- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
A méret egy dolog.
Ott van a serpenyőben még az ezerszer leírt evf vs ovf (nem csak a méret, hanem a keresőkép, ahol nem csak az expókorrekciót, hanem a feltekert szűrő hatását, a képbeállítások hatását - pl. színes vagy fekete-fehér - vagy a záridő-szimulációt is realtime láthatod). Meg ugye a fókuszpontosság. -
MC Pite
veterán
Korrekt úgy lenen az összehasonlítás, ha vmi normálisabb videórögzítésre alkalmas eszközzel azonos beállítások mellett egy átlagos és egy nagy apsc ovf-is bekerülne egy ilyen videóba.
A kevés fénynél ma már elég lassúnak számító (van akit zavar, van akit nem) E1-em ilyen gyors volt. De annyi fénynél csak egy sárga pöttyöt látni ovf-ben, így engem ez nem zavart, mert többet láttam evf-el.
Sőt, éjellátóként:[link] Jól van, azt hittem én csinálok csak ilyen béna videókat, de úgy látom akadnak még rajtam kívül is bénákÓ, és tessék, találtam is ilyet:
Amik _nekem_ tetszenek rendszerek azok magyar pénztárcához drágák, amúgy meg relatív olcsók.
G3 használtan korrekt, vagy újonnan E1 kit, G6 vagy EM10. Eléggé más karakterek, más előnyökkel, hátrányokkal, hogy kinek mi jobb, döntse el maga.
Akinek nem kell EVF, a penek és az XA1 elég fasza árban van, átlaguser kitobi+palacsintával örül mint majom a farkának hogy mennyire q..a jó képeket köpnek ki, és ennyi a lényeg sztem. -
eszgabor
aktív tag
"MILC-ek között körbe sem néztem, mert lcd-ről nem akarok fotózni - ez egy kis részben sznobizmus is, de legalább bevallom
- és az evf-től is idegenkedtem. (Ez nettó hülyeség a részemről, mert még egyet sem próbáltam.
Inkább amolyan érzelmi dolog.)"
Nem azért küzdöttem fel magamat a tápláléklánc csúcsára, hogy most vegetáriánus legyek :-)
Pontosan ugyanígy vagyok ezzel én is. Végigszívtam több évet különboző kompaktok gyenge képminőségével, napfényben nem jól látható kijelzőjével és borzasztó elektronikus keresőjével és most nem vagyok hajlandó engedni az optikai keresőből, legyen bármennyivel kisebb, könnyebb, színesebb, szagosabb egy gép :-)
-
ati3x
senior tag
Mikor meglett az em5, én voltam legjobban meglepve, amiko a teljesen sötét szobában, kb 3-4 méterröl tudtam élességet találni asszony arcán egy 1.4-es 50-es canon ssc obival. Az egyetlen fényforrás az ifon 4-s kijelzője volt éjszakai üzemmódban.
Más:
Az azért jól mefigyelhető, hogy az zemberek nagy része azért vesz dslrt mert a "nagy" fotósok is ilyennel nyomják. Az ismeretségi körömben is rengeteg példa van rá, megveszik, mert majd ez a gép "jó" képeket csinál. Persze a legműanyagabb kitobival. Majd fél év múlva vadul fotóznak mobillal. Az egyik ismerősöm eljutott addig hogy megkérdezzen, milyen gépet ajánlanák neki. Mert tudja, hogy érdekel a fotózás, és fotózgatok. És kéne egy gép, amivel jó képeket lehet csinálni. Mondom oly xz2, vagy pana lx7, esetleg sony rx100. De hát ő tükrösre gondolt. No, mondom neked tök mindegy canon, vagy nikon. Vett egy 650D-t. Ennek kb egy éve. Első időkben jöttek, fotózgattunk. Meg nqgyjából próbáltam magyarázni mi, merre hány méter. Majd egy idő után egyre kevesebbszer került elő a gép a tatyóból. Elötte valamilyan pana kompaktjuk volt, és azt azért használták. Mft-t, milcet jóval kevesebben vesznek ilyen módon, mivel ugye kisebb, tehát "gagyibb". Magyarul, akinél milcet látsz jó eséllyel " tudatosan" választott. Persze nem szabad általánositani. Mert igenis van néhány terület ami jobb dslr-en: c-af, igen a dof de ez azért inkább ff-en. Néha, pedig az ergonómia. Persze, pl az én igényeimnél a méret és a súly előny (ez is egyfajta "ergonómia") kompenzálja a fogás hiányosságait. (egész addig amig nem lesz gripem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest