Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
H.Istvan25 #121 üzenetére
Kivéve ha xiaomit,meizut,stb veszel mert azokban azért nincs b20 mert fő piacukon kínában és indiában nem a 800mhz az általánosan elterjedt.
-
Kronos3000
senior tag
Majdnem vettem,de elolvastam a tesztet...prime lett belőle...
-
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #121 üzenetére
Én irónikusan kérdeztem!
-
mcs
veterán
válasz
beyruth82 #111 üzenetére
A Smart Prime gyengébbik tesója ez.
Ha már ennyire szétsavaztátok egy páran, írok kettő pozitívumot. Normál fényerő mellett simán kihozható belőle 4,5-5 óra képernyőidő netezgetéssel, és meglepett, hogy bt fejesre kiviszi az fm rádió hangját is füles vagy jack kábel csatlakoztatása után. Amúgy ez utóbbit tudja a legtöbb telefon? Következő vásárláskor fontos szempont lesz.
-
Ez a telefon nagyon sokban hasonlít a vodafone smart prime-ra ami akkoriban árához képest best buy ajánlat volt és különösen ajánlott plecsnit kapott.Azóta mondjuk elárasztottak minket a 30-40 ezres doogeek,meizuk,xiaomik amiknek fényében ez már a futottak még kategória...
-
janeszgol
félisten
Én nem vagyok egy alkesz, csak egy fajta sört iszom meg, abból pedig bármilyet (sima, citromos, alkoholmentes). Ez a Gösser.
Telefonokból viszont szeretek sok félét. Nézd, ha valaki megkérdezi, hogy 20 ezerért mit vehet, akkor ennél jobbat te tudsz mondani? Igen használtan én is tudok. Csak Magyarországon a használt készülékeket lenézik az emberek. Az szar, valaki már használta stb.
Megnéztem a másk két szolgáltatót. 20 ezerért semmit nem adnak. Persze nem azt mondom, hogy ez egy jó telefon. Mert nem az. De használható. És egy huszasért Android 5.1.1-et kapsz. Ha jól emlékszem már van olyan app, ahol a Lolli (5.0) a beugró minimum követelmény.Eredeti nevén ez a telefon: Alcatel Pop 3 (5) 3G.
-
snakehb
csendes tag
válasz
H.Istvan25 #102 üzenetére
Tyűha, akkor már most tervezni kell a mérhetetlen elektronikus hulladékra, amit a hasonló "tudású" telefonok jelentenek majd. No meg a magát becsapva érző vásárlókra, akik majd jövőre meg az után is megveszik a csak 3Gs telefonokat, mert rohadtul nincsenek képben.
-
snakehb
csendes tag
válasz
gixxer-tomee #93 üzenetére
Pontosan.
Előbbi sörös példámnál maradva: Volt olyan haverom, aki váltig bizonygatta, hogy nem szereti a sört, de kiderült, hogy az Ászok-Borsodi tandemben próbálta csak. Na, kapott valami jófélét (Leffe asszem), azóta változott a véleménye.Jómagam a borral jártam hasonképp.
Technikai vonalon a tableteknél a jelenség jobban tetten érhető, mint a telefonoknál. Volt egy kollega; váltott butafonról 3 éve, megvette a legolcsóbb szart (valami fostaliga ikszpériát). Örvendezett is, mert hogy az is mekkora ugrás már a gombostelós világból. Tablettel is vmi hasonló sztori volt, vett valami leárazott vackot, hogy az majd jó lesz filmetnézni-ekönyvolvasni-netezni-jáccódni.
Pár hétre rá szereztem be az akkor falgship HTC One-t meg egy iPad mini 2-őt. Kezébe adtam felfedezni, csak ámult, hogy jééé, de gyorsan megnyílik az alkalmazás, meg milyen szép a színe, világos a film, jé nem esik szét percenként a kép, nem folyik ki a szemed olvasásnál, nem pixeles, betölt az oldal kávészünet nélkül is, stb.
Nem is értem, a szolgáltatók miért erőltetik ezeket az ipari selejteket... Az eladásban is jobb lenne, ha a bótban a csúcskategóriát kapnád megtekintésre a kezedbe (az autószalonban is a fullextrás változat van kint, és azt viheted tesztvezetni), hogy arra vágyjál, és lásd, hogy a spórolással miről kell lemondani.
Persze, nem mindenki engedheti meg magának az ájfónhatesplusszt meg a szamszungalakszieshéteddzset, de félrerak még néhány matyeszt 1-2 hónapig és sokkal használhatóbb készüléket kap. Azér a huszonezres és a harmincezres telók között is van már különbség. Sajnos a laikusokat kurvára meg lehet vezetni, de az is magára vessen, aki nem néz/kérdez utána, hogy mire ad ki 20-30 ezret.
-
snakehb
csendes tag
Hát ezt legyártani is kár volt...
Ez a szint gyakran már telefon funkciókra sem jó:
A tárcsázó és névjegy alkalmazások lassúak. Már egy Ace 4-esen is zavaró, hogy olyan lassan reagál a hívásgombra vagy a felvételre/letevésre, hogy többszöt nyomom meg, mert azt hiszem nem vette be a nyomkodást. Ha fut 5 alkalmazás párhuzamosan, már szinte füstöl az erőlködéstől (mail, SMS, FB, net, YT, Spotify)
Az SMS írás ezeken a pontatlan kijelzőkön kínszenvedés. Email, FB, böngészés, mint alapfunkciók már kihívást jelentenek neki. Aztán arról ne beszéljünk, hogy az akksi is szar, a kijelző kritikán aluli (egy ekönyvhöz legalább 720p, grafikus tartalomhoz (pl. képregény) pedig 1080p kijelző a minimum, szvsz), a fényképezőre meg az írta, hogy szép képeket készít, aki eddig a másfél megapixeles butafon meg a 4 mps kompaktgép koordinátában élte le az életét. Egyszer kapna A5 vagy iP5S vagy feletti telót a kezébe, meggondolná magát.Sajnos be kell látni, hogy okostelefon bizonyos árszint alatt csak imitáció. Sört is lehet kapni 100 Ft alatt (vagyis az annak nevezett ízetlen/ihatatlan, 3% alkoholtartalmú ipari szennyvizet), de minek?
-
mcs
veterán
válasz
#86973952 #100 üzenetére
Az Idol 2 Miniről például én is rengeteg sz@rt olvastam, és élőben se nyűgözött le a sebessége. Majdnem minden átmeneti animáció microlagos volt rajta, és sokat is töltögetett, pedig méretre és küllemre nagyon bejött. Az eredeti árán nem is tudtam eladni egyet se, és később ki is lett árúsítva.
Az E4G kamerája nappal még elfogadható képet csinált, de ha már egy picit is sötétebb környezetben lőttem, katasztrófa lett az eredmény. -
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #97 üzenetére
Én nem hasonlítottam te hasonlítottad.
Nem mondtam hogy ez a világ legjobb készüléke azt sem mondtam hogy vegyél ilyet. NEKEM megfelel jobban mint bármelyik Alcatel.
Ha lehet zárjuk a témát mert már túlragoztuk! -
törölt tag
Az a C széria nagyon jól sikerült. Főleg a C7. DE azért a gyártónál több telefonnál is vannak gondok.
Persze az ár/érték arány vitathatatlan.
Szerk.:
Az is igaz, hogy a kamera többnyire trágya szokott lenni, és "olcsó kijelzőket" használtak abban a sorozatban. Meg az is igaz, hogy ebben az árban a konkurens szolgáltatós készülékek sem szoktak fölé emelkedni. Pl. Xperia E4. -
margithid
veterán
válasz
H.Istvan25 #96 üzenetére
Lelövik a 3g-t? Miről maradtam le?
-
janeszgol
félisten
válasz
gixxer-tomee #93 üzenetére
"Nekik természetes a fagyás, akadás, dadogás, melegedés, szétesés, stb.. Fel sem tűnik nekik ha egy kamerával készített kép maximum egy camera obscura szintjét üti meg..éppenhogy.."
Ez több, 50 ezer forintnál drágább telefonra is ráillik. Sőt, bizonyos gyártóknál a felsőkategóriára is.
-
H.Istvan25
senior tag
99 ezerrel kezdett a magyar adókkal együtt. Most 67 ezer, ami hihetetlen jó ár. Ebayen van 160 dollár körül is, ha nem kell B20-as háló, akkor onnan is meg lehet rendelni. Szóval a te telefonod Ebayes árát ne az Idol 3 gyári garis itthoni árával hasonlítsd össze, hanem annak is az ebayes árával.
-
H.Istvan25
senior tag
Ne haragudj, de a hálózatokról elég sokat tudok, szerintem sokkal többet mint te. És ki merem mondani, hogy számomra B20 nélkül egy mobil HASZNÁLHATATLAN!. Főleg a Telekom Telenor páros esetében, mert a Vodával még elvagyok vidéken a 3G-vel. De ha valaki ki se mozdul a városból soha, vagy ha mégis akkor elég neki az EDGE az más téma. Nekem nem elég, ha már több tízezer forintot kiadok telefonra, akkor elvárom hogy működjön is. És ez nem csak Magyarországon van így, majdnem minden Európai országban az ország nagyrésze B20-al van lefedve. Ha meg pár év múlva lelövik a 3G-t, akkor meg tényleg lehet nézni a B20 nélküli csodákkal. Jó, addigra lecseréled te is meg én is a mostani telót, de 1-2 év múlva már nagyon nagy meggondolatlanság lesz olyat venni ami nem tudja.
-
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #91 üzenetére
Kapásból 99 ezerrel kezdett! Annyit meg messze nem ért.
A topikja alapján nem lett igazán népszerű nyilván nem véletlen! -
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #92 üzenetére
Neked igazán sok fogalmad nincs a hálózatokról. Puffogtatsz itt csak össze vissza!
Valóban nincs B20 de igazán nincs is rá szükségem. Mi az hogy itthon semmit se ér! NEKED! Hála istennek ahol élek a Telenornak nagyon jól ki van építve a hálózata(ezt is figyelembe vettem vásárláskor) így igazán nem vagyok rászorulva a B20-ra. Ha meg utazom kibírom mobilnet nélkül.
Nem neked hanem magamnak vettem ezt a készüléket. Nem mondtam senkinek hogy vegyen ugyan ilyet.A garanciáról:
Én az Ebay-en vettem ahol eladói garancia van 2év. Gyakorlatilag ez azt jelenti legtöbb esetben ha hibás lesz a készülék én visszaküldöm ők meg küldenek egy újat. Tapasztalat!
Páromét már cserélték így bár nem ezt a típust. Igaz macerás egy kicsit de bátrak a szerencse.
Egyébként itthoni weboldal is forgalmazza ott meg ők vállalják a garanciáztatást.Elnézést a sok off-ért.
-
gixxer-tomee
aktív tag
Az a baj, sok ember észre sem veszi, amikor egy retket "használ".. Nekik természetes a fagyás, akadás, dadogás, melegedés, szétesés, stb.. Fel sem tűnik nekik ha egy kamerával készített kép maximum egy camera obscura szintjét üti meg..éppenhogy..
Nekem is van nem kevés ilyen ismerősöm.. Amikor "okostelót" vett, akkor sem kérdezett meg senkit, csak kiválasztotta a legbénább (legolcsóbb) kínai vackot, és megvette.. Aztán se google play, se kamera nem volt jó rajta..közben lassú volt, akadt mindent újratöltött ahányszor alkalmazást váltottam..és még ezer probléma volt vele..
De basszus ő azt hitte ilyen egy "okosteló"!!
Most b****am le? Mondjam neki, hogy: "mit vettél hombre? Golyós számológépet?"
Akik spórolósok és igénytelenek, azoknak bármit el lehet adni.. Azok még fél giga rammal is elvannak.. Nálam mondjuk nem sokáig élne egy ilyen cucc.. Mert a falon mállna szét a harmadik fél órás töltögetés és darálásnál..
Most éppen nincs "oksitelcsim", de inkább butafonozok addig, amíg nem lesz újra 1 normális, mint hogy elvegye az életkedvem is egy ilyen döglöttcsigarükvercben szerkezet.. -
-
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #87 üzenetére
Biztos lehetsz benne!
Olvass fórumokat! -
helixP
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #87 üzenetére
Jajj ne már, tovább folytatod...? erre most mit mondjon az ember?
1,5 Gb ram vs. 3 Gb ram, 720 x 1280 vs. 1920x1080, Snapi410 vs. MT6753, -
domos
senior tag
Na, csak hogy a sok fikázás között legyen egy kis tapasztalt is.
Amire jó a telefon:
- Internetezni
- Facebookozni
- Navigálni
- YouTube
- HearthstoneAmire nem jó:
- fényképzeniEddig számomra teljesen elfogadható amit nyújt, korrektül, gyorsan működik a rendszer, nem akad, eddig egyszer sem fagyott le, és az akku sem merül durván. Ami számomra zavaró, az az, hogy az érintőkijelző kicsit érzéketlen, vagy lehet nincs rajta ilyen zsírtaszító-réteg, mert ha kicsit izzadt az ember keze akkor kevésbé akar érzékelni. A kamera az olyan amilyen, fotózni nem ezzel fogok, de legalább van rajta segédfény. Ha esetleg van rá igény hogy kipróbáljak valami app-ot, akkor írjatok nyugodtan.
-
janeszgol
félisten
Ezt én is alátámasztom. Volt C1 és C3, van C5. Nagyon stabil, megbízható telefonok. Most tekintsünk el a specifikációtól. Az Alcatel a 4.2.2 rendszerét nagyon jól megírta. (2013, ekkor történt az első nagy váltás a márka életében.) Ráaásul ezek a telefonok nem esnek szét, jól össze vannak rakva.
Az Idol 3-nél pl már vannak problémák, elsősorban a foltosodó kijelző.
Az OT-995 hardveresen megbízható telefon volt, de szoftveresen valóban kuka volt. Emlékszem mennyi panasz volt rá és azok többsége szoftveres eredetű volt.
OT-990: a maga idejében és kategóriájában egy nagyon jó telefon volt, de konstrukciós hibája volt. Tönkrement az usb portja.
S9: jó telefon lenne. Csak szoftveresen kuka.Nem kell félni az alcatel készülékektől, mert nem rosszak. Persze hibásak előfordulhatnak. Inkább szoftveres nyűgjük szokott lenni. Plusz a support teljes hiánya. (Lásd Vodafone Smart Prime 6. A maga kategóriájában kitűnő telefon, néhány szoftveres bakival.) A táblagépeiről ugyan ez mondható el.
Az MWC-re is több, elég ígéretes telefont vittek ki. Még kűzd a gyártó a vásárlókért. (A Sony pl befejezte a "harcot".)
-
dutrás
őstag
@ H. István.
Jelen esetben az Umi éppen a duplájába került. Tehát nem egy megfizethetetlen eszköz de ettől még olcsóbban is olyan 35 ezres ársávban is lehet az Alcateltől jobbat kapni.@mcs
Ebben igazad van viszont alig találni készüléket tőlük. Szolgáltató pedig ha jól emlékszem egyiket sem vette még fel a kínálatába.
Ez a legnagyobb baj hogy ez a készülék meg fel került.Én nem mondom hogy minden Alcatel termék használhatatlan de sajnos még nem volt a kezemben olyan terméket ami ne sántított volna.
T Pop: használhatatlan volt még telefonálásra is sok esetben. 20k függetlenül.
OT 995 fehér:
Fél év alatt lekopott a kijelzőt körülölelő ezüst dizájn. Láthatóvá téve az olcsóságnak gagyi műanyagot. Gyári szoftver kritikán aluli CM-el elfogadható.
Előfizuval 2év hűség közel 30K.
Idol 2s :
Újként rendkívül minőségi érzet. Jó hardver. Egy hónap alatt lekoptak a gombok festése(pedig nem vagyok hard felhasználó). Pár hét alatt kiderült hogy a szoftver egy összehányt gány munka. Garancia széttárta a karjait! Tönkre tett egy vadonatúj sd kártyámat. Hibajavítás gyártótól nulla viszont ígérték bőven. Főverzió váltás nulla. Frissítés egy darab amiben szintén nem volt köszönet. 44K előfizuval 2 év hűség.Ár érték arány? A lehető legrosszabb.
Előítéletes vagyok? Nos igen!
Mindezekkel szemben az Umi egy megváltás. Fémház full hd 3GB ram 16GB rom 8 magos Mt 6753
3150-és akku. Sima stock droid semmi cicoma. Stabil és még jól is néz ki.
Ez ár érték arány!Ha szét nézel a neten sok hasonló készülék van tehát nem egyedi az Umi. Csak keresni kell!
-
mcs
veterán
,,Mint ahogy mondtad minőségre vannak jobbak. Én azt mondom csak jobbak vannak."
Akkor nem láttál Akait, Beexet vagy MyPhone-t.
Pont, hogy alsós droidok közül az Alcával van a legkevesebb gond. Nem egy C1, C2, C3, C7-et adtam már el, és max 1-2t, ha visszahoztak defektesként. A másik említett hárommal pedig gyakran volt valamilyen gebasz. Egy 40 ezres Akai Glory O3nak például kiesett a hangerő gombja. -
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #80 üzenetére
T pop, ot 995, idol 2s csak a rend kedvéért.
Van viszonyítási alapom úgy néz ki.
Mint ahogy mondtad minőségre vannak jobbak. Én azt mondom csak jobbak vannak.
De védd csak a mundér becsületét.
Én majd ellenkezem !Az Umi-t pedig ajánlom figyelmedbe. Mielőtt gúnyolódsz(bár lepattan rólam) alaposan nézz utána.
-
helixP
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #78 üzenetére
2 alcatel is volt a családban, 995-öt imádtam, még ma is használja anyukám 4 év után.
Apukám Idol 2s-se viszont egy kalap szar, 2x fújta fel magát már az akksija, egyszer kijelző csere is volt, kopik a gombok festése, szóval az nem volt túl jó vétel.
Kolléga C7-jével szív.
Én most tuti nem javasolnék senkinek Alcatel vásárlást. -
kmisi99
addikt
Van aki simán nem veszi észre. Nekem is van olyan ismerősöm aki nem panaszkodik arra a tabletre ami attól lefagy ha belépsz a beállításokba. Igenis lassulnak, és erre a szoftvergyártók eléggé benne vannak. Régi csúcs telefonon 8 mag 2gb ram. Már egy fb messenger összeszaratja. A Google is hasonlóan munkálkodik, a Google play szolgáltatások felfalja a ramot. És nem a rendszer a hibás nemrég raktam fel friss rendszert. Igen ha az ember nem használja ki az okos funkciókat azaz a szoftvereket akkor valóban tökéletesen használható egy 4 éves telefon is. De akkor felesleges az okos telefon.
-
helixP
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #73 üzenetére
Az, hogy nem hallottál róla és kiröhögöd, sokkal inkább Téged minősít. Kicsit még olvasgass mobiltelefon témában
-
Krill77
őstag
Sosem értettem ezeket a "belassul 1,5 ev mulva" es hasonlo okossagokat amikkel a sajat agyukat mossak páran. Erdekes, h egy ismerosomnek sem lassult be a teloja - bar teny, h nem root matyik hanem átlagos felhasználók. Akinek belassul annak user errorja van sztem..
512ramos alcatelrol irok es ez sem lassult be, 1,5 ev alatt 2-3x hulyult meg. Teljesen jol megy. Fosbook es a kokany appja nem erdekel. Ja, hugyécaré vettem.. -
margithid
veterán
Bizony! Szerintem jelenleg az okostelefonok legalja a már említett lumia 550. Lehet vele netezni, navigálni, és ami a legfontosabb stabil.
Én megbízható szoftvertámogatás és minimum 2 GB Ram nélkül nem vennék androidot! Csak szenvedés a vége!
Ennek a kritériumnak pedig a redmi 3 fele meg legolcsóbban. -
dutrás
őstag
válasz
H.Istvan25 #68 üzenetére
Umi Iron
Az lehet hogy olcsó e termék de az olcsóságnak is van határa. A vásárlók átejtése és pénzlehúzása ez a termék. Bebizonyítják hogy ennyiért is lehet okostelefont venni. Az hogy mennyire használható sem az eladót sem a gyártót nem érdekli. A vásárló meg későn ugyan de rájön hogy mekkora hülye volt mikor ezt a szemetet megvette. Aki csak telefonálni akár vegyen inkább buta telefont. Olcsóbb stabilabb.
-
margithid
veterán
válasz
H.Istvan25 #68 üzenetére
Nyilván nem sz@r, főleg nem ezért az árért, de jó esély van rá, hogy 1 évnél tovább egy iylen készüléket nem nagyon lehet használni, mert oylan szinten belassul.
Ez tényleg csak jótanács, ennyiért használtat, vagy 26k-ért egy lumia 550.
Én androidból nem adnám lejjebb mondjuk egy xiaomi redmi 3-nál. 170$, nincs se vám se semmi plusz költség! -
H.Istvan25
senior tag
-
mcs
veterán
Pont annyira végtelenül gagyi, mint a többi ló end kínai gyártó. Nekem amúgy volt már sok TCL-Alcatelem gombosban is, és egyet kivéve a többivel semmi bajom nem volt. Okosból a Smart 4 Mini is kifogástalanul ment, a mostani Grand pedig majd kiderül, hogyan fogja állni a sarat következő vásárlásig. Legalább a telefonálás, sms, youtube, fm, és az 1-2 füles böngészés stimmel. Wi-fi érzékenysége is erős.
-
G-Guts
aktív tag
"a kamera szép képeket készít" Ó, a sok hülye barom.
Vagy inkább meglehetősen igénytelen? ...
-
dutrás
őstag
válasz
gixxer-tomee #32 üzenetére
Nálad a pont. Én se szeretem a szifont de véletlenül sem nevezném sz@rnak.
H.István igazi Alcatel TCL vérpistike kérem vigyázni a kommentekkel.
Ez a készülék pont olyan mint a gyártója.
Végtelenül gagyi. Nem is értem hogy engedhetik forgalmazni az ilyesmit. -
ORCA58
addikt
Egy teljesen új tendencia, hogy az olcsóbb készülékekből lehetőleg mindent kihagynak. Amit egy 30-40 ezres telefon 3-5 éve tudott, azt ma már nem tudja. Hiába fejlődött a technika, és a tömeggyártásnak is az árak csökkenését kellene magával hozza. Az sem példátlan, hogy a hardver tudását szándékosan nem használják ki.
Az is csoda, hogy ezekkel telefonálni lehet! Pár év és azt is kiveszik belőlük.
Vegyél 100-200 ezerért sőt még többért, 50-60%os haszonkulccsal, ha normális funkciók kellenek.
Ez olyan, mintha a biciklire 150 ezer alatt nem szerelnének pedált. -
ncc1701
veterán
Büntetni kellene az e-hulladék kibocsájtást is...
-
.DLL
veterán
Instant get!
-
RudY
addikt
Az 5. oldalon ez tényleg komoly egy Vodafone tesztnél?
"A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre." -
Aron1988
tag
Csak a szokásos heti n+1ik túlárazott, horror ár/érték arányú kínai vacak telefon. Jöhet a következő...
-
nemszabad
tag
válasz
electrodoki #29 üzenetére
"Ez egy hulladék kollégámnak van,....."
Ennyire nem szeretitek egymást ezzel a munkatársaddal?
-
törölt tag
válasz
janeszgol #49 üzenetére
0, de sok 'chineese' weboldal spanyolból árul, mintha EU-n belül lenne.
De, gondolom, itt sok fórumozó tisztában van ezzel.
Átlag Mari meg valóban célközönség, de ha csak 100 'Mari' véletlenül idetéved, abból jó eséllyel a fele már ugyanazért a pénzért kevésbé fog bullshitet vásárolni.
Ha meg átlépjük a 40 ezret, akkor az már kánaán... -
janeszgol
félisten
válasz
#80439296 #48 üzenetére
Igen. Mennyi az esélye, hogy Átlag Mari csak úgy megrendeli kínából? Azon a Magyarországon, ahol még az előfizetést is csekken fizetik, online maximum fogpiszkálót vesznek? (Online vásárlási kultúránk sehol sincs.)
Mert ez a telefon(?*) nekik készült.*Nálam nem az. De a Doogee X5 sem az.
-
törölt tag
Doogee X5 EU szállítóval 25 pénz, és akkor tuti nincs vám+áfa.
85,59 $ + nézz körül, rengeteg a spemall 6$ -os kupon a neten, 'ingyé'.Egyéb kérdés?
-
törölt tag
-
Beri78
őstag
nem értem miért égetik magukat ilyennel....
-
mcs
veterán
Specifikációk alapján számomra is ígéretesnek tűnt, de a gyakorlatban mégsem nyűgözött le. Mondjuk nem zárom ki, hogy inkább én vagyok túl szigorú az okostelefonokhoz pc-s fejjel.
Ami szinte mindig is jellemző volt a telefonjaimra, hogy valamilyen szinten az érintésükkel gondom akadt. Az Ace 4 hiperérzékeny volt, az E4G pedig néha fogta magát, és egyszerűen csak akkor reagált bizonyos pontokra, miután másfele koppintottam. A Doogee érintője is pofátlankodott már néhányszor. -
mcs
veterán
Egyszer előfordult, és nem tudom, hogy mitől, de a Térkép bezárása után az X5 Pro 5-6 másodpercig használhatatlan lett, mintha teljesen kifutott volna a ramból, pedig ez kizárt. Talán csak programhiba volt, így inkább elnéztem neki. A kijelzője ugyan nem volt zavaróan bevilágításos, de a fényerejével nagyon nem voltam kibékülve, és bizonyos színek az ips-t meghazudtolóan invertálódtak rajta, ha éppen kicsit oldalról néztem. Az érintés késleltetése vagy rosszul lett gyárilag bekalibrálva, vagy csak egyszerűen input lagos volt, de nem reagált túl gyorsan, és ez főleg játék alatt jött ki, ha éppen például Drag Racingben váltottam sebességet. Az akksijával semmi gondom nem volt, mert hozta a tőle elvárható szintet. A kamera az jah, mindkét telefonnál no comment...még szerencse, hogy ritkán használok telefont fotózásra.
Ami zavart még a Doogeenál, bár inkább apróság (és talán szőrszálhasogatás is részemről), az a ránézésre kb 30 fpsre befixált képkockasebesség, pedig talán többet is bírt volna a hardver. Nem olyan volt, mint egy minőségibb telefon, hogy görgetéskor és átmeneti animációknál úgy folyt, mint a víz, hanem bekorlátozva, döcögősebben. Őszintén szólva nehezen tudok dönteni, hogy egyáltalán megéri-e számomra drágább és komolyabb telefont venni később, mert a korábbi és a Doogeenál drágább Ace 4 és Xperia E4G-vel se voltam teljesen megelégedve. Ha pc-hez vettem és veszek is bármit, mindig hozta és hozza is a tőle elvárható szintet, de az okostelefonokkal szinte mindig megjártam.
-
janeszgol
félisten
Hozzá teszem, hogy a 23 ezerből 3 ezer lebeszélhető. Már a másik (összesen hét hozzászólást megért) fórumban is megírtam a véleményem, miszerint:
Egy jó dolog van ebben a telóban, hogy 20 ezerért 5.1-es android jár. Minden másban elmegy kategória, de használható. Ennyi a lényeg.
-
Fejvadi
nagyúr
Köszi a tesztet, ilyet se vennék.
-
kmisi99
addikt
X5 pro, 2GB ram, ez nem egy CSAK kifejezés. Igen ma még épp épp elég az 1gb ram, de bizony ma már 2GB is könnyen elszökken szóval itt nagyon nem beszélhetünk CSAK szóról. Aztán a kijelző a X5 proban IPS HD. ég és föld a kettő között a különbség hatalmas fényerő gyönyörű színek, ki a fene akar bámulni egy színtelen szart. Az akku kb 600mah több ami kb +1 óra időt ad. A kamera szintén gagyi de autofókuszos, ami megint ég és földé teszi. Kb ugyan azon az áron ez egy zsák..... a Doogee hoz képest. Ez tényleg raktársöprés ereménye, volt egy cég aki le akart selejtezni 5000db 5-6 éves kamerát de a gyártó megvette tőlük 30$ ért és máris kés az új telefon. Igen valóban vállalható telefon lenne ha nem lenne ezen az áron számos jobb ajánlat is. 15-18 000 ért kártyásan azt mondanám irány a bolt aki olcsó telefont akar, így viszont semmiképp.
-
mcs
veterán
Én most ilyet használok átmenetileg. Az alapcéljait tökéletesen ellátja, és a GPS-ével se volt soha bajom, mert letöltve a kellő térképeket gyorsan és pontosan is vette a jelet (egyelőre).
A Doogee X5 Pro-t nem értem, hogy miért dícsérik annyira, amikor az hardveresen talán csak ram ügyileg jobb, holott több tekintetben is hasonlóan ócska, mint a Smart Grand. Részemről elég volt belőle 2,5 hónap, mert többet vártam tőle. -
fogtunder
nagyúr
én magam sem értem, miért viszik emberek ezt a készüléket, de az eladások alapján van rá igény, nyilván azok viszik, akik egyáltalán nem akarnak költeni rá, az alap Smart Mininél meg egy fokkal mégis jobb, de legalábbis nagyobb.
májusban elkezd szivárogni majd az új VF Smart széria, abban lesznek érdekes darabok még (mondjuk ott sem az alja).
-
draco31
veterán
Honnan szedte az Alcatel ezt a kamerát, meg a többit? Nagyon raktársöprés érzetű a cucc.
-
jUUh
addikt
Ilyet ki vesz, és miért? Ingyen se kéne.
-
nightmanager
tag
Nekem ilyenkor fáj a szívem, hogy Indiába és Kínába 20e-30e forint között milyen telefonokat lehet kapni.. Jó tudom, a szállítás, a helyi szervizhálózat kiépítése, a vám, a magasabb áfa, haszonkulcs megdobja az értékét nálunk, de akkor is. Mi meg kapjuk ezt..
-
gixxer-tomee
aktív tag
Nem vagyok szifon fan..de kicsit unalmas már ez a duma amit egyesek levágnak itt.. Azért szar mert nincs rá pénzem? Érdekes.. Akkor pl egy Tag Heuer óra is egy fostelep mert nem futja rá.. Szánalom..
Ez a telo viszont tényleg az! Az meg nem tűnik fel mi?
-
henrik1
tag
válasz
H.Istvan25 #16 üzenetére
lol
-
electrodoki
aktív tag
Ez egy hulladék kollégámnak van, és konkrétan én 2000Ft-ot nem adnék érte. Ritka gagyi egy készülék!
-
Sebhelyes
senior tag
Ideális ajándéknak.
-
csongi
veterán
válasz
H.Istvan25 #16 üzenetére
Pontosan, en sem adnek szifonert, annyit, de meg akkor sem ha fizetnek.
Nem a felhasznalok tarcajat firtatom. Nekem sincs csilivili telefonra penzem.
Csak tudod ezt kar legyartani. Mivel jobb minosegu elemekkel es dupla ennyi rammal jovokepesebb lenne. Az egy tudatos dontes, es nem a kispenzuek lehuzasa lenne. Ezzel a keszulekkel ilyen arban arcon kopes es ez az igazi lehuzas. Valoszinuleg ez is kinaiknal keszulo keszulek.
Talan picit kisebb arressel normalis alkatreszekkel vasarlo barat lenne.
Es nem kritizalom azokat akik ezt tudjak megfizetni. Pont ellenkezoleg, teljesen veluk vagyok. -
tibcsi0407
félisten
Sokkolt ez a teló.
Inkább akkor használtan vesz az ember valamit, ami sokkal különb, vagy pár ezrest hozzácsap az árhoz és vesz egy normális telót.
A kamera képeinél majdnem bezártam a cikket. -
17-18k között lehet rendszeresen kapni EU-ból ilyen kínai készüléket függetlenül, 23k környékén már jobbakat is.
Már kifutott, de a Doogee x5 LTE 20.990Ft volt jobb paraméterekkel, függetlenül, itteni boltból.
Persze sok ember nem is néz utána, csak bemegy a szolgáltatóhoz és úgy vesz készüléket...
-
vimes
senior tag
Árhoz annyit, hogy akcióban meg lehetett venni 20 ezer alatt is, nem egyszer. Amikor beakadt a böngészésnél az nem azért volt, mert teli volt az alkalmazásváltó? Volt vagy 10 app megnyitva. Kijelző lehetne jobb, de végül is ennyiért nem szörnyű. Btw mi a különbség az MT6580 és a 6580M között? Csak mert az órajel ugyanaz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
H.Istvan25 #16 üzenetére
Hivott néni a vodátol. Sablon blabla. Mondtam neki, hogy majd akkor térjünk erre vissza, ha a náluk kapható telefonok normális áron lesznek. Mert kb 5k a difi a náluk árult telefonok között és a bárhol másutt árult közt.
Ha valakinek nincs pénze az én vagyok (az is igaz, ha olyan gazdag lennék mint egy olaj sejk akkor se vennék almát, magán véleményem). De pont mi vagyunk azok akiknek nem mindegy mit és mennyiért vesznek. A cikkben ajánlott telcsi 5 pénzel drágább. Jobb, nincs 2 év hüség, meg tarifamegtartás, illetve nem voda függő. Így felmerül a kérdés. Mi is az olcsóbb? Na ugye.
Ennek a telefonnak minden hátrányával max 18k. -
domos
senior tag
1Ft-ért kaptam egy ilyet szerződéshosszabbításkor, és én személy szerint elcsodálkoztam rajta hogy mennyire használható. Akinek nem akar sok pénzt költeni ilyesmire annak teljesen megfelel, feltéve hogy nem ezzel akar fényképezgetni. És akit érint: a Hearthstone teljesen korrektül fut rajta.
-
margithid
veterán
válasz
H.Istvan25 #16 üzenetére
Hm, az iphone miért ipari hulladék?
-
H.Istvan25
senior tag
Azért ipari szemétnek nem nevezném. Lehet neked van pénzed minden csili-vili szarra, de van aki nem engedheti meg magának. Szerintem meg az iPhone ipari hulladék 10 ezret se adnék ki érte. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei, és a pénztárcája se ugyanolyan vastag mindenkinek
-
csongi
veterán
Lehet rajottem miert adnak ki ilyet.
Mert sokkal dragabb lenne hulladeknak kezelni a cegeknek ezeket az alkatreszeket.
Nem latok bele a gyartasi vilagukba, de tuti vesznek egy oem dizajnt es fillerekbol meg van, meg igy is jobb, mint fizetni a cegnek azert, hogy az eloirasoknak megfeleloen ipari szemetkent kezeljek.
Koszi a tesztet!! -
ghiottone
nagyúr
A kolléganömnek pont egy ilyen van - arra amire ő használja - telefonálás, viber és szókirakó pont megfelel.
-
Csapoati
nagyúr
23 ezerért sok, de mondjuk hosszabbítás mellé 1 Ft-ért elmegy másodtelefonnak, munkában ütni-vágni, messengerezni. Ennél többet viszont nem ér.
-
H.Istvan25
senior tag
Haverom ilyet vett 1-2 hónapja, szerintem nem rossz ennyiért. Gyakorlatilag egy Pop C7 ez átmatricázva rondább külsővel. Ha lenne benne LTE akkor mondjuk sokkal vonzóbb lenne
-
Kormi76
aktív tag
egy Doogee x5 pro 27ezer jelen állás szerint, zsír újan, garival. van még kérdés?
-
Den Hadnagy
senior tag
0.55-ös töltő? Instant elektronikai hulladék kategória.
A többi meg? No comment.
Pedig volt/van a Vodának jó szolgáltatói telója, de ez nem az.
-
sixpak
nagyúr
Házon belül van a Smart Prime, az viszont egy hihetetlenül jó készülék.
Tavaly vettem egyet a nagyobbik lányomnak, nyomkodtam egy kicsit, tényleg le a kalappal.
A hw, a design, minőség...nagyon jó.
Azóta, ha valaki olcsó készüléket keres, csak ezt ajánlom.
A héten veszek még egyet, a feleségemnek, ez fogja váltani nála a Lumia 735-öt. -
SkyLine3000
addikt
Hú, most nagyon elkapott a "must have" érzés!
Ja, nem...
Én is amondó vagyok, h inkább spóroljon kicsit az ember és vegyen egy normális telót, minth vegye meg ezt occsóért, aztán szenvedjen vele, mert hamar a kukában végzi. Akkor a 23e is csak ablakon kidobott pénz volt. Mondjuk így is. -
rdt89
addikt
Inkább megpótolja az ember pár Mátyással és telefont vesz, nem ilyen értelmetlen kacatot...
Egyébként jó lett a teszt
-
helixP
nagyúr
Kár a felbontásért, a fixfókuszért. Ez még ezen az áron se
Akkor inkább Dooge-termékek, vagy ne adj isten Kínából valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest