- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoma
csendes tag
Kedves Kelzsolca! Az Universal ADB driver feltelepítése után nekem sem Win7 alatt, sem XP alatt nem az látszik, mint a PDF-be bemetszett képeden. Nálam mindkét operációs rendszeren az USB-vezérlők közé kerül be és Ismeretlen eszköz marad, akármit csinálok. A tableten be van kapcsolva az USB hibakeresés opció. Mit rontottam el? Köszi!
-
aaszabo
csendes tag
átvittem mindkét kérdést.
Bocs az offtopic-ért. -
aaszabo
csendes tag
Sziasztok!
WayteQ 100qcr táblagépem van. Frissíteném az Androidot rajta, de USB-n rádugott táblagépet nem érzékeli a PC. Nem biztos, hogy az eredeti kábelt használom, hanem csak egy sima USB kábelt. Ez lehet gond? Ami a dobozában volt az egy spéci kábel és ezért nem látja a PC?
Előre is köszi a segítséget!
-
aaszabo
csendes tag
Sziasztok!
WayteQ 100qcr táblagépem van. Azt tapasztalom, hogy TV-re HDMI-vel csatlakoztatva a TV-n kb. 4 másodpercenként elmegy a kép és a hang egy másodpercre. Egy monitorra csatlakoztatva nincs ez a jelenség.
Próbáltam már minden felbontásban és frekvencián a táblagépet is és a TV-t is.Van erről valakinek tapasztalata, megoldása?
-
kelzsoca
félisten
===============================
WayteQ xTAB-7X Transzparens mod
=============================== -
tjb007
nagyúr
-
-
mrlujoak
veterán
válasz
mrlujoak #103 üzenetére
...közben kicsit közelebbről is megvizsgálva felfedezni vélem a porosodás okát.
A hiba forrása az álló tájolás mellett, a bal felső sarokban helytelenül - nem pontos, nem jó, rossz ragasztással, vagy csavarozással (...) - beillesztett üveg előlap.Mindegyik sarokban tapintható kellene, hogy legyen az üveg, és a műanyag keret közötti szintkülönbség, de nálam ez csak három esetben van így.
A bal felső sarokban az üveg annyira eláll, hogy nincs perem, sőt, érzésre még az üveg áll ki a felületből.
Szemre ez fel sem tűnik, csak nagyon közelről.Enyhén benyomva vissza tudom illeszteni az üveget a helyére, és pár percig ott is marad, de egy idő után visszaáll "gyári" állapotába.
Véleményem szerint abban a sarokban rossz (piszkos, vagy elöregedett) ragasztással rögzítették a kijelzőt fedő üveget, ami miatt az (egyébként észrevehető) üveg és a közé helyezett tömítőcsík nem zár.
másik sarok okés:
-
mrlujoak
veterán
Másfél hét használat után a vassal (SoC) és a szoftverrel elégedett vagyok, mert rendesen teszi a dolgát.
Hardver szinten - attól függetlenül, hogy kevésbé jó IPS megjelenítő van benne - szintén, hiszen az árat is szem előtt kell tartani.Ellenben sajnos az összeszerelési "kínai" minőség bosszúja látványosan megjelenik. Teszi ezt porszemekkel a kijelző (LCD) és az üveg/érintő közti jelenlétével.
Sajnos egyre csak szaporodnak azok a fránya porszemek.
A képek nem biztos hogy pontosan visszaadják, de sajnos ami a képen porszemnek, kosznak látszik, az az...
Ráadásul a táblagépet tokban hordom, tiszta környezetben.
-
-
-
kelzsoca
félisten
Sajnos azok ellen harcolsz, akik nincsenek a megfelelő tudás birtokában, mondhatnám hogy tudatlanok, és minél jobban harcolsz ellenük, az fog lejönni belőle, hogy a saját terméked/döntésed véded be, mikor a Sony mellett kardoskodsz, az IPS panelekre meg igaz a mondás, nem mind arany ami fénylik, láttam én már olcsóbb gépben is jó minőségű panelt, és drága gépben is gagyi panelt.
Egy szónak is száz a vége, a Sony készülékeiben lévő nem IPS típusú panelek nagyon jó minőségűek, sokszor jobbak is mint az olcsóbb kínai gépekben lévő IPS panelek.
-
mrlujoak
veterán
...ezen infók sokakat nem érdekelnek, egyből elkönyvelik - mindenféle összehasonlítási alap nélkül - hogy a "mezei" TFT sz@r, az IPS meg király.
Mert ezt olvassák, mert azt látják, hogy jé, 30-40 ezres kínai vacak, és IPS... Leesik az áll, pisi be, és máris egy halom trágya az összes 100+ E-s mezei TFT-s telefon...
Mindezt annak tudatában írom, hogy igen, tudom, hogy az IPS is TFT...
Egyébként ár ide vagy oda, IPS panelhez képest a betekintési szöge rendkívül karcsú. Mert ugye ez az egyik - ha nem a legnagyobb - vesszőparipája a TFT ellenharcosoknak.
Az ilyen összehasonlításokkal hitelesen prezentálom, hogy nem minden IPS jó, és nem minden sima TFT egy rakat bélsár.
Kijelzőtechnológiát, és nem méretet hasonlítok. Egyébként meg Z, de Z1-et éppúgy vennék, mint ahogy nem adom el a V-t. Sőt, vettem belőle mégegyet...
Persze, nem vagyok az IPS ellen, mert a már IPS panellel szerelt Z1C is gyönyörrel tölt el, és csorog a nyálam, csak a tévhiteket kell lerombolni, ami pedig jó mélyen beette magát a PH! közönségbe is...Pont amiatt a sztereotípia miatt, hogy lám, olcsó kínaiba is IPS kerül. Sajnos sokszor olyan is...
-
kelzsoca
félisten
Azért ám mert a Sony nem alap TFT panelt használ, szóval az egy jó minőségű nem mezei TFT panel, ha az lenne szerintem már bőven túladtál volna a készüléken.
És ugye az érem másik fele, hogy ezek a 30k-s tabletek azért belépő szintű IPS panellel operálnak, ebbe az árba egyébként sem férne bele prémium panel.ui: már a méretbeli különségek miatt sem túl okos dolog egy ~4" körüli telefont és egy 7"-os tabletet hasonlítani egymáshoz.
Telefont-telefonhoz, tabletet-tablethez szokás. -
mrlujoak
veterán
...igen, pont az ár az, ami miatt az egész van.
Hiszem pont az olcsó, ámde mégis IPS panellel szerelt kínai mobilok, táblagépek miatt kapja az oltást a magasabb kategóriás "sima" TFT s modellek szinte mindegyike.
...mint ahogy a V is...(#94) Duliee:
"Jobbos nekem kicsit túlszaturált..."
Nem, a balos fakó.
...netán az Xperia go is "túlszaturált" lenne a maga kis TFT-jével?!
Xperia go - Prestigio (IPS) - Xperia V
-
-
mrlujoak
veterán
IPS ide, betekintési szög oda, ezt az olcsó IPS-t is elveri a V-m "sima, mezei" TFT-je.
Fényerő max, képjavító algoritmus off.
-
RufuszX
senior tag
5 nap masszív használat után a wifire nincs panaszom. Nem dobja el a jelet, hamar újracsatlakozik, ha alvásból ébred és ami nagyon tetszik, hogy a sebességet sem ejti (van több androidos készülék itthon, amik produkálják ezt a jelenséget). Egyébként a router egy tp-link 1043nd vargalex builddel.
-
-
mrlujoak
veterán
Tartja folyamatosan a hálózatot, azt nem dobálja el.
A lakásomon belül minden szomszédos szobában van jel.
Én gyengébbnek érzem az eddigi kínai tabjaimhoz képest, már ami a wifi térerő visszajelzését illeti.
Kikapcsolt kijelző - és tétlen állapot - után pár másodperc után feláll a wifi hálózatra.Gond nincs vele.
-
KDT
újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a xTAB -7x wifi-vételéről.
Kommunikáció szempontjából az egyik legfontosabb jellemző, de sajnos a tesztek erre nagyon ritkán térnek ki.
Ami véleményt eddig olvashattam, az inkább negatív volt. Mivel gondolkodom a vásárláson, szeretnék infót róla.
Köszönöm! -
-
-
RufuszX
senior tag
Igazából a jelenlegi gyári rommal sincs kivetni való a vasban (2 nap használat után). Abszolút pozitívan csalódtam benne, teszi a dolgát szépen, fagyást még nem tapasztaltam, pedig nyúztam szépen.
Ami kicsit lehetne combosabb az az akku, de ennyi pénzért valahol spórolni kellett
+ a GPS nálam kicsit lassan talál jelet. Esetleg van valami beállítási lehetőség, amivel hatékonyabbá lehetne tenni? -
-
-
-
kelzsoca
félisten
WayteQ xTAB-7X
- root
- custom recovery telepítése
- gyári rendszer mentése-visszaállítása
- custom rom telepítéseA telepítési útmutatót itt találjátok.
-
-
-
-
mrlujoak
veterán
...no a hirhedt kínai kijelző tömítés mumus utolért.
Megjelent egy piszok porszem a bal felső sarokban. Hmm. Ez nem gyerebe... -
-
kelzsoca
félisten
-
Igen, elírtam egy órával.
Szóval az utolsó 40 percben is ment a film, nem állt le, erre voltam kíváncsi, köszönöm.
Tudnál (vagy más tudna) még esetleg egy antutu battery tesztet csinálni a készülékkel és megmondani, mennyi pontot ért el?
kelzsóca, nem tudod, hogy lesz-e U55GT vagy GTS a kínálatban? (Részint hasonló hardver 4:3-as kijelzővel, két (GTS) vagy négy magos (GT) porcival, nagyobb akkuval)
Egy ilyen megbízható termék Wayteq háttérrel nagyon vonzó lenne... -
-
mrlujoak
veterán
Teszteltem ma a GPS-t menet közben.
Nagyon pozitív a tapasztalatom. Szépen, gyorsan talált jelet, az végig tartotta is, mind a belvárosban (Budapest), mind az M0-n.
Utca tévesztést (ergo más utcát vélt helyzetemnek) nem vettem észre, szóval okés.Ellenben a "gyárilag" felhelyezett fóliát le kellett vennem, mert iszonyat hamar karcolódik. Nem is értem, hogy hogy. Eddig ágyban, lakásban volt, most meg végig puha zárt tokban.
Mindegy, lehet nézek rá egy másik "standard" 7"-os kijelzővédőt. Vagy nem
-
-
Igen, képes fellépni a hálózatokra, én használtam pár napig telefonálásra is.
A WayteQ ROM-ja szerintem minden gond nélkül feltehető, HA nem eszközöltek hardveres módosítást.
A 4magosra viszont BIZTOS , hogy nem
@kelzsoca: Kipróbáltam a WayteQ standjánál a Talk 5H by Kelzsoca MIUI Port-ot
, fain lett
-
Stalki
csendes tag
Üdv! Kicsit Láma a kérdés de a külföldről rendelt Cube Talk 7X is képes fellépni az itthoni mobil hálózatokra? (2G: GSM 850/900/1800/1900MHz, 3G: WCDMA 2100MHz) illetve a Wayteq androidja ráhúzható, akár a 4 magosra is, érdemes azt választani inkább?
-
Szintén a Cube Talk 7X változat van nálam, kiemelkedően jó gép.
Ár-értékben nincs vetélytársa, nálam akadásmentesen fut. Használtam már naviként is, mindenféle mókolás nélkül, egyből a megadott pontra vitt.
-
kelzsoca
félisten
válasz
f(x)=exp(x) #50 üzenetére
A fast five film az amivel mindig tesztelek, lényegében már több éve.
-
törölt tag
Egy kis plusz info. A fules jack csatlakozo megismeri a mikrofonos headsetet, szoval lehet a tepsivel a zsebben is telefonozni :-)
-
Nem kötözködésképpen írom, de a grafikon szerint feltehetőleg nem majd' 5 órát ment a filmlejátszás, hanem kb 4 órát, nem? Vagy mi történt ott kb 16:20-17:08 között? (úgy néz ki, mntnha akkor lekapcsolt volna mindent, ami fogyaszt)
Van infód arról, hogy akkor mi játszódott le?
Egyébként a 4 óra sem lenne rossz egy ilyen kis akkutól...
-
mrlujoak
veterán
...én meg befotóztam a tábla IPS LCD Backlight bleed hibáját...
Sajnos azt is észre kellett vennem, hogy a wifije gyengébb, mint a Navon-é, és a Prestigio-é.
A 8"-os prestigio modellé durvább volt:
-
kelzsoca
félisten
Az imént merült le a készülék, tehát:
Teljesen feltöltött állapotban 13.14-kor leválasztottam töltőről a készüléket, majd közepes fényerő mellett, bekapcsolt wifivel (ami végig aktív volt) közepes hangerővel, mx playerben végtelenre állítottam egy filmet, amit a készülék a kijelző lekapcsolása nélkül, folyamatosan játszott le.
A készülék 18:08 perckor kapcsolt ki, tehát 13:14-18:08-ig tartott ki a teljesen feltöltött akkumulátor, ez közel öt óra, egészen pontosan: 4 óra 54 percet jelentett.
Tehát egy ~5 órás kijelzőidőt hozott, ami nem rossz eredmény.
Természetesen grafikon is készült, ami itt tekinthető meg. -
mrlujoak
veterán
Egyelőre még nem akarok messzemenő következtetést levonni az akkuval kapcsolatban, hiszen eddig csak 2 töltési cikluson van túl, ami viszont hozza az eddigi kínai tabjaim átlagát, ergo folyamatos wifi-s netezés mellett átlagos 4 óra kijelzőhasználat megvan, így érezhetően nem rosszabb, vagy jobb az elődjeinél.
-
RufuszX
senior tag
Esetleg amíg nincs hivatalos teszt (amit nagyon szívesen fogadnánk szerintem többen is), addig akinek van nézhetne egy videó lejátszásos használati időt elfogadható fényerőn mondjuk repülő módban és egy üzemidőt mondjuk wifivel youtube videólejátszással, valamint esetleg egy gps navigációval üzemidőt (de ez csak hab lenne a tortán). Előre is köszi annak aki megcsinálja.
-
user01
aktív tag
válasz
#23196416 #40 üzenetére
Baskira:
Szerintem az akku 10 óránál nem húzza tovább. Most vagyok 8,5 óránál és 39%on.geri802:
Tapasztalat 2 nap után!:Aksi folyamatos használat mellet 3-4 óráig birja.Eléggé ellentétes vélemények! Ki milyen fényerővel hsználja, ill. mire? Esetleg más tulajok akku-tapasztalatai...?
-
voyager4.4
senior tag
30k a kezdőár
1-2 akciós ajánlat és bestbuy lesz ez én úgy érzem
-
mrlujoak
veterán
válasz
f(x)=exp(x) #36 üzenetére
...az gáz lenne, mert akkor csak kb 4 cm hosszan lenne ott világítás...
Sajnos ezt az foltos bevilágítást már két olcsóbb IPS és szintén olcsó TN paneles modellnél is észleltem.
Prestigio, Wayteq és Navon.Sebaj, ez a minőségi hiba még belefér ebbe az árba.
-
kelzsoca
félisten
de sajnos itt is van a feketénél bevilágítás. Nem vészes, de van.
Ez az IPS kijelzők velejárója ezt még a komoly és drága IPS monitorokban is látni, ezt hívják IPS glow-nak.
Ezt csak mint érdekesség írtam le, lehet tisztában is vagy vele, de másnak hasznos lehet.
ui: köszönjük a rövid beszámolót.
-
mrlujoak
veterán
válasz
tothmaxy182 #29 üzenetére
Ugyan a kijelző IPS, abból sajna a kevésbé jó fajta.
Tény, sokkal szebbek a színei, mint a Prestigiomnak, de sajnos itt is van a feketénél bevilágítás. Nem vészes, de van.
Hátlap nyomására a kijelző középen kis foltokban szivárványosodik.
Harántirányban döntve a kijelző kék tónust vesz fel.
Fényereje, fehér színe teljesen rendben van.
Összességében ez az olcsó IPS megfelelő.Fő hangszórója (hátlapi) szépen szól, mély és relatíve hangos. Nagyon jó.
Előlapi hangszórója megfelelő, nem rossz.
Rezgőmotorja kellemes, érezhető.
Van benne FM rádió!
...igaz headset nincs a csomagban, ami az antenna lenne, de sebaj. OTG kábel, egy durván összehajtogatott micro USB adatkábel, és egy 2A-es töltőfej.
A kijelzővédő fólia már a táblára téve várt, igaz helyenként bubis lett, de legalább van.A gombok kellemesek, nem hangosak, nem kattognak, rövid, de határozott úton járnak.
A kamerák csak jelképesek, ennyiért ilyen jár.
A vas okés, HD tartalmakat szépen viszi.
SPOILER!!
Hamilton győztes körét HD ben néztem meg a mindig tv app segítségével.
SPOILER VÉGE!!A tábla hátlapja fehér, csúszós műanyag, sajnos a torziós merevsége kevés. Már kis erejű csavarásra is színesedik, fehéredik a kijelző.
Csatlakozók (2db) az álló tábla felső élén, oldalt a 3gomb, és sehol semmi más.
A hátlap felső része pattintható le, alatta a 3slot, egy microSD egy normál SIM és egy microSIM.A 4.2-es felület mint a mobiloké, nem sok érdemi eltérés van.
Összességében eddig pozitív a tapasztalatom, a működési anomáliák gondolom majd a belakás után jönnek... :-)
-
geri802
csendes tag
Tapasztalat 2 nap után!:Aksi folyamatos használat mellet 3-4 óráig birja.Felbontás türhető.Betekintési szög elég jó.Wifi jó.10 méter 2 fal közepes jel eröség.Anyag minőség jó.Hang.elég doboz szerü,talán halk is.
-
törölt tag
válasz
tothmaxy182 #29 üzenetére
Eddig egy fc, a mindigtv. Amúgy jónak tűnik, kicsit szaggat ha nagyon bonyolult weboldalt tölt be, meg a hd youtube is kicsit mintha röcögős lenne, de érdekes móson a dunatv hd teljesen kiváló. Van benne vibramotor is, ha hívnak rezeg :-) A hívások hangereje jó kihangosítva is, és a hangszórón is de hangszórón eléggé dobozhangú. Az akkunak úgy is kell pár nap mire beáll, szóval arról nem mondok semmit egyelőre. Teljesen használható ilyen áron szerintem megéri.
-
mrlujoak
veterán
...és én is most vettem egyet.
-
törölt tag
Most vettem egyet. Szerintem ennyiért rendben van. Fényerő ok, kijelző ok bár nem retina vagy mi, hangerő ok, telefonálás is rendben megy. Megérte. Remélem bírni is fogja.
-
rizso
addikt
Kijelző felbontása lemaradt, ahogy az akksi kapacitása is - ezen a két ponton bukik szerintem az egész.
-
-
bajaki
őstag
Azt hiszem lassan be kell szereznem egy tabletet a Nexus 4 mellé. Néha jól jönne azért. Ha veszek akkor valószínűleg ebből az árkategóriából és valószínűleg a Wayteq-től. Egész jó ajánlataik vannak.
-
vittorio7
őstag
Érdekes darab.
-
mrlujoak
veterán
Nocsak-nocsak...
Ennek a "kinti" változatait nézegettem, abból is a négymagos verziót.
(CUBE) Talk7X U51GT 7" IPS Android 4.2.2 MTK8382 Quad-core 3G Phablet Tablet Phone
Talán a kétmagos - hardverazonos - már nem érné meg annyira, de akkor is, "csak" 9,9E a "felár" az ÁFÁért, a garanciáért, és az utaztatás kétségeiért...
(CUBE) TALK7X U51GT 7" IPS Android 4.2.2 MTK8312 Dual-core 4GB 3G Phablet Tablet Phone
Elgondolkodtató ennyiért ez a vas. Nagyon elgondolkodtató.
-
Prien
addikt
Tetszetős! Ha a keret minimális lenne, akár még phabletnek is be lehetne vetni.
-
tjb007
nagyúr
A Veletechen ki lehet majd próbálni, akit esetleg érdekelne.
-
Peterson_
addikt
Hm.
Egyre többször esek gondolkodóba, hogy jól jönne egy tablet.
Ha veszek, akkor sanszos, hogy tőlük.
Baromi jó ajánlat. -
törölt tag
Jól hangzik!
-
törölt tag
Pofás kis gép ennyiért,én már csak egy kevésbé tepsi telefont várok tőlük.(a Talk 5H nagyon feszegeti a határt)
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
tothmaxy182 #5 üzenetére
Minden héten egy HR és probléma megoldva.
Ár érték arányban fullos cucc lesz, de ehhez szoftveresen is ott kell lennie a masinának.Mennali: rokonnak ilyenje van, nem váltja meg a világot ez a frissítés, és akkor még szépen is fogalmaztam.
-
Ugyanezt kérem 7,9" méretben (Cube U55GTS a kinti neve).
Légyszilégyszi! -
Szatyor95
senior tag
Jónak ígérkezik. Ha lesz benne egy kulturált akku (bírjon ki 1 átlagos napot), és egy értékelhető kamera (ezt kétlem), akkor van egy vevőjük.
-
tothmaxy182
őstag
Remélem szoftveres oldalról is rágyúrnak, mert pont mostanában nézegettem a WayteQ XTAB-100QCR-t (barátnőmnek tanuláshoz), ami világbajnok ajánlat lehetne, de sajnos a fórumokból ítélve szoftveresen szörnyen gyenge. Folytonos fagyások, újraindulások. Egy idő után használhatatlanul belassul, és nem segít rajta az újraindítás sem. Viszont állítólag főzött ROM-okkal egész jó.
Erre kéne gyúrnia a Wayteq-nek, mert a hardver (szép kijelző, fém hátlap) nagyon rendben van!
-
halkow
őstag
a kijelző remélem minimum hd-s
-
pengwin
addikt
30-35 ezer forintért, 1Gb RAM-mal, dual SIM-mel jobban megéri, mint egy telefon...
Tabletet lehet ilyen specifikációval kapni ennyiért, telefont miért nem? -
bollokcs80
Korrektor
Penge kis gép ennyiért...még navigációval is együtt jobban megéri, mint egy GPS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged