Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunluki

senior tag

válasz Dyingsoul #207 üzenetére

Ez nekem is egy örökös kérdés. Ugyanazt a telepítőt használom, és van hogy ugyanarra a gépre ugyanazzal a metodikával csak másodjára/harmadjára mászik fel a win, viszont akkor meg már tökéletes, takkra ugyanolyan körülmények között ahol az első install laggolt/meghalt. Technika ördöge :D

• hunluki

senior tag

válasz Mr.ReD #185 üzenetére

Területi beállításaid valószínűleg magyaron vannak. Lökd át angolra, frissíts, aztán állítsd vissza.

• hunluki

senior tag

válasz kleinguru #171 üzenetére

Igazad lenne, ha az MS nem állítaná hogy az összes 7/8/8.1-et támogató gép elviszi a 10-est :) Nekem is azt írta hogy az összes programom kompatibilis, nincsenek driver hibák, gyakorlatilag meg de.

Nincs ezzel semmi gond, senki nem várja el hogy p2-esen is fusson mint az álom, csak akkor nem kell kamu marketingbullshitet nyomni, és ezzel letuszkolni a frissítést mindenki torkán.

• hunluki

senior tag

válasz snecy20 #155 üzenetére

Amint valami hátrányba ütközök, akkor természetesen el fogok gondolkodni a váltáson, de egyelőre a pont a fordítottja van annak amit írsz. A 7-esen szépen megy az összes játékom, a 10-esen pedig csomó el sem indul, ami meg megy az pedig ratyibban teljesít. Nem hinném hogy 2 év múlva jönnének ki ilyen játékok, de ha igen (és szeretnék is velük játszani), akkor nyilván felmászik majd a 10-es is egy másik partícióra, nem fogom magam bezárni a múltba :)

Nem miszticizmus ez, hanem tapasztalat. Végigmentem a bétákon, láttam ahogy fejlődik, volt olyan időszak ami tetszett is, de per pillanat egyelőre több lenne a hátrány mint az előny. Az meg hogy 6 éves OS miért gond? Van rá official support, működik, miért kéne lecserélni, főleg egy olyan verzióra ami nekem több szempontból hátrányos?

Kedvenc elcsépelt autós példa: Van egy neked tetsző kinézetű autód, amivel olyan utakon jársz amire tervezték. Megbízható, fedi az összes igényedet, és szerinted jól néz ki, és még 5 éven át van rá garancia. Te lecserélnéd egy új olyan verdára ami pár másodperccel hamarabb ér oda valahova (fastboot), viszont a kinézete nem tetszik, vagy közli veled hogy márpedig a balcsira nem mész, mert az az út nekem nem fekszik (el nem induló játékok/usb digi cucc)? Ezen felül ha már az előző HSZ-emet nézzük, akkor legalább a rádió is serceg benne :P

Nem úgy fikázom hogy sose használtam, leírtam a tapasztalataimat. Lehet hogy pár év múlva már kiforrnak a driverek, picit rendbe rakják az OS-t, és ha már annyira hallgat az MS a user feedback-ekre, akkor lehet hogy opcionálisan egy vállalható kinézetet is betesz a jelenlegi gyerekrajzos helyett. Hozzátenném hogy nem a flat design-al van bajom, hanem az igénytelen flat design-al. Ugyanígy rondának tartom a 7-es óta az iOS-t, 8-as óta a windowst, és yosemite óta az OSX-et. Ellenben az 5-ös droid nagyon tetszetős, na az egy frankó design, pedig az is lapos :)

Ettől függetlenül Vbox-ban tesztelgetem majd továbbra is az insidert, mert érdekel hogy merre tart a dolog, de éles rendszernek egyelőre szóba sem jöhet a fentebb leírtak miatt.

• hunluki

senior tag

Insider voltam az elejétől kezdve, SSD-n 8 giga rammal, és i5 4690k procival tesztelgettem a 10-est. Első kiadott buildtől folyamatosan frissítgettem, próbálgattam (edge-et bemutató build totál lehalt, update, hiba, restore, update, hiba, restore loop), de a kövi megint ment fel. 10240-ig toltam, utána szépen fogtam, lesikáltam a gépemről és eldöntöttem hogy 2020-ig maradok win7-en :)

A sanszot megkapta, és cserébe ezeket adta:

Alacsonyabb FPS játékokban (GTA IV pl 60ról 25-30-ra esett), volt olyan ami el sem indult (hosszú a lista, főleg régebbi játékok). XP óta először láttam újra kékhalálokat, nem is keveset (oké, insider vagyok, béta driverek, etc, de 10240 is kékült el vérre menő HotS meccs közben). A kinézet egyéni vélemény, nekem nem jön be ez a letisztult flat téma, de ez magánügy. USB-s videódigitalizálóm ha megfeszültem se kelt életre (XP alatt driver kellett neki, 7 viszi alapból Pn'P). Furcsa alapzajt teamspeak közben, gondolom ez is valami driverre vezethető vissza, 7 alatt tökéletes.

Ezen felül volt még pár apróság, de azok inkább csak bosszantó dolgok voltak amikkel együtt lehetett volna élni, de minek ha nem muszáj. Pedig szerettem volna, tényleg tetszik az MS mostani mentalitása, de egyelőre még nem az igazi sajnos :( 5 évig még eldöcögök a jóféle belakott rendszeremmel, aztán 2020-ban meglátjuk hogy hogy áll a világ. Addig pedig az "ami jól működik azt nem baszogatjuk" elvén marad a 7-es. 3-4 másodperccel rövidebb boot idő nekem nem ér ennyi bosszúságot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés