Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"De én a CPU számítási teljesítmény / Wattról beszéltem"
Értem én, de a usert nem csak az érdekli. Elfogadható CPU teljesítményt hoz ki az egyes platformokon megszokott fogyasztási keretekből.
"Hogy aztán ezek közt ki szerint melyik üti meg a "igényli a minél nagyobb teljesítményt" követelményt..."
A Trinity esetén mainstreamről beszélünk, azaz a többség dönt, az átlagfelhasználó... Aki ritkán találkozik percekig vagy még tovább futó egyszálas kódokkal, ahol már másodpercekben mérhető a különbség. Amik viszont órákig futhatnak, azok általában párhuzamosíthatók és "GPU-síthatók" is: kép-, hang- és videófeldolgozás. Esetleg egy kis hobbi renderelgetés. Ami a játékokat illeti, jellemzően nem a legbrutálisabb videókártyákkal fogják párosítani a Trinityt. Megjegyzem a játék-fizika is egyre inkább költözködik GPU-ra.
"Amikor van kismillió absztrakciós réteged, sőt, meg akár magas szintű nyelved"
Ilyen problémával én nettopon futtatott durvább Flash játékoknál találkoztam. De úgy tudom, a Flash is egyre inkább épít a GPU-ra.
(#97): A piaci verseny kikényszeríti a fejlődést...
"(multimédia, tömörítés... játék... őőő)"
A multimédiába beleszámoltad a kép-, hang- és videófeldolgozást? Beleértve ebbe nem csak a konvertálásokat és az editálást, hanem felismerést is, ami az elkövetkező években egyre inkább előtérbe kerülhet a hétköznapokban is és kell neki a teljesítmény, leginkább GPU-teljesítmény. Hát a renderelést? (Amely megoldások szerintem előbb-utóbb majd átveszik a kevésbé realisztikus mai játék-grafika helyét is.)
(#98) miklosss2012: Ember, nem csak játék van a világon! Más számításigényesebb (és normálisan megírt) kódokban fej-fej mellett van a 8150 a 2600K-val!
"de aki mast szeretne"
Akinek teljesítmény kell, az Intelből sem mainstream procit vesz.
Az ATI már nem létezik, az ex-ATI és az ide osztott AMD-s mérnökök együtt tervezik a GPU-kat.
(#100) 8th: Esetleg ne csak azt nézd, hogy hány tesztből hányban mi van. Hanem azt, hogy ahol igazán számít a teljesítmény, ott igencsak előtte van -- kivéve játékok, mert ott még nem sűrűn van kihasználva a 8 mag...
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest