- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujvendeg
tag
válasz #16820480 #29 üzenetére
Köszönöm, mindezzel tisztában vagyok, csak egy a probléma: a "nem volt jó az energiamanagement" - ha már annyi szaktársam van itt -, amiről ön tesz említést, az éppen az akkunál kezdődik, és az optimalizálásnál végződik. (Hogy világosabb legyek: ha bármit, akár csak egy ablakemelőt megmoccant egy autóban, az a mozdulat valamilyen értelemben üzemanyagfogyást jelent, mert minden energia forrása az üzemanyag. Szép mesék voltak anno a Redmi 4X-ről, használtam, hiába volt a maga idejében nagy akkuja, ha egyébként csaknem minden mást eltoltak benne.) Mondjuk, ha a Samsungnál tanácsot kérnek a Huawei-től, s kellően udvariasak, talán kisegítik őket: a P30-nak sincs sokkal nagyobb akkuja, és háromszor annyi ideig bírja. Egy korabeli - 2019-et írunk - csúcskészülékbe nem teszünk olyan akkut, ami a valóságban kb. 3000-3020 mAh ad, ha ad. Erre nincs magyarázat, legfeljebb csak magyarázkodás. A Z5 Compact-tól valamennyi Sony-compact-ot használtam, az egy másik cég, a mostani középkategóriásuk, az Xperia 10 III is és erősen ráver bármelyik S22-re (https://www.gsmarena.com/battery-test.php3)
[ Szerkesztve ]
-
ujvendeg
tag
Tisztelettel, Moderátor Úr, csendes tag vagyok, ekként írok itt néha-néha, tehát tényleg tisztelettel: Az S10e NEM kap négy év támogatást, tessék az angol szakirodalomban utánanézni, sem újabb kezelői felületet nem kap, sem az Android 13-at nem fogja megkapni. Mindezt én sajnálom a legjobban, négyszer csábított el ez a készülék, négyszer kellett csalódnom benne. Negyedévente - s nem havonta, mint korábban - kap, reméljük, biztonsági frissítéseket, és ezzel a gyártó levette róla a kezét. De abban ugye egyetértünk, hogy a szórványos biztonsági frissítés az nem terméktámogatás? Egyik-másik, szintén angol nyelvű szaklap szerint a négy évig esedékes frissítés pl. az S21 FE-nek sem jár, csak hároméves az etap, mivel a beígért - egyelőre csak ígéret: s abból már volt néhány, ami ígéret is maradt - 4 éves támogatás 2022-től érvényes, s noha az S21 FE 2022 január 7-én került piacra, de csakis az előző évi chiphiány miatt, a Samsung-nál tavaly még az is felmerült, hogy FE-verzió az S21 mellé nem fog készülni, végül egész jó kis telefon lett, bizonyos vonatkozásban jobb, mint az S21.
-
kelemendele
csendes tag
Sony MDR-7506 hajtására, persze nem ártana beruházni valami újra, csak nagyon megszoktam már .
Ami kéne: no lag messenger kisablakos hívás közben(note 9 gyorsabb lenne annyival?) Ceruza gif készítéshez és színezéshez.
Most nézem hogy adott type-c átalakítóval menne az s10+.Valszeg akkor az lesz, késöbb talán valami WH-1000XM4 ha lesz pénz rá.
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
válasz kelemendele #44 üzenetére
Mire szoktad használni a jack-et?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
válasz kelemendele #44 üzenetére
Note 10+-t ajánlom.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kelemendele
csendes tag
Szerintetek érdemes lehet még beruházni egy galaxy note 9-re? Note 8-ról váltanék és a jack dugót akarom nehezen elengedni.
Vagy inkább újabb szériát nézzek, mivel nem lenne akkora különbség? -
törölt tag
Sziasztok!
Facebookra, YouTube-ra, és e-mailezésre használható még az S9?
Érdemes Samsung Galaxy A13-ra lecserélni? -
Egy olyan gyártó vállalás sokkal helytállóbb lenne, hogy a hivatalos forgalmazás végétől még X év (havi) supportot garantálnak még.
A hivatalos forgalmazás ritkán több, mint 1 év a Samsung telefonok esetében, és mivel a megjeleéstől 5 év jár sok model esetén, ezért ez így sem rossz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
DraXoN
addikt
Mondjuk utóbbi nem segítene, mert akkor jó ha lenne fél év egy modell életciklusa, azt jönne a "nevében új változat" (változatlan hardverrel, esetleg új színnel).
Bár úgy lenne a korrekt(ebb).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
battag
aktív tag
Én sem magán sem céges telefonként nem használok olyan készüléket amire már nincs gyártói biztonsági frissítés (a főverzió-frissítések annyira nem hoznak lázba).
Note 10-em van, az még szerencsére nem esett ki a havi frissítős körből de az lesz a következő. Egyébiránt azt tapasztalom, hogy egyre inkább hanyagolják a készüléket, mivel egyre később jelenik meg az adott havi frissítés is. Két éve még volt, hogy a szeptemberi 1-i patchet már augusztus 31-én megkaptam, mostanában pont fordítva, már április van, de a március 1-i frisstés is csak pár napja érkezett. Így a 0 day (0+n days) elleni támadások ellen egyre védtelenebbek vagyunk.
A samsungos frissítési scope itt: https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb
Egyébiránt a Samsung nagy kópé, mert mindig csak azt hangsúlyozzák, hogy meddig kapnak biztonsági frissítéseket a készülékek, de azt nem, hogy meddig kapnak havi gyakorisággal frissítéseket. Ilyen alapon évi két frissítéssel is ki lehetne pipálni az ígért 4 vagy 5 évet...Azt se feledjük, hogy a magyar valóságban egy átlagos készülékvásárló rögtön bukik egy év támogatást, mert kb. a megjelenés után egy évvel válik az ára miatt tömegtermékké egy készülék, viszont a support nem a vásárlás dátumától számítandó.
Egy olyan gyártó vállalás sokkal helytállóbb lenne, hogy a hivatalos forgalmazás végétől még X év (havi) supportot garantálnak még.
-
DraXoN
addikt
válasz #16820480 #21 üzenetére
Egy időben BP-en a Fogarasi tesco-ban elhelyezett valaki valami olyan holmit ami sorba törte fel a telefonokat BT-keresztül ... vagy 1-2 hónapig biztos jelen volt jelen volt valahol az eszköz (az ásványvizek környékén volt rendszeres a "kapcsolódni próbálkozás"). Az enyémben nem volt bug (de láttam nyomot, hogy volt kísérlet kapcsolatra), de anyám régebbi droidos (5.1) telefonján ha tescoba ment néha lett pár új app (egyszer antutu (nak látszó ikonú cuccot) rakott fel valami, majd volt valami "search" nevű cucc is)... akkor cseréltettem le vele a lenovo készüléket (még 5.1 droiddal).
Nem tudom, hogy került oda ilyesmi cucc lehet valami alkalmazott "túlpörgése" volt az eset, vagy valami feltört eszköz ami BT képes volt...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
MODERÁTOR
válasz molnarman #24 üzenetére
Nevetséges, de a 2015. őszén vett iPhone 6s Plus-omra ami ios 9-cel jött ki, most jött ki az ios 15.4.1, azaz jelenleg a hatodik főverziófrissítésnél tart, és nem tudni, hogy ősszel megkapja-e a hetediket.
Lehet viccelődni az iphone-on, de frissítésben nagyon jók. (Mellesleg, a hatodik főverziófrissítés után a telefon sebessége teljesen rendben van, használható mindazokra a feladatokra, amikre 2015-ben is napi szinten használtam, igaz ma már csak másodtelefon.) -
Puma K
nagyúr
válasz #16820480 #29 üzenetére
+1
A mostani S10e-met 2020. március közepén vettem és előtte egy Meizu Pro 7-em volt. A Pro 7-ben 3000-res akku volt és érezhetően jobban bírta mint az utána következő Samsung S10e.
Mind a kettőben 2 SIM kártyát használtam és a használati mód is gyakorlatilag egy az egyben megegyezett.
Az elején emiatt az akkus fogyatékossága miatt utáltam az S10e-t és úgy voltam, hogy oda adom egy rokonomnak... de végül ahogy nyúztam úgy jöttek elő a telefon és az S széria előnyei amik ledolgozták az akkus hátrányát.
Az én S10e-mhez képest az A70/71/72 és A52s telefonokat gyengébbnek érzek szoftveres és hardveres szempontból egyaránt.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
beno52
tag
Mindennel egyetértek, amit leírtál.
Nálam is csak ez és a zöld színű 256os S22 hiánya tántorított el a vásárlástól.Az S10e az egyik frissítésnél drasztikusan javított a fotók és videók minőségén! S7 után amikor először videóztam vele új korában olyan volt az eredmény, mint egy olajfestmény
A sírba köpködött exynos-szal sem volt semmi problémám, nincs döcögés és úgy exportálgatja a videókat, hogy az öreg T430as laptopom csak pillázott
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
Azt hiszem a premier után kicsivel vettem S9+t.
Ma már másodtelefonom, de valahogy ennyi idő után is tudja a dolgát.
Kár érte, de semmi sem tart örökké.
Az ujjlenyomatolvasóját kifejezetten imádom, covid alatt sokat használtam a pulzoximétert, majdnem 1 évig használtam napi szinten a DEX-et, stb, stb....
Egy nagyon jól sikerült modell lett szerintem."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016) Sose fulld trollba a kretént.
-
Szultino
csendes tag
S10e-m van. Olvastam, hogy valaki szerint felesleges egy telefont megvétel után funkcionálisan bővíteni frissítésekkel.
Olyan funkciók kerültek bele az elmúlt 3 évben, ami miatt konkrétan megtartottam a telefont, mert amúgy az S7 után (kényszercsere) szívből gyűlöltem. Rosszabb üzemidő, sztem rosszabb kamera sötétben, idegesítő szoftveres hibák stb.
De annyit fejlesztettek rajta, hogy bár szent meggyőződésem, hogy iphone lesz a következő, látva hogy a samsung minden nagyobb frissítéssel mennyire sok új dolgot hoz be, elbizonytalanodtam.
Pl. frissítéssel jöttek be olyan funkciók, hogy az appoknak lehet alkalmi engedélyt adni kamerához/mikrofonhoz. Végre normálisan használhatóak a widgetek és a lehúzható menü ikonok. Értesítések csoportosítása. Érdesítésen belüli válaszolási lehetőség. Akksi kímélés 85%-nál leállítja a töltést. Huh annyi minden került bele 3 év alatt, és annyira a napi rutinommá váltak, hogy nem is tudom felsorolni.
Egy bajon van a samu s22-vel (s10e "méltó" utódjával, mondhatni újabb kényszere készülékével) , hogy az üzemidő továbbra is kritikán aluli. Kb. mint az s10e, és az üzemidő az egyetlen dolog, ami miatt továbbra se szeretem ezt a telefont úgy igazán. Naponta kétszer lemerül nálam. Igaz öreg az akksi, de ez eddig se volt sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
"És azt még csak le se írták a cikkben, hogy ez volt az utolsó telefon, amiben a főkamerán rekesz volt, tehát napsütésben hardveresen tudta csökkenteni a fényerőt, egyben javítani a minőséget is."
Hiba lett volna, mert az S10 is rekeszes, 1.5-2.4 között tud váltani.
A többi meg szubjektív, én az S10-em után már biztosan nem vennék optikai zoom nélküli telefont.
[ Szerkesztve ]
-
petesejt
aktív tag
Imádom az S9 pluszomat. És azt még csak le se írták a cikkben, hogy ez volt az utolsó telefon, amiben a főkamerán rekesz volt, tehát napsütésben hardveresen tudta csökkenteni a fényerőt, egyben javítani a minőséget is.
És bárhogy is nézegetem a gsmarena.com tesztfotóit, én semmiféle javulást nem látok képminőségben azóta, sőt, némelyik újabb modell gyengébben is szerepel. Érdemes egy pillantást vetni a linken spongyabobra. Ami plusz azóta, hogy bekerült az ultranagylátó (nem hiányzik) meg a csilliószoros zoom (az se hiányzik), és ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH
-
ujvendeg
tag
Mellőzve most azt a tényt, hogy az S10-es szériának is készült egy-két olyan verziója, amely a közelünkbe sem került, de még Európát is kikerülte, legalább egyik típust illetően legyünk pontosak: példának okáért - ha számít valamit az efféle dátum - a Samsung a S10e-t 2019. március 8-án adta át a piacnak. Alig-alig jön ki tehát a hároméves, megszokott ritmusban zajló támogatás. Nagyon sokan szeretnék szeretni ma is, az igazi kompaktok hiányában (az amazon 496 dollárt kér érte jelenleg), de már 2019-ben is nagy nevetség volt 3100 mAh-s akkuval útra engedni. Ha nem tévedek, egy rövid ideig akkortájt kínálta a Xiaomi kb. 30 ezer ft körüli összegért a Redmi Go-t, annak volt - minthogy a 3100 egy irányadó szám - ekkora akkumulátora.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez azért nem teljesen így van. Volt olyan sebezhetőség, hogy bekapcsolt BT-nál gyakorlatilag hozzáfértek a telefonodhoz, és semmit nem kellett hozzá csinálni, csak hatótávon belül lenni. Vagy olyan is volt, hogy egy meglevő appot megvett valami új "fejlesztő", és a következő frissítésnél telepakolta kártékony kóddal: te még a megbízható cuccot telepítetted, aztán szépen frissült egy olyanra, ami már problémás volt. Hasonlóan volt olyan is sok, ahol reklámba ágyazott malware volt a gond, ahol szintén nem kell user interakció sok esetben, és bármit meg tudnak csinálni a készüléken. Vagy weblapba ágyazott kód is lehet ilyen (azt hiszem pont a nytimes oldalával volt ilyen, hogy feltörték és felkerült valami kártékony kód). De ott volt az az sms/mms hiba is, ahol nem kellett semmit csinálj, elég volt a telefonnak megkapnia az üzenetet.
Pont ez az egyik veszélye a sebezhetőségeknek, hogy nem kell hozzájuk user interaction általában (vagy elég sok esetben). Az nem sebezhetőség, hogy te kétes forrásból telepítesz valamit, amiben rootkit van, vagyis ilyen esetben a sebezhetőség az emberi viselkedés, nem a készülék. -
törölt tag
Optimalizáltabb, meg akkukímélőbb (bár sztem ez sem feltétlenül parasztvakítás)
iOS 15 → App Privacy Report, Fókusz funkció, értesítésekkel kapcsolatos változások, stb. Bocs,amiért iOS-es példát hoztam,de gondolom droidon sem annyi a frissítés,h a a gombok színe alkalmazkodik a háttérképhez..
Akárhogy is, azért minden évben csiszolnak ezt-azt a rendszeren,amivel jobb felhasználói élményt adnak (v legalábbis próbálnak..) -
rockyka
tag
Én is úgy vettem észre, hogy a mindennapokhoz nem sokat adnak hozzá az új főverziók. Legalábbis számomra sose nyújtottak olyat ami nélkül ne lettem volna meg addig is. Bár számomra az új telefonok se nyújtanak semmi újat. Az S8ammal vígan elvagyok. Gyors, minden alkalmazásom frissülget rajta, a kamerája is megfelelő ha helyén kezeli az ember, az akksija sincs legyilkolva. Nem lenne értelme újabbra cserélni.
-
M5Norbi
őstag
Abszolút egyetértek. Régebben volt ennek nagyobb jelentősége amíg egy egy főverzió váltásnál nagyságrendekkel nőtt a stabilitás/használhatóság stb.
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Segal
veterán
válasz #16377600 #14 üzenetére
Mit ad pluszban hozzá a telefonhoz 1 új főverzió? Ezt most komolyan kérdezem, mert a legtöbb alkalmazás főverzió függetlenül frissül a play áruházból. A biztonsági frissítések is függetlenek és a játékok is menni fognak azon a telefonon amivel épp megjelent a telefon.
Persze lehet ilyen hangzatos dolgokat mondani mint amit a gyártók is szoktak hogy optimalizáltabb, meg akkukímélőbb stb, de a legtöbb esetben erről szó sincs főleg nem 1 régebbi telefon esetében..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
rockyka
tag
válasz SpaceKombajn #9 üzenetére
Melyik/milyen terület jelenthet veszélyt?
-
Segal
veterán
Kb semennyire. A legtöbb esetben user error szinten lehet besz*pni valami kártevőt, azon meg nem segít a biztonsági frissítés sem telefonon, sem számítógépen...
Amíg az ember gondolkodik, addig vígan el lehet lenni nélküle."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
rockyka
tag
Vajon mennyire rizikós egy biztonsági frissítéseket nem élvező telefont használni?
-
M5Norbi
őstag
Szerintem teljesen jó hogy ennyi ideig támogatták. Akinek a telefon a mániáj az ennyi idő alatt legalább kétszer úgyis cserélt. Akinek nem azt meg kicsit sem érdekli.
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Segal
veterán
Attól még évekig lehet őket használni, ha valaki ragaszkodna a telefonhoz.
Persze egy ideális világban kapná a végtelenségig, de 4 év után szerintem ez nem tragédia. Ha fél év után nem jönne rá semmi, na az bicskanyitogató lenne."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
Ezek egy 19 februári telefonok és ennyi?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
ledgeri
nagyúr
Pont most került hozzám egy csak próbálni, meg is lepődtem, hogy netre menve egyből szedett is frissítést!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Van egy ilyenem. Már csak 3 havonta kapott mostanság.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest