Véget ért a Galaxy S9 szoftveres támogatása, változik az S10-é

Négy év után megszűnt a Samsung 2018-as csúcskészülékének a szoftveres támogatása, az S9-re már biztonsági foltozás sem jön. Az S10-ek ezentúl csak negyedévente frissülnek.

2018 elején még az MWC-n mutatta be a Samsung az S9 és a nagyobb méretű S9+ okostelefont. A két készülék méretében és a hátsó kamerák számában eltér, de a hardver megegyezik, így a szoftveres támogatás is egyező. Az Android 8.0-ra épülő Samsung Experience felülettel dobták anno piacra az S9-eket, majd az Android 10 alapú One UI 2.5-ig küldött főverzió-frissítéseket a telefonra a gyártó, a biztonsági javítócsomagokat viszont jóval tovább, egészen mostanáig. A 2022 márciusi biztonsági frissítés viszont az utolsó a dél-koreai cég weboldala szerint, ami jár az S9-ekre, melyek eredetileg nem is szerepeltek még a cég megújított szoftveres stratégiájában. (Nem hivatalos úton egyébként frissíthető Android 11-re és 12-re is a két mobil, ha valaki ráfőzi a megfelelő Noble ROM-ot.)


[A Galaxy S10-es család három itthon is kapható tagja.+]

Az S9-es széria szoftveres támogatásának véget érése mellett az S10-es család frissítései is változnak. Az utolsó Samsung csúcsmobilok, melyekben egyszerre volt 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó és microSD foglalat is, ezentúl negyedévente fognak biztonsági frissítéseket kapni, nem pedig havonta. A negyedéves frissítésekkel az S10-ek ettől függetlenül jövő évig támogatottak maradnak a gyártó által, az Android 9-cel indító telefonok az Android 13-at viszont nem valószínű, hogy megkapják már.

Előzmények

Hirdetés