Új hozzászólás Aktív témák
-
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #606 üzenetére
Időlimit lejárt, bocsánat.
Ezen kivül pedig szeretném kedves engedelmedet kérni arra, hogy mikor új fényképezőt akarok vásárolni, hadd bújjam már a netes teszteket. Mégis honnan máshonnan tudtam volna megállapitani melyik a jobb?
S ezzel ténylegesen zárom is, mert már unalmas... -
SylverR
senior tag
válasz
Lassú Víz #605 üzenetére
De nem látod mi zajlik itt?
Felfogtam. Ha olvasol fentebb, láthatod, hogy aláirom, hogy tényleg jók.
Szivesebben vettem volna én is milcet. De nem tehettem. Pont.
(És itt jött a véleményem, miszerint nem éri meg az árát. Ez a véleményem abból jön, hogy semmilyen kamera nem éri meg a 300-600 ezer forintos árcédulákat. Mikor megjelentek az első MILC (most már nem használom az m4/3-at rájuk, nehogy valaki szemre hányást tegyen) kamerák, nagyon megörültem, hogy hátha végre kis árverseny alakul ki. Hát nem. A frissen érkező kamerák továbbra is a belépő DSLR árszintje FÖLÖTT kezdődik. De nem azért, mert a Nikonék levitték az árakat. Ezért tartom továbbra is rettentő borsosnak.)
@(#606) Mercutio_:
Ha eleve nem úgy kezditek, hogy élből lehülyéztek, lenéztek, kifiguráztok, csak mert más véleményen vagyok, akkor én se "osztok észt". Amúgy meg nem tudom honnan veszed, hogy osztottam. Mondtam én olyat, hogy a 4/3-os szenzor jobb mint az FF? Vagy épp forditva? Irtam én bárhol ilyet? Amit nagyon gyönyörűen belinkeltél, az a rossz névhasználatból eredő hiba volt, mivel nem voltam tisztában a Fujik szenzorméretével. -
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #601 üzenetére
Mit nem lehet azon érteni, hogy nem óhajtok veled diszkurzust folytatni a továbbiakban?
De azért leirom neked, még egyszer, és utoljára. Az ár miatt irtam, hogy nem éri meg. Számomra. Fentebb ki lett vesézve, nem irom le újra. Szó sem esett a részemről szenzor méretről, meg stbről. Nekem már a négyharmados méret is bőven elég lett volna a kis bridge után.
Ki is a troll? Aki a másik magyarázatát forgatja ki.
Javaslok egy kis önkép elemzést. -
SylverR
senior tag
Ekkora egy trollt...
Egy szóval nem mondtam, hogy nem lehet. Azt írtam, hogy nem lehet igazán. Nem ugyanaz a kettő. Plusz ha picit is megtanulnál olvasni, kiolvashatnád a kommentemből, hogy jóideig LCD-n fotóztam a régivel. Mert máshogy nem tudtam. De örömmel szokom át a kukkerre ahelyett.Én csak a saját véleményem osztottam meg, miszerint drágák. Ti pedig jótroll módjára elvittétek a témát hatmillió más irányba, aminek aztán tényleg semmi értelme.
Lehet te nagyon jól elvagy az LCD-n át való fotózással. Én kihagyom. Nem is lehet rajta rendesen látni, hogy sikerült-e az adott fotó. Akkor meg minek? Csak az akkut zabálja. -
SylverR
senior tag
válasz
rbalint88 #583 üzenetére
Kereken 130ért.
Igen, de mint fentebb írtam, sem a Sony, sem a Pana képe nem jön be.
A megszerkesztett, "fotoboltolt" képek nem érdekelnek. Úgy a leggagyibb kompakt képéből is lehet élvezhetőt varázsolni. A nyers fotók terén a "nagy Sony"-k se tetszenek, nem hogy a kicsik.
Ugyanígy lehet kapni mint FENTEBB írtam, D3100-ast is, már 100-ért (!).
Ha nekem elég lett volna a legolcsóbb, akkor veszek egy Nikon J1-et, az asszem most is van 70-ért.
Mint írtam fentebb, 3 ÉVIG rágtam a témát, és azután döntöttem így. Ja most nézem, hogy nem is a Panát említetted, hanem a samsungot. Hát ümm... Azt nem néztem.@(#585) fattyu:
Kösz, de még egyszer nem fotóztam lcd-n át. Úgy nem is lehet rendesen. Anno a Fuji S5800-ammal is a virtuális EVF-n át fotóztam, amíg el nem mosódott valamiért a belső kijelző képe. -
SylverR
senior tag
válasz
rbalint88 #579 üzenetére
Miért is végzett jó munkát?
Engem nem érdekel a marketingjük marhára.
A cikk címében levő szót szeretném a figyelmedbe ajánlani. "Szerintem." Szerintem, az van amit fentebb írtam. Pont. Hiába mutogatsz rá, hogy rutinos fotósok okkal vették, nekem, szimplán nem telt rá. Pont. Miért ilyen nehéz ezt megérteni?
Én is örömmel vettem volna egy ezüst Fujit. De drága. Pont. Drágább, mint a belépő DSLR-ek.
Így van, idővel már nem feltétlen lesz muszáj vásárolni DSLR-t, ha jól akar fotózni valaki. Így van, aláírom. Ettől még nem tudtam magamnak MILC-et venni, csakis DSLR-t. Értem? Úgyse, de mindegyis. -
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #574 üzenetére
Tudom, hogy "ergonómiára, meg kezelhetőségre" jobbak.
De engem ez egy kicsit sem érdekel.
Tudom, hogy sokan úgy választanak fényképezőt is, hogy bemennek, és megtapogatják. Engem ez nem hoz lázba. Telefonba se. Még egérbe se. Megveszem ami megtetszik, nem állok neki 200 darabot végigtapogatni.
Nekem ez hobbi, nem munkaeszköz, hogy az a - számomra - 0.3 kép másodpercenként amivel gyorsabb lennék, megérje.
(Most mindjárt megkapom, milyen igénytelen p*cs vagyok, hogy nem érdekel a kezelhetőség.)
De ezzel zárom is veled a kommunikációt, mert már körbe csavarod, csűröd a témát fölöslegesen.
Nem is arról van már szó, amiből kiindult az egész. Most már mindenképp azon igyekszel, hogy megingass a hitemben, hogy jó cuccot vettem. Nem fog menni. -
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #562 üzenetére
Bárhol kérdeztem, olvastam, jártam utána a témának, DSLR-ek közt azt mondták, nincs nagy különbség a vázak közt. És ez igaz is. Számomra nem érné meg megvenni egy D3-at pl, mert az is ugyanúgy zajos képet ad. Az 5100, a 3100, és a 3200 közt vacilláltam. Nem a legolcsóbb. A 3100-at már 100ért megkapod, a 3000-rest meg még olcsóbban is ha körül nézel. A 3200 egyárban van az 5100-zal, csak szerencsémre megmaradt akciósan a szegedi árkádban amíg össze gyűlt a pénzem.Nem léphetnénk tovább?
@(#564) MC Pite :
Hm..arra kíváncsi leszek.
Én csak angliában, meg németben "nézelődtem". ebayen legalábbis csak ott volt találatom. Vagy ámerigá, dehát az még drágább, plusz a vám.@(#573) rbalint88:
Nesze neked szólásszabadság, mi? -
SylverR
senior tag
Na látod, majdnem ugyanarról beszélünk.
Nos, megértem. Én is elgondolkoztam rajta, hogy ha tudnék 10-20 ezret spórolni, akkor megvetetem ismerőssel angliába, és lepostáztatom. Nade. Egyszerűen nem találtam olcsóbbat abban, amit kerestem. Sőt. Általában csak drágábbat találtam.
Vagy épp annyival olcsóbbat, ami felemésztené a szállítási költséget. -> ugyanott vagyok ahonnan indultam. -
SylverR
senior tag
Nem a vidéki bolt a lényeg. Hanem, hogy ha mittomén rendelek egy német, vagy egy angol üzletből, akkor ha garis bajom van, nekik kell felküldenem postán, vagy szállítócéggel. Míg ha megveszem a kamerát otthon, vagy Szegeden, akkor kézbe veszem dobozostól, és beviszem. A többi a cég dolga.
Emiatt nem akarok csak drága terméknél szüttyögni a külhonból rendeléssel. -
SylverR
senior tag
Nem tudtam milyen szenzor van benne. Ettől még nagyjából egy kategória (tükörmentes) a m4/3-okkal. Ezért hívom őket egységesen vagy így, vagy úgy. Ez megnevezés volt, nem a szenzorméretet kevertem. Bocsánat, hogy nem tudom az összes létező kamera specifikációit fejből, és merészeltem leírni az m4/3-ados nevet anélkül, hogy utánanézzek.
-
SylverR
senior tag
Megértem, elhiszem, stb. De nekem fontos volt, hogy cserélhető legyen az objektív, és ne érezzem magam hátrányban mondjuk 4 év múlva. Panák, Sony-k újabban tényleg jók, de nem tetszenek a képek amiket láttam velük készítve. (nem csillagfotó, hanem úgy általánosságban)
Olyból a legkisebbre nem akartam már pénzt kiadni, az EP3 és EP5 meg sajnos egyelőre drága. Az EP-L2 érdekelt volna leginkább, de bárhol néztem, vagy nem volt már kapható, vagy túlárazva találtam belőle 1 db-ot. Így lezártam magamban a válogatást, és döntöttem, hogy akkor legyen egy belépő dslr.
(remélem így már érthető a véleményem.)@(#531) Mercutio_ :
Téves. Nem arra drága, amire én akarom használni. Egyszerűen drágább, és pont. Mikor 160-170 egy EP-L2 azon az egy helyen ahol kapható, meg ugyanennyi vagy drágább az EP-3, hiába mondod, hogy jobb a m4/3-d, ha egyszer nem tudok ilyet venni.
Igen, lehetnek újszerűek a használtak, vagy kevéssé használtak. Vagy teherautóról lepottyantak, de újat akartam és kész. -
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #514 üzenetére
Használt? Kösz, nekem nem kell használt. Főleg nem adok ki 60 ezret használt termékért. A mobilomért mondjuk kiadtam 40-et, de azt is bánom. Bár jó a telefon, de ez más tészta.
Használt terméken már nincs garancia, így nem adok neki túl sok bizalmat. (Mondjuk úgy mondani ezt, hogy épp itt a hardveraprón szeretném eladni a régim, eléggé bátor húzás)
Ha bíznék a használtakban, 5100-at, vagy nagyobbat vettem volna. De nekem olyan kell, amin van garancia.Lassan 2 hónapja megvan ugyan, de a folyamatos ingázás, meg a hülye időjárás miatt csak 3szor tudtam vele elmenni fotózni. Szóval még nem igazán van tapasztalatom a kamera terén. Egy teljesen plain pixel-csillagos képet már lőttem, de az nem ér fel madgie képeivel. Majd a nyár folyamán igyekszem belejönni.
(Amúgy startrails mondjuk pont nem érdekel.)
@(#515) MC Pite
Öööö.. Milyen nemzetközi piactér? Mert ha ebay, akkor a fentibbi komment eleje illik ide is. Garanciális, bolti áruról lehetett csak szó számomra. Ismerősön át tudtam volna kéz alól szerezni terméket, de azt se léptem meg. Nem érné meg. Ígyis más városban lakom, és más városban van a bolt, ahol vettem. De csak 70 km a táv, így nem vészes. De most, hogy egy pesti üzletben legyen a garancia intézve, vagy esetleg angliába, az nem jó. -
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #502 üzenetére
madgie az E-M10-et irta, mást nem látok. Úgy nézem az 200ezer, csak maga a váz.
Az E-PM2 most hirtelen nem tudom miben különbözik az E-PL2-től, de már arról is "lemondtam" múltkor. E-P3 minimum, vagy nagyobb.
Tesztek alapján döntöttem igy.
Ezért mondtam, hogy a régebbiek, már megkaphatóak a megfelelő árban. De ugyanigy pont 130 volt múltkor a Canon 1100-asa is, dupla kitobival. Dehát az a szenzor nem kell. -
SylverR
senior tag
válasz
Freddy76 #489 üzenetére
_Bármilyen_ szenzor alkalmas csillagfotózásra, de minél nagyobb a felület, annál érzékenyebb. Pont. Nem azért írtam le, hogy ez egy univerzális tény, hanem csupán reagáltam egy beszólásra. De köszi, hogy a pártját fogod.
(mint olycsilliárdszor leírtam már, hogy tetszenek azok az átkozott kamerák, de _d_r_á_g_á_k_. Pont.)
-
SylverR
senior tag
válasz
Mercutio_ #439 üzenetére
Na látod. Én nem érezném megfelelőnek csillagok fotózására például a kisebb szenzort.
Itt az érzésen van a hangsúly, te magad is azt hangsúlyoztad. Bukta.Nem azt írtam, hogy a régi vázak olcsóak. Azt írtam, hogy a régi kamerák. Kit-ben értem. Csakis kitben jöhetett szóba a kamera vétel, nem vagyok gazdag mint egyesek, akik havonta, évente cserélik a kamerájuk.
Nekem ez most kb 5 évre berendezkedést jelent. Amilyen nagy a fejlődés az m4/3-aknál, ez eléggé veszélyes. Bár az Olyk esetében a P3 és P5 közt már nincs túl nagy változás.Mutass akkor olyan webshopot ahol a Fuji E-X1-ese - ami nagyon megtetszett -, vagy az EP3, EP5, maximum 130 rugóért megkapható. Ne 2 év múlva mutass, most tedd.
(Fujinak a kistesója is bárhol néztem 250) D5100-ról is azért mondtam le végül, mert 140-be lett volna bárhol néztem. Képminőségbe viszont nem adott volna annyival többet, mint amennyivel többe kerül.
-
SylverR
senior tag
válasz
Freddy76 #420 üzenetére
Jogos.
Amúgy én is pont azzal érvelek, hogy "ennyiért"?
Oké, vannak kifutó szériák, mint az EP-1, vagy EP-2. Nade... Jó sokáig védtem az E-PL2-t, bele voltam teljesen szerelmesedve. Míg nem a legutóbbi össze hasonlítgatás folyamán rájöttem, hogyha csökkentem a felbontást, meg szerkesztgetek... - ugyanez fent áll nyomtatásnál is -, már se olyan szép az E-PL2 képe. Ráadásul tele van kistucat hibával a kép, amit nem tudom, hogyan szed össze a szenzor.Jelenleg a nem igazán megfizethető kategóriába esik a microthird, és emiatt nem tetszik. 200k fölött kezdődnek a jobbak. (E-X1, vagy E-P3.)
Engem tényleg csak az zavar, hogy kivan jelentve, hogy hülye aki nem ilyet vesz. Nem igaz. Nekem ez volt az ami megérte, illetve ami megfizethető volt. Majd egyszer talán majd nekem is egy ilyen kicsi kell. De az nem most van. Ettől függetlenül tetszenek a picikamok. Csak még drágák.
-
SylverR
senior tag
válasz
Freddy76 #408 üzenetére
Pedig részben egyet lehet vele érteni.
Azt amúgy tényleg nevetséges olvasni, hogy itt mindenki a megmondó tuti, "eszejobbantudja". És aki nem micro cuccot vesz, az hülye, idióta, stb.
Anno nekem is tetszett a m4/3-as dolog. Nade így, hogy nem is olcsóbb, és nem is jobb. Minek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Gmail
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest