- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
Reakcióidő, bármilyen alkalmazás indítása, vagy csak a beállítások közötti váltás/léptetés, egyszóval minden gyorsabban reagál és fürgébb lett, pedig a 2.2-es rommal sincs probléma a gyorsaságot illetően.
(#1959) nzolo
Újra kell partícionálni és formázni, csak azután tedd vissza a kártyát.
Itt a program, amivel PC alól meg tudod oldani: [link]
-
kelzsoca
félisten
Nagy valószínűség szerint valami alkalmazás akadhat össze, hiszen akkor "üres" állapotban is elszállt volna a rendszer, de ez nem történt meg.
Én azt mondom tedd fel újra a rendszert, ne pakolj fel rá semmit, SD kártyát hagyd bent, és használd így minimum 1 napig.
Egyébként rátoltad a root-ot is a gépre?
-
kelzsoca
félisten
Időközben befutott hozzám egy béta 2.3-as rom a készülékre, és már ennek is meggyőző a sebessége, mivel ez egy félig kész szoftver, érthető módon nem adom ki, nem mindennapos használatra kész állapotban van. (fejlesztői, teszt verzió)
Tehát már ez a félkész rom is sokkal gyorsabban fut mint a jelenlegi stabil 2.2-es (ez egyébként a papírforma) így érezhető előrelépés lesz, amint elkészül a 2.3, és megkapjuk
-
kelzsoca
félisten
Nem hallgattál rám, és ismét egy csomo alkalmazás ment fel gondolom egyszerre
Nyilván köztük van a hibás, kártyaolvasóval nem lehet gond, mert akkor már a romot se tudtad volna felrakni.
A "hibás" SD kártyát pedig külső programmal újra kell partícionálni és formázni, erre az EASEUS partition programot ajánlom, lényeg hogy elsődleges, tehát primary legyen a FAT32-es fájlrendszer.
-
kelzsoca
félisten
válasz
TheSaurus62 #1947 üzenetére
Szuper, ameddig recovery van nem kell megijedni
A lényeg hogy sikerült
(#1948) csabi10
Mire szeretnéd használni a gépet?
-
kelzsoca
félisten
válasz
TheSaurus62 #1944 üzenetére
Próbáld úja, valami nyilván nem sikerült.
Frissítés után ~5 perc alatt fel kell álljon a rendszer (első indulásra)
-
kelzsoca
félisten
Persze, szerintem maximum 2 alkalmazást dobj fel, aztán teszteld kicsit a gépet a szokásos módon, ha nem jön elő hiba, ezen elv alapján mehet fel a többi, és a végén biztos megtalálod mi lehet a problémás app.
(#1921) csfeher
Esetleg az 1. hsz-t fusd végig, hátha találsz benne valami fontosat, ha pedig kérdésed lenne, csak írj ide nyugodtan.
A Youtube alkalmazás valóban csinálhat furcsaságokat, én is azt mondom, hogy amivel gond van esetleg, próbáld meg böngészőből lejátszani.
-
kelzsoca
félisten
(#1892) Peltár
Természetesen nem sugároz semmi-semmit sem, de az adatkapcsolat működéséhez szükséges programok/szolgáltatások akkor is elindulnak, ha nem használsz ténylegesen ilyen eszközt, és ezeknek van egy készenléti idejük.
Ezért mondtam, hogy majd egy takarékosabb romot is fogok készíteni, azoknak akik nem használják csak wifi-vel a gépet, de ez nyilván már csak a 2.3-as rommal fog elkészülni.
-
kelzsoca
félisten
Üdv!
Ilyen esettel még nem találkoztunk, én is arra tudok gondolni, hogy valami alkalmazás zavarhat be.
A szerviz jól gondolta, pár napig járasd szerintem is alap rommal, de azért használd is, a gépet, és ha 2-3 napig nem jelentkezik a probléma, mehetnek vissza azok az alkalmazások amit használsz.Ha esetleg azt megtennéd, hogy leírod, mik azok a programok, amiket minden esetben feltettél a gépre, az sokat segítene.
ui: Hardveres gond esetén folyamatosan fennállna a probléma.
-
kelzsoca
félisten
Először a hangerő + gombot nyomd le, majd aztán a power gombot, akkor bejön a recovery, ezután a hangerő + gombbal lépkedj addig ameddig nem érsz el a wipe data menüre, arra nyomj rá, ha végzett, nyomj újraindítást, ha ez után sem jön be a rom, akkor pedig fel kell rakni újra a szoftvert.
Ezzel kapcsolatosan a topic 1. hsz-ben, illetve a WayteQ oldalán találsz segítséget.
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
de ilyen kapcsolóval ebben a sorban még nem találkoztam. Itt a telóknál a szinkronizálás szokott lenni,
Igen, ez eléggé ritka, de mivel egy fontos kapcsoló, a fejlesztők úgy gondolták, berakják a power widgetbe ezt a lehetőséget
Lényeg hogy nem hardveres hiba miatt nem mennek, csak egyszerűen le volt kapcsolva.
-
kelzsoca
félisten
Talán túl sok neki ha zene mellett mást is csinál az ember, mondjuk a mobilom is ezt csinálja szóval nem lepődök meg.
Szép is lenne, ha ennyitől kifeküdne, azzal a géppel valami gond lesz.
(#1840) Samus
A 2.3 mikorra várható (tudom, nemsokára...)? Leginkább a sebességre vagyok kíváncsi, hogy nem-e romlik...
A jelenleginél gyorsabb lesz, szintetikus tesztekben is mérhető a különbség, és ez még a beta szoftver visszajelzése a gyártótól.
Hogy pontosan mikor jön, ez egy jó kérdés, remélhetőleg 1 héten belül, de biztosat senki nem tud mondani.
Tehát azt írta, hogy az ARM9 (Wayteq)=1.5xARM8 (Concorde). Ez valóban így van? Hiába lassabb órajelben a Wayteq, ennyit dob az újabb architektúra, a grafikus gyorsító és a NEON társprocesszor?
Lényegében igen, hiába jár magasabb órajelen a Cortex A8-as CPU, a Cortex A9-es az alacsonyabb órajellel simán beéri.
Továbbá a Concorde 7020-ba tudtommal az 1.2GHz-es órajelet le kellett venni 1GHz-re, mert instabil volt a gép tőle -
kelzsoca
félisten
Hamarosan érkezik a 2.3-as szoftver, így lesznek róla vélemények is
Az USB OTG dobozból kivéve már működik, tehát nem kell külön szoftver hozzá?
Igen, működik, éppen ez lenne a lényege
Mert aztán különböző webshopokban a vélemények között olvasni cifra dolgokat
Az ilyen véleményeket fenntartásokkal kell kezelni, eleve a nagy többség még Androidot sem látott soha, nem hogy tabletet
A Wayteqnél valaki írta, hogy a Market alkalmazások 95%a nem szereti a 4:3at
Bizonyos programok nem jelennek meg a Marketben, de ezt egyéb helyről be lehet szerezni, ezzel kapcsolatosan lehetséges hogy a 2.3 megint előrelépés lesz, de majd kiderül.
(#1835) Peltár
Ha a fényképezőn van mini HDMI csatlakozó, akkor egy mini HDMImini HDMI kábellel össze lehet kötni, de alapból az szerintem csak tárolóhelyként fogja felismerni, vagy ha a fényképezőgép van olyan okos szoftverileg, hogy a képe kirakható LCD-re is, és ezt beállításból ki lehet választani, akár még működhet is.
-
-
kelzsoca
félisten
Már csak az akadozó zenével kell valamit csinálni, arra nincs valami tipped?
Leírnád hogy pontosan mi a probléma?
Azért kérdezem, mert én még nem tudtam sehogy sem elérni, hogy lekapcsolt kijelző mellé bármilyen zene is szaggatott volna, pedig mindent megpróbáltam, hogy sikerüljön
-
kelzsoca
félisten
válasz
krisz12071 #1804 üzenetére
Igen ám, de az xPAD-70-es gépben egy Cortex A9-es processzor és egy MALI-400-as videochip van (MALI-400 van a Samsung Galaxy S 2-ben is!)
-
kelzsoca
félisten
válasz
krisz12071 #1794 üzenetére
A WayteQ xPAD-70-es és a ConCorde 7020-as gép 7"-os kijelzővel szerelt gépek, az Archos 101-es pedig 10"-os.
Ha a 10" fontos számodra, én inkább megvárnám a helyedben ezt a gépet, ami erősebb és fejlettebb mint az Archos gépe: [link]
Ráadásul az Archos csak 2.2-es Froyoval kapható, az xPAD-100-as alapból 2.3-as magyar nyelvű Androiddal érkezik, és hardverben is erősebb a konkurens tabletnél.
-
kelzsoca
félisten
Friss infókat hoztam Nektek
1. Rákérdeztem az AC3 "hack" dologra a WayteQ-nél, és azt a választ kaptam hogy nem jár garanciavesztéssel a módosítás. (hamarosan elérhetővé teszem a kis fájlt)
2. Napokon belül megérkezik a hivatalos 2.3-as frissítés az xPAD-70-es készülékhez! (természetesen ebből is készítek majd custom romot)
3. Az xPAD-100-as tablet várhatóan ebben a hónapban megvásárolható lesz! (várjuk
)
.................. -
kelzsoca
félisten
Olvastam, hogy zene közben akadás lép fel, ha háttérbe teszem a lejátszót, és futtatok valami mást. Ez valóban így van? Netezés közben akarok zenét hallgatni, ez nem megoldható?
Nincs semmi akadás, nyugodtan háttérbe küldhető, és mellé mehet a net.
USB töltés működik?
Csak a saját hálózati töltőjéről tölti, mondjuk az a kis szufla amit az usb bele tudna pumpálni..
Elképzelhető hogy a 2.3-as romban már tölti magát usb-ről is, de ez majd kiderül ha érkezik.Mit szól a kütyü az USB hubokhoz?
Működik, de ugye ez maximum 1 USB eszközre van tervezve, mint az összes többi társa.
Google maps-et abszolút nem is lehet frissíteni?
Lehet. (egyébként friss verziós van a szoftverekben)
Alkalmazásoknál nem probléma a nem szabvány felbontás? Launcherek működnek? Opera mobile? SwiftKey X?
Általában nem, a launcherekre kényesebb.
Mekkora a kijelző fizikai mérete? Szélesség x magasság?
107x143mm
-
kelzsoca
félisten
Ha gyárilag nincs integrálva ez a lehetőség akkor nem megoldható.
Nekem 2db ZTE készülékem van, az egyik a ZTE Blade a másik a WayteQ ZTE-Libra, és mindkettőnél megoldott az usb tethering wifin és usb-n úgyszintén, tehát tudok netet leosztani a készülékkel.
Esetleg nem gyári, hanem custom romot nézz a telefonra, hátha abban megoldották, bár az elég ritka.
-
kelzsoca
félisten
Ha a Honeycomb forráskódja kint lenne, már az utolsó dzsunka tableten is az futna, éppen ezért a Google szándékosan visszatartja, itt minden üzlet és üzlet, hatalmas pénzek forognak, és cserélnek gazdát.
Az Android alatt futó linux kernel egy erősen módosított kernel, így nem sok köze van az operációs rendszer alatt futó kernelhez.
Továbbá kérek mindenkit hogy maradjunk a témánál, tehát az xPAD-70-es tabletnél!
Köszönöm!
-
kelzsoca
félisten
válasz
Optika01 #1694 üzenetére
Én tudom mi a baja, viszont szerintem jobb ha addig senki nem alkalmazza (igaz már késő) ameddig nem kérdezem meg hogy ez most milyen hatással van a garanciára, ugyanis firmware szinten piszkálja meg a készüléket, mert egy rom csere után is megmarad.
(#1695) aag
Az Android magja linux kernel, kb ennyi köze van a linuxhoz, és semmi más
Csak beszélgetünk, egyébként: [link]
-
kelzsoca
félisten
Idézek egyik kollegámtól:
So, while we encourage everyone to make devices that are open and modifiable, we don't believe it is our place to force them to do so." -idézet a source.android.com oldalról.
Magyarul nem kötelező kiadni a forráskódot , ha nem így lenne akkor a gyártóknak is publikálniuk kellene a kiadott romok teljes forráskódját (nem csak a kernelét)
Egyébként meg felesleges ezen agyalni, ha a Google azt mondja NEM ADOM KI, akkor nem is lesz kiadva.
-
kelzsoca
félisten
Semmi értelme nincs, és a kis gyártók, vagy noname gyártók megfékezése miatt nem kerül ki a forráskód, nem véletlenül csak felsőkategóriás gépekre elérhető, hiszen ha egy közép vagy alsókategóriás gépre is megjelenne, mégis ki venné meg a drága gépet, mint minden ez is csak üzlet
-
kelzsoca
félisten
válasz
dario_p #1685 üzenetére
Én sem akarok akadékoskodni, de tudtommal az első, tehát a gépre szerelt szoftverben még nem volt VPN támogatás, a későbbi szoftverbe került bele, nem tudom azzal esetleg próbáltad már?
(#1687) tjb007
Itt leginkább azzal van a gond, hogy nincs mit felrakni rá, nincs 3.0 forráskód.
Pontosan, és ha a Google-n múlik még jó ideig nem is fog kikerülni
ui: kipróbáltam én is ezt az AC3-as okosságot és valóban megoldja
-
kelzsoca
félisten
Nem lehet ennyivel elintézni. Ezt úgy hívják, hogy feltörés, és egyáltalán nem valami csodálatos dolog, hanem egyszerű lopás.
A gyártó részéről ilyen dolog nem látott napvilágot.
Egy segítő szándékú felhasználó leírta, hogyan lehet mégis megoldani.Ha meg kell fizetni, hát legyen kétféle verzió, kétféle árral. Aztán majd mindenki eldönti, hogy neki melyik kell. Én ezt tartanám tisztességes, jogszerű magatartásnak egy gyártó részéről. A sumákolást sohasem szerettem.
Persze majd többféle gépet fognak kihozni... egyszerűen nincs megállapodás ezt illetően, mint ahogy másik tablet gyártónál sem lehet ezzel találkozni.
Tehát ebben nincs sumákolás.A tablet mánia nemrégiben indult, és igen, ezt így kell még elfogadni.
(#1667) _X10Dead_
Tudtam hogy miért nem megy
-
-
kelzsoca
félisten
A teljes elhasználódás évekig tarthat, ráadásul még az sem jelenti azt, hogy a gépet ne tudnád használni, csak elveszti mobilitását, én csakis ez után gondolkoznék akksi cserén, egyébként rákérdeztem az imént a WayteQ-nél, és azt az infót kaptam hogy van/lesz alkatrész utánpótlás a termékekhez.
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
Lehet róla beszélni, de a tableteknél nem jellemző hogy levehető hátlappal/kivehető akkumulátorral érkezzenek.
Az ilyen tabletekben lévő akksik ~4-5 évet is bírhatnak, ellenben a garancia csak 1-2 évre szól, tehát egy akksi csere, ha még megoldható is, ahhoz szervizbe kell vinni a gépet, és ott adott esetben bizonyos pénzmag legombolása után friss akksi kerülhet a gépbe, a másik kérdés hogy megéri -e, illetve ki-mennyi időre tervez egy ilyen eszközzel.
Személyes véleményem az, hogy a garancia lejárta előtt érdemes túladni általában az ilyen termékeken (igazából a gyártók is így gondolják, különben megállna a piac)
Ezt nyilván nem mindenki teheti meg, de ha nem teheti meg a gyakori cserét, lehet, hogy számára az eszköz luxuscikk, itt igazából mérlegelni kell mindenkinek.
-
kelzsoca
félisten
Nekem is elég friss a masina, most töltöttem másodszor.
Az 1. hsz-ben leírtam, hogy az ilyen dolgok miért vannak, és mit kell ellene tenni
A 3G hálózatkezelés miatt benne van a bizonyos "GSM" rész is, tehát cella készenlét és hasonló dolgok, erről már volt szó, hogy ha megjelenik a 2.3-as rom, kétféle változatot készítek belőle, hiszen nincs mindenkinek szüksége a 3G-re, viszont némileg jobban merül tőle az akksi.
(#1565) Nara19
Nagyon ritka kivétel.
-
kelzsoca
félisten
válasz
kovi1970 #1548 üzenetére
Az 1. hozzászólásban találsz egy általam készített szoftvert, ez frissebb, mint ami a WayteQ oldalán van fent, tedd fel, és nézd meg azzal mi a helyzet.
Egyébként csak gépet cseréltek, vagy kompletten az egész pakkot ahogy van?
Nem az okozza-e a problémát, hogy amikor rajta van a külső táp és akkor kapcsolom ki power off-al a gépet, akkor hülyül meg? Vagy ilyenkor power off után még rajta hagyom az adaptert 1 órát?
Egy szoftveres bug miatt, ez esetben nem kapcsol ki a gép, csak próbáld meg miután úgy gondolod kikapcsoltad, nyomj rá a power gombra, és meglátod miről van szó.
A friss szoftverben, amiről beszéltem ez a hiba javítva van.
-
-
kelzsoca
félisten
Nyugodtan írj csak a megfelelő topicba, tehát a tabletesbe, az éppen azért van, szerintem ha leírod a pro és kontra dolgokat, abba nem fognak belekötni
Egyébként is nagyokos mindig van egy sereggel, de hozzáértő, aki tényleg ért is hozzá ritkán akad, ez bármelyik topicra igaz
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
Még ha lenne is hozzá CWM recovery, akkor se érne sokat, mivel nem YAFFS2 fájlrendszert használnak a tabletnél, hanem az utódot az UBIFS-t, ezt viszont tudtommal nem tudja lementeni egy ARMA RA recovery vagy egy CWM recovery.
Forrás nélkül nem tudok még ránézni sem, de kérhetem a gyártó szoftverfejlesztő részlegét, hogy a jelenlegi recovery-be, ha megoldható tegyék be a backup/restore funkciót.
-
kelzsoca
félisten
Igen, a NAND egy flash memória.
A NAND chipek csak nagyon ritka esetben sérülnek olyan szinten, hogy a gép működésképtelen lesz, így ettől nem kell tartani.
Ha a NAND chip elhalálozik, azt már nem tudják életre kelteni, cserélni kell, de szerintem ez esetben vagy komplett alaplapot vagy 1:1-ben gépet cserélnek.
Képeket a belső felépítésről megpróbálok majd kérni.
(#1480) Peltár
Van hozzászólás értesítő, így amikor látom hogy valaki beír, és van időm válaszolni, akkor megteszem
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
Természetesen a friss launcher nem szedi le a másik alap launchert, hanem úgymond mellé települ, tehát választható lesz (itt lehet alapértelmezésbe is tenni amelyiket szeretnéd)
Rom telepítéskor a recovery indul el, ami nem más mint egy mini linux kernel, tehát recoveryből fut a telepítés, fizikailag pedig ugye az SD kártyáról veszi le a tartalmat.
Recoveryből van lehetőség a data partíciót formázni (wipe) ezzel nem áll vissza gyári állapotra a készülék, csupán az eddig feltelepített alkalmazások vesznek el
Factory resettel pedig gyári állapotba kerül a készülék.Ezek a formázások NEM nyúlnak az SD kártyához.
Szoftverrel elvileg nem tudsz fizikai sérülést okozni.
-
kelzsoca
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- Formula-1
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest