- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én a "játék gépet" csak játékra használom, ebben lehet az alapvető nézet béli eltérés.
És nem kell mindenképpen a windows-ra támaszkodni, mert pl.: a Ryzen-ben, van beépített hardveres energiagazdálkodás, aminek van fogalma arról, hogy hogyan működik optimálisan a CPU, de a windows energiagazdálkodásnak és a feladat ütemezőjének erről lila gőze sincs. Ezért nálam, úgy hogy ezek ketten ki vannak lőve, passzívan, ház szellőzéssel el van a CPU "fix" órajelen. Nem szaggatnak a játékok és hideg a CPU-borda. Ha a ház szellőzéstől hideg a borda, akkor olyan rettentő mennyiségű hő nem keletkezhet se idle, se terhelve a CPU-t. Tehát a fogyasztással sem lehetnek óriási gondok.
A GPU meg ugyan annyit eszik IDLE mint az összes eddigi felső kat. (TDP.:250W) gtx kártyám, hidegen 40W körül, melegen 60-70W körül úgy hogy nincs driverből kényszerített energiagazdálkodás.
Mivel a bekapcsolt idő 95%-ában használom, játszok, így felesleges azon rugózni, hogy idle-ben mennyi energiát "pazarol el" azért, mert én kitaláltam hogy "fix" órajelen szándékozom használni a komponenseket. -
törölt tag
Egy "rendes" játékos gép fix órajelekkel megy, ami miatt nagyon messze van attól amit szeretnél tőle és 60W alá nehezen fogod betenni "idle".
Ha élesben eltávolítod a rendszerből, majd lekapcsolod a VGA-t, úgy hogy a memóriája nem kapja meg az áramot, majd vissza kapja az áramot, akkor onnan kb.: egy teljes boot-időnyit végig kell várni, mire újra használhatóvá válik a hardver az os számára. Így Inkább egy második gép beszerzésén gondolkozz, ahol a komplett platform megáll mondjuk 20W-nál (soc+mem+ssd), ami altatva 2W-ot eszik. -
ricsi99
addikt
Én sem szeretem ,hogyha zabál a gép... de én a csendesség miatt mivel minél kevesebbet eszik idle-ben annál halkabbak a ventik.
Ha meg sok időt csak alapjáraton ketyeg akkor valszeg ,home server + linux isók megosztásáról van szó ... arra meg lehet valami régi core2-es notit kellene befogni aksi nélkül +lekapcsolt kijelzővel egy hétig elmegy ha megdörzsölöd az oldalát...
-
ricsi99
addikt
Volt ilyen opció régebben
Csak el is kaszálták , mert az amd/nvidia nem volt partner abban ,hogy különbőző karik együtt menjen.
Annó én kiprobáltam és működödött... -
Cs1csó
titán
TöbbVGA-ás rendszer otthonra kuka. Se a VGA gyártók, se a játékkészítők nem támogatják.
Ennek sincs értelme, mivel a fogyasztás és a hőtermelés elhanyagolható egy asztali gépnél. Ami fontosabb, hogy a VGA félpasszív hűtésű legyen: játékon kívül a ventilátorok némák, filmezni, netezni és irodai szoftvereket használni így is lehet.
Játék alatt ahogy a teljesítménye egyre megy feljebb a ventilátorok bekapcsolnak és ameddig szükséges mennek is.
Aki teszkógazdaságos fogyasztású gépet akar az vegyen simán IGP-s gépet. -
arra pontosan emlékszem, hogy MINDIG nyűgös volt az SLI működése (igen, még a voodoo2-es időkben is
)
linkelt teszt alatti hsz-ek:
"2db PCI-E 6600GT ~85 körül fogható, 6800GT pedig 100-110"én tuti nem vettem volna 43 ezerért +1 vga-t, ami sokszor egyáltalán, mintha nem is létezne vs. a 6800GT felárát mindig visszakaptad teljesítményben (vs. 1x6600gt)
elfogadom, hogy a matek nem jött ki mindig, de a mateknak csak 100%-osan működő sli mellett lenne értelme
-
DonToni
aktív tag
Király!
Akkor már csak azt kell megvárni, hogy lehessen kapni és minden hiéna megszabaduljon tőle... (180% -os áron)
Egyébként van értelme az SLI-nek, legalábbis pár játékban, amikkel én játszok kihasználták, így 4K-ban simán megvolt a fix. 60fps.
Meg ahogy írtam a Blender is nagyon szépen használja mind a két vga-t, szóval nekem ez (eddig) minden kép win-win szitu volt. -
PROTRON
addikt
Pontosan ezért választottam ezt a platformot. Első körben csak erre volt keret, aztán ahogy nézem azóta lejjebb is mentek az új proci árak, továbbá mivel még nincs második GPU tatár sem hajt.
Amúgy PLX csipnek (mert ő gyártja)hívják ami a prociból érkező x16 sávszélességet az aktuális igényeknek megfelelően szórja szét 2-3 slot között, de amennyire néztem az is főképp HEDT platformokon van, ahol már 6-8 vga támogatásáról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest