- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #368 üzenetére
Persze, ég és föld a különbség a HDD és az SSD között, nem lehet vitás.
Csak erre a mondatra reagáltam: "Win10-nél amit nem említenek, hogy SSD-t KELL tenni alá."
Netbookot éppen 10 éve használok, és nagyon bejött. Netezésre, szövegszerkesztésre tökéletesen elég a teljesítménye, a kis mérete és az egész napos akkuideje pedig remek a hurcolászásra. Nem is beszélve az érintőképernyőről, bár ez csak az utóbbi hat évben van.
MaCS
-
-
nyisziati
veterán
válasz
CPT.Pirk #337 üzenetére
Nem, ez a jobbik otthoni.
Tavaly rakattam össze kettőből.
A rosszabbik 2003-as. P4 2,4 (3 GHz-re húzva, S478), 1GB RAM, 80 GB vinyó, Radeon 9200. Jogtiszta XP-vel.Netre, filmre, irodai munkára, nyomtatni, régebbi játékokra, Amiga emulációra jó ez (mármint a jobbik). YouTube-on FHD-t, sőt 2K-t is visz. 4K már megakasztja, de azért eldöcög még azzal is. Másra nekem nem kell. Igazából nem látom értelmét váltásnak. Max. egy SSD, csak nem fűlik a fogam a migráláshoz (XP, Win 7, Ubuntu).
Minden másra ott a Mastercard.
-
zetor2000
őstag
válasz
CPT.Pirk #200 üzenetére
Az IP kamera cucc nem a böngészővel kompatibilitás miatt problémás, hanem amiatt, mert a kameragyártók elavult kodeket használnak. Egy Firefox25-el tökéletesen megy bármelyik IP kamera, mert abban megvan annak a kodeknek a támogatása. Kicsit később kezdett elavulttá / nem támogatottá válni a kodek, onnantól nincs kép "csak ie akármi (internet explorer)" alatt.
Saját tapasztalás, HikVision és Dahua kamerákkal. Régi böngésző kell, meg a legújabb vas, és minden flottul megy. -
robohw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #246 üzenetére
Én közel negy évszázada, 1995-ben pakoltam először linuxot a gépemre.
Akkor még nem volt internetem otthon, az OMIKK-ba mentem, ott vásároltam floppy lemezeket (14 db-ot) és azokra töltöttem le a slackware-t. (azóta is ezt tartom minimalizmusom okán az egyik legjobb disztrónak, de tudom, hogy ez csak nekem jó, másnak, pláne kezdőnek nem ajánlanám).
Ezt követően jött a debian, majd a 2000-es években az osztódással szaporodó disztrók vagy felét (Red Hat, Gobo, mandriva, stormix, UHU, sulix, slax, hogy mindet fel ne soroljam) kipróbáltam.
Ami meg is maradt ezek közül, az a slax, egy kis méretű slackware derivátum. Ezt ma is használom, a szerverem alapját is ez szolgáltatja.
Ami a legkevésbé jött be nekem, az az - egyébként - talán legsikeresebb Ubuntu.
De ismétlem magamat, nem a linuxszal, mint oprével van bajom (mert az user szinten nem is sokat számít) hanem az alkalmazások választéka szűkös és ami van, az sem kielégítő minőségileg, használhatóság tekintetében, kivált az én területemen, de a kiadványszerkesztők, zeneszerkesztők sincsenek elkényeztetve.
Megértem, ajándék ló, ez van..Amíg csak szövegszerkesztőből, hexa editorból 100 és 100 közül válogathatok win platformon, nem egy ne mkettő még ingyenes is vagy nagyon olcsó, addig linux-os oldalon a választék erősen korlátos, pláne ha a speciális területeket nézem.
Már pedig a usereknek a programok a fontosak, nem az opre. Téved, aki úgy gondolja, hogy ez nem így van. -
robohw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #244 üzenetére
A linux kernel jelenleg kb. 3 millió sor kód.
A windows XP kernele és az alaprendszer libjei ennek kb. egyharmada, negyede.
A linux fejlesztői közül egy pár ember dolgozik pénzért, ellenben a windows fejlesztőgárdájának mindegyike fizetett alkalmazott.Azon kívül, nem is az az érdekes, hogy a win vagy a linux bugosabb-e, hanem az, hogy a rajtuk futtatható alkalmazások színvonala, választéka milyen. Ez utóbbiban pedig sajnos meredeken elmarad a linux, mert alig akad kereskedelmi alkalmazás, win alá meg jobbára ilyenek vannak. Amiért viszont pénzt kérnek, pénzt várnak el, annak megfelelőségi szintje is túlmutat az ingyen, szerelemből, virtusból fejlesztett applikációkén. Legalábbis ez az én tapasztalatom, de van más is.
Tételesen az, hogy nálam a megrendelő határozza meg a célplatformot, nem én. Minden más ebből következik. -
robohw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #209 üzenetére
Hát nézd, arra, hogy az eladó az ikea emeletén lekérdezze, hogy a földszinti raktárban van-e még a Halmő Vaskergaard által tervezett íróasztalból kanárisárga színben, vagy arra, hogy a bankban a biztosítónál dolgozó ügyintéző az ügyfél adatait felvigye a gépre, netán kinyomtasson egy szerződést, ilyesmire bőven jó.
Nekem is nagyon jó, mert amit végzek vele, azon műveleteknek nincs semmi gépigényük, még egy 286-os is megfelelne a feladatra. -
robohw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #205 üzenetére
VIA eden LP proci.
Itt a gép gyári speckója:- 800 Mhz-es VIA EDEN processzor,
- VIA UNICHROME PRO IGP grafikus chipset,
- 128 MB RAM,
- AC'97-es hangkártya,
- 8 db nagy sebességű USB port,
- 100 Mbites Ethernet csatoló,
- 1 db 64 MB-os flash HDD.Ebből a 64 MB-os DOM cserélve lett 256 MB-osra.
Eredetileg Windows CE volt a DOM-on.
Egyébként úgy egy gyengébb, mondjuk 500 Mhz-es P-III szintjét hozza, de ezen a gépen nem kell sebesség, számomra egyszerűen nincs rá ok. -
robohw
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #195 üzenetére
"Persze használhatod amíg tetszik, egyik szomszédom alig pár éve még Win98-on szerkesztett szöveget, mert sajnálta kidobni "
Én is használok win98-at a mai napig. Hardveres fejlesztésre aranyat ér az a kis fanless (zajtalan), 8 USB portos (bármelyikről bootol), 2 natív rs232-vel szerelt mini PC amin fut, mert a 98-ban még nincs portvédelem, a régebben megírt dolgaim, programozóim, vagyonáron vásárolt DSO-m, stb. változtatás nélkül futnak rajta.
Egyébként nem is túl régi darab, mert a cégek, akik több tizes, százas nagyságrendben vásárolják ezeket, még a mai napig igénylik kliensnek, kioszk PC-nek, mivel ezek fogyasztása optimálisabb a reisen-eknél, i7-eseknél, de ahol használják, ott nincs szükség számítási teljesítményre. Egy évre, vagy többre vetítve az üzemeltetés költségeit már bizony nem aprópénzről van szó.Itt látszik, hogy az igények elég diverzek, ezért is hiba leírni mindent, ami látszólag nem korszerű.
Az eePC-met ajándékba kaptam, már 5 éve be sem kapcsoltam, de anno nagyon jó szolgálatot tett, ugyanis akad élethelyzet, amikor a prérin kell munkát végezni, konnektor nincs közel s távol sem, de a gépnek arra kis csekély feladatra (pl.: IP cam vagy, egyedi wireless hálózat setupolása) üzemkésznek kell lennie akár több órán keresztül. Ilyenkor az ember hajlamosabb feladni a kényelmet azért a plusz időért és jelentős súlybeli különbségért, amit ezek a kisebb gépek biztosítanak. -
válasz
CPT.Pirk #183 üzenetére
Nagyon sok esetben tényleg jó megoldás a Linux, sőt, sokkal több esetben az, mint azt sokan hinnék.
Tizenkilenc éve próbálkozom egyre komolyabban azzal, hogy munkára tudjam használni, és egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy összeálljon egy mindenre használható irodai rendszer. Ami viszont csak nem akar összejönni, az a szkennerkezelés + OCR.
MaCS
-
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
CPT.Pirk #147 üzenetére
Passz, nem használom, de fejlesztik, konkrétan a MajorGeek szerint egy bő hónapja jött hozzá utoljára frissítés, tehát a kompatibilitással nem lesz gond. Persze egy build upgrade betehet neki de akkor meg újratelepíted.
wwenigma
a CLASSIC SHELL már halott ügy, nem fejlesztik helyette OPEN SHELL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged