- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Vernee Thor
Új hozzászólás Aktív témák
-
The Goth
tag
Az alábbiak szolgáljanak okulásul, vagy reményként az esetlegesen érintetteknek.
Miután az xda-n felbukkant egy hozzászólás a fentebb írt problémámhoz kapcsolódóan, mely szerint nem tudtam feltenni 7-es alapú Rom-ot az Oreo után, mert nem látja a tárhelyeket az ezekhez való TWRP, és mivel a kommentelő szerint megoldotta neki az, hogy vissza állítja ext4-es formátumra az F2FS-t, nagy bátran neki ugrottam…
Maga az F2FS visszaállítása ext4-re minden probléma nélkül lefutott, örültem is rendesen, mert szintén xda-n olvastam egy korábbi kommentben, hogy valaki aki az F2FS-re váltással rakta fel, majd vissza állt ext4-re komoly belassulásról és használhatatlanságról írt. Nálam szerencsére semmi ilyesmi nem volt, de most egy kicsit előre ugrottam. Szóval ott tartok, hogy ext4-re visszaállás sikeresen lefut, a 7-es Rom-okhoz való TWRP most már látja a tárhelyeket, júúhééé!
Az RR Rom már ugye ott pihent a telefon belső tárhelyén... De nem, miután annyira megörültem, hogy végre felrakhatok nugat alapú Rom-ot, úgy döntöttem az először legyen a madOS 7.1.2-es. Nem a 7.1.1-es, mert az 1.2-esben augusztusi a biztonsági patch. Szóval letölt, telefonra másol, TWRP indít… És innentől kezdődik a "móka".
Rögtön tiszta telepítés ahogy kell, system, wipe / cache, data. Hirtelen felindulásból, meg mert egyébként perverz élvezetet lelek abban, ha tökön szúrhatom magam, biztonsági mentés nélkül, hoppá.
No igen itt azért még nem aggódtam, mert biztonsági mentést akkor sem csináltam mikor először belekezdtem eme telefon Rom-olgatásába, és mivel akkor nem volt gond… Szóval elindítom, szépen lefut, telefon indul, bejön egy jelszót kérő képernyő. Erre nem számítottam, de nem esek kétségbe, próba cseresznye alapon bepötyögöm, hogy "mados", és lőn elsőre elfogadja, azzal a kis kiegészítéssel, hogy "data corrupt", és innen persze nincs is tovább.
Na bassz, mondom, de nem gond, vissza TWRP-be, újabb tiszta telepítéssel ráküldöm a már egy ideje a telefonban pihenő RR Rom-ot, szintén szépen lefut, telefon újra indul, soha ilyen lassan azelőtt, már kezdtem beleőszülni, de nagy nehezen bejön az RR. Hát mit mondjak… nem csöppentem el tőle. Itt még ugye se sim, se mem.kártya nem volt benne. Nyomogatom, ismerkedek vele… És feltűnik két nem elhanyagolható dolog. 1.) Az akku néhány percnyi nyomogatás után, szinte földbe állt. Itt ugye már az új akku van benne, szóval… 2.) A telefon állapot részhez érve látom, hogy az IMEI számoknak lőttek.
És ebben a pillanatban kivert a víz. Mivel semmilyen biztonsági mentést sehova nem csináltam, még az eredeti Rom-ról sem, mielőtt először hozzá nyúltam volna. kissé bepánikoltam, mert azért mégsem akartam, hogy ilyen dicstelen véget érjen szegény, főleg hogy most költöttem új akkura. Mivel az akku gyorsabban merült, mint a nyeletlen fejsze, és az IMEI számoknak már lőttek, vissza raktam az oreot. Az IMEI számok persze nem jöttek vissza, de legalább az akku megmenekült. Szerencsére a wifi és a bluetooth megmaradt, így lett egy 5 colos tabletem.
Akkor guglira fel, hogy lesz megint telefonként is funkcionáló telefonom belőle? Sok találat. Nagyon meglepő módon szinte mind úgy kezdődik, hogy mielőtt elkezdenél szórakozni a telefonoddal csinálj mentést, vagy eleve azt feltételezi, hogy van mentésed és azt hogy rakd vissza. Hát köszi, ezekkel aztán tényleg sokra megyek.
Szerencsére azért voltak olyanok is ahol azt taglalták, hogy mi van ha nincs mentés. Persze mind Windows alatt futó programról szólt, vagy stock rom-al való lehetőségről. Mivel a Windows-ozást és a stock vissza manővert a végsőkig próbáltam kerülni, az első ilyen megoldást próbáltam, az MTK Enginering appal CDS-nél vissza írni. Csakhogy ehhez a módszerhez a leírás szerint rootolni is kell a telefont, akkor rootoljuk újra. A telefonon ugye a madOS oreo van, nem stock rom, és mint kiderült az MTK app szerint a telefon nem is MTK-s így inkompatibilitásra hivatkozva el se indult.Fasza, jöjjön amit el akartam kerülni. Na igen, de jellemző a környezetemre, hogy nincs Windows csak Linux, így a kölcsön gép megoldás ugrott. Ez az alábbiak miatt lett volna nem kicsit előnyös: Mivel nem volt beáldozható meghajtóm, kénytelen voltam a meglévő Linux mellé felrakni . Ez két okból szívás, 1.) Egy 120 GB-os SSD-ről beszélünk amiből most levág 45 gigát a Win. csak emiatt. 2.) Linux mellé rakni Win.-t, hajszálnyit bonyolultabb, mint fordítva. Szóval töltsük le a Windowst. Win.7 Pro-t, mert eredetileg ez volt a gépen így ehhez volt kulcsom. Linux alól Woeusb-vel kiírni. Telepítő elindít… Aki telepített már Windowst tudja, hogy ez nem két perc. Szóval telepít, frissítések is, volt egy pár, idő megy… Linux utána természetesen nem indul, hiszen oda a grub. Rakjuk vissza. Itt jön a lényeg, ugyanis ahhoz, hogy a grubot és így a Linuxomat a Windows mellett visszakaphassam, kell egy live Linux telepítő ugye. Vagyis Linux letölt a most felrakott Windows alól, természetesen ugyan azt ami fent van az SSD-n, pendrivera felrak. Terminálos mountolásos módszer nem működik. A vérnyomásom emelkedik. Ha még a belakott Linuxomat is be kell áldoznom... Szerencsére Ubuntu Repair működött. Akkor jöjjön az amiért erre az egészre szükség volt.
Szükséges driverek, programok telepítése. Ahogy már írtam a stock vissza a legvégső megoldás, ezért kezdtem az IMEI Repair-el létre hozva egy TWRP-ben flashelhető zipet és úgy vissza hozni, de ez nem nyert. SN Write-nál azt olvastam, hogy csak megváltoztatáshoz használható, az eredeti IMEI visszaírása nem javallott, de már minden mindegy alapon, és mert honnan akasszak le két használható IMEI számot, megpróbáltam, még mindig a madOS alól. Ez sem nyert. Valószínűleg, mert nem stock rom volt. Nincs más hátra vissza a stock romot Windows alatt SP Flash-el. Mivel a wifi, és a bluetooth még rendben van, ezekről legalább legyen mentés, most ezzel kezdtem. Én a Needrom-ról szedtem le az eredeti 6-os .rar-t. Lévén, hogy zéró tapasztalattal, életemben először, netes leírások alapján csináltam, kissé nehezen szántam el magam, nem akartam végképp téglázni. De hajrá. És lőn boldogság, stock rom szépen visszament, és működik. IMEI persze továbbra sincs. Akkor próbáljuk meg újra, immáron a beépített enginer módban visszaállítani. Phone 1 és Phone 2 alatt is kiírja az imei számot, vagyis szerencsére nem teljesen tünt el, viszont alatta az imsi-nél tök üresség. Beírom az AT+EGMR=1,7, ime szám majd SEND AT COMMAND, de nem fut le. Remek, ez sem nyert. Legalábbis gondoltam. Vissza lépek a menübe, megnézem, és nem akarom elhinni, de az imei számok visszajötek. ??? Mindezek után most csak arra volt erőm, hogy a 6-os rom-on végig frissítgettem, hát az sem 2 perc volt, a következő már a 7-es lett volna. Egyenlőre tehát most van egy stock 6-os rom-mal futó, de telefonként is funkcionáló telefonom. Mint a régi szép időkben. Már el is felejtettem milyen ez a 6-os cucc. Ha kipihentem ezt az egészet, azért még ráteszek valami custom rom-ot, máskülönben csak a semmiért szívtam volna végig ezt. Szóval a tanulság… Hát azt mindenki vonja le magának.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Újabb, egyben a legújabb shenzheni gyártó, ahogy az lenni szokott, megnyerő specifikációval és még annál is kedvezőbb árral támad, de a meglepetés az, hogy sikerül is neki.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest