- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuhi17
csendes tag
Hali.
Nem akartam új témát nyitni ezért itt kérdezem meg.
A Play Store -ról törölt alkalmazásokról van valahol egy lista vagy haszonló hogy miért törölték? A Joyplan alkalmazás érdekelne.
Rákerestem és azt megtaláltam hogy volt a play-en viszont már nem érhető el, és azt nem írják hogy miért törlölték... -
gombsadi
aktív tag
Örülök, ha egy felhasznalo figyelmes. Én is jelentem a szerintem fölösleges jogokat. A market epit a kozossegre.
Szerintem ne mentsd el, mert az android nem linux! A meego az. Már korábban írtam, ezek nem virusok, a virusok mas jellegű rombolosra keszitenek, és reprodukalja magát. -
Samus
addikt
Mit aggódtok. A lista linkjén elérhető, hogy mit csinálnak ezek a káros programok. Rootolják a telefont. Vagyis aki nem tudta ezt megtenni a saját készülékével, egy marketen elérhető ingyenes alkalmazással megtehette, vicces. Mondjuk persze nem ez az elsődleges célja egy káros szoftvernek...gyorsan átnéztem a listát, elég sűrűn szerepel a super szó a címekben...
-
AkosL
aktív tag
és ez mitől is ártalmas a usernek? igen, kuld adatokat, ciki, ezt sem kellene hagyni és valüban van ami átcsúszik akontrollon, de van különbség aközött, hogy megtudják a tartózkodásomat vagy a háttérben elkezd emeltdíjas sms-t küldeni, spammelni, stb.
(igen, az apple is hibázik, de kisebbet.) -
HXY
addikt
Valakinek van lementve ezek közül a vírusos app-ok közül valamelyik?
Arra volnék kíváncsi, hogy a virustotal.com felismeri-e őket!
-
ArSeTh
csendes tag
Alig varom, hogy hivatalosan is megjelenjenek az elso virushergelok, amiket persze kokemenyen meg kell majd fizetni. Elkezdodik a telefonokon is a virusok kontra virusirtok fele macska eger jatek, aminek ugyis mi, felhasznalok isszuk meg e levet, fuggetlenul hogy android, avagy apple a felhasznaloi felulet..
-
Morden24
nagyúr
Ja, amúgy csak az irónia kedvéért: ezt a cikket elmentem későbbi "Linuxon nincsen vírus" illetve "az elterjedtséggel arányosan csökkenő biztonság hipotetikus" viták feloldása okán
-
Ricardo
titán
Várható volt hogy előbb utóbb jön ilyen hír
A többi rendszer sem sokkal védettebb.
-
Morden24
nagyúr
Amúgy kicsit utánaolvastam most ennek a DroidDream cuccnak, és bár a Google Police reakciója továbbra is tiszteletre méltó, eléggé úgy tűnik, hogy a csini smink igen rusnya külsőt takar.
Szóval az jó poén, hogy ez a cucc a települése után effektíve mindent ki tud olvasni a készülékről/ből, ráadásként képes új kódot letölteni, de ugye a legjobb poén, hogy a pre-Gingerbread rendszerek mind érintettek, tehát a Gingerbread-ben kijavításra került az a biztonsági hiba, amire ez az exploit épül, de a gyártók csak igen kis része peccselte az öregebb rendszereket - amikből lássuk be, rohadvány sok van. Ez viszont egyszerűen tragikomikus.
Az még viccesebb, hogy úgy látszik, az XNA menti meg a napot, na persze az érintettek mekkora részéhez juthat ez el...
Ezentúl talán nem is annyira valószerűtlen dolog, hogy bármilyen adatomat csak olyan Androidosnak adom meg, akinek a telefonja Gingerbread-et futtat
És mielőtt valaki elkezdene Android-fikázással, vagy kárörvendéssel vádolni: nem, rohadtul nem tetszik, ha hibás policy miatt ráfarag egy halom júzer, tökmindegy, melyik cégről van szó.
(#15) Brutális eb: Ott nem a kínai hackereknek megy az adat hanem a titkos szolgálatoknak.
Még ha ebben igazad is van, az kevésbé zavar, ha a CIA olvassa a levelezésemet, mintha spamkoktélt kapok teszem azt whitelistes e-mail címekről
-
Brutális eb
addikt
+1 én is arra,hogy ez az összes op.rendszernél kellene.Ne hidd,hogy az alma olyan nagyon biztonságos.Kb ugyanaz mint az összes csak más szempontból.Ott nem a kínai hackereknek megy az adat hanem a titkos szolgálatoknak.Tudom para,meg ilyesmi de majd pár év múlva robban a bomba.Ha nem hamarabb.Nyugodtan jöhet a nevetés én elbírom.
-
-
Morden24
nagyúr
Ha egyszer egy üzlet beindul... - itt 200.000 szerencsés nyertesről van szó.
Kicsit erősebb lista, forrás innen:
The offending apps from publisher Myournet:
•Falling Down
•Super Guitar Solo
•Super History Eraser
•Photo Editor
•Super Ringtone Maker
•Super Sex Positions
•Hot Sexy Videos
•Chess
•下坠滚球_Falldown
•Hilton Sex Sound
•Screaming Sexy Japanese Girls
•Falling Ball Dodge
•Scientific Calculator
•Dice Roller
•躲避弹球
•Advanced Currency Converter
•App Uninstaller
•几何战机_PewPew
•Funny Paint
•Spider Man
•蜘蛛侠Over 30 more have been found by Lookout:
•owling Time
•Advanced Barcode Scanner
•Supre Bluetooth Transfer
•Task Killer Pro
•Music Box
•Sexy Girls: Japanese
•Sexy Legs
•Advanced File Manager
•Magic Strobe Light
•致命绝色美腿
•墨水坦克Panzer Panic
•裸奔先生Mr. Runner
•软件强力卸载
•Advanced App to SD
•Super Stopwatch & Timer
•Advanced Compass Leveler
•Best password safe
•掷骰子
•多彩绘画
•Finger Race
•Piano
•Bubble Shoot
•Advanced Sound Manager
•Magic Hypnotic Spiral
•Funny Face
•Color Blindness Test
•Tie a Tie
•Quick Notes
•Basketball Shot Now
•Quick Delete Contacts
•Omok Five in a Row
•Super Sexy Ringtones
•大家来找茬
•桌上曲棍球
•投篮高手 -
gombsadi
aktív tag
Nem akarok vitazni veled, mert most a hszed 95%-val egyetértek. De mint tudjuk, a feltételezés nem bizonyosság, vagy ha gondolok linkelek a másik store-ról cikket. Ezek az adat lopo, szivarogtato progik mindenhol ott vannak, hiszen emberek készítik a programokat, és ők is ellenőrzik. Azt el ismerem mindenesetre, hogy a marketen több található. De erre semmi forrasom nincs, csak így gondolom.
-
Morden24
nagyúr
Mondjuk ezt nem hiszem, mert feltételezem, hogy a többi marketplace-en ugyanúgy kiborulna a bili, mint itt, de a lényeg nem ezen van, hanem az alábbi részleten:
the debate of a carefully controlled and curated environment like Apple's App Store versus a free-for-all like the Android Market will rage on for years to come
Szóval a fenti hírre azt tudom mondani, hogy a Google Police gyorsasága figyelemreméltó és nagyon helyes, viszont ahogyan azt a Scotland Yard alapításánál mondták, az elsődleges feladat a bűn megelőzése, és ezután következik a bűn üldözése. Nyilván jól jön a Google-nek a számháborúban az Android Market gyors bővülése, de valójában nem ártana lassan szigorúbb ellenőrzést bevezetni, és itt nemcsak a malware-ektől való parázásra kell gondolni.
-
Probber
őstag
És vajon még hány kártékony szoftver bolyonghat a Market-en...
-
Morden24
nagyúr
Amit viszont a cikk nem említ, és kicsit beszédesebb, mint a "bejelentést követően néhány percen belül sort is kerített a Google":
the 21 managed to clock over 50,000 downloads before getting taken down
Forrás: engadget
-
mfranky
őstag
Tessék:
Ezek azok:
* Falling Down
* Super Guitar Solo
* Super History Eraser
* Photo Editor
* Super Ringtone Maker
* Super Sex Positions
* Hot Sexy Videos
* Chess
* Falldown
* Hilton Sex Sound
* Screaming Sexy Japanese Girls
* Falling Ball Dodge
* Scientific Calculator
* Dice Roller
* Advanced Currency Converter
* App Uninstaller
* ????_PewPew
* Funny Paint
* Spider Man -
Btel
tag
igen, igen pont erre gondoltam én is
-
patex1983
őstag
azért nem ártott volna, ha azt is belefoglaljátok a hírbe, hogy mely szoftverek voltak ezek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest