Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz smkb #309 üzenetére

Na akkor ki mért jól? A TPU játék nélkül, vagy elfogadjuk a három játékkal mért eredményt? Én az utóbbira szavazok, de ha te Furmarkkal játszol, nézheted azt is. :)
    Akit meg zavar a fogyasztás, ott a PowerTune. Ezt azért építették bele, hogy igény szerint szabályozható legyen a termék energiafelvétele. Ha a Techpowerup-ot szereted, akkor ott van két oldal, ami bizonyítja, hogy ez a két termék rendelkezik a kategória legjobb teljesítmény/fogyasztás arányával. 6950, 6970 - a kisebbik egészen elképesztő aránnyal bír, és akkor még nem beszéltünk a -20%-os PowerTune opcióról. Ennél energiahatékonyabb rendszert a következő generációig nem kapsz a felsőkategóriában. Innentől kezdve nem értem, miért van kérdőre vonva az AMD, amikor a szegmens két leghatékonyabb termékével álltak elő.

Egyébként a technikai különbség a GPU-k között, hogy a nagyobb Cayman 0,075V-tal többet kap. Nyilván a kicsinek nem kell ekkora teljesítmény. A HD 6990-esen is a kisebb feszültségen mennek majd a chipek, mivel be kell férni 300 wattba. :)

• XoZ

aktív tag

válasz smkb #295 üzenetére

Kicsit számolgattam a HT4U tesztje alapján, ahol a 6970 37 %-kal fogyaszt többet játékok esetén. A GPU feszültséggel kb. négyzetesen nő a fogyasztás, az órajellel kb. egyenesen arányosan, és a több shader egységnél is így ha nem tévedek. Ezek alapján éppen 37 %-ra jött ki a különbség: (1,190 / 1,112) ^ 2 * 880 / 800 * 1536 / 1408.

Új hozzászólás Aktív témák