- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
"Egyetértek. Sőt én is azt látom, hogy pl. a programozók egy (jelentős) részét nem érdeklik az alapok. Tipikusan a weben tapasztalható ez. Mivel van erőforrás, ezért tojnak bele hogy mit is közlekedtetnek a hálózaton."
Így van. Ezért szeretem azokat a dolgokat, amik nem túl erősek, de maximálisan kihasználják azt.
Lásd pl. Pebble. A hardvere alig több, mint egy régi Pentium, a RAM kb. egy Amigáéval vetekszik, de a saját szoftver (és pr. nyelv) miatt pattogós, mint a gumilabda.Ehhez képest pl. egy Huawei Watchra amikor ránézett a napokban a gazdája, kb. 2 másodperc volt, mire feléledt a képernyője...
Ajánlott megnézni: [link]
-
PuMbA
titán
válasz
TomMusic #138 üzenetére
Ilyen létezik, jobb klikkelsz a program listában a programra vagy a program csempéjére és ott vannak az utoljára megnyitott honlapok a Google Chrome-nál nálam most is
Akkor nincsenek ott, ha kikapcsoltad ezt a gépházban a Személyre szabásnál a Start menü beállításokban.
-
Nem arról van szó, hogy mi volt Neumann János munkássága, bár ha úgy vesszük, utólag minden találmány vagy újszerű megfogalmazás, netán a meglevő ismeretek újszerű kombinálása triviálisnak tűnik.
Arról van szó, hogy a Neumann-elvek, bárki is fogalmazta meg őket, a számítástechnika elmúlt nagyon bő fél évszázadának a meghatározó irányelvei voltak, és aki nem ismeri őket legalább említésszinten, az ne nevezze magát informatikusnak.
Olyan az, mintha egy autószerelő nem ismerné a dugattyús motor működési elvét. Akkor is, ha történetesen a villamossággal vagy egyéb nem motorközpontú területtel foglalkozik.
Persze tudom és érzem, hogy az igénytelenség egyre menőbb dolog, és ezt szó szerint így tapasztalom. Ha bárki 16 év fölött nem tud legalább annyit Neumannról, hogy a számítógépek úttörő tudósa volt (ami szerintem egyébként elég is), az szintén szerintem komoly alapműveltségi deficittel küzd, de persze ma már Newton, Einstein vagy mondjuk Arisztotelész nevét sem kell ismerni.
(Igen, egyetemi hallgatóm világosított már fel arról, hogy Keplerről és Kopernikuszról tudni felesleges, holt tudás.)
MaCS
-
HDR123
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged