Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz ddekany #95 üzenetére

"De én a CPU számítási teljesítmény / Wattról beszéltem"

Értem én, de a usert nem csak az érdekli. Elfogadható CPU teljesítményt hoz ki az egyes platformokon megszokott fogyasztási keretekből.

"Hogy aztán ezek közt ki szerint melyik üti meg a "igényli a minél nagyobb teljesítményt" követelményt..."

A Trinity esetén mainstreamről beszélünk, azaz a többség dönt, az átlagfelhasználó... Aki ritkán találkozik percekig vagy még tovább futó egyszálas kódokkal, ahol már másodpercekben mérhető a különbség. Amik viszont órákig futhatnak, azok általában párhuzamosíthatók és "GPU-síthatók" is: kép-, hang- és videófeldolgozás. Esetleg egy kis hobbi renderelgetés. Ami a játékokat illeti, jellemzően nem a legbrutálisabb videókártyákkal fogják párosítani a Trinityt. Megjegyzem a játék-fizika is egyre inkább költözködik GPU-ra.

"Amikor van kismillió absztrakciós réteged, sőt, meg akár magas szintű nyelved"

Ilyen problémával én nettopon futtatott durvább Flash játékoknál találkoztam. De úgy tudom, a Flash is egyre inkább épít a GPU-ra.

(#97): A piaci verseny kikényszeríti a fejlődést...

"(multimédia, tömörítés... játék... őőő)"

A multimédiába beleszámoltad a kép-, hang- és videófeldolgozást? Beleértve ebbe nem csak a konvertálásokat és az editálást, hanem felismerést is, ami az elkövetkező években egyre inkább előtérbe kerülhet a hétköznapokban is és kell neki a teljesítmény, leginkább GPU-teljesítmény. Hát a renderelést? (Amely megoldások szerintem előbb-utóbb majd átveszik a kevésbé realisztikus mai játék-grafika helyét is.)

(#98) miklosss2012: Ember, nem csak játék van a világon! Más számításigényesebb (és normálisan megírt) kódokban fej-fej mellett van a 8150 a 2600K-val!

"de aki mast szeretne"

Akinek teljesítmény kell, az Intelből sem mainstream procit vesz.

Az ATI már nem létezik, az ex-ATI és az ide osztott AMD-s mérnökök együtt tervezik a GPU-kat.

(#100) 8th: Esetleg ne csak azt nézd, hogy hány tesztből hányban mi van. Hanem azt, hogy ahol igazán számít a teljesítmény, ott igencsak előtte van -- kivéve játékok, mert ott még nem sűrűn van kihasználva a 8 mag...

Új hozzászólás Aktív témák