminal Emulator nevű program. Root sem kell hozzá.
Egy "top -n 1" kiírja az os szinten futó programokat. Esetleg ott lehetne kutakodni mi zabálja a processzoridőt. Persze ez már nem egyszerű dolog, mert jó hosszú a lista. -
kovi1970
csendes tag
-
kovi1970
csendes tag
1. A Linux valamiért nem szereti a rejtett hálózatot.
2. Nekem Belkin routerrel szaraxott a Nexus S wifije. Hasonló volt a gond mint nálad. Valamiért a nameservert nem állította be DHCP-vel, csak ha többször ki-be kapcsoltam a wifi-t (a belső hálót látta csak az internetet nem).
Fix IP címet állítottam be neki, nameservernek meg megadtam a router címét (ha a router ezt nem tudja akkor valamilyen tényleges nameserver címet kell megadni). Most nincs vele gond. A kapcsolódás is valamivel gyorsabb. -
kovi1970
csendes tag
Vannak Linuxra is zárt kódú programok, meg fizetősek is. Az android zárt kódú lett nem is olyan régen egy verzószám után. Bár később ennek is közzéteszik a forrását. A Linuxhoz annyi köze van, hogy azon fut. Semmi más mint egy program. Ha ezt nem érted, akkor hiába magyarázzuk.
A Google fejleszti, ha nem adja ki tovább a forrását, akkor ez van. Ettől még nem szemét a cég. Azt is megtehetné, hogy kemény pénzeket kér érte mint a Microsoft, az Apple-ről meg nem is beszélve. Akkor az xpad sem 42k-ba kerülne hanem a duplájába. De szerintem nem is lenne akkor xpad. -
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #1696 üzenetére
Csak nehogy a következő frissítéssel ugorjon a "lehetőség".
Nem értem miért nem rakták bele eleve. Szerintem 500Ft-al mindenki szívesen többet fizetett volna a kütyüért ha nem kell utólag ilyenekkel monyákolni.Na mindegy, egyenlőre engem már nem érint a dolog. Az kütyü átlényegült egy Nexus S-é. Azon nincs ilyen gond. Az MX lejátszó simán szoftveresen lejátszotta hanggal ami az xpadon némafilm volt. Igaz ezen is halk. Most a Mobo van fennt azzal sincs gond. Igaz HD-t még nem próbáltam, de nem is fogom mert 1 óra mire átmásol egy filmet. külső tár meg nincs rajta.
Azért még nem tettem le az xpadról teljesen. A 7"-os 800x600-as felbontás már állítva is egész jól használható. A nexus 4"-os képernyője sajnos kicsi, de most egyenlőre ez nem érdekes. Az 1024x768-as felbontás meg még jobb lenne, de majd meglátom milyen lesz a 100-as. Esetleg 3G-vel.Az meg még mindig kérdés, hogy HDMI kimeneten lehet-e natív 720p/1080p felbontást beállítani? 16:9-ben nagyképernyős TV-n a 800x600-as 4:3-as, összenyomott kép nem mutat valami jól.
-
kovi1970
csendes tag
Az android Google termék. A Linux meg nem a disztribúciót jelenti, hanem a kernelt és az oprendszert. Annak meg a forrása letölthető.
Az android meg egy program, gyakorlatilag egy Java virtuális gép, ami futtatja az androidos programokat és mivel a Google fejlesztette azt csinál vele amit akar. -
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #1549 üzenetére
Valóban a "shutting down" megy, csak a képernyő sötétedik el.
Vagy az volt, hogy így kikapcsoltam aztán rajtahagytam hadd töltődjön és töltés helyett kinyírta az akkut?
Bár ez még a wayteqes frissítés előtt volt. Akkor még azt írta ki, hogy "shut down to charging" vagy valami hasonlót. Na ez is elég megtévesztő.Próbáltam a programoddal is, ugyanúgy nem működött akkuról. Most visszaraktam a Wayteqeset mert vissza akarom küldeni. A romokkal nem volt semmilyen gondom.
A gépet biztosan cserélték. Az adapter 5.18V-ot ad ki magából, annak jónak kell lenni.
Bár a képernyővédő fólia ennél nem tűnt originálnak. -
kovi1970
csendes tag
Hát ez sem jött be.
Mi lehet a gond? Csak tippelni tudok és senkitől nem kívánom, hogy kipróbálja és hasonlóan járjon.
Nem az okozza-e a problémát, hogy amikor rajta van a külső táp és akkor kapcsolom ki power off-al a gépet, akkor hülyül meg? Vagy ilyenkor power off után még rajta hagyom az adaptert 1 órát? Mondjuk nem hiszem, hogy ezt sokan csinálnák, de előfordulhat és nem szabadna ettől elromolni a gépnek. Vagy legalábbis az akkus működésnek. -
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #1546 üzenetére
Azt kizártnak tartom. 3 telefont is erről a konnektorról töltünk évek óta és nem volt még csak hasonló probléma sem. 233V van és semmilyen nagy gép nem üzemel a hálózaton.
Túlfeszültségnél meg az adapternek "illene" elfüstölnie. Vihar meg nem volt.Ami viszont nagyon érdekes, az a fogyasztás (dugaljban mérve).
- Működés közben max. 4W
- Alvó módban 0.0W
- Power off állapotban 2.3WFőleg az utolsó az érdekes. Szóval ezért melegszik kikapcsolt állapotban. Kérdés ilyenkor mit csinál? Ha nem külső tápról megy, akkor az akkut is így terheli? Vagy ilyenkor kapcsolja le az akkut ami szépen ebben az állapotban beragadt. Ha meg rádugom a külső tápot akkor a processzor teljes sebességgel megy. Lehet, hogy reggelig inkább le kéne venni a tápról hátha kisülnek a kondik és alapállapotba kerül.
A gépet interneten rendeltem. A rosszért futárt küldtek és amikor ott volt akkor küldték a másikat. Szóval majdnem elég gyorsan.
-
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #1544 üzenetére
Köszi.
Utolsó előtti és 99%-ot ír ki. Ennél följebb nem megy. Viselkedés ugyanaz. Ha lehúzom az adaptert akkor mintha nem is lenne benne akku, kikapcsol. Külső táp nélkül pedig nem indul.Azt nem tudom, hogy milyen töltő IC lehet benne, de van olyan Texasos "power path management"-es lineáris töltő (pl. bq24075), aminél speciel ki lehet kapcsolni az akkut (vagy ha nem kötik be a lábat akkor alapból ki van kapcsolva). Ilyenkor az akku felől nem kap tápot a rendszer és nem is tölt. Mondjuk sok értelmét nem látom, hogy egy ilyet a processzor felől kapcsolhatóvá tegyenek. Az első szintű akkuvédelem még kapcsolhatná. Bár az meg már inkább az akkuban szokott lenni.
Okot meg nem látok rá, hogy a másodszintű akkuvédelem kinyomta volna az akkut. Ahhoz nagyon túl kellett volna tölteni az akkut vagy túlmeríteni vagy valami zárlat miatt túl nagy áramnak átmenni rajta. Sima túlmerítés esetén az akku kondícionálásnak vissza kéne hozni egy fél nap alatt. Ez meg már alap a töltőkben. Bár ki tudja milyen dzsunka töltő lehet benne. A Texasos töltők nem occók.
Túltöltésnél meg az elsőszintű védelem nem engedi tovább tölteni, de meríteni igen. Tehát elindulni el kéne neki.
A másik meg, hogy akkufigyelő programok rendre 0mV-ot írnak ki akkufeszültségre. Jó lenne belenézni, de szétszedni nem akarom. Ha holnapig nem javul meg akkor ez is megy vissza. -
kovi1970
csendes tag
-
kovi1970
csendes tag
Még egy kérdés. Teljesen kikapcsolva (power off) vagy bekapcsolva (alvó mód) töltitek?
Kikapcsolva eléggé melegszik a hátlap, míg alvó módban nem. Persze az enyém még mindig nem tölt. Reggelig rajta hagyom aztán meglátom.Legalább a hátlapot egyszerűen le lehetne venni, mint a telefonoknál. Akkor rá tudnék mérni az akkura. Meg akkor legalább ki lehetne venni az akkut a teljes áramtalanításhoz.
-
kovi1970
csendes tag
Na ma megjött a csere. Az előző nem töltött.
Próbálgattam, amíg le nem merült kb. 60%-ra. Aztán rádugtam a tápot és elkezdtem böngészni. Na itt hirtelen leesett a töltöttség, csak sárga csík volt. Kikapcsoltam, majd rajthagytam a töltőn pár órát.
Érdekes módon nem akar bekapcsolni a bekapcsoló gomb hosszas megnyomására. Ha az adapter rajta van, akkor be lehet kapcsolni. Indulás után kiírja, hogy Töltés 99%. Teljesen zöld az elem a képernyőn. Mégis ha lehúzom az adaptert rögtön kikapcsol.
Mi a jó retkes ... van ezekkel az xPadokkal? Kezd elfogyni a türelmem. -
kovi1970
csendes tag
válasz
kelzsoca #1336 üzenetére
USB-re csak most dugtam rá, ez majd kiderül.
Eddig hálózati adapterrel próbáltam. Most már szerintem teljesen le van merülve. Egy piros csík van az akkufeszültség kijelzőjén.
Töltés közben még a zöld csík sem mozog rajta. Az adapter jó lehet, mert azzal működik. Ha viszont kihúzom rögtön kikapcsol. -
kovi1970
csendes tag
SOS!
Tegnap megérkezett a gép. Sajnos hiába volt egész délután és éjszaka is a töltőn, egyszerűen semmit nem töltődött az akku.
Páran írták, hogy volt problémájuk a töltéssel. Van valami trükk amitől elkezd tölteni vagy küldjem vissza?
Próbáltam kikapcsolva, bekapcsolva. Párszor még a zöld csík is mutatta, hogy tölt. De akkor se töltött. A legjellemzőbb viszont, hogy még a zöld csík sem mozog bekapcsolt állapotban.
Gondolom a fali adapter jó, mert azzal működik.Kár mert már gondolkoztam egy vétekes telefonon is, de asszem ha nem jön rendbe akkor hanyagolom ezt a céget.
-
kovi1970
csendes tag
HDMI kimeneten lehet más felbontást is beállítani valahogy? Vagy csak az összenyomott (16:9-en) 800x600-as képet nagyítja fel 1080p-re? Ennek így nem sok értelme van, max. bemutató erejéig.
Pedig egész használható lenne vezeték nélküli billentyű+egérrel. -
kovi1970
csendes tag
Hát van azért egypár ilyen processzorral gyártott gép:
http://www.alibaba.com/showroom/aml8726--m.htmlA 10"-osak $125-$160-ig vannak. Érdekes amelyiket megnéztem mind 2.2-es Androiddal volt. Lesz valami a 2.3-ból?
-
kovi1970
csendes tag
Üdv!
Lehet, hogy már volt, de HDMI-re milyen felbontású képet lehet kirakni?
Lehet a teljes 1920x1080-at vagy csak a 800x600-as LCD képernyő felbontását?
HDMI közben az LCD is aktív vagy elsötétedik? Vagy ki lehet választani?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cipő topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Baldur's Gate 3
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest