- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
BlackSoft #25 üzenetére
egyrészt sehol sem olvastam a profi felhasználást, de maga a képi világ biztosan megtalálja a helyét. Mint ahogy a time stop forgatás is akciófilmekben, vagy a time frozen videóklippekben.
Másrészt tudatos tervezéssel megvalósíthatónak látom a profi eljárást. Pl az általad említett steadicamet használva (de lehet még arra sincs szükség) és rajta 4k géppel rögzítve tudatosan előre tervezetten komponálva, lehetne igényes is.
Ilyet csak gyorsított steadicammal készítve nem lesz dróton húzott élményed.
Persze lehet steadicam felvételt gyorsítani és azt újra szoftveresen stabilizálni, de továbbra sem lesz igazi 'drótélmény'. Mint ahogy steadit sem lehet helyettesíteni úgy, hogy 'majderősen fogom a kamerát'
Harmadrészt ahogy orbano is írta nem kell eszközöket beszerezni, elég a szoftver+gép és akár egy korábban nem is e célból készített felvétel.
Negyedrészt ez egy klipben, filmben csak rövid effekt lehet ami több kompromisszumot szokott elbírni. -
orbano
félisten
válasz
BlackSoft #23 üzenetére
voltak sétálós timelapse felvételek a filmekben? én még nem láttam
egyébként most tényleg azt akarod bizonygatni, hogy ebben semmi újdonság nincsen? még ha működne is erre a glide, azt akkor is meg kell venni, nem tudod a sisakodra rögzíteni, mobiltelefonnal még hülyébben néznél ki, plusz oda kell figyelni, hogy hogyan járod be a terepet, amihez nem kevés rutin és szakértelem kell, szóval erősen megkérdőjelezhető a polgári, hétköznapi használhatósága...
-
MrChris
nagyúr
válasz
BlackSoft #21 üzenetére
már csak azt nem értem hogy jön ide a steadycam?
Ha felteszed a sisakra a nagylátós gopro-t és letekersz a János hegyről, majd felgyorsítod hyperlapsel annak mi köze a testre erősített/kézben tartott steady rendszerhez? Valamit nagyon összekevertél!
Ha steadyvel végigszaladsz a belváros kis utcáin és az eredményt felgyorsítod (mert ugye a hyperlapse egy mondhatni új vállfaja a timelapsenek) alig fog különbözni az eredmény attól mintha nem használtál volna steadyt! Egy rángatós néhány másodpercig nézhető effekt lesz. De ha ráengeded a hyperlapse-t amit a példavideóban láttunk, (és ehhez nem kell glidecam-rendszer) hát el lehet képzelni milyen faxául nézne ki. Persze majd ha minden mobilban lesz, akkorra sajna hozzászokunk... -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
BlackSoft #12 üzenetére
Szerintem te kicsit félreérted, hogy a MS mire találta ezt ki. Professzionális felhasználásra sose lesz alkalmas, ez arra való, hogy amikor az átlaguser elmegy Balatont kerülni, és GoPro-t felrakja a sisakjára, akkor a következő hétvégi családi bemutatón ne ~12 órát kelljen végigszenvedni a népnek, hanem egy élménydús 10-20 perce legyen belesűrítve az egész.
Ezzel nem igazán áll párba az általad felvázolt alsó hangon is fél milliós felszerelés (beleértve steadycamot meg a hozzávaló kamerát is). -
-
malnabokor
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Új FULL HD webkamera + Számla
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest