- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #523 üzenetére
Az a helyzet, hogy azok pont nem tetszenek. Vagy legyen szappantartó, vagy tükrös. Szerintem - bár ez nélkülözi a személyes tapasztalatot - ha már a kicsi méret a lényeg, akkor egy tükröshöz hasonló milc nem lesz sokkal kisebb. Okés, hogy evf meg esetleg jobb szenzor, stb, de ha már milc, akkor szerintem legyen "kompakt". Persze ha az ember telét akar rápakolni, akkor jó ha van fogása, de a legnagyobb amit én egy ilyenre ráraknék az egy 50-es manuál. (Ezek ugye az én jelenlegi preferenciáim. Nem lődözök kismadarakra, nem kell a nagytele tartomány semmihez.)
(#525) MC Pite Igazából a lag volt számomra az érdekes. Réges-régen, egy messzi, messzi galaxisban azt olvastam, hogy az evf azért tud lagolni rendesen, már csak ezért is idegenkedtem tőle. Bár igaz, hogy ezt tényleg régen olvastam, azóta meg a fejlődés nem állt meg.
Nem bántam meg a K-30-at, de ha lehet 70 környékén venni használt milcet valami alap obival, akkor erősen elgondolkozok rajta. Majd a nyáron. -
Novics
senior tag
válasz
Mercutio_ #514 üzenetére
Mondjuk ilyen áron simán elgondolkozok rajta, hogy a Pentax mellé rohangálósnak vegyek egy ilyet. Tavasztól őszig szinte mindenhová kerékpárral járok, és azon nem nagyon akaródzik a tükröst cipelni.
Főleg, hogy outim van.
McPite evf tesztje is meggyőző volt, bár tény, hogy amik nekem tetszenek külsőre, azok nem olcsók.De ez nem egy túl régi rendszer, mire oda kerülök, hogy megérik a vázcsere, addigra szerintem már - számomra is - elérhető kategóriában is lesznek evf-es vázak. (Hozzáteszem nem túrtam végig az egész internetet, hogy a kismillió változat most éppen mit, hol, mennyiért lehet kapni. Amiket néztem és tetszettek, azok nekem még drágák.)
-
Novics
senior tag
Meg (#236) erre is.
Bár lehet, hogy nem derült ki a hozzászólásomból, de nekem semmi bajom ezzel a rendszerről, sőt kifejezetten szimpatikus.Ettől függetlenül egy K-30-ast vettem- Egyrészt az olcsó manuális üvegek miatt, másrészt a tükrösök között ezt találtam a legjobb ár/érték arányúnak. És volt belőle sárga is!
MILC-ek között körbe sem néztem, mert lcd-ről nem akarok fotózni - ez egy kis részben sznobizmus is, de legalább bevallom
- és az evf-től is idegenkedtem. (Ez nettó hülyeség a részemről, mert még egyet sem próbáltam.
Inkább amolyan érzelmi dolog.) Nem tudom amúgy, hogy 150 környékén milyen tükör nélküli kiteket lehet kapni, de az általad említett gépek kb a duplájánál kezdődnek.
-
Novics
senior tag
Amikor behoztam megmutatni a K-30-at, akkor az egyik kolléganőm, miután csattogtatta egy másik a zárat, felkiáltott, hogy ennek tök olyan hangja van a Nánási gépének.
Persze én nem ezért vettem most ilyet. Tény, hogy amikor megvettem a Nikont akkor bennem volt az, hogy jó képet csak jó géppel lehet lőni - akkor mondjuk még nem is volt MILC -, de azóta rájöttem, hogy nem csak gép kell hozzá. Viszont tényleg annyira megszoktam, és megszerettem az optikai keresőt, hogy nekem az hiányozna. A Fuji x100s megoldása - amennyit tudok róla - nagyon tetszetős, de nekem az elég húzós.
-
Novics
senior tag
Én pont az OVF miatt maradtam tükrösnél, különben nagyon bejönnek ezek a kis "kompaktok". Igaz még van egy kis zűrzavar a MILC vs MFT témában. De most tisztul. Talán.
Majd ha lesz rendes ovf-es tükrös alternatíva nem horror árban, akkor bizony megfontolom majd a váltást. Majd ha a Pentaxot már széthajtottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest